Processzorhoz passzoló videókártya
Szép napot, lenne egy kérdésem.
CPU: i5-650 3.2GHz
GPU: nVidia GeForce GT 630 2GB
RAM: 8GB
Ez lenne a konfigom. Szeretnék videókártyát újítani a közeljövőben, de nem tudom, hogy milyen passzolna leginkább a konfigomhoz. (bottlenecket akarom elkerülni) Gondolkoztam egy GTX 750 Ti-ban, ami a tomshardware válaszai alapján teljesen megfelelő lenne.
Tudtok jobbat ajánlani, vagy maradjon ez?
CPU: i5-650 3.2GHz
GPU: nVidia GeForce GT 630 2GB
RAM: 8GB
Ez lenne a konfigom. Szeretnék videókártyát újítani a közeljövőben, de nem tudom, hogy milyen passzolna leginkább a konfigomhoz. (bottlenecket akarom elkerülni) Gondolkoztam egy GTX 750 Ti-ban, ami a tomshardware válaszai alapján teljesen megfelelő lenne.
Tudtok jobbat ajánlani, vagy maradjon ez?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SSD milyen SSD -ről fut a játék? Frame drop van, vagy hullámzás? Milyen monitor, mekkora a frissítési ráta? Van G-Sync, FreeSync vagy valamilyen szinkronizáció bekapcsolva?
Konkrétan akadozik a játék, vagy hullámzik az FPS? Egy monitorozót (MSI Afterburner + RivaTuner Statistics Server) érdemes lenne feltelepíteni, hogy lásd mi történik.
A modern játékok HDD -ről nem futnak stabilan, javaslom hogy tedd vissza az SSD -re.
Nemrégiben cseréltem a cpu-m egy Ryzen 7 5800x-re.
Jelenleg egy 3060 ti van benne.
Nincs semmiféle problémám vele, bár pl az Alan Wake 2 nem fut éppen a legjobban. 😀
Szóval e mellé a cpu mellé mit ajánlanátok?
Rtx 3080/ti-t néztem.
Esetleg ez megfelelő teljesítményü lenne a cpu mellé? Szeretném időtállóbbá tenni mégjobban a pc-m.
Köszi előre is.
főleg 2k/4k felbontásban
Volt egy ilyen megérzésem.
Kell az upgrade, jelenleg nagyon el húz a cpu-m a vga-tól. 😂
Ne haragudj, de mi az a SAM?? 😅😅
Ezzel együtt is, a 4070 Super és 7900 GRE pariban vannak.
Anno csinált a HUB erről is tesztet; ahol sokat dobott a ReBAR, ott Intel processzorral is kb. hasonló javulást mértek. Szóval jópofa, de végül is arra akarok kilyukadni, hogy ha kártyavásárlásról van szó, a SAM talán legutolsó tényező, amit érdemes figyelembe venni. (Fentebbi, 7900 GRE teszt is egyébként SAM mellett készült, szóval nem volt hátrányban emiatt a kártya.)
Nvidia oldalról továbbra sem mennék 4080S alá, mert ott AMD sokkal jobb árban kínál termékeket, bár mint mondtam, jelenleg nem tudom a kártyák milyen árban vannak, de kétlem hogy csoda történt és Nvidia csökentette az árakat.
7800 XT sem különösebben jobb vétel itthon, ez 218k-tól indul; fentebbi teszt alapján a 4070S ~9%-kal erősebb, ~14%-os felár ellenében, cserébe az NV-nél ott a jobb RT performance, DLSS, DLDSR, RTX Video Upscale/HDR.
RX 6800 viszont most kifejezetten jó árban van, 164k-ért hazavihető, olcsóbb mint a 7700 XT, pariban van vele, ráadásul 16GB VRAM-mal jön.
Ezek 1440p max beállítások és RT is feltolva maxra, ha van akkor path tracing is:
1. AC Mirage
2. Returnal
3. Alan Wake 2
4. Star Wars: Jedi Survivor
5. Dead Space Remake
6. The Last of Us
7. Resident Evil 2, 3, 4 Remakek
8. Avatar: Frontiers of Pandora
9. Ratchet & Clank: Rifts Apart
10. Hogwarts Legacy
11. Immortals of Aveum
Az Avatar és RE Remakek kicsit egyedi esetek mondjuk, mert ha van elég akkor 12 fölött használnak, ha még nincs akkor alatta és a különbség elenyésző, leginkább a 1% lowokban látszik meg.
És azt hiszem AC Mirage és Hogwarts Legacy-ben már patchekkel sikerült csökkenteni, mint mondtam nincs sok játék ahol ténylegesen kellene, de egyre jobban fog növekedni ez a lista.
Bàr majd szeretnék vàltani az új nvidiàra.
5000 széria.
Csak hogy nézegettem a használt piacot, a 7900-as széria jóval drágább.. 😅
Esetleg AMD oldalon lenne ajánlásod, ami tudja a 3080 szintjét, esetleg jobb is, és kb azonos áron mozognak??
A 3080 is ennyiben megy.
Már most lehet inkább arra esik a választásom, főleg a plusz vram miatt.😀
De még el válik.
i5 12400F mellé szerintetek 4070 super vagy 7800 XT?
Kizárólag 1440p felbontás, főleg AAA singleplayer vagy casual multi (BF2042 például)
Köszi,
Ez bizony a játék hibája, nem a hardveré.
Más játékban is tapasztalsz lassulásokat vagy érthetetlen FPS értékeket?
A rendszered 1080p -ben mindenképpen procilimites egy GTX 1080 Ti -el. Minél kisebb a felbontás, annál hamarabb jön elő ez a probléma gyengébb prociknál. Olyan program egyébként nem létezik, ami teljes mértkében kimutatja, hogy mennyire procilimites egy rendszer, mert ez az effektus teljesen játék, használat és beállítás függő.
Vagy skálázzam fel 1440p-re nvidia vezérlőpultból?Bár abból nemtudom mi sülne ki 60hz-en,ilyet még végképp nem próbáltam.
Találtam egy yt videót amit említettél 3600 és 4070 és szinte ugyanez a jelenség látható a videón is mint nekem,azt leszámítva hogy nálam a 70% nagyon ritka inkább 50-60 között mozog és az fps is gyatrább.
Ez nettó hülyeség. A Pascal chipek teljesen rendben vannak, korosak, de még mindig elég jól teljesítenek. A legjobban a lenti videón láthatod, hogy itt nem a GPU, hanem a játék a baj.
Vagy skálázzam fel 1440p-re nvidia vezérlőpultból?Bár abból nemtudom mi sülne ki 60hz-en,ilyet még végképp nem próbáltam.
Ez egy alapvető (és sajnos elterjedt) tévhit a CPU limitről. A dolog nem így működik, nem lesz varázsütésre gyorsabb semmi attól hogy emelsz a felbontáson, csak a CPU limit csökken, mert a GPU jobban dolgozik. Több teljesítményt tehát nem érsz el, viszont nem lehetetlen, hogy nem csökkenne az FPS.
Én azt javasolnám, hogy újíts be egy CPU -t, az alapvetően jó ötlet, mert a 2000 szériás Ryzen manapság már nem a legjobb. A játék minimális gépigénye egyébként Ryzen 5 3600, ami még nem az optimális futást jelenti.
6600XT mellé akarok procit venni, a mostani r5 3400g nem valami korrekt megoldás mellé. Cyberpunk mondjuk szepen fut, marmint ugy szepen hogy nem laggolja szét magat, tartja a 40fps-t, de a hogwarts legacy olyanokat dropol hogy kegyetlen.. R5 3600 vagy r5 4500 lenne a jobb választás? Utóbbi olcsóbb kb mindenhol, kérdéses vajon miért.. köszi!
Nem volt elég?
Tövábbá nézd meg hogy windows beállításoknál a game mode be van-e állítva.
Nézd meg a task manager-ben (feladatkezelő) hogy a Startup Apps (azthiszem indíó alkalmazások magyarul) mik vannak.
Control Panel-ben (vezérőpult) 2 dolgot is megnézhetsz:
-az egyik hogy a Power Option-nél (energiagazálkodás azthiszem magyarul) milyen beállításon van a géped
-a másik hogy a programok eltávolítás menüben nincs-e valamilyen gyanús app feltelepítve
-a feledatkezelő futó alkalmazásai közt is megnézheted ugynezt, valamint a windows beállítások telepített alkalmazások almenüjében is
A következő az hogy az AMD Software beállításait is szépen végignézed. A legfontosabbak a globális játékbeállítások, a játékok saját beállításai és a tuningolásnál hogy nincs-e valami elállítva (vagyis default-e vagy nem).
Nem árt ránézni az AMD chipset driverekre is hogy legfrissebb van-e, Ryzen Masterben megteheted és utána AMD weboldalán keress rá a procidra hogy van-e hozzá új.
Valamint a tápegység is lehet hogy gyenge a gépedhez vagy esetleg meghibásodott, milyened van most ?
A proci viszont csak 4 magos kevés gyorsítótárral.
A memória mehetne 3200MHz-en, csak be kellene állítani.
1. mindeféle tesztnek alávetik őket és amelyik több teszten teljesít roszzul vagy netán károsodik is közbe
2. egy bizonyos mennyiségből hány lesz probléma mentes és hány nem
.....természetesen nem lehet az összes piacra dobottat ellenőrizni, de így meg lehet mondani hogy áltolánosan mennyire jó egy márka és azon belül a modellek. Persze a top márkák között is kapsz hibás darabot és ugyanúgy kaphatsz egy jót a legrosszabbra értékeltek közül. Az hogy te mit csinálsz a gépeddel a te gondod, de a másikét ha lehet ne égesd le 🤣
A tápok nem valami drága darabok, szóval jobb a biztosabbra menni, vagy ti nem értetek egyet ?
Én leírtam mindent ami segíthet neked, a többiek meg sem próbálták csak belém kötni tudnak, innen tovább csak rajtad áll mit kezdesz az infórmációkkal.
intel i5 11400 egy nVidia GeForce RTX3050 8GB komboval nem overkill?
I7 8700K - RTX 3060 12Gb jo parositas lenne vagy nezzek erosebb videokartyat? Ultrawide felbontason jatszok 2560x1080, 60 fps, ultra graf lenne a kituzott cel. Koszonom
Szerintetek egy Ryzen 5900X proci elbír egy RTX4070TI-vel, vagy kevés hozzá?
egy GTX 1080Ti mellé milyen az ideális processzor? i7-5960x kevés :/
deee nem akarok procit cserélni a közeljövőben, csak érdekel.
Egészen a 3770Któl i5-9gen csúcsáig hallottam már mindent, még mindig tág a kör.. szűkíteni kéne.
igazából a topik helyett egy szavazás lett volna a legjobb
és a proci se terheli meg magát... pl: gta V: minden maxon, fullHD-ba, 20-30%
[LINK]
[LINK]
Az viszont meglepett mikor rákerestem az én procim ami most van hozza a az i7-5960x szintet sőt meg is előzi azt. Ez erősíti bennem azt hogy évekig nemigen kell még leváltani. Főleg hogy 1440p-n viszi szépen azt ami nekem kell a 3070 társaságában.
vettem egy 21:9-es monitort, ami 2560X1080-as felbontást tud és a 1080Ti pörög rendesen, és az 5960x is jobban megerölteti magát
szóval a monitorcsere felturbózta a gépet. Starfield High-on jól fut. maxon 45-50fps-t produkál
3060 12GB ~120k (amúgy is szar vétel) + használtan i7 8700 vagy i5 9600 ~40k, az már egy fél új config ára. Ha eladnád a mostanid kb meg is lenne egy új, sokkal jobb config ára, mondjuk 5600-al meg 6700XT-vel, az olyan 300-320-ból kijön. (Igaz AM4, de később ha kell még ott az 5800X3D upgradenek)
Ryzen 5 5600 - 50k
Seasonic B12 BC-650W - 28k
32GB 3200-as ram - 30k
ASRock B450 Steel Legend - 36k
Intel 670P 1TB M.2 - 17k
Deepcool Matrexx 55 - 20k
6700 XT - 138k
Össz olyan 320k körül van, szóval ha eltudod legalább 160-ért passzolni a mostani configod, kb meg is van, és sokkal jobb lenne mintha a mostanid foltozgatnád használt procival meg a lehúzás fogalmát kimerítő 3060-al.
Később tudsz jobb videokártyara váltani
A processzor mellé használtan jó lehet egy GTX1060 6GB, vagy esetleg egy 1070-es. Ezeket még el kellene vigye FHD felbontáson a processzornak.
[LINK]
Mennyire fogja szerintetek vissza egy i7 6700k 2k-4k felbontasban?
De azért 2k 40 százalék az nagyon sok
Köszi szépen a segítséget
A véleményeteket szeretném kérni, hogy egy AMD ryzen 7 5700x proci mellé milyen videókártyát érdemes beszerezni, amit ki tud hajtani a proci. A videókártya vételára nem szempont, csak a processzor teljesítményének függvényében vagyok kíváncsi a véleményekre és nem ár/érték arányban. Illetve jobb e mellé egy AMD GPU vagy Nvidia?
A megértést, türelmet és a segítségeteket ezúton előre is köszönöm!☺️
Videókártya vásárlás előtt szeretném kikérni a véleményéket, hogy a meglévő konfigurációhoz milyen vga-t ajánlanátok, hogy még ne legyen CPU Bottleneck.
Konfig:
Asrock B560 Steel Legend P2.2
Intel Core I5 11400F (85 wattos limit mellett van használva)
G.Skill Aegis 2x8 GB 3200 MHZ XMP CL16
650 Watt FSP PSU
Jelenleg 1080P-re lesz használva, a későbbiekben talán 1440P.
(Komolyabb AAA címeket megcélozva, Single játékokhoz leginkább, és 60 FPS)
Anyagi része nem igazán foglalkoztat, inkább a technikai oldala, zöld és piros oldalon mi az ami a legjobb párosítás ehhez a konfigurációhoz.
Válaszokat és tapasztalatokat előre is nagyon köszönöm! 🙏
Szép Napot! 😉
1440p-hez pl: RTX 3060 Ti, vagy esetleg 3070, de annál már 15% bottlenecked lenne, vagy Radeon 6700XT
És még egy kérdés:
Ha esetleg egy ilyen konfig mellé vásárolok egy 3080-at 1080p-re, de nekem csak 60 FPS-re van szükségem, akkor is előfordulhat CPU szűk keresztmetszet a későbbiekben, játékok esetén amik feltételezem számításigényesebb játékok lesznek? Tehát ha maradok 1080p-nél, akkor is előfordulhat hogy a 60 FPS-t nem tudja kifacsarni a GPU-ból, és a GPU nem dolgozik 100 %-on? Lehet nem jól teszem fel a kérdést, de remélem meg lehet érteni mit szeretnék kérdezni. Hosszú távon, előbb vagy utóbb ki lesz e használva ezen a felbontáson teljes mértékben a gpu, tervezhetek e előre így?
Rendben, akkor maradok a 3070-nél.
Köszönöm szépen! 🙂
[LINK]
Bíztam benne, hogy akár egy 3080-at is emellé a cpu mellé tehetnék, de úgy látom hogy sok értelme nem lenne, legalábbis az általam használt felbontáson nem. Ami a 3070 mellett szólna, a több Tensor és RT mag talán. Nekem csak egy dolog nem világos, mert annyi tesztet megnéztem már a youtube-on, de tudom nagy része csak kamu sajnos, hogy ha hosszú távra tervezel egy erősebb gpu-val, és úgy gondoltam ez a cpu elég lenne egy 3080-hoz is, akár 1080p-ben is, az idővel egyre gpu igényesebb játékok esetén is lenne cpu Bottleneck? Mert úgy gondolnám, ha egy játék alatt, most még lenne 50 % cpu és 50% gpu kihasználtság, és ugye a felbontás növelésével ez az erány úgy alakulna hogy pl. 30% cpu és 75% gpu, akkor ezen a felbontáson is (1080p) egyszer eljut odáig a dolog, hogy inkább a vga kell majd a játéknak, és akkor 1080p-n még meg lesz a 60 FPS-em amire nekem maximálisan szükségem van. Tehát ha most nem is látjuk értelmét egy 3080-nak, vagy 3070-nek, idővel indokolt lesz 1080P-nél is és ez a cpu még akkor meg fog felelni hogy 60 fps-sel fussanak az újabb címek.
Mondom, elnézést ha nem tudom jól feltenni a kérdést, csak megpróbálom.
Most nincs, de mi lesz 4-5 év múlva? Érted mire gondolok? Amikor még a processzorom elég lesz, de a 3060-n már 4 év múlva abszolút nem, pl. Dying Light 2 egyébként, az éppen megvan 60 fps 1080p-n.
De annyit értek, hogy legyen a szűk keresztmetszet a GPU, és a processzor várakozzon inkább a gpu adatra, mint fordítva.
Igen, a hülye videók...én is így vagyok vele már. :D
Kellemes ünnepeket előre!
Nos bottleneck-ed lesz néhol sajnos. Tapasztalatból írom. Egy 3080 mellé párosítottam még 2020-ban, és Cyberpunk és pár AAA cím alatt visszafogta a kártyát 1440p felbontásban. Kicseréltem anno 5800x-re egyből maximum kihasználtság. A 6800XT meg mint tudjuk jelen pillanatban erősebb raszter teljesítményben, mint a 3080.
Hacsak nem akarsz monitort vagy procit cserélni, és ragaszkodsz a kártyához javaslom, hogy használd a skálázást, hogy a bottleneck faktort kiiktasd. :)
A Ryzen 5 1600X-em lassan megérik a cserére. Jelenleg egy GTX 1660 Super muzsikál mellette. Próbáltam összehasonlításokat találni, de nem igazán jártam sikerrel, szóval a kérdésem az lenne, hogy szerintetek, ha beújitok egy Ryzen 5 5500-ra, akkor nagyjából mekkora teljesítménynövekedésre számíthatok akár átlag FPS számban, akár százalékosan kifejezve FullHD felbontáson? A videókártya maradna.
600W táp
Full HD ban esetleg késöbb, nagyobb felbontás.
RX 6600 xt ? Más lehetőségek, fel / le?
A zöld oldalon ezek a kártyák teljesítményben félúton vannak az RTX3060 és 3060Ti között. Ha találsz az utóbbiból versenyképes áron, akkor az is jó, a sima 3060-at viszont összeárazzák az RX-ekkel. Csak akkor éri meg, ha nagyon fontos a ray tracing teljesítmény.
Milyen kártyát kéne mellé tenni retro cimekhez?
Gtx 960al helye közel megbirkozna?
Vagy r9 270x?
2010-től lefelé kB
Ha viszont 2005 előttre merészkedsz velük, ott már előfordulhatnak gondok/bugok néhány játéknál a túl modern videokártya miatt.
I5-7400 proci mellé egy rtx3060 12gb mennyire használható?
Sőt még 2kban is
Az a proci nagyon gyenge ahhoz a kártyához sőt a mai játékokhoz is szerény véleményem szerint
Majd tervbe van proci csere is
Esetleg tudnátok ajánlani procit ami megfelelő lenne számomra?
Egyenlőre ezzel a párossal megleszek egy darabig 😀
Szóval a minap történt, hogy egy külföldi yt tech csatorna alatt a kommentek között elkezdtek veszekedni az emberek a "bottleneck"-ről. Igazából értem, hogy hogyan működik ez a jelenség de viszont azt nem értem, hogy miért tulajdonítanak neki ekkora jelentőséget.
Történt az, hogy van egy srác, akinek i9 11900-a van (nekem is az van ezért is érdekel a dolog főképp) és mellé egy RTX 3080Ti. 1080p 100hz monitoron játszik és szét lett szedve a bottleneck miatt meg, hogy minek vett ilyen erős kártyát ilyen "alacsony" felbontáshoz. Nos én megnéztem pár tesztet ezzel a procival és kártyával, hogy mit teljesít különböző beállításokon. RDR2 Ultra Preset | 1080p - avg. 130 fps | 2k - avg. 110 fps | 4k - avg. 85 fps.... Oké, Full HD-n létrejön a szűk keresztmetszet, de akkor is több FPS van, na de akkor mi a probléma? Én ezt nem értem. CPU usage nálam mindig ilyen 5-35% között mozog a játékok alatt de a 35-höz már valami nagyon epic 1000vs1000 AI kell TW:Warhammer III-ban, a kártya pedig kivétel nélkül minden gamma alatt 95-100% usage. Rendben nekem csak egy 1070 van de hát akárhogy nézem a benchmarkokat a legújabb játékok alatt ugyanez a proci egy 3080Ti-vel is, szintén 1080p, a proci plafon 50%, a kártya ugyanúgy maxon pörög, 4k-ban pedig egy kb. -10% CPU kihasználtság, ami igazából mindegy mert így sincs a kapacitás fele se kihajtva... vagy azon a kb. 5 év múlva esetleg fontos, de jelenleg az éterben eltűnő, alapból kihasználatlan 10% elpocsékolása miatt sírnak? Én csak annyit látok ebből az egészből, hogy 1080p több FPS, még pár százalékos mesterséges felskálázás mellett is (resolution scale) ami már az élek élességében szinte hozza a natív 2k látványvilágát.
Ennyiből én egy használt 1070-et vennék, de ha félsz a korosodó szériától akkor a 1660S sem rossz választás. Új, bontatlan kártya sajnos nem fog ekkora keretből kitelni.
vagy
https://www.youtube.com/watch?v=b-jCUXKzPF8
igaz hogy K-s, de százalékokat figyelembe véve 3080 is lehet
Mindennel megbirkozik
Főleg ha 2-4kban is játszol
Mehet hozzá egy 1650 is, de akár egy 3060Ti is.
Ryzen 5 3600X-hez mehetne Radeon RX 6800XT, vagy Geforce 3070? Összeillenek? Ha nem, akkor milyen AM4 kellene ezek alá? 1440p felbontás, 165Hz a frissítés.
Köszönöm!
Full HD-hoz overkill lenne? Másik fórumon azt mondják, hogy inkább nem elég neki, mint elég.
Ryzen 5 1600 6 Core 12 Thread 3.2 GHZ
rx 570 talán
12 gb 1600Mhz ram
500 Gb ssd
Szerintetek nagyot dobna a mostani konfigomon?
Van egy Intel(R) Pentium(R) Gold G6400 CPU @ 4.00GHz 4.01 GHz procim. Teljesen jól működik, de elgondolkoztam, hogy szívesen vennék mellé videókártyát. A kérdés az, hogy érdemes-e? Vagy inkább új procit vegyek?
De amúgy egy 4GB-os Rx570-580 is jó lenne. Azok nem olyan drágák használtan, mivel már nem jók eth bányászatra.
RTX 2060 Super videókártya mellé i5 10400F vagy ryzen 5 3600-as processzor passzol jobban? Illetve 16gb 3200Mhz-s RAM-ot szeretnék mellé, ahhoz a 10400F kevés lenne?
1440P alatt viszont már a kártya lesz a limitáló tényező.
Köszi a válaszokat!
Egy i5-4690k-hoz milyen videókártya passzolna?
Mbd: Msi z97 Gaming3
Ram: HX324C11SRK2/16
Én egy 1650 Supert néztem,de meghallgatom a véleményeteket.
Köszi
Tudnál segíteni abban,hogy milyen vga-t ajánlanál még ? 1650 S nem találni. Addig milyet kellene mellé raknom ? Köszi előre is a segítséget. 😆
hogy kapj normális választ is! Persze már az RX 580 is érezhető különbség lesz, attól függ milyen felbontáson használod! 😀
Ha 1440P-ben játszol akkor már valóban szükség lehet egy 5600Xt-re vagy RTX 2060-ra.
A mostani (Rx 580 8GB) meg néha veri az fps cap-et. 200😆 R7 2700x-el
Azért írtam le mind ezt mert eléggé kezdő vagyok a gépépítésben és szeretném kikérni a véleményeteket a konfigról illetve azt szeretném még megkérdezni hogy milyen videó kártyát ajánlotok ehhez, miből elég az olcsóbb és mire érdemesebb jobban rágyúrni?
proci: i5 10600 KF
alaplap:Asus Tuf Z490 Plusz
Memória:hyperx 16 GB fury ddr4 2666mhz
Ssd:Kingston 500gb a2000
Hdd:seagate barracuda 2tb 7200rpm Sata 3
Ház:spc signum sg1v Evo tg argb
Táp:Coolermaster mwe white v2 700w
Proci hűtő:coolermaster master liquid ml240l rgb v2
És ha lehet akkor a videókártya max 150.000 ft
legyen de inkább olcsóbb.
Igen várnék
Egy bizonyos időn belül igen hogy ne legyen elavult de nem tudom megmondani pontosan
Átgondoltan és az lenne a kérdésem hogy egy rtx 3070es kártya 250.000 ft-ért jó üzlet lenne-e vagy ugyan ebben az árkategóriában az 5700xt, rtx2080 super? Ezeket kitudná hajtani az i5?
Végül raktam be 1gb ssd-t is és egy jobb tápot illetve 5700xt-t
overclockot úgy képzeld, hogy beállítod, hogy mondjuk folyamatosan gyorsabban megy a cpu, gyorsabb lesz, de melegedni fog, és gyorsabban meghal majd mindha nem overclockoltad volna.
Mennyit szánsz a dologra? Főleg ettől függ milyen vga-t ajánlanánk itt neked.
Lassan ideje lenne nyugdíjaznod azt a konfigot. Viszont ha nem a legfrissebb AAA játékok futtatása a cél, vagy ha most nem akarsz nagyot invesztálni a mutatványba, még egy-két évet kihúz a gépezet egy jobb vga-val. Esetleg 16gb ramra bővítést is megérne még a konfigod.
Egy rx 580-al eseteg egy gtx 1060-al bőségesen megbírkózik a proci. 1070Ti-vel vagy egy 1080 nem Ti-vel még 100%-ig jól vagy, de az a felső határ amit még kihajt rendesen a procid. De ahogy mondtam egy 2080Ti is működik vele. 😀
Azonban tény, hogy 4.4-4.5GHz-en már igencsak megtáltosodnak, szóval ha van egy jó hűtőd, lapod és tápod akkor ne sajnáld a tuningot, úgy már azért egy 1070 vagy hasonló teljesítményű kártya is bevállalható.
Itt éppen W3670 + HD 7950 párosom volt. Mint láthatod, alapórajelen a HD 7950-t sem tudta folyamatosan 99%-on pörgetni, holott 1080p Medium-High beállításokat használtam. Hiába a sok mag és szál, ha gyenge az egyszálas teljesítmény, ezért is kell a bika tuning.
Nem általánoságban értettem, hanem konkrétan az ő esetére. Amit írtam arra alapozva írtam, hogy nem egy core 2 duo van azért a gépében... Az a processzor még egy 2080 mellett sem okoz akkora bottlenecket, ami élvezhetetelenné tenné a játékot.
A játékok többsége néhány kivételtől eltekintve, még ma is inkább gpu intenzívek, minthogy a processzort nyúznák. Ennek okán inkább a gyengébb proci erős vga kombinációt ajánlanám bárkinek, mint fordítva. Inkább legyen esetenként cpu limit egy-egy játékban, mint állandó gpu limit.
Ha neked szimpatikusabb a gpu limit, mint a cpu limit, a te dolgod. De attól még nem hülyeség amit a másik ír, mert neked nem az a verzió szimpatikusabb. 😉
Tessék némi videóanyag arról, hogy gyakorlatban hogy mutat a gpu limit:
Spiler: Gyakorlatilag nem sok hatása van a játékélményre. Mondjuk 10 fps helyenként...
A 8700 előtt egy i5 6500-am volt. És nem tette tönkre a játékélményt sehol a cpu limit. Amíg nem rettenetesen gyenge cpu van egy bitangerős kártyával egy lapra pakolva addig, nem olyan vészes a helyzet.
Nem akarlak arról meggyőzni, mert nem egy jó párosítás nyilván. De azért nem halálos probléma. Ha nem lenne más szívesen eljátszogatnék egy i5 6500 + 2080ti gépen is. 😉
Egy 2080 mellett a világ egyik legprocesszorzabálóbb játékában. Mutass már rá kérlek, hogy hol látod a játékélményt tönkremenni a videóban!?!?
A videót nézd csak meg, már csak saját érdekedből is jobb ha érdekel, mert akkor talán rájössz, hogy te beszélsz butaságot, és próbálsz mindenki mást meggyőzni róla. Attól hogy nem érdekel, vagy hogy nem veszel tudomást a tényekről, attól azok még tények maradnak. 😉
Én leraktam 3 videónyi tényt az érvelésem mellett, ami mindd alátámasztja amit mondtam. Te eddig még csak hajtogattad a véleményed. Mutass légyszi egy videót a processzorával akármelyik játékban, ahol tönkremegy a játékélmény a cpu limit miatt!!!
Utána beszélünk, mert addig amíg nem támasztod alá az érvelésed tényekkel, addig ez nem értelmes beszélgetés, hanem csak egy unalomból elkövetett kötekedési kísérlet. Nekem pedig sem időm, sem energiám, sem pedig a gyermeki lelkesedés sincs már meg a céltalan szájkoptatáshoz bennem. Főleg, úgy, hogy egy vitában azzal válaszolsz a másik érveire, hogy nem érdekelnek. Ha nem érdekel más véleménye, ne hangoztasd a sajátod sem.
[LINK]
A valóságban valóban majdnem 25%-al erősebb az x5650. Javítottam a hsz-t.
Bár attól még állítom, hogy a 2680 egy 2080ti mellett sem teszi tönkre a játékélményt, ahogy a fórumtárs állítja.
[url]https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+X5650+%40+2.67GHz&id=1304[/url]
[url]https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+E5-2680+%40+2.70GHz&id=1221[/url]
[LINK]
[LINK]
Mint említettem, nekem volt már X5660-am. Konkrétan a Bf1 sem futott olyan szépen mint a videóban E5 2680-nal a Bf5. Simán benyaldosott 45FPS köré is akár, pedig a Bf1 azért kezesebben bánik a CPU-val mint a Bf5.
Single játékokban annyira nem probléma,de multiban igazán kellemetlen ez a párositás.
QHD-ban kicsit jobb
2 gépet rakok össze ezért vettem az 1200-ast és akkor ugye már kipróbáltam a lapban,ha már ugye itt van.
Az eladóról sem irtam semmit.Meg volt az oka,hogy miért nem tudtam elérni 2hétig.
De te csak lökd tovább a ***ságaidat.
Ahogy látom már nem csak engemet marsz.
Spoiler!
Megvolt a CPU csere (i5-7400 ->i5-9500F), most tervezek venni a közeljövőben hozzá jobb GPU-t. Korábbi generációkból jóval kölcséghatékonyabb ezért 1070, 1070Ti-t nézegettem. Szerintetek a procimhoz melyik passzolna jobban, illetve ezeken a GPU-kon kívül még mit ajánlanátok?
2060-at már 110 körül találsz vadi új garisat árukeresón. 10%-al lassabb egy 1070 ti-nél, ellenben újabb generáció, jobb fogyasztás, 2-3 év garancia jár plusz 20-25 ezer forintért.
Ha nem 1070 ti, akkor minimum 2060. Esetleg egy 2070, ha nem olyan feszes a keret amit szánsz rá.
Egyébként az a processzor 1070 ti ből kettőt-hármat is kihajt kb...