@Shaadow: Ha az kérdezed milyen csatlakozójú a jó azt nem tudom,
max annyit tudok hogy árban a legdrágább és minőségben a legjobb (sokáig bírja és gyors) az SLC majd MLC majd TLC fajta NAND flash típus.
Még annyit hogy mostanában azért 240/250/256GB-osat szoktak venni ha az oprendszert akarod rárrakni (ami érthető)
E mellé a nem sok info mellé még azt tudom mondani hogy nekem kb 2,5 éve van Kingston SV300S3 120 GB MLC SSD-m (igaz elég kevés van már rajta) de a Hard Disk Sentinel szerint 97%-os a kondíciója.
Olyan rímhért hallottam régeben hogy a Samsung evo sorozat tagjai belasullnak kérdés mennyire igaz ez.
Én egy 240/250Gb-os (valamilyen) Kingstone-t javasolnék csak azért mert a eddig minden tárolóm és memóriám Kingstone és semmi bajuk.
@Shaadow: Akkor nem fogsz rosszúl járni nekem is az van amit Puffin linkelt csak a 120 as, már több mint egy éve használom és lassulás az nincsen egyáltalán viszont érdemes a 250 est venni mert a 120 az nagyon hamar elfogy, nekem most is ilyen 30 giga szabad van csak
@reszler112233: Osszehasonlitasi alapom nincs, de pont olyanom van amit linkeltel es teszi a dolgat rendesen nalam, szerintem eleg gyors is, nekem megerte megvenni kb ilyen aron is vettem, 26-30k kozott mar nem emlekszem... 😀
@Hunork: Köszönöm a választ mindenkinek. Valószínű beinvesztálok egyre, plusz egy külső házra a jelenleg laptopban lévő HDD-hez, hogy az külső vinyóként megmaradjon.
Szeretnék majd venni egy SSD-t, M.2-es foglalatba, tudtok ajánlani nekem alaplappal együtt?
Kritériumok: LGA1151-es foglalat, M.2, és támogassa a 2400MHz-et.
Nem kell nagy, 250GB körüliek jöhetnek, nagyjából 30k körül, a lap 20-25k között jó lenne.
Amit most néztem, és tuti kompatibilisek: Adata ASX8000NP-256GM-C SSD és Asrock B250M-HDV alaplap (~38k + ~21k)
Ha ennél tudtok olcsóbb kombót, írjatok!
Alaplapot nem nagyon tudok olcsóbbat, de m.2 ssd-bő ajánlanám ezt: Corsair CSSD-F240GBMP500
egy ezressel drágább az Adata-nál de lényegesen gyorsabb.
[url]
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/corsair/cssd-f240gbmp500-p355562603/#termek-leiras[/url]
Hamarosan vásárolnék egy SSD-t a laptopomba. Nem kellene nagy tárterület, csak OS kerülne rá nagyjából. Mondjuk egy 250 GB-s Samsung 850 Evo? Vagy van valami más? Igazából 250 GB-ra sem lenne feltételenül szükségem, csak ez a legkisebb ebből a típusból.
@tomeek1: Legtöbbet szerintem a HDD-re, viszont ha van olyan játék, amivel tényleg rengeteget játszol és előreláthatólag még jó sokáig fent is marad a gépen (esetleg előnyt jelent a gyorsabb betöltés) akkor azt SSD-re is teheted.
@GodSie: Ha annál gyorsabbat akarsz akkor a Sata port felejtős. Nvme-s SSD kellene, de mivel a lapodon nincs olyan hely, ezért egy PCI adapter is kell hozzá.
20.000 Ft-ig milyen ssd-ket tudnátok ajánlani? Minimum 120 giga, és még az is érdekelne hogy melyek azok a márkák amik a legjobbak ssd terén? Ki néztem már egy Corsair-t egyébként, de érdekelne a ti véleményetek is. 😀
@Janko95: Másfél éve vettem kb akkori árán 16eFT-ért egy 120as Kingston HyperX Fury-t. Eddig gondom nem volt vele. 3TB NAND írás után is még 98%-os. A becsült élettartamot valószínű kifogja bírni és szerintem még most is benne van az árban.
A legnépszerűbbek fórumokon többnyire az intel és samsung termékek. Esetleg ha AMD párti vagy, szerintem azokat is érdemes megnézni.
sziasztok! lenne egy kérdésem, egy 256GB ADATA SSD M.2 SX8000 XPG mennyivel lehet gyorsabb, egy átlag SSD nél? pl: játékoknál fps különbség, gondolom nem lesz, csak betölteni, tölt be gyorsabban, jól gondolom?
A PRO, MLC-s az EVO,SLC-s én a prot venném az MLC sokall több írás/olvasást visel el.....
Az én SSD-m már 6 éves és még 100/100 as pedig már megfordult rajta KB 45 TB.
Szevasztok ! Vennek ssd-t no ,de most az itt a kerdes,hogy Samamsung 850 evo-t vagy pro-t vegyek .Jo elhiszem hogy a Pro jobb lenne ,de viszont a 10mb per sec.-os plussz olvasasi sebessegert megeri-r a 70euro felarat fizetni ?
sisko írta meg fainul!
Minden SSD cella egyszer csak "kipukkan". Én ma még mindig MLC-t vennék, a TLC élettartam területen még nem vizsgázott le. Bár végül is, ha azt nézzük, mindegy, 3-5 év múlva mindenki már TB-os SSD-ket fog használni. 😀
Az valami elírás-félreértelmezés lehet csak,minden SSD-re ugyanúgy érvényes az elhasználódás,csak van amelyik többet,van amelyik kevesebbet bír...az slc a legtöbbet, a tlc a legkevesebbet.
A Silicon Power márkájú SSD-ről van valakinek véleménye?
Egy Radeon R3-at vettem, (még mindig nem üzemeltem be, bahh), másnak van valami tapasztalata ezzel? 😃
Ha laptopról van szó, akkor ez a dolog lényegében egy keret, amihez tudod rögzíteni az SSD-t. Nem egy nagy mutatvány, párszáz forintos alkatrész. Optikai meghajtó ki, keret rözgít, SSD rögzít kerethez, csatlakoztat, fedél vissza és kész is.
Kérdés.
Adott egy 120as Kingston HyperX Fury.. Windows 8.1 rendszer van rajta, office, meg ami a windóz mellé kell.. a többi adat HDDn..
Egyik napról a másikra (semmit nem csináltam amit eddig) a windóz bejelentkezés a PIN után nem egyből indul el, hanem kb 10-15 másodperces késéssel.. ha várok egy kicsit a PINnel, akkor egyből..
Ez mitől lehet?
30GB foglalt, adatokat folyamatosan törlök róla hogy ne használja feleslegesen.. egyéb teljesítménybeli változást nem vettem észre. CrystalDisk szerint 97%os.. 3TB olvasott és 4.5 írt adat.
WeKing: hogy legyen elég pénz nálad. 😀
Komolyan: hogy mire kell (méret), a garanciális idő hossza, és lehetőleg MLC-s legyen. Most jöttek ki ebben az évben a TLC alapúak, amik gyorsak, de még nincs tapasztalat élettartam ügyben. Lentebb írtam is, hogy elméletileg kevesebbet bírnak, mint az MLC-s társaik, de ettől még simán elmennek tíz évet is akár, attól függ milyen gépben, milyen használat mellett.
ADATA, INTEL, Plextor, Samsung EVO sorozat, HyperX Fury megbízhatóak, jók, gyorsak, és akár 5 éves garis cuccot kifoghatsz.
Milyen ssd-t ajánlótok a rendszerhez és programokhoz ?
max annyit tudok hogy árban a legdrágább és minőségben a legjobb (sokáig bírja és gyors) az SLC majd MLC majd TLC fajta NAND flash típus.
Még annyit hogy mostanában azért 240/250/256GB-osat szoktak venni ha az oprendszert akarod rárrakni (ami érthető)
E mellé a nem sok info mellé még azt tudom mondani hogy nekem kb 2,5 éve van Kingston SV300S3 120 GB MLC SSD-m (igaz elég kevés van már rajta) de a Hard Disk Sentinel szerint 97%-os a kondíciója.
Olyan rímhért hallottam régeben hogy a Samsung evo sorozat tagjai belasullnak kérdés mennyire igaz ez.
Én egy 240/250Gb-os (valamilyen) Kingstone-t javasolnék csak azért mert a eddig minden tárolóm és memóriám Kingstone és semmi bajuk.
Én is a Samsung és a Kingstone-ra gondoltam . Amit költenék rá max 31k.
Ebből a keretből ezek az ajánlottak.
ADATA 256GB Ultimate SU800 SATA3
SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3
SILICON POWER 256GB Ace A55 SATA 3
Nem nyúlsz mellé vele!
Megéri ezt az árat ez az SSD? Laptopba szánnám az 1TB-os 5400-as fordulatú HDD helyére.
[LINK]
Kingston vagy Samsung miért nem jó neked?
Kritériumok: LGA1151-es foglalat, M.2, és támogassa a 2400MHz-et.
Nem kell nagy, 250GB körüliek jöhetnek, nagyjából 30k körül, a lap 20-25k között jó lenne.
Amit most néztem, és tuti kompatibilisek: Adata ASX8000NP-256GM-C SSD és Asrock B250M-HDV alaplap (~38k + ~21k)
Ha ennél tudtok olcsóbb kombót, írjatok!
Alaplapot nem nagyon tudok olcsóbbat, de m.2 ssd-bő ajánlanám ezt: Corsair CSSD-F240GBMP500
egy ezressel drágább az Adata-nál de lényegesen gyorsabb.
[url]
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/corsair/cssd-f240gbmp500-p355562603/#termek-leiras[/url]
ajánlatok?
20.000 Ft-ig milyen ssd-ket tudnátok ajánlani? Minimum 120 giga, és még az is érdekelne hogy melyek azok a márkák amik a legjobbak ssd terén? Ki néztem már egy Corsair-t egyébként, de érdekelne a ti véleményetek is. 😀
A legnépszerűbbek fórumokon többnyire az intel és samsung termékek. Esetleg ha AMD párti vagy, szerintem azokat is érdemes megnézni.
96 GB üres hely
Az én SSD-m már 6 éves és még 100/100 as pedig már megfordult rajta KB 45 TB.
Minden SSD cella egyszer csak "kipukkan". Én ma még mindig MLC-t vennék, a TLC élettartam területen még nem vizsgázott le. Bár végül is, ha azt nézzük, mindegy, 3-5 év múlva mindenki már TB-os SSD-ket fog használni. 😀
Marad akkor az ADATA. 😀
Nem tudom pontosan,lehet,hogy hülyeséget írok,de nincs íráskorlátozás.
Amúgy, köszi. 😀
[LINK]
Melyik a jobb? Vagy, 15-18k-ért melyik a legjobb 120gb-s?
Olcsó, működik, e öröm e bódottá.
Egy Radeon R3-at vettem, (még mindig nem üzemeltem be, bahh), másnak van valami tapasztalata ezzel? 😃
Adott egy 120as Kingston HyperX Fury.. Windows 8.1 rendszer van rajta, office, meg ami a windóz mellé kell.. a többi adat HDDn..
Egyik napról a másikra (semmit nem csináltam amit eddig) a windóz bejelentkezés a PIN után nem egyből indul el, hanem kb 10-15 másodperces késéssel.. ha várok egy kicsit a PINnel, akkor egyből..
Ez mitől lehet?
30GB foglalt, adatokat folyamatosan törlök róla hogy ne használja feleslegesen.. egyéb teljesítménybeli változást nem vettem észre. CrystalDisk szerint 97%os.. 3TB olvasott és 4.5 írt adat.
M2 ssd-t átalakítóval PCIE slotba rakom , akkor csökkenni fog a sebessége ?
Komolyan: hogy mire kell (méret), a garanciális idő hossza, és lehetőleg MLC-s legyen. Most jöttek ki ebben az évben a TLC alapúak, amik gyorsak, de még nincs tapasztalat élettartam ügyben. Lentebb írtam is, hogy elméletileg kevesebbet bírnak, mint az MLC-s társaik, de ettől még simán elmennek tíz évet is akár, attól függ milyen gépben, milyen használat mellett.
ADATA, INTEL, Plextor, Samsung EVO sorozat, HyperX Fury megbízhatóak, jók, gyorsak, és akár 5 éves garis cuccot kifoghatsz.
Ezt én is hallottam napi 50gb mellett a vezérlő döglött be...