Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Használtan vannak jó 1155 foglakatú procik, hozzá még plusz egy Z-s lap, és abba már vehetsz erős kártyát.
Az 560-at direkt nem írtam már.
Ahoz a géphez én max az alábbi VGA-kat venném szigorúan használtan.
Nvidia geforce : Gts 450esetleg GTX460vagy GTX550/Ti
ATI (AMD) HD5770, 5830/50/ HD6770, 6850/70 Esetleg HD7750/70/90
Ezek a kártyák használtan olyan 15-Től kaphatók és mind alkalma Ful HD filmre egyik másik még FullHD játékra is kisebb nagyobb kompromisszumokkal .
De a procid vissza fogja fogni, a kártyád teljesítményét.
A r9 280x-el már cpu limited lenne.
Amd fx 6300+Cooler master hyper evo 212 hütéssel
asus m5a97 le r2.0 alaplap
2x 4gb fury hyper kingstone 1600mhz
Cooler master G650M Táp
olyan ajánlatokat várok akik nagyjából értenek is hozzá , előre is köszönöm.
Ha használtan akarsz VGA-t venni (mert szerintem nem nagyon van már új 7970-n) akkor keresd meg toopa fórumtársunkat, neki olyan VGA van és el is akarja adni.
Ha új VGA kellene akkor a Kehbya által említett kártyát javaslom én is.
Norbli01: Még is mennyi az a drága? néztél más kártyát is? esetleg r9 280x-et?
Ebben neked van igazad, én kiszálltam a vitából.
Bár én nem vitatkozni akarok 😀 Főleg nem veled 😀
norbli01: Használtan 40k környéke, találhatsz Garis darabokat. Újat akarsz akkor R9 280x ami nem más mint egy emelt órajelű 7970Ghz.
Viszont drága, és nem tűnik a legjobbnak, ezért nem tudnátok valami hasonlóan jót, de olcsóbbat ajánlani? Előre is köszi! 😀
De tudtommal, az átlag kártyákról beszéltünk ami 6+8 pin-el van felszerelve. aminek 300w lehet a max és hogy lépheti át.
De ha tuningol az ember akkor ezek az értékek csak "tájékoztató" jellegűek szerintem.
Asus matrix 290-is 2x8 pines.
[LINK]
Ha r9 290-nek max 275tdp akkor itt, hogy lehet 320? r9 290x-nek 290 a max és az zabál 328w..
elképzelhető hogy valami mást is beleszámoltak.
Mert nekem a 680-ak nem ettek fejenként 217w...
Ref modellnek. 😊
Felvetésed amúgy érdekes, 6 pin 75, 8 pin 150, pci-e 75. Ez még mindig csak 300w, lehet átkonvertálja a processzortól, vagy valami. 😜
Csak az az egy problémám az R9 290-el, hogy sokat fogyaszt. 😕
Használtan a helyedben r9 290 vennék. kb egy árban mennek, csak a r9 290 jelentősen erősebb, csak itt meg már cpu limit lesz.
Sima 650 15-20k közt megy használt piacon. Ha valóban sima 650 akkor megéri a csere, 750 kb 40% gyorsabb. Viszont, ha Ti, véletlenül se cseréld, Ti Boost meg gyorsabb mint a 750. Nézz utána.😀
Mennyit ér kb GTX650 1GB? Illetve megéri -e lecserélni GTX750re?
ddkk22:Köszönöm 😀