Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MaTpr0F avatar
Subsidiarius: persze 😀
http://h-a-r-d-verapro.hu/apro/asus_gtx_750ti_-_eladocsere
(hardverpro szóból vedd ki a kötőjeleket. bocs csak így nem cenzúrázza ki)

Jó a lapodhoz.
0
0
0
0
no avatar
Közben találtam gtx 650 ti-t 20ezerért ( http://olx.hu/hirdetes/nvidia-geforce-gtx-650-ti-ID2X24Z.html#de00e84ed9 ). Megéri ennyiért? Shadow of Mordort szépen vinné?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Paller_09
Ez egy jó kérdés, de szerintem még vagy 2évig elfogadhatóan futnak majd rajta a játékok.
Amire a r9 270x-et érdemes lenne lecserélni, az egy r9 280x vagy egy gtx 770, vagy ezek felett.
0
0
0
0
Paller_09 avatar
Szerintetek az r9 270x em meddig lesz jó? Gondolkodom egy másik beszerzését a jövőben akár használtan is,úgy hogy ezt eladom. Vagy egyátalán ne?
Subsidiarius: hardveraprón keresgélj.
Nézd meg a méretét a hivatalos weboldalon. Mérd rá az alaplapodra,gépházra mert előfordulhat hogy nem fér be. Onnan hogy megnézed van e PCIe csatlakozó az alaplapodon 😀
0
0
0
0
no avatar
Köszi a választ! Az rámegy az alaplapomra (egyébként ezt miből lehet megállapítani?)? Tudnál linket adni egy ilyen használt gtx750ti-hez? Most rákerestem, de sehol nem találok
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Használtan garanciával ennyi pénzért kapnál egy GTX750Ti ami azért sokkal jobb választás lenne.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Ritkán játszom, ezért nem szeretnék túl sokat videókártyára költeni, "belépő" kategóriára gondoltam, max. 25-30e ft-ért. Főleg a LOTR: Shadow of Mordor miatt akarom a gépem kis integrált kártyáját turbózni. Adatai:
alaplap B85M Pro4
táp FSP HEXA 400W
memória 4 GB DDR3 RAM (2db 2 gb-s)
a procimra nem emlékszem pontosan és most nem tudom megézni, de intel i5 egyenként ~3,1 Ghz (holnap megnézem ha ez számít)
Tényleg nem akarok egy állatot, csak annyira elég legyen, hogy normál grafikán ne akadozzon a játék.
Ezt néztem ki, de mivel baromira nem értek hozzá, csak pár fórum meg cikk alapján tippelem, hogy elviszi: VGA SAPPHIRE R7 250 1GB GDDR5 with Boost
http://compker.hu/index.php?controller=product&id_product=13438

A válaszokat köszönöm előre is
0
0
0
0
Default avatar
A tesztek alapján megéri,valóban szinte úgy megy mint egy gtx 680 ami elég jó kari.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Az lenne a kérdésem, hogy meg érné venni egy MSI GTX 670 Power Edition OC-t, mert nagyon jó árban hozzá tudnák jutni és néztem teszteket is, és HD 7970 ghz ed-el volt egyenlő és szinte teljesen olyan teljesítménye volt, mint a ref. GTX 680-nak.
0
0
0
0
no avatar
Nagyon szépen köszönöm.
0
0
0
0
Flash avatar
boborjan20: Tessék, itt jópár gémmel tesztelve van a sima, és a G1 970.
A kérdésedre a válasz a grafikonokban van.

[url]http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_970_g1_gaming_review,16.html[/url]
0
0
0
0
gaborw avatar
" Gigabyte WindForce 3x kártyája tekintélyes méretű, amire a háromventilátoros egyedi hűtés miatt volt szükség. A hátlap is nagyon jól néz ki, itt egy dizájnos és nem mellékesen hasznos hátlap fedi a teljes kártyát. Természetesen a Gigabyte mérnökei nem céltalanul pakoltak ekkora hűtést a GTX 970-re – a kártya teljesítményét is megpiszkálták, miután a SOC (Super OverClock)-kártyákon egyedileg válogatott chipek dolgoznak. A GPU-órajel emelésén felül még a tápellátást is alaposan túltervezték. Eredetileg 1050/1178 MHz-es (alap/boost) órajeleken kéne dolgoznia egy GTX 970-es GPU-nak, ám a Gigabyte ezt 1178/1329 MHz-re emelte, ami igencsak agresszív gyári tuning. Sajnos a memória maradt 7 GHz-en"
Nekem a sima verziós van! Azzal sincs baj az órajelekben meg "hatalmas" tartalék van! Hütése húzva sem megy 63 fok-nál feljebb! Jobb csak abban az esetben lesz ha tuningolod! Max. a tuningolhatóságában lesz elönye a G1-ek. Plussz hűtése jobb!
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek a GIGABYTE G1 GTX 970 4GB mennyivel teljesít jobban, mint a sima GIGABYTE GTX 970 4GB?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
bijuu93
Az Asusnak vannak a legcsendesebb hűtései. De a Sapphire és az Msi, Gigabyte hűtőjével sincs különösebb gond, csak kicsit jobban lehet hallani.
0
0
0
0
Bijuu93-HUN avatar
Köszönöm a válaszokat 😀 Maradnék az MSI-nél remélem amikor rendelem a kártyát nem emelik fel az árát 😃

Erről a kártyáról van szó:[url]https://www.***/termek/msi-r9-290-4gb-ddr5-gaming-4g-videokartya-23697[/url]

ez a kártya tegnap még 87.000 FT volt a PCX-n. remélem visszaárazzák 😃
ha ez nem történne meg akkor szerintetek ez jó féle kártya helyébe ?
[url]https://www.***/termek/asus-r9-280x-3gb-ddr5-r9280x-dc2t-3gd5-videokartya-56369[/url]

A linknél a csillagozott helyre pcx(pont)hu

Tápegységnek meg FSP Raider S 550W 80+
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
bijuu: Nincs tapasztalatom a kártyával, a hangra nem tudok válaszolni. Esetleg erre teszteket találhatsz a neten vagy akár YT-n. De az MSI nem rossz gyártó, valamint még a Sapphire és az ASUS az amit kedvelek.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha nem referencia kártyárol van szó,akkor nem lesz hangos.Jobb hütések meg pl:Asus DCUII,MSI twinfrozr III-IV,Gigabyte Windforce,Sapphire VaporX,Trix....
A 290 ereje,egy jó darabig eléglesz,nemkell aggódni miatta.
0
0
0
0
Bijuu93-HUN avatar
Szerintetek érdemes venni MSI R9 290 4GB DDR5 4G PCIe videokártyát ?
Vélemények a kártyáról, nem hangos ? nem melegszik túl ?

Nem tudok dönteni és csendes gépet szeretnék összerakni. Melyik a jó márka amelyiket érdemesebb megvenni ? Vagy ti milyen kártyát ajánlotok ?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Thor155
Még a hőtőben is lehetnek különbségek.
0
0
0
0
Puffin avatar
szerintem csak órajel különbségek vannak. Mindkettő jó gyártó.
0
0
0
0
Thor155 avatar
Van különbség az MSI R9 280 és a ASUS R9 280 között?Vagy mindegy melyiket veszem?Szerintetek melyik a megbízhatóbb? 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Új számítógép vásárlását tervezem. Intel Core i5 4460-as processzorhoz és ASUS B85M-G alaplaphoz milyen videókártyát ajánlanátok? A GTX 750Ti-t ajánlották vagy árban hasonló r9 270-et néztem. Nem igazán értek hozzá, a neten olvasgattam utána 1-2 tesztnek, véleménynek. Maximum 45-46 ezer forintot szánnék rá. Köszönöm.
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Mellesleg 2 VGA árából vehetsz egy kurva jót.
0
0
0
0
Default avatar
Ha játékra kell a sli vagy a cf akkor lebeszélnélek róla,nemigen éri meg mert kevés játék használja ki megfelelően a két kártyát.
0
0
0
0
no avatar
Akkor majd máshogy oldom meg majd cserével vagy egyébbel. Köszönöm a segítséget
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Hát ha adhatok tanácsot akkor inkább egy kártyás rendszert rakj össze.Az SLI vagy Crossfire támogatás nem mindíg működik jól + kell hozzá minimum egy i5 hogy ne legyen proci limited és egy nagyobb táp is.
0
0
0
0
no avatar
Még nincs semmi most fogok új gépet venni és direkt Sli-s alaplapot fogok hozzá választani tehát ezzel nem lehet probléma. De azért amit tudok frissítek rajta
0
0
0
0
Manyik75 avatar
NSKS

Előbb töltsd ki rendesen a géped adatlapját!

Mert így nem tudjuk hogy mien az alaplapod (lehet nem is támogat sli-t) és nem tudunk érdemben segíteni.
0
0
0
0
no avatar
Oké köszönöm azt biztos nem szeretném😃 Melyik olcsóbb kártya tud ilyet(40000-70000-ig)? Vagy van egyáltalán ilyen?
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Az hogy abból a kártyából nem tudsz 2-t tenni mert nincs rajta SLI support ami "összeköti" a két kártyát,tehát nem fog + teljesítményt adni a második kártya.
0
0
0
0
no avatar
Sajnálom de a videókártyákat még nem értem 100%-osan mi a baj?
0
0
0
0
Davezorrr avatar
De minek akarsz egy olyan kártyát egy alaplapra tenni amihez nincs SLI support ?
0
0
0
0
no avatar
Oké rosszul írtam de ha lehet kérném azt hogy igazi választ is kapjak,vagy ha nagyon szükséges kijavítom a kérdésem 😃
0
0
0
0
Davezorrr avatar
szerintem 750ti-n nincs sli támogatás de ettől függetlenül...😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
NSKS

Alapvetően a kérdésedben benne van a válasz is. 😃
0
0
0
0
no avatar
Valaki tudja hogy 2 GTX 750-Ti t lehet e rakni egy alaplapra?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Kvindor
Igaza van Luiboynak.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
kvindor

Igazából egyik sem!

Inkább vegyél használtan.

Nvidia 20-tól GTX460,550/Ti 560
ATI: HD 6850/70 , 7770/90

Azokért a kártyákért nem adnék pénzt.
Az alaplapi integrált VGA-d majdnem olyan erős mint az általad említett 2 kártya. 😀
0
0
0
0
KERKO avatar
Melyik éri meg jobban?

ASUS GT620-DCSL-2GD3
Grafikus processzor típusa: GeForce N620
Csatlakozó típusa: PCI-E 2.0
Grafikus memória mérete: 2 GB
Grafikus memória típusa: DDR3
Memória interfész: 64 bit
GPU órajele (MHz): 700
Memória órajele (MHz): 1820
DirectX támogatás: Direct X11
Maximális felbontás: 2560 x 1600 pixel
Hűtés: passzív
DVI csatlakozók száma: 1
HDMI csatlakozók száma: 1
D-Sub csatlakozók száma: 1

Sapphire AMD Radeon R7 240 videokártya

Video chipset: AMD Radeon
Hűtés típusa: Aktív hűtés
Grafikus chip sebessége: 730 MHz
Grafikus memória sebessége: 4600 MHz
Memória mérete: 1024 MB
Memória típusa: DDR5
Memória sávszélesség: 128 bit
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Tusi😆: PH aprón 60k-ért mennek, olcsóbb példányokkal is találkozhatsz. Ref Giga 50k-ért ment, de már jegelve van. Aki el akarja adni 60k környékén hirdeti...
0
0
0
0
Murty avatar
Van amúgy REF. R9 290 (rakéta porszívó) 60-70ezer ft között 2 év garival, csak jó helyen kell keresni! 😀
0
0
0
0
toopa avatar
Tusix D: Hardver.aprón van 65k-ért olyan amin még van két év garancia. Annyit szerintem megér.
yaesu: Hol vennéd ilyen drágán ezeket a kártyákat. A Giga még rendben van, de az asus 970 strix kicsit sok, a 780-at meg megint nem igazán éri meg ennyiért megvenni, ugyanis a 970 hozza azt a szintet, sőt erősebb nála. sok. Neten van GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GTX970 110k-ért, aminek 1178 MHz alap-, és 1329 MHz a boost órajele.
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Egyesek szeretnek nagyot mondani.
0
0
0
0
no avatar
Hát én nem tudom ti hol láttátok de én nem talalok sehol 60k-ert r9 290-et.. 😲
0
0
0
0
yaesu avatar
Sziasztok!
Melyiket ajánlanátok ezek közül?

Gigabyte GeForce GTX 970 GV-N970WF3OC-4GD (rev. 1.0/1.1) 4GB - 96.990 Ft
ASUS GeForce STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 4GB - 125.990 Ft
ASUS STRIX-GTX780-OC-6GD5 GTX780 6GB GDDR5 PCIE - 124.270 Ft
0
0
0
0
winrar avatar
Annak a kártyának egy 350-es FSP is bőven elég. De én semmit nem kötnék HKC-re. Nekem 750 Ti van a gépemben, Chieftec ctg-500 táppal.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Situacio: Elnézve a gépedet bátor vagy, hogy egy ilyen tápot használsz alatta. Nagyon nem jó tápok ezek! Ha más gyártótól lenne, pl: FSP, Chiftec, Corsair..stb. Akkor nem lenne vele gond. A gépedhez még egy minőségi 400W-os táp is elég lenne bőven! Ha lesz rá lehetőséged cseréld le, jó tanács.

Kérdésedre is válaszolva, igen elég lenne amúgy az 550W-os táp.
0
0
0
0
Situacio avatar
Sziasztok,Már kérdeztem de pontos választ nem kaptam,tehát megkérdezem még egyszer😃
Van egy HKC 550W-os Tápegységem és szeretnék venni egy Asus GTX 750TI videókártyát az lenne a kérdésem hogy elég lesz-e a táp hozzá??
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció