Monitor Problémák

Szerző: victim017, 2010. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólások: 466
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
deshawnb: nekem ilyenem volt sokáig.
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Srácok, van egy nagyon gagyi YAKUMO monitorom, TFT vagy milyen, 1280x1024 -es felbontású, iszonyatosan gagyi.. Játék közben csíkozódik a kép, néha feketén villan egyet egy csíkban, vagy valami.. Átlósan képzeljetek el csíkokat, és rezegnek, na ilyen problémám van.. Ezt lehet valahogy javítani? Vagy valaki tényleg nagyon olcsón tud 4:3 -as monitort ajánlani (igen, cs:go miatt..)?
0
0
0
0
Funes avatar
Úgy csináld, hogy egyszerre legyen bedugva a tv meg a monitor is, tehát a tv hdmin a monitro vga-n keresztül, aztán a többit már leírtam hogy kell..
0
0
0
0
Funes avatar
Hány hdmi csatlakozó van a tv-n ? Arra a Hdmi portra állítsd tv-t amelyikbe dugva van a kábel, ha esetleg több csatlakozó van... A másik lehetőség, hogy több megjelenítős módba rakod a kártyát és a képernyő felbontásnál kiválasztod az elsődleges megjelenítőt, ami a hdtv lesz.. Ennyi így működnie kell.
0
0
0
0
Puffin avatar
Ha két monitor van a gépen akkor állítsd be hogy mindkettőre adjon képet
0
0
0
0
no avatar
Helló, nemtaláltam megfelelő topicot a tanácsom elmagyarázásához, tehát ide kell írnom. Srácok, ha színesebb képet akartok a monitornak, akkor aki AMD-s, AMD Settingsbe bele megy, és ott Kijelző-->További Beállítások, ott Kijelző színbeállítások (VGA Kijelző). Ott a telítettséget, másnéven a Saturationt állítod fentebb, színesebb lesz a kép valamennyivel. Ez felér egy SweetFX mod használásával, és nem kell minden féle fos fájlt a játékba pakolnod, hogy működjön.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Üdv!

Az mitől van, hogy nagyon halkan, vékony hangon sípol a monitor? Most fogom elvinni ismerőshöz, hogy minden kondit cseréljen ki, mert voltak más problémák is. Az megoldja ezt is?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Egyébként csináltam pár hete egy olyan fórumtémát, hogy jogi kérdések, ezeket oda lehetne vinni és akkor legalább egy helyen meg lenne, mert sok bolt - különösen pl pont a media markt - szereti átverni a vevőit pont azért, mert nem sok ember van, aki kiolvassa a PTK-t, a fogyasztóvédelmi törvényt, meg még egy rakat egyéb jogszabályt. Csak erre az esetre három különböző jogszabály vonatkozik és ezek összesen biztosítják a lenti jogokat, külön-külön egyikből sem lehet ezt kiolvasni...
A webáruházak kapcsán például legalább 7 jogszabály (törvények és rendeletek hada) biztosítja a vásárlók jogait. Hát ki az, aki ezeket mind ismeri?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Van Helsing25: Ha nem cserét igényelsz, hanem csak javítást, akkor te döntöd el, hogy hova szeretnéd vinni. Te viheted a szervizbe javíttatni, ha az neked kényelmesebb. Viszont, ha a boltba viszed, akkor ott ők elküldhetik javításra, illetve dönthetnek úgy, hogy kicserélik, vagy árengedményt adnak. Ez utóbbit is csak akkor, ha te elfogadod, mivel te ragaszkodhatsz a hibátlan termékhez. Ilyen esetben általában az a sorrend, hogy elküldik javításra és ha visszajön azzal, hogy nem javítható, akkor kicserélik, vagy ha ez nem lehetséges, akkor visszaadják az árát. Az ár visszaadása esetén viszont - csak mert ez is divat náluk - NEM kötelezhetnek levásárlásra. Írok privátot a további részletekről, mert ez már nagyon off.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
lol na ezt nemtudtam a mediamarkt ot felhivtam és ok mondtak hogy vigyem szervizbe akkor most előbb hozzajuk vigyem vissza?

ha igen akkor este visszem is
0
0
0
0
csuz-li avatar
VanHelsing25: No-no. Nem úgy van ám az, ahogy a mediamarkt elképzeli. Vannak olyan kis szövegek, amiket viccesen csak jogszabályoknak hívunk és az rájuk is vonatkozik...
Itt a kötelezett a bolt, te velük állsz szerződésben. Nincs olyan, hogy csak három napig. A kötelező jótállás egy év. TE(!) dönthetsz úgy, hogy kijavítási(!) igényedet a jótállási jegyen feltüntetett szervizben jelented be, de ők nem dönthetnek így. Ha rossza termék, amit vettél, vissza kell vinni a boltba és ők vagy kicserélik, vagy saját költségükön javítják. (Még azt sem mondhatják, hogy te vidd el a szervizbe.)
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
nos akkor este szervíz

köszi a segitséget
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
***a felhivtam már öket és hozzájuk csak 3 napig lehetett most a szervizbe kell vinnem addig meg nincs monitor jajdejó 52e be került és már az eleje ota látszik de azthittem csak nincs beállitva rendessen.

De akkor ez gyári hiba lenne?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Akkor vidd vissza! Mert az már úgy néz ki mint amit már 5 éve használnak folyamatosan!
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
nem a mediamarkt ban vettem vadi újan 16 napja
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Van Helsing:Használtan vetted?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok lenne egy kis problémám vettem egy led monitort samsung 24 col-ost és ha fekete hátteret teszek be akkor ilyet látni ez most mi is?

https://kepfeltoltes.hu/160201/20160115_203035_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Loxe avatar
Üdvözlet!

Nem rég óta használok két monitort, így nem is igen értek hozzá.
Szóval a helyzet az hogy mióta kettő van használva, azóta YouTube, Twitch vagy bármilyen videó nézés közbe a Chrome-ban, a fő monitor alján, azaz a tálca vonalában egy olyan jó 5cm vastagságban néha, be villan ilyen zöldes vagy nem tudom milyen sáv, mert tényleg csak villan egyet úgy tíz percenként kb, viszont ez játék közben vagy VLC-ben film nézés közben nincs ilyen, csak online videóknál.

A fő monitor egy minőségi hdmi-vel van össze kötve, szóval azzal nincs baj, és ha kihúzom a másik monitort akkor nem is fordul elő ez, a másik monitor meg egy DVI-D-vel van összekötve, viszont ugye az a furcsa hogy ez a villanás a főmonitoron jelentkezik ha a másik be van dugva, így én nem kábel hibára gyanakodnék, főleg ugye hogy csak online videóknál van ez, és így igazából halvány lila gőzöm sincs hogy mi lehet, több driver-el próbáltam, crimson alatt jelentkezik, catalyst alatt is, és így tényleg nem értem mi lehet, mert ha csak egy van bedugva akkor nincs ilyen.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok lenne egy kérdésem!
Tegnap előtt óta a monitorom ki be kapcsol folyamat ,kifujtam ,ujrakábeleztem,de ugyanugy csinalja !
Most vettem a gépet nincs 1 hónapos se ,GTX 960 as kari van benne!
Milyen problémáim lehetnek!? Előre is köszi!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Lajcsi888:
Nincs mit.Szívesen segítek ha tudok.
0
0
0
0
Lajcsi888 avatar
reszler112233: 8.1 van es minden jol mukodik,koszonom szepen a segitseget!!!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Lajcsi888:
Akkor Win 7 használatánál és kipróbálnám a Windows gomb és P betű megnyomásával kiválasztani a másolás funkciót.Win 10 nél pedig szintén Windows gomb és P betű de ott megkettőzés néven van a másolás funkció.
0
0
0
0
Lajcsi888 avatar
reszler112233:
Csak az egyik nem ad kepet a masik igen,a felbontas ugyan az
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Lajcsi888:
Nem ad képet az egyik vagy mindkettő sötét? 2 külön csatlakozóra vannak kötve a monitorok? Felbontása a 2 monitornak megegyezik?Ha csak 1 ad képet én megpróbálnám a kép msolás funkciót.
0
0
0
0
Lajcsi888 avatar
Hello, tud e valaki segiteni
Lenne 2 monitorom es egyiknek sem nincs HDMI bemenetele az 1 nek van VGA bementele a masiknak pedig VGA es DVI bemenetel,miert nem birom mind a 2 monitort hasznalni VGA kabellal? Ugy birnam hasznalni oket ha az egyik VGA val menne a masik pedig DVI-vel hogy egyszerre birjam oket hasznalni?
Koszonom elore is!
0
0
0
0
Liptik avatar
1418 ms Input Lag az normális?
0
0
0
0
Masterthief avatar
winrar.
Köszi. Ahogy sejtettem. 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Masterthief: Visz hangot, képminőségben nem lesz különbség.
0
0
0
0
Masterthief avatar
Üdv!
Csak kíváncsiság képpen kérdezném:
-Szerintetek lenne valami különbség, ha a monitort és a videókártyát Display Port-al kötöm össze? DVD-D kábellel van egyébként, és nincs is vele semmi gondom, pusztán a kiváncsiság hajt. 😀
0
0
0
0
Francios avatar
Üdv!
HDMI kábellel összekötöttem a tv-t és a gépet, hogy film nézésnél ne kelljen mindig ki be dugdosni a kábelt, nem is húzom ki. A probléma az, hogy win 10-re frissítettem és azóta teljes képernyős módban(film, játék), ha bekapcsolom a tv-t is megfagy a kép a monitoron. win 8 alatt nem volt probléma és egy par napig 10 alatt se.
0
0
0
0
dave500 avatar
Üdv!
Van egy Asus V197D típusú monitorom, amiből menet közbe kicsúszott a kábel, azóta erősen sárgás a kép, a Catalyst Control Centerben néha felismeri, néha nem, de ha a monitort vissza állítom gyári beállításokra, egy pillanatra jó a kép.
Semmi más baja nincs, mi lehet a probléma? A kábel jó, másik monitoron jó a kép.
Előre is köszi!
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Elsötétül a monitor majd viszajön a kép aztán megint elsötéül és megint vissza.Tegnap csinálta ma még nem.Volt olyan is hogy nem jött vissza de ha kikapcsoltam a monitort és viszakapcsoltam megint volt kép.3 hónapos Acer 24-es monitor.
HDMI kábelt megigazítotam azota nem csinálja
Lehet ez esetleg HDMI kábelt-től vagy Windows 10-től?
Minden driver(AMD,monitor stb...)a legújabb.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sittes1988: Én tudom, h miért csinálja. Máshol mondták, h ezek a kártyák már nem csípik az analóg jelet, D-sub átalakítókat. Ezen csak egy új monitor segíthet, amin van digitális bemenet, avval nincsen ilyen gond. Nekem is vennem kell emiatt, mert így elég zavaró játszani. 😞
0
0
0
0
no avatar
Nekem is hullámzik a kép! Most vettem egy R9 280X-et és több játéknál is próbáltam. Fogalmam nincs mi lehet... Újra raktam a rendszert. Ellenőriztem a tápkábeleket. Már vagy 5 féle drivert is próbáltam. Lövésem sincs... De az a fura, hogy csak játékoknál jelentkezik...
0
0
0
0
no avatar
Nekem még mindig baszakodik a sleeping dogsnál a kép mikor kilépek belőle, pedig már nincs vírus a gépen.
0
0
0
0
DonTuros avatar
Sziasztok! 😀
Egyik ismerősöm tisztítófolyadékkal törölte át Apple MacBook Air laptopját, amikor is beázott enyhén, vagy nem tudjuk, a bal kávától egy 5-7 cm-es függőleges, minden színben álló csíkok keletkeztek.
Most kissé megijedt, s gondoltam itt segítséget találhatunk. Főleg azért is fél, mert most nincs semmije amin dolgozhatna a munkájához.
Valami esély megjavítani otthon?
Vagy el kellene vinni szervízbe?
Garanciálisan meg tudják csinálni?

Előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
kvio1 avatar
Ott is hiába állítom, nem jó. De, azért köszi a segítséget!
0
0
0
0
Puffin avatar
https://support.amd.com/PublishingImages/Support/GPU-10%20Added%20Images/uncheckededid-1.JPG

próbáld meg manuálisan állítani a felbontást meg a frekvenciát.
Ezt a képet találtam, valami ilyesmi lesz neked is
0
0
0
0
kvio1 avatar
Piero86: Catalytban mit állítgassak?
Tomblack: erre én is gondoltam, h ha újra rakom a windows-t, lehet nem fogja csinálni. A legújabb driver van fent.
0
0
0
0
Thomaz avatar
nekem is ez volt a probléma aztán újraraktam a windows-t és egy újabb amd drivert (15.7) felraktam és abbahagyta, azóta sem tudom mi okozhatta valójában, de hogy a kábelekkel nem volt probléma az biztos.
0
0
0
0
Puffin avatar
kvio1í. próbálj meg Catalyst-ben állítgatni valamit egyszer. Nem tudom megnézni pontosan hogy van mert nincs analóg monitorom, de nézz körül.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! Amióta megvan az új vga-m ( r9 270x), azóta játékok alatt hullámzik a kép. Nem olyan nagyon,de így is zavaró. Megnéztem tv-én, ugyanúgy csatlakoztatva, mint a monitorhoz volt( D-sub átalakítóval). Így is hullámzott a kép. Majd HDMI-vel, itt már nem. Aztán IGP-vel is teszteltem, akkor se csinálta. Ezek szerint az átalakítóval lehet a probléma. Láttam van olyan kábel is, aminek az egyik vége DVI, a másik meg D-sub. Ezzel megoldódna a dolog szerintetek? Vagy egy új átalakító is jó lenne? Köszi a segítséget előre is!
0
0
0
0
no avatar
Rájöttem végül mi volt a baja, 1.-ső tele volt porral a gép belseje, 2-ő víruss volt a gépen meg 1974 fenyegetés is, nemcsodálom hogy nem volt kép mikor játékot indítottam vagy kiléptem belőle, illetve netezéskor előjött az a sok szarság.
0
0
0
0
Danys avatar
DVI on megy hang is, DVI audio a neve. Bár ez VGA függő.
0
0
0
0
no avatar
Téves volt ugyan olyan szar maradt.
0
0
0
0
winrar avatar
Azért írtam DVI-D-t.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció