danee23: Már most is hasonló teljesítményt nyújt játékok alatt egy nyolc magos fx, mint egy i7. Processzort meg a legtöbb ember úgy is több évre vesz, tehát ha ma veszek, akkor az valószínűleg meg lesz jövőre is. Tehát már ma is jó választás, a későbbieket tekintve meg valószínűleg jobb, mint a négymagos i5. Ma amúgy tényleg nem sok különbség van játékoknál egy i5-i7-fx(8) között, de később az i5 már várhatóan le fog maradni a dx12miatt és akkor nem is beszéltünk a Vulkan-ról, ami 16 magig/szálig skálázódik.
játékra legjobb i5. i7nek plussz szálait nem használja ki, dx12 is csak 6 magik skálázódik majd, az 1 magos teljesítményben intel jóval előrébb vna mint amd és jelenleg az is sokat számít, 2016tól várhatóan jól muzsikálnak majd 6 magos amdk is, de az addig megjelent játékoknál ez már sokat nem fog számítani, ott továbbra is 4 magos intel a nyerő!
csuzli: nem tudok egyetérteni, ha valakinek van pénze jobb ha i5öt vesz mint fx 8000et. jobb ha (kb) ugyanaz a teljesítmény 4 magon van mintha 8on lenne. a jövőben jobban léesz optimalizálva a többszálas kihasználtság, de abból semmilyen hátrányod nem származik ha kevesebb szálon van (kb) ugyanaz a teljesítmény.
Hát most megfogtatok gyerekek!
Nekem csak játékra kellen maximum kicsit meghuznám a procit az annyi lenne a proci élete!!!
Most kajakra nemtudom h milegyen?! 😃 😃
csuz-li:
A hűtést ne számold plusz költségként az FX9xxx-nél, mert az intelre is ugyanúgy kell venni, mert a gyári harmatgyenge 😎
Az tény, hogy a 8350 beéri kisebb teljesítményű hűtővel is mert 125W TDP-s, míg a 9xxx 220W TDP-s.
Fx-9xxx-et nem érdemes venni. Vagy nincs benne gyárilag hűtés és venned kell, nem kevés pénzért, vagy eleve vízhűtéssel adják, ám annyiba kerül, mint egy jobbfajta i7. AMD fx szériából csak 6xxx-et és 8xxx-et érdemes venni játékokhoz. Sem a 4xxx-es, sem a 9xxx-es nem éri meg. a négymagos helyett jobb azonos árban az i3, a 9xxx-es helyett meg azonos árban i7.
Amúgy az i5 nem jobb választás szerintem a helyett jobb az fx-8xxx.
a 2500 illetve a 4670k "csak" az AMD 67 illetve 79%át hozza összes magon, de 4670 39, míg 2500k 17%al erősebb 1 magon(passmark).
De az AMD több mint 2xit fogyasztja mind 2 intelnél. És elég jó alaplap kell alá hogy ezt birja.
Sziasztok! Szerintetek melyik proci a jobb?
amd fx 9370 VS intel i5 4670k (vagy i5 2500k)
Mert hamarossan ujj gépet veszek és ugy döntöttem többet költök videókártyára mint procira 😀
Hát ez nem videókártya: de ár/teljesítményben egyértelműen AMD.
Az AMD előnye a nyers erő.
Az Intel előnye a jobb kihasználtság (játékoknál itt ott előnyben van emiatt)
De az I5 drága és a jövőre való tekintettel a legjobb az fx vagy I7 ,de árkategóriájában az fx
(Rendkívül erős jól húzható halk, jó a hűtése.)
Gaboo7:
Honnan szedted ezt a sületlenséget? A pláne az, hogy nem Titan Z, hanem Titan X van 😀
Mielőtt megkérdőjeleznél, előtte GTX970 volt. Én voltam az egyike azoknak, akik a memória mizéria miatt visszavitte, és megkapta a teljes vételárát!!
Tudom mit teljesített a GTX970 és mit teljesít a Titan X. (Nem is azonos árkategória, de a teljesítményük sem)
nokiacsabika:
Esetleg szúrja a szemed a processzorom, akkor tudok egy megoldást...Támogass 150e HUF-al és lecserélem az FX9590-et és az alaplapot. 😎
Lehet itt dobálózni a PC komponensekkel, viszont örülök hogy a VGA-t kitudtam fizetni...
Igaz, az észt könnyebb osztani, mint a pénzt megkeresni (munkával!!) akármelyik alkatrészre..
I5 vagy egy i7 lenne a jobb? GTX960at tervezek venni vagy ha elég a beépített HD4600 akkor meg magában. Nem videózok, nem tömörítek. semmi. HD film, régebbi kisebb játékok, CS:go.
mellesleg: Eddig xeon3070em volt 775ös tokban. eladtam és vettem egy g1840et. felnevetett az eladó hogy mi ez a visszalépés. Milyen visszalépésről beszélnek ilyenkor? Teljesítményre jobb a g1840 mint a xeon 3070
Azért nem szorítanak döntésnél senkinek sem pisztolyt a fejéhez 😆
Bár már láttam valakinél itt Celeron G mellett GTX980at...na az sokkal meredekebb szitu
4096 bites mem interface durva lesz, de az a mem nem 5-6-7000MHzn fog ketyegni hanem 1250en ha jól olvastam, szóval igazából olyan lesz mintha most 512bitről 1024re váltanának ddr5 mellett...
Majd jön a 390x, az ráver mondjuk 15%-ot a Titan X-re, válaszul majd jön a 980Ti (meg lehet valami Titan ami még többet tud? passz), utána jön a 395X2, arra meg gyorsan kidobnak egy Titan Y-t vagy egy kétmagos 980Ti-t.
Kehbya:
Nem is írtam, hogy azon van. A VGA volt alapon és utána húzva.
Úgy érzem jól teljesít az FX proci. 😎
Ha gondolod húzd fel a procid, hogy úgy milyen eredményed lesz, és a videókártyákat is.
És jó lenne egy DX 12-es vagy Mantle eredmény is összehasonlításnak.
csuz-li: Nem tudom milyen teszteket nézel, de a valós tesztek pont azt mutatják, hogy az AMD megint mellébeszélt... Nem kell Titan X. Gtx 980 dx12 alatt 2x több fps-t produkál mint a jelenlegi Radeon csúcstartó r9 290x. Tudom van 2GPU-s radeon, de az már Cf... AMD procival szerelt gép jóval az Intel alatt teljesít, szóval itt is hazudnak. Én ezen meg sem lepődök, már hozzászoktunk. 😂
Mantle sehol sincs, de ezt már a megjelenéskor tudni lehetett.
MaTpROf: Hivatkozhatok majd erre a tesztre, bizonyítékként, hogy dx 11 alatt még a butított 8370E is veri a felturbózott 350e Ft-os i7-et? 😃
Viccet félretéve. Mi ugye az új grafikus API-król beszélgettünk. Ezek a dx12, a Vulkan és a Mantle. A cikkben a szerző megfogalmazza, hogy "This should also enforce the fact that this in no way simulates real-world gaming scenarios." Viszont a Mantle kapcsán, amit már megjelent játékon tesztelt: "So while the Core i7 only saw an 8% performance boost, the FX-8350 enjoyed a much larger 44% performance increase." Szóval azért ezek nem mondanak annyira ellent annak, amit én írtam. Mondjuk maga a teszt sem, hiszen látszik, hogy minél több a szál, annál nagyobb az előrelépés. és valahol 6-8 magnál van a határ.
Kehbya: Visszaolvastam, de ilyen állítást senki nem tett....
AMD az egy zoknigyártó? 😲
Viccet félretéve, szeretem itt olvasni a próféciát miszerint AMD az IntelSárkány mind a Ihét fejét levágja...S mint a többi mese ez is elrugaszkodik a valóságtól. 😀
SiposG: én sem hiszem, hogy csak 6-8 magos gépeken lehet majd játszani, de azért a 4 mag már alap most is és ez biztos, hogy egyre inkább így lesz.
MrGentleman és bazsa918: mivel a konzolokban 8, ám gyenge mag van és arról készülnek a portok Pc-re, valamint az új API-k is a sok, de gyenge magra vannak kihegyezve, így arra lehet számítani, hogy az új játékoknál az i3 is felértékelődik.
Arról valaki felvilágosítani, hogy a mostani űberfos gépem ha eléri a 100%-t huzamosabb ideig, a keletkezett hő miatt kezd el sípolni az alaplap? Csakmert a srácnak többször is eléri a 100%-t mind a CPU, mind a GPU, és marad 40-50 fokos hőmérsékleten
annyira nem lehet nagy,az i3 4szálas és a játék 4et fog kihasználni,szerintem abban lehet nagy különbség,hogy melyik cpu tud kihajtani egy adott kártyát.Gondolom erősebb kártyához nem elég az i3.Javítsatok ki ha tévedek.
Ezt a sok hülyeséget ugye te se hiszed el. Közelébe sincs az i7-nek, az i5 meg még mindig megveri.
csuzli: nem tudok egyetérteni, ha valakinek van pénze jobb ha i5öt vesz mint fx 8000et. jobb ha (kb) ugyanaz a teljesítmény 4 magon van mintha 8on lenne. a jövőben jobban léesz optimalizálva a többszálas kihasználtság, de abból semmilyen hátrányod nem származik ha kevesebb szálon van (kb) ugyanaz a teljesítmény.
Nekem csak játékra kellen maximum kicsit meghuznám a procit az annyi lenne a proci élete!!!
Most kajakra nemtudom h milegyen?! 😃 😃
Ez is igaz 😀
A hűtést ne számold plusz költségként az FX9xxx-nél, mert az intelre is ugyanúgy kell venni, mert a gyári harmatgyenge 😎
Az tény, hogy a 8350 beéri kisebb teljesítményű hűtővel is mert 125W TDP-s, míg a 9xxx 220W TDP-s.
Amúgy az i5 nem jobb választás szerintem a helyett jobb az fx-8xxx.
fx9370 jobb választás, amihez kell egy frankó kompakt vizhűtés. Ajánlott minimum CM nepton 240l
Alaplapot pedig 990FX-es chipset-t vegyél... (Asrock-t nagy ívben kerüld)
Amd procinál ezek a lényegesebb dolgok...
De az AMD több mint 2xit fogyasztja mind 2 intelnél. És elég jó alaplap kell alá hogy ezt birja.
amd fx 9370 VS intel i5 4670k (vagy i5 2500k)
Mert hamarossan ujj gépet veszek és ugy döntöttem többet költök videókártyára mint procira 😀
Az AMD előnye a nyers erő.
Az Intel előnye a jobb kihasználtság (játékoknál itt ott előnyben van emiatt)
De az I5 drága és a jövőre való tekintettel a legjobb az fx vagy I7 ,de árkategóriájában az fx
(Rendkívül erős jól húzható halk, jó a hűtése.)
Intel core i5 vagy amd fx 8350 ?
ár/teljesitmény-ben melyik jobb ?
Érdekes teszt: hány (Intel) magra van szükséged játékhoz:
ami kiderül: 4 mag minden játékra elég, a hyperthreading szinte semmit nem csinál
ajánlanám hogy kommenteljetek, hátha csinálnak AMDFXesset is! 😀
Honnan szedted ezt a sületlenséget? A pláne az, hogy nem Titan Z, hanem Titan X van 😀
Mielőtt megkérdőjeleznél, előtte GTX970 volt. Én voltam az egyike azoknak, akik a memória mizéria miatt visszavitte, és megkapta a teljes vételárát!!
Tudom mit teljesített a GTX970 és mit teljesít a Titan X. (Nem is azonos árkategória, de a teljesítményük sem)
nokiacsabika:
Esetleg szúrja a szemed a processzorom, akkor tudok egy megoldást...Támogass 150e HUF-al és lecserélem az FX9590-et és az alaplapot. 😎
Lehet itt dobálózni a PC komponensekkel, viszont örülök hogy a VGA-t kitudtam fizetni...
Igaz, az észt könnyebb osztani, mint a pénzt megkeresni (munkával!!) akármelyik alkatrészre..
mellesleg: Eddig xeon3070em volt 775ös tokban. eladtam és vettem egy g1840et. felnevetett az eladó hogy mi ez a visszalépés. Milyen visszalépésről beszélnek ilyenkor? Teljesítményre jobb a g1840 mint a xeon 3070
Bár már láttam valakinél itt Celeron G mellett GTX980at...na az sokkal meredekebb szitu
Nem, kötelező lett volna az i7, legalább egy non-k.
Oszt meg Titan X egy új GPU az R9 290X meg régi ráadásul bőven olcsóbb.....
Nem is írtam, hogy azon van. A VGA volt alapon és utána húzva.
Úgy érzem jól teljesít az FX proci. 😎
Ha gondolod húzd fel a procid, hogy úgy milyen eredményed lesz, és a videókártyákat is.
És jó lenne egy DX 12-es vagy Mantle eredmény is összehasonlításnak.
Mantle sehol sincs, de ezt már a megjelenéskor tudni lehetett.
[LINK]
A saját tesztem/eredményem (még a 9370-el)
Alapon
Húzva:
DX11-nél nem, míg DX12-nél sokat számítt a VGA tuningolása, mint az látható.
Mivel Inteleknél keveselltem a pontszámot. 😊
Egy GPU
SLI
Csuz-li Sajnálatodra az AMD köszönő viszonyba nincs a 300k-s intelekkel 😊
Ui: CPU gyári órajelen ment. 😉 (3.3)
DX12 miatt nem teszek fel új rendszert, sorry.
Vmi meghajtja legalább rendesen azokat a 980-akat😃
Viccet félretéve. Mi ugye az új grafikus API-król beszélgettünk. Ezek a dx12, a Vulkan és a Mantle. A cikkben a szerző megfogalmazza, hogy "This should also enforce the fact that this in no way simulates real-world gaming scenarios." Viszont a Mantle kapcsán, amit már megjelent játékon tesztelt: "So while the Core i7 only saw an 8% performance boost, the FX-8350 enjoyed a much larger 44% performance increase." Szóval azért ezek nem mondanak annyira ellent annak, amit én írtam. Mondjuk maga a teszt sem, hiszen látszik, hogy minél több a szál, annál nagyobb az előrelépés. és valahol 6-8 magnál van a határ.
Kehbya: Visszaolvastam, de ilyen állítást senki nem tett....
Viccet félretéve, szeretem itt olvasni a próféciát miszerint AMD az IntelSárkány mind a Ihét fejét levágja...S mint a többi mese ez is elrugaszkodik a valóságtól. 😀
[LINK]
MrGentleman és bazsa918: mivel a konzolokban 8, ám gyenge mag van és arról készülnek a portok Pc-re, valamint az új API-k is a sok, de gyenge magra vannak kihegyezve, így arra lehet számítani, hogy az új játékoknál az i3 is felértékelődik.
Spoiler!
Core 2 Duo-k is tudnak meglepetést okozni: