Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Borbi avatar
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Most hogy netezel?

telefonomrol irogatok. azert irja ki szarul a az ekezetes karaktereket m. ugyhogy bocsi ha nem hasznalok.

A régi VGA-val se megy a gép?[/quote]

sajnos az olyan regi hogy nincs hozza port ezen az alaplapon. amiket felsoroltam neked a tapon kivül minden vadi uj.[/quote]
Az a gáz,hogy monitor nélkül nem igazán lehet bios-t frissíteni
0
0
0
0
no avatar
Borbi írta:
Most hogy netezel?

telefonomrol irogatok. azert irja ki szarul a az ekezetes karaktereket m. ugyhogy bocsi ha nem hasznalok.[/quote]

A régi VGA-val se megy a gép?[/quote]

sajnos az olyan regi hogy nincs hozza port ezen az alaplapon. amiket felsoroltam neked a tapon kivül minden vadi uj.
0
0
0
0
Borbi avatar
Most hogy netezel?[/quote]

telefonomrol irogatok. azert irja ki szarul a az ekezetes karaktereket m. ugyhogy bocsi ha nem hasznalok.[/quote]

A régi VGA-val se megy a gép?
0
0
0
0
no avatar
Borbi írta:
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Horvath89 írta:
ezek amiket beletettem.:
i3- as proci
8gb ram
asus GT-440 videokártya
meg egy ùj vinyò

hogyan lehrt frissiteni?

Ha a Vga driver a ludas,akkor tedd az alaplapi integráltra a monitor,ha működik, akkor töltsd le az Nvidia honlapjáról,telepítsd,utána kösd be a kártyát és működni-e kell.

nincs rajta alaplapi integrált videokartya.
fizikai hibaja semminek nem lehet?

Elvileg lehet, de szerintem az kevésbé valószínű.
Fel tudod tölteni a géped adatait?

INTEL CORE i3-550 3,2GHz 4MB LGA1156
ASUS ENGT440/DI/1GD3 1GB PCIExpress
WESTERN DIGITAL WD20EARS 2TB
ASRock H55 Pro LGA1156 alaplap
Kingmax 8gb/1333 mhz ddr-3 (kit! 2db 4gb) memoria
400w os táp.

Most hogy netezel?

telefonomrol irogatok. azert irja ki szarul a az ekezetes karaktereket m. ugyhogy bocsi ha nem hasznalok.
0
0
0
0
Borbi avatar
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Horvath89 írta:
ezek amiket beletettem.:
i3- as proci
8gb ram
asus GT-440 videokártya
meg egy ùj vinyò

hogyan lehrt frissiteni?

Ha a Vga driver a ludas,akkor tedd az alaplapi integráltra a monitor,ha működik, akkor töltsd le az Nvidia honlapjáról,telepítsd,utána kösd be a kártyát és működni-e kell.

400w os táp.

Most hogy netezel?
0
0
0
0
no avatar
Borbi írta:
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Horvath89 írta:
ezek amiket beletettem.:
i3- as proci
8gb ram
asus GT-440 videokártya
meg egy ùj vinyò

hogyan lehrt frissiteni?

400w os táp.
0
0
0
0
Borbi avatar
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Horvath89 írta:
ezek amiket beletettem.:
i3- as proci
8gb ram
asus GT-440 videokártya
meg egy ùj vinyò

hogyan lehrt frissiteni?

0
0
0
0
no avatar
Borbi írta:
Horvath89 írta:
ezek amiket beletettem.:
i3- as proci
8gb ram
asus GT-440 videokártya
meg egy ùj vinyò

hogyan lehrt frissiteni?

0
0
0
0
Borbi avatar
Horvath89 írta:
ezek amiket beletettem.:
i3- as proci
8gb ram
asus GT-440 videokártya
meg egy ùj vinyò

hogyan lehrt frissiteni?

0
0
0
0
no avatar
ezek amiket beletettem.:
i3- as proci
8gb ram
asus GT-440 videokártya
meg egy ùj vinyò

hogyan lehrt frissiteni?

a neten sem találtam ròla semmit.
elkèpzelhető hogy rosz az ùj kártya? vannak iluen gyári hibák is?
0
0
0
0
Borbi avatar
Horvath89 írta:
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Most újítom fel a gépemet, és vettem egy Ashrock P55 pro típusú alaplapot.
A gondom a következő lenne. Beraktam az új alakatrészeket a gépbe. És kijelez az alaplapon lévő kis kijelzőn egy hibaüzenetet nevezetesen 85-ös kódot. aminek ez a megnevezése:
"Display errors to the user and gets the user response for error."
Mi a teendő ebben az esetben?
A monitor hiába van bekötve nem jelez ki semmit.
Válaszotokat előre is köszönöm.

Milyen új alkatrészeket tettél bele? Haveromnál nyáron újítottuk fel a gépét,és a monitor nem mutatott semmit. Új VGA új alaplap volt benne. Kiderült BIOS-t kell frissíteni. Megcsináltuk és pöccre indult,és jól megy azóta is.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha a kézkönyvben nincs róla szó. akkor keress rá a neten, hogy mit jelent az a hibakód a te lapodnál.

Display error. Vagy nincs jól bedugva a monitor, vagy a vGA-t nem tetted be jól, vagy hibás.
0
0
0
0
no avatar
Olvasd el az alaplap könyvében mit takar az a bizonyos ,,85''-s hibakód ...[/quote]

Csak annyit találtam ròla amit idèzetbe leirtam.
elvileg ha összedugdosom a cuccokat akkor egyből be kell kapcsolnia. nem?
lehet valamelyik alkatrèsz hibás? lètezik olyan hogy egy vadonat ùj alkatrèsz nem működik?
èn már nem tudom mire gondoljak.
0
0
0
0
tibor560sec avatar
Horvath89 írta:
Sziasztok!
A gondom a következő lenne. Beraktam az új alakatrészeket a gépbe. És kijelez az alaplapon lévő kis kijelzőn egy hibaüzenetet nevezetesen 85-ös kódot. aminek ez a megnevezése:

Olvasd el az alaplap könyvében mit takar az a bizonyos ,,85''-s hibakód ...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
Wakari avatar
Mcp hőmérsékletnél mennyi az optimális és milyen hőmérséklet után kezdjek el aggódni?
Jelenleg 74°c on üzemel alapjáraton, terhelve pedig 80°c fölé is megy. A gépet mikor megvettem nem volt a burkolaton hűtés amit később vettem csak észre, akkor 94°c volt a maximum amit elért. Ez a játékoknál akadozást eredményezett. Raktam bele egy ventit hátulra ami kihuzza a meleg levegőt, de gondolkozom rajta hogy vgyek mégegyet. Mi a véleményetek? Alulra gondoltam az elejébe. 😊
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
és olyan lehetséges hogy egy gyári hibás ram miatt tönkremenjen a pc?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem jellemző, én sosem hallottam róla. A ram sem úgy hal meg, hogy nyekk és az egésznen annyi, hanem csak némely csip rajta. De az már bőven elegendő, hogy ne működjön az op rendszer meg az egész gép
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
Heló azt szeretném kérdezni hogy ha egy ram kiíég a gépbe az tönkreteheti az egész pc-t?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ha teljesen lekapcsol (Venti leáll, led nem világít) valúszínűleg túl melegszik valami, pl. a processzor. Az alaplapban van egy szenzor, ami ha érzékeli, hogy túl melegedett a gép, lelövi a rendszert és kikapcsol. Nézd meg a procihűtőt alaposan ül e a procin, be van e szúrva az alaplapra ventillátor, esetleg cserélj hűtőpasztát .
A te esetedben mivel írtad, hogy valamikor 5 perc után is lekapcsol, nagyobb a valószínűsége, hogy a tápegység a hunyó. Jó lenne kipróbálni egy másikkal.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Nekem nagyon hasonló problémám volt (kikapcsolt a gép "kedve" szerint, és nem is mindig indult azonnal újra), a diagnózis pedig -az én esetemben- alalplap haldoklás volt (MSI 7519 s775 halt meg). Ezután vettem a mostanit, azóta nem fordult elő nálam ilyesmi.
0
0
0
0
CryEngineer avatar
http://www.gepigeny.hu/usercomp.php?comp=48996
Ez az én PC-m. Olyan problémám van, hogy Crysis 2 közben, ami "zökkenőmentesen" megy, hol 5 perc után, hogy fél óra után kikapcsol a gép, de nem hibaüzenettel, vagy ilyesmi, hanem elsötétedik a képernyő és leáll. Nem is tudom bekapcsolni, csak akkor, hogyha lekapcsolom az áramot és várok egy kicsit. A hőmérsékletre gyanakodtam, de 60 fok fölé nem megy a vga, ráadásul 70%-on pörög a venti, és ICEQ4 hűtéssel rendelkezik a 4850-esem.
Más játékban (GTA4, Crysis, Assassin\'s Creed...) nem jelentkezett, egészen eddig, ugyanis egyszer múlthéten a Star Wars The Force Unleashed 2 alatt kikapcsolt, időt nem tudok mondani, de egyszer fordult elő, és volt, hogy másfél órát játszottam vele egyhuzamban. Most meg a COD Modern Warfare 2-nél kezdte ezt, hogy kikapcsol a gép hol 5, hol 70 perc után. Ja, és még annyi, hogy a Crysis-nál mindig egy bizonyos pontnál kapcsolt ki, tehát az elején abban a pillanatban, hogy megnyomtam a gombot, hogy kinyissam a csapóajtót, kikapcsolt a gép. Viszont olyan is volt, hogy simán továbbengedett, és egy óráig játszottam vele.
Van valakinek valami ötlete? Megköszönném!
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Megoldódott a problémám a külső USB-s HDD-vel 😀

Az alaplapon a bövíthető USB tüskére rá volt kötve egy fix kártyaolvasó és 2 USB port. A kártyaolvasó csinálta az eszét...
Megcseréltem a csatlakozókat az alaplapon és megy a hdd 😃 😆
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Én lecsekkolnám memtest86+ -szal a memóriákat. Ha jó, akkor Win reinstall. Ha ez sem segít, minden HW-t külön letesztelnék.
0
0
0
0
zsolo avatar
van egy olyan gondom, hogy amikor játszok (BF3), egyszer csak kék lesz a képernyő, el indul egy memória teszt, pár másodpercig tart, és újraindul a gép! mi lehet a gond...?
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Nem baj,de bár megpróbáltuk 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nincs mit, előrébb nem kerültünk. 😆
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Nekem ez az 500GB-os elég lett volna ide géphez... de ha nem szeretni nincs mit csináljak...
Majd jó lesz laptophoz habár az 250 gigás...

Köszi a válaszokat 😃
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Értem. Akkor az normális ha az USB portok, és a többi is áram alatt van. 😆
A külső HDD-n nincs ki/bekapcs gomb. Laptopnál, és tesóm gépénél akkor indul ha bekapcsolom azt de a gépemnél pedig ha csatlakoztatom...

Ilyen típusú: Maxell Tank P-500 500GB USB2.0 5400RPM
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha bekapcsolod a külső Hdd-t amikor offolva van a gép, akkor persze, hogy felpörög az. 😜
0
0
0
0
Szilard96 avatar
De itt a pendrive ledje is világít.
És ha bedugom a külső HDD -t annak a ledje is világít, és érződik, hogy a motor is működik benne 😂
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az sok lapnál előfordul, hogy az egér világít továbbra is, a gép offolása után is.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Hja. Régebben egy kis Pentium II-vel volt ilyen bajom... Azon is 1.0 -s portok vannak... egy SD kártya olvasót nem akart felismerni... nem is erőltettem.

De itt valami más a baj... be sem bootol, a memory testnél elakad ha rá van csatlakoztatva induláskor...

Nagyon gázos az alaplap... ha a gépet kikapcsolom akkor sem veszi le az áramot a portokról (USB-k, egér, billentyűzet, de még a net csatlakozóról sem(Ethernet)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem a p3-as lapomnál volt olyan (2000-bn gyártott MSI lap), hogy a 2.0-ás külső vinyót nem akarta nagyn felismerni, mert ugyebár csak 1.0-ás usb portok vannak rajta. Vagyis ha rádugtam a vinyót a gépre, majd úgy bekapcsoltam, akkor a Windows-t nem tudta betölteni, csak az üdvözöljük felirat ment jó hosszú ideig. Ha úgy raktam rá a külső vinyót, hogy az op.rendszer betöltött, akkor kiírta, hogy az eszköz nagy sebességre is képes, majd gyakorlatilag ezzel le is zárta a dolgot, mert nem mutatta a vinyót.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Hát akkor nem értem, hogy mi lehet... Az alaplapnak nem tetszik... Többet Gigabyte alaplapot soha az életbe nem veszek... Sokminden nem tetszik neki...😠

Köszi a válaszokat 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha a többi cucc működik, akkor valószínűleg nem zárlatos az usb.

Akkor általában olyan szöveg ugrik fel, hogy teljesítményimpulzus a hubon.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Behoz legtöbbször egy üzit, hogy az USB eszközt nem lehet felismerni... de van amikor felismeri, el is indul de kéri, hogy formázzam, de csinál olyant is, hogy nem kéri és amikor megnyítanám akkor nem nyissa meg a rajta található fájlokat vagy lefagy a gép és újraindul.

Az összes usb zárlatos? A gép elejében találhatókat megértem mert nem valami komoly a gépház... De az alaplapon lévők is?
Meglehet az is mert amikor elsőre bedugtam akkor a coolerek is lelassultak, lehetett látni a lapátokat..
Amikor kihúztam 2-3 másodperc után felgyorsultak...

Más USB-s eszközök működnek: Nyomtató, bluetooth, pendrive, kártyaolvasó...

Hogyan tudnám leellenőrizni, hogy zárlatos e vagy nem?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem ír ki valamit, mikor bedugod a külső vinyót? (Beindítod a gépet a külső vinyó nélkül, majd miután betöltött az op.rendszer azután rádugod).

Mert lehet, hogy zárlatos az usb port.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Igen.
Akármelyikbe dugom ugyanaz a helyzet...

Lehet hülyeség... de én egy bios update -n gondolkodtam, hogy megoldaná e a problémát?
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Akkor nem a Voltszám kevés az USB portban?
Valamiféleképpen meg lehetne oldani? Az op.rendszer nem lehet hibás... mivel a gép be sem bootol ha be van dugva...kapcsol ki-be..
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Valami kompatibilitási hiba lehet.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Mindenkinek más tapasztalata volt... Nekem a proci ment tönkre jó táp mellett. húzás nélkül! Annak is ez a tünete...

Írtam is hogy szerintem a proci de a táp is lehet... Merevlemez tuti nem 😆

Szilard96 írta:
Sziasztok!

Imént vettem egy MAXELL külső HDD-t.
A baj vele az, hogy nem működik rendesen.
Ha a gép be van indítva, fut a windows és bedugom akkor legtöbbször csak kattog(mintha a fej ide-oda mozogna benne) ,és nem ismeri fel a gép, de egyszer felismerte, és nem kattogot, de amikor próbáltam ráírni egy filmet akkor felénél megakadt, és nem csinált semmit, a gép is lefagyott -.-
Majd újraindítottam a reset gombbal, és a gép el sem akart indulni, be-ki kapcsolt... el sem ért a meghajtók ellenőrzéséig már a memory testnél megállt, a külső hdd csak kattogott tovább... Ha kihúzom indul a gép jól.
A HDD más gépben tökéletesen működik, úgyhogy nem az a hibás.

Mi lehet a baj szerintetek? A tápegység ad kevés áramot a gépnek? Vagy az alaplap a tettes? S-ATA-s merevlemezzel is hasonlóképpen viselkedik. Többször be kell indítsam, h elinduljon... olyankor nem találja a meghajtókat.

Valakinek valami ötlete?

Erre valaki tudna valamit mondani? 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
de egy szar táp képes rá.
egyszer egy mercury leégette a kiváló Athlon XP procimat... 😞
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Procit nehéz megölni.

Volt, hogy nem jól raktam vissza a hűtőt (még a gyárit) és bekapcsolás után miután belépett a Windowsba lekapcsolt a gép. Ezután elindítottam és beléptem a biosba- és ott láttam, hogy 100 fokos a proci.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Csatlakozom az előttem szólóhoz.D 820-at nem lehet kinyírni.A táp a fos.
0
0
0
0
Osynho avatar
Mivel codegen tápod van, én arra gyanakodnék. Ill, ha valamid meghalt, akkor az valószínűleg a táp miatt fingott be. 😕
Ha tudsz, szerezz kölcsönbe hardvereket és próbálgasd őket, hogy kiderüljön ki a hunyó. Először egy épkézláb tápot próbálj szerezni. 😀
0
0
0
0
Szilard96 avatar
WackoSheep írta:
lehet akkor h a CPU mert éppen mostanában ***tam neki a tuningal szar akkor leeht elfüstölt a ***be na köszi a választ!

Túlmelegedett... tuningolni csak szépen lassan kell. Gyári hűtővel is lehet, én is úgy húztam a procimon 800 MhZ-t, és stabilan működik.
Válaszokat szivesen.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
WackoSheep írta:
Segítsetek mi lehet a baj!? Egyszer csak használat közben lekapcsolt a gép azóta amikor benyomom felpörögnek 1 mp re a ventik és semmi ha megnyomom kb 3-4 szer a gombot akkor bekapcsol viszont nem jön be semmi nem is bootol a gép!Nem tudom mi lehet először a tépra gyanakodtam mivel nem kapcsol be de amikor mar nagy nehezen bejön akkor sem bootol szal lehet a lap vagy a vinyó!Akinek van ötlete legyenszíves írjon mert ha komolyabb a b haj akkor nem javítattom hanem ujjat veszek! Köszi

Szerintem a proci halt meg... nézd meg, hogy poros e a hűtőrács, ha igen akkor túlmelegedett, és maghalt...
Esetleg próbáld meg kipucolni, és új hővezető pasztát tenni,majd ismét beindítani, ha így sem megy akkor csak a csere maradt.

U.i. Ha a vinyó a hibás nem ezek a tünetek... a táp esetleg lehet...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció