Processzorhoz passzoló videókártya
Szép napot, lenne egy kérdésem.
CPU: i5-650 3.2GHz
GPU: nVidia GeForce GT 630 2GB
RAM: 8GB
Ez lenne a konfigom. Szeretnék videókártyát újítani a közeljövőben, de nem tudom, hogy milyen passzolna leginkább a konfigomhoz. (bottlenecket akarom elkerülni) Gondolkoztam egy GTX 750 Ti-ban, ami a tomshardware válaszai alapján teljesen megfelelő lenne.
Tudtok jobbat ajánlani, vagy maradjon ez?
CPU: i5-650 3.2GHz
GPU: nVidia GeForce GT 630 2GB
RAM: 8GB
Ez lenne a konfigom. Szeretnék videókártyát újítani a közeljövőben, de nem tudom, hogy milyen passzolna leginkább a konfigomhoz. (bottlenecket akarom elkerülni) Gondolkoztam egy GTX 750 Ti-ban, ami a tomshardware válaszai alapján teljesen megfelelő lenne.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ne érts félre, nem piszkálni akarlak, csak nem értettem a kérdésed. 😀
egy játéknál sem tapasztaltam limitet
De nézz benchmarkokat,videókat a neten illetve akár te magad is tesztelheted pls msi afterburnerrel,hogy mi a helyzet.
Nézz utána yt-n,driver frissítés ajánlok(vidi kari[meg minden mást is],nvidia programát,játékot rakd újra).
Tökéletes lesz mellé, amelyik játék nem fog megfelelő fps számot hozni, az erősebb procival sem😉
I5-6500 processzor mellé milyen videókártyát ajánlotok?
Viszont procit is lehet upgradelni később, szóval igazából azt vedd amennyit max tudsz rá költeni.
3600 bárhogy nézve jobban teljesít játékok alatt, 2080Ti-t is lehet rakni mellé beszámolók alapján.
Felpakoltam pár újabb játékot nemrégiben, kisebb laggok, FPS drop. Bizony CPU limitem van. Egy Asus DriectCU GTX970, 16 GB DDR3 RAM és egy Asus P8P67LE lap van a gépebn. A procim egy I7 2600. Igen, eljárt felette az idő. Utána néztem, BIOS frissítéssel i7 3770k még belemenne a lapba. A kérdés megéri invesztálni bele pénzt (kb 25 ezer forint) vagy hagyjam a fenébe? Nem akarok alaplap+memória+proci triót venni, az alsó hangon egy 100-as lenne ahogy számoltam.
Ryzen 5 2600, 16GB RAM és valami olcsóbb B450-es deszka (pl. B450M DS3H) viszonylag költséghatékony fejlesztés lenne.
Újonnan ezek 80-85 ezerből megvannak, mostani cuccaid kb. 40-45 ezerbe elmennének.
3770K-t legolcsóbban 35 ezerért találtam aprón, a 2600 15 ezerbe megy, azaz 20 ezer forint ráfizetést jelentene.
Sokkal jobban jársz egy komplett platformcserével.
Rendeltem egy GIGABYTE GeForce RTX 2070 WINDFORCE 2X 8G videokártyát.
Csak nem tudom mennyire fog összepasszolni a mostani Intel Core i7-8700 3.2GHz LGA1151 procival?
Igazából nem multizok semmivel, jobbára az ilyen adventure és akció féle játékokat tolom, pl Arkham meg AC széria, Tomb Raider, Styx, GTA, esetleg Forza és NFS széria. Akkor gondolom ezekre elég lehet
1060 6GB kártyához mi lenne a kényelmes proci (ár /érték) ami nem fő meg alatta?
Egy 3.gen. i5-3570 3.40GHz van jelenleg, gondolom az halálra van ítélve.
Assetto Corsa Competizione lenne a cél, persze nem kell ultra módban(high is bőven elég😀
Köszi
Annyi,hogy nem fogsz tudni mindig mindent maxon játszani,valószínűleg lehet kell majd kicsit a graffal trükközni,de nem vészesen,szerintem.
De,a halálra ítélt státusz szerintem erős kifejezés,"kezdetben"nem rossz,jó.
Ahogy már írták egy i7-re ha beruházol(4.gen)akkor nem foghatsz mellé(pl 3770,4770,4790)
Ha akarsz majd egy erősebb vidi karit(úgy,hogy közben maradsz ugyanolyan proci foglalatnál)akkor a 4.genek csúcsai (4770/4790) egy gtx 1080Ti-al is egész jól elboldogulnak.
(Legalábbis a videókban kihajtotta,fórumokon is elég jókat mondtak róla)
Hamarosan itt a Black Friday,most gondolom a procik ára is lejjebb megy(jelenleg egy boltban 70k-ért láttam egy 4770-et)
Nem tudom,hogy mennyi pénzed van így hirtelen,(mert azért 70k az 70k),de ha van,akkor szerintem érdemes beruházni egy i7-re,akár 3770-re akár nagyobbakra.
De véleményem szerint,a jelenlegi konfig se rossz.
1155-ös foglalat van a lapomon, így csak a 2600;2700 és 3770 jöhet szóba ha jól néztem.
(4770;4790 az már1050-es)
Akkor már csak azt kell megnéznem a három proci közül melyik a jobb és mi az ami kapható, új\használt stb.
Ha nem éri meg, akkor a deszkacserét sem úszom meg😀arra meg már jöhet "bármi"
Köszi mégegyszer!
Ezt nem is néztem,elnézést kérek!
Úgy emlékeztem,hogy 1150-es a foglalata a Tiednek...bocsánat!
De még a 3770 meg a 4770/4790 sem egy foglalat...áhhh,eléggé szórakozott vagyok.
De végül is ami kellett,az meglett 😀
Az i5 7500 mennyire fog vissza egy 1080 ti - t?
Persze a későbbiekben tervben van a proci csere de most örülök ha a videókártyát meg tudom venni.
Köszönöm a válaszokat.
CPU Type
AMD A8-7600 Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G
Graphics Chipset
AMD Radeon(TM) R7 Graphics
Ezzel büszkélkedem jelenleg de szeretnék kicsit erősebb vga-t bele gtx 1050 ti 4 gb on vagy MSI Radeon RX 570 8GB GDDR5 256bit PCIe (RX 570 ARMOR 8G OC) Videokártyán gondolkodom.
Szerintetek elbíraja a proci? És melyik vga éri meg jobban ár/érték arányban?
köszi a válaszokat 😀
https://www.youtube.com/watch?v=huY7JIMPdyU
https://www.youtube.com/watch?v=KutQ_u2jCpw
https://www.youtube.com/watch?v=uciZd0t2PPQ
Hát,szerintem elbírna egy erősebb procit.
Illetve a GPU kérdésre:
https://www.youtube.com/watch?v=XERLlAK2T3Y
Szerintem az RX egy picivel erősebb,de igazából mind2-vel jól jársz,de előbb egy erősebb proci kellene.
még annyit kérdeznék hogy milyen procit lenne érdemes venni egy Arsock FM2A68m-HD+ alaplaphoz? ryzen 5 2600x vagy intel core i5 ? Esetleg olcsóbb procival is megúszhatom?
utána tudsz csak vidikarit venni bele,normálisat.
AM4 vagy AM3+ -os alaplapot ajánlok(foglalatba),ha AMD-nél akarsz maradni.
Minium Ryzen 5 vagy Intel i3(8. generáció) vagy i5(7. generáció) vagy lecsekkolod a gpu adatbázist.
Inkább az FX-8370 legyen a nyerő. Bár inkább mondanám, hogy kezdj el gondolkodni egy Ryzen váltáson, hidd el, könnyebb lesz az életed, könnyebbek a választások, és a fogyasztások is csökkennek.
amugy nekem se volt keretem ryzrn re meg ha 16gb am kéne picit drága lett igy maradtam az fx nél.
Tudom hogy elvileg 5-6 FPS a 3 és a 6 GB-os 1060 közt, de én az említett példák miatt írtam a 6 GB-ost, mert én már tapasztaltam, hogy jobb vétel volt a 6 GB-os, mert nálam is szerepelt anno a listán a 3-as verzió.
6gb os ..........346eur
35% al drágább a 6gb-os és alig ad 5% al több fps-t a játékok többségében.
nekem FX-6350 van HD7970 ek ami jóval gyengébb, de azt hittem kevés lesz neki a proci, ahhoz képest mindig vga limit vna még 1680x1050 ben is 😃
Naigen a játék és a felbontás is elég sokat számit, AC nál pl biztos kevés lenne, Forza hoz még egy Athlon 200GE is elég
A Játékok megy egyebként szeretnek +ba cache elni h ne legyen belőle probléma, CoD WW2 pl az összeset megcimezi, akár 15GB-t is egy RTX Titan al 640x480 ban 😂
MSI Afterburner stb azt mutatja menyni van előkészitve de a jelenlegi használatot és tudtommal az nem is mérhető semmivel
Én is egy hasonló kérdéssel fordulnék hozzátok. Az új számítógép vásárlását eltoltam szeptemberre, de addig is szeretnék egy budget fejlesztést a jelenlegi gépemen.
A jelenlegi konfig:
-AMD Athlon II X2 440 (3x3GHz) (nemrég vettem, ehhez kéne egy passzoló kártya)
-2x2 GB DDR2 RAM (sajnos két slotos az alaplap, így ez ki van maxolva)
-Gigabyte Nvidia GT 610
A helyzet az, ahogy fentebb is írtam, szépen lassan elérem a jelenlegi gépem limitjeit, de még talán egy videokártya beleférhet. Mit gondoltok, szerintetek megérné befektetni egy GTX-re, illetve ha igen, akkor mit ajánlotok?
Sajnos nincs se tapasztalatom se viszonyítási alapom, így nem ártana egykét tanács.
A válaszokat előre is köszönöm.
[LINK]
[LINK]
Ezen a cuccok vannak benne:
AMD FX 6300 6x3,5 Ghz
Kingstone 4x2 DDR3 1333Mhz (8 GB)
MSI HD 7870 2048MB GDDR5 256bit
GIGABYTE GA-870A-USB3
A videókártya jelenleg kölcsön van kérve, egyébként 15e ért jutnánk hozzá.
Ehez a konfighoz milyen más videókártyát tudok javasolni? Több éves kártya is megfelel. A lényeg hogy jó legyen, meg tudjon többet a mostaninál. És passzoljon az FX 6300 hoz.
( Kérdés oka, elég hangos a kártya amikor maxon pörög, PUGB nál, az is ok hogy elég gépzabálos játék)
Konfigom (laptop): Processzor: I7- 4720hq
GPU:Nvidia Geforce GTX 950M
RAM:8GB
Kérdés: Érdemes lenne-e venni egy Nvidia Geforce GTX 960M GPU-t, vagy valami mást. Leginkább Overwatch-ot szoktam játszani, de ott a processzor kihasználtsága elég alacsony, míg a GPU-é 100%. (100% render, epic grafika, Geforce Experience által optimalizálva, úgyhogy néhány dolog kissé le van véve).
Alaplap: ASUS M5A97 R2.0
CPU: Amd fx 8350 4.0 GHz / 4.2 GHz
GPU: NVIDIA GeForce GT 630 Gainward 1024MBytes GDDR5
RAM: Corsair 8GB (2 x 4GB), DDR3, 1866MHz
Tápegység: Corsair RMx Series RM750x 750W 80 PLUS Gold Fekete
Monitor: DELL S2415H
Ez lenne a konfigom. Szeretnék videókártyát újítani a közeljövőben, de nem tudom, hogy milyen passzolna leginkább a konfigomhoz. Gondolkoztam egy GTX 1070 G1 Gaming 8GB GDDR5 256 bit. DE fogalmam sincs hogy kitudnam e hasznalni jol ezt a kartyat ezzel a procival es monitorral.. ultra bealitason szeretnek jatszani es agrafikai elmeny erdekelne leginkabb, kompatibilis lenne-e a gepemmel ez a jo kartya? vagy inkabb jobb l;enne egy 1060as G1 gaming?
Inkább egy GTX 1050 Ti 4GB lenne a legjobb, vagy esetleg egy GTX 1060 (3 GB)szerintem. Azért a pénztől is függ, főleg a mai VGA ár-őrületben.
AMD oldalról meg egy RX 470 4GB passzolna mondjuk. A 650 egy régi, kétmagos i5, ezért nagyon erősebb nem kell mellé.