A win 10 ben van a hiba... sajna nekem is gonjaim vannak.
A 2 vagy több monitort használóknál jelentkezik a probléma.
A win azt javasolja hogy használjunk 1 monitort ( én is kihúztam a 2. at ) amíg kijavítsák a hibát.
Előző tulajnál működött hibátlanul minden. Neki is TV-re volt rákötve, de ez a TV sokkal nagyobb, és kevesebbet tud. Processzor nem hinném, hogy gyenge lenne. Tegnap lett újratelepítve Windows 10 Pro-val. Kártya nem lehet hibás, mert akkor képet sem adna. Meg nem hinném, hogy 30Mb-os 2D-s játékhoz gyenge lenne, egy 12 magos processzor. 😀
Hát a játékhoz lehet akár proci is gyenge, bár azt nem ismerem , egérmozgás viszont akkor se akadna ha az lenne gyenge, úgyhogy inkább valamelyik drivered lhet szar. Display Driver Uninstallerrel töröld le a vga drivert, csökkentett módban.
Vagy maga a kartya hibas.
Sajnos DVI nem tudom megpróbálni, mert nincs a TV-n olyan csatlakozó. 2 HDMI-vel is teszteltem, ugyanaz a probléma. Hiába raktam játék módra a TV-t, csak a képernyő lett szebb.
TVn keresd meg a játék módot és kapcsold be. Ezek a kamu 100-200hzes tvk motion plussal próbálják gyorsítani a képet, csak ez pcről nem igazán működik.
HDMI max 60Hz -et tud, tehát 60FPS -t, DVI-D vagy DisplayPort 1.2 tud nagyobb képfrissítést (ha tud a TV\monitor is persze).
30FPS viszont tényleg elég gáz, nézd meg a monitor beállításoknál a gépen hogy hány Hz -en megy a TV.
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy az miért van, hogy laggol, szaggat az egér, minden játék 20-30FPS-el megy, lowon-mediumon-highon. Arra gondoltam, hogy a TV miatt lehet a gond, illetve a válaszidő. [LINK] Egy ilyen TV van rákötve HDMI-vel a PC-re. Szerintetek a TV-vel lesz a gond ? Mert arra gondoltam, hogy nem jó a TV a géphez. Fogalmam sincs, hogy mit tegyek. Vennem kéne esetleg egy monitort ?
Köszönöm a válaszokat!
LG monitorom van és újra elővettem egy problémát amit a mai napig nem tudok orvosolni. Nem tudom felrakni a monitor illesztő programját INF File hiba miatt. Valaki valamit ? SOS lenne, mert vettem egy hdmi Switch Switcher-t és a monitoron van most a upc is meg a gép . És játékban pitsa (60 szokott most van 12-8fps) fpsem van. Játszhatatlan.
Nekem az AOC-n van két hasonló felhősödés, de ez a monitor most lesz 9 éves úgy is.
Megviselődött az évek alatt. (Hozzám így került már, úgyhogy nem foglalkozom vele, nem zavar)
Ameddig bírni fogja, addig úgy sem cserélem le.
Nekem meg 22MP57VQ-P, de én is amikor megjött és beüzemeltem kb 1 órát piszkáltam a beállításokat, és állítottam be arra ami most is van beállítva. Az előre beállítottakon végigmentem, de egyik sem volt jó számomra.
Hallottam erről az ips glow/baclight bleed jelensegről ips monitoroknál ,de nem tudtam hogy ez ennyire feltünő mert eddig tn paneles monitorom volt es annál nem tapasztaltam ilyet .Ha teljesen leveszem a fenyerőt akkor mar nem olyan zavaró.Mar megnyugodtam egy kicsit hogy nem csak nálam ilyen ,mert azt hittem hibas a monitor.
Köszi a valaszokat !
A Backlight bleed ismert jelenség. Meg lehet előzni, drága OLED monitorral. 😀
Minden típusnak vannak előnyei: TN magas képfrissítés, olcsó panel, IPS szebb kép, több támogatás (Freesync), kicsit drágább. OLED: felső kategória.
Én is hasonló veszek a hónapban!
Elsőként sok olvasás, majd a monitor helyes bekalibrálása legyen. Sokan csak úgy rákötik a gépre és elvárják, hogy minden remekül menjen. Menni is fog, ha időt szánunk rá a beállításoknál. És lehetőleg tök sötétben ne gépezzünk, az a szemnek sem jó. Ablak ne legyen a monitorral szemben. Ilyenek.
" Backlight bleed and ips glow on the 22MP68VQ r horrible and it's a issue on all models. Don't knw of the 23 is different
And the stand scratches by itself "
Dvi-I=analóg+digitális jelet is ad le.
DVI-D csak digitálisat.
Azokhoz a kártyákhoz nem tudsz dsub átalakítót csatlakoztatni max aktívat de az drága.
Más:
Nekem van egy 750TI kártyám dvi-i dsub átalakítóval egy hp l1710 monitorra dugva. A windows nem ismeri fel a felbontást és magamnak kellett beállítani. Az a baj, hogy minden önbeállítós játék FHD be rakja a felbontást és kapok egy olyan üzenetetxhogy input signal out of range. Hogyan lehetne orvosolni? Most ezeknél a játékoknál a config fájlal kell szórakozni.
Hello, olyan kérdésem lenne, hogy a D-sub-os LG monitoromhoz vennék egy Gigabyte rx 460-at vagy gtx 1050-et, de a mai vga-nak nincs d-subos kimenetele. Az jó megoldás lenne, hogy egy DVI és D-sub átalakítóval áthidalnám (d-sub-os kábellel rendelkezem)? Ez mennyire megbízható?
A monitor LG, 22", FULL HD, LED-es.
Mi a különbség a dvi-i és dvi-d között? Mivel a vga-nak a kimenetele dvi-d, és dvi-i csatlakozóval működik-e?
Attól függ, ha a max felbontás amit írnak hozzá nagyobb akkor a képernyőfelbontásnál asztalrakattintva, ha ez a max felbontás akkor a vsr(amd)/dsr(nvidia) segítségével ha támogatja a géped ha támogatja engedélyezed és az fent említett módszerrel feljebb tudod húzni a felbontást.
Üdv, kellene egy kis segítség. Vettem egy TV & Monitor kijelzőt (Samsung T22E390) és körbe van egy aprócska(1-2 milliméter) fekete csík alul, felül mindenhol a monitor tényleges fizikai széle és a látható kijelző között. Ez így normális? Mert az előző monitorommal nem volt ilyen. Nagyon idegesítő körbe ez a fekete "sáv".
Nekem más problémám lenne. 1. Ha hdmi-vel kqpcsolódok monitorra az rögtön azt is jelenti, hogy hangszórón már nem fog menni hang, csak a monitorból? 2. Ha nem hdmi-vel, hanem szimpla vga csatlakozóval dugom rá, az hogyan és milyen mértékben rontana a képen?
Miért érzem a mostani monitorom (HP L1706 - 1280x1024 60-75Hz, 8ms válaszidő, TFT panel) a 40 FPS-t is "szaggatásnak"? Ez alatt azt értem, hogy a FarCry 3-ban high grafikán lazán megvan a 35-40 FPS, viszont ezt az arányt már nem érzem folyamatosnak. Más játékokban is hasonlóképpen tapasztalom. Egyik ismerősömet is megkértem, hogy nézze meg ő is, és neki sem tűnt folyamatosnak a kép. Tehát nem én lettem finnyás 😜 Ennek mi lehet az oka? Én a TFT panelre, és 8ms válaszidőre tippelnék.
Köszi a segítséget, valamit finomhangoltam rajta, most nagyjából jó. A monitor reset volt az első, amit próbáltam, de az csak annyit csinált, hogy nemcsak fakó maradt a kép, hanem a még a fényerőt is felrakta 100%-ra 😜 Az nVidia vezérlőpulton nagyjából belőttem a színeket, nem olyan, mint volt, de talán még jobb is, viszont hiába mentem el a beállításokat, újraindításnál resetelődik minden, és megint be kell állítani, holott addig jó volt. Ráadásul ha megnézem, a beállítások maradtak is, csak szimplán nem működnek, ilyenkor "a színbeállításokat más programok vezérlik" opciót kell választanom, ami visszacsinálja a képet ismét jóra, kövi resinél meg pont fordítva, ha jó színeket akarok, akkor az nvidiát kell kiválasztanom... *** logic 😃
Amúgy a korábban említett driver-újratelepítés megoldhatja a problémát? Nem rég, a HDMI előtt 1 nappal raktam fel a legújabbat, nem szeretném megint, ha nem érdemes. 😃
Az lenne a problémám, hogy Acer G227HQ fullHD monitoromat egész eddig VGA kábellel, ill. DVI-VGA átalakítóval kötöttem össze, semmi problémám nem volt vele. Azonban valamikor megtört a kábel, sárga képet produkált stb., így gondotlam, áttérek HDMI-re, ha már úgyis az az újabb technológia és ilyen csatlakozó a videokártyámon és a monitoromon is van, így átalakítóval nem kell többet foglalkoznom... Igen ám, összekötöttem a kettőt, működik is meg minden(igaz, beletelt pár percre, mire meg tudtam csinálni rendesen), de a színek valahogy szó szerint ocsmányak. Halványak, a fehéregyensúly mintha valahogy az egekben lenne, élettelennek tűnik az egész kép; holott elvileg a HDMI-nek szebbnek, jobbnak kéne lennie. A monitor beállításaival is próbáltam szórakozni, de sokkal jobb nem lett. Tudnátok esetleg segíteni, hogy mi lehet a hiba? Válaszotokat előre is köszönöm! 😀
Vagy a Samsung 943n.Nekem még megvan, csak használaton kívül tartaléknak.2009 decemberétől 2016 januárjáig használtam.Semmi baja nem volt csak váltottam nagyobb monitorra.
Vagyis csak a 10 nél van ez a többinél nincs 😞
De ha neked 1 megjelenítőd van akkor nem kellene gondnak lennie.
Egy DDU-s driver újrarakást javaslok én is .
A win 10 ben van a hiba... sajna nekem is gonjaim vannak.
A 2 vagy több monitort használóknál jelentkezik a probléma.
A win azt javasolja hogy használjunk 1 monitort ( én is kihúztam a 2. at ) amíg kijavítsák a hibát.
Vagy maga a kartya hibas.
Ahogy nézem ,elvileg 200Hz -es.
[LINK]
Lehet az is hogy valami gagyi HDMI kábeled van ami max 30Hz -et tud átvinni a TV -re, próbáld DVI-D kábellel.
30FPS viszont tényleg elég gáz, nézd meg a monitor beállításoknál a gépen hogy hány Hz -en megy a TV.
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy az miért van, hogy laggol, szaggat az egér, minden játék 20-30FPS-el megy, lowon-mediumon-highon. Arra gondoltam, hogy a TV miatt lehet a gond, illetve a válaszidő. [LINK] Egy ilyen TV van rákötve HDMI-vel a PC-re. Szerintetek a TV-vel lesz a gond ? Mert arra gondoltam, hogy nem jó a TV a géphez. Fogalmam sincs, hogy mit tegyek. Vennem kéne esetleg egy monitort ?
Köszönöm a válaszokat!
LG monitorom van és újra elővettem egy problémát amit a mai napig nem tudok orvosolni. Nem tudom felrakni a monitor illesztő programját INF File hiba miatt. Valaki valamit ? SOS lenne, mert vettem egy hdmi Switch Switcher-t és a monitoron van most a upc is meg a gép . És játékban pitsa (60 szokott most van 12-8fps) fpsem van. Játszhatatlan.
Mit jelent az, hogy pixelhiba?
Megviselődött az évek alatt. (Hozzám így került már, úgyhogy nem foglalkozom vele, nem zavar)
Ameddig bírni fogja, addig úgy sem cserélem le.
Köszi a valaszokat !
Minden típusnak vannak előnyei: TN magas képfrissítés, olcsó panel, IPS szebb kép, több támogatás (Freesync), kicsit drágább. OLED: felső kategória.
Én is hasonló veszek a hónapban!
Elsőként sok olvasás, majd a monitor helyes bekalibrálása legyen. Sokan csak úgy rákötik a gépre és elvárják, hogy minden remekül menjen. Menni is fog, ha időt szánunk rá a beállításoknál. És lehetőleg tök sötétben ne gépezzünk, az a szemnek sem jó. Ablak ne legyen a monitorral szemben. Ilyenek.
Nem csak nálad ilyen.
kommentek között :
" Backlight bleed and ips glow on the 22MP68VQ r horrible and it's a issue on all models. Don't knw of the 23 is different
And the stand scratches by itself "
Vettem egy Ips monitort (LG 24MP68VQ) és fekete hattérnel a monitor széleinél ilyen fehér foltokat latni . Ez normalis ?
[LINK]
Szia!
Dvi-I=analóg+digitális jelet is ad le.
DVI-D csak digitálisat.
Azokhoz a kártyákhoz nem tudsz dsub átalakítót csatlakoztatni max aktívat de az drága.
Más:
Nekem van egy 750TI kártyám dvi-i dsub átalakítóval egy hp l1710 monitorra dugva. A windows nem ismeri fel a felbontást és magamnak kellett beállítani. Az a baj, hogy minden önbeállítós játék FHD be rakja a felbontást és kapok egy olyan üzenetetxhogy input signal out of range. Hogyan lehetne orvosolni? Most ezeknél a játékoknál a config fájlal kell szórakozni.
A monitor LG, 22", FULL HD, LED-es.
Mi a különbség a dvi-i és dvi-d között? Mivel a vga-nak a kimenetele dvi-d, és dvi-i csatlakozóval működik-e?
A válasz előre is köszönöm!
Attól függ, ha a max felbontás amit írnak hozzá nagyobb akkor a képernyőfelbontásnál asztalrakattintva, ha ez a max felbontás akkor a vsr(amd)/dsr(nvidia) segítségével ha támogatja a géped ha támogatja engedélyezed és az fent említett módszerrel feljebb tudod húzni a felbontást.
Az mitől lehet, hogy nem elég éles a monitor képe? Mindent beállítottam már, de egyszerűen nem olyan éles mint a haveromé...
Előre is köszönöm
Miért érzem a mostani monitorom (HP L1706 - 1280x1024 60-75Hz, 8ms válaszidő, TFT panel) a 40 FPS-t is "szaggatásnak"? Ez alatt azt értem, hogy a FarCry 3-ban high grafikán lazán megvan a 35-40 FPS, viszont ezt az arányt már nem érzem folyamatosnak. Más játékokban is hasonlóképpen tapasztalom. Egyik ismerősömet is megkértem, hogy nézze meg ő is, és neki sem tűnt folyamatosnak a kép. Tehát nem én lettem finnyás 😜 Ennek mi lehet az oka? Én a TFT panelre, és 8ms válaszidőre tippelnék.
Amúgy a korábban említett driver-újratelepítés megoldhatja a problémát? Nem rég, a HDMI előtt 1 nappal raktam fel a legújabbat, nem szeretném megint, ha nem érdemes. 😃
Nvidia programja tele van mindenféle lehetőséggel.
Szerintem ragd újra a VGA drivert, persze előbb reseteld a monitort is 😀
Az lenne a problémám, hogy Acer G227HQ fullHD monitoromat egész eddig VGA kábellel, ill. DVI-VGA átalakítóval kötöttem össze, semmi problémám nem volt vele. Azonban valamikor megtört a kábel, sárga képet produkált stb., így gondotlam, áttérek HDMI-re, ha már úgyis az az újabb technológia és ilyen csatlakozó a videokártyámon és a monitoromon is van, így átalakítóval nem kell többet foglalkoznom... Igen ám, összekötöttem a kettőt, működik is meg minden(igaz, beletelt pár percre, mire meg tudtam csinálni rendesen), de a színek valahogy szó szerint ocsmányak. Halványak, a fehéregyensúly mintha valahogy az egekben lenne, élettelennek tűnik az egész kép; holott elvileg a HDMI-nek szebbnek, jobbnak kéne lennie. A monitor beállításaival is próbáltam szórakozni, de sokkal jobb nem lett. Tudnátok esetleg segíteni, hogy mi lehet a hiba? Válaszotokat előre is köszönöm! 😀