AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
nokiacsabika: Ez nem hit kérdése...
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
csuz-li
Ezt a sok hülyeséget ugye te se hiszed el. Közelébe sincs az i7-nek, az i5 meg még mindig megveri.
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Már most is hasonló teljesítményt nyújt játékok alatt egy nyolc magos fx, mint egy i7. Processzort meg a legtöbb ember úgy is több évre vesz, tehát ha ma veszek, akkor az valószínűleg meg lesz jövőre is. Tehát már ma is jó választás, a későbbieket tekintve meg valószínűleg jobb, mint a négymagos i5. Ma amúgy tényleg nem sok különbség van játékoknál egy i5-i7-fx(8) között, de később az i5 már várhatóan le fog maradni a dx12miatt és akkor nem is beszéltünk a Vulkan-ról, ami 16 magig/szálig skálázódik.
0
0
0
0
danee23 avatar
játékra legjobb i5. i7nek plussz szálait nem használja ki, dx12 is csak 6 magik skálázódik majd, az 1 magos teljesítményben intel jóval előrébb vna mint amd és jelenleg az is sokat számít, 2016tól várhatóan jól muzsikálnak majd 6 magos amdk is, de az addig megjelent játékoknál ez már sokat nem fog számítani, ott továbbra is 4 magos intel a nyerő!
csuzli: nem tudok egyetérteni, ha valakinek van pénze jobb ha i5öt vesz mint fx 8000et. jobb ha (kb) ugyanaz a teljesítmény 4 magon van mintha 8on lenne. a jövőben jobban léesz optimalizálva a többszálas kihasználtság, de abból semmilyen hátrányod nem származik ha kevesebb szálon van (kb) ugyanaz a teljesítmény.
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
hát nemtom lehet intel 4670k lessz?! 😀
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Hát most megfogtatok gyerekek!
Nekem csak játékra kellen maximum kicsit meghuznám a procit az annyi lenne a proci élete!!!
Most kajakra nemtudom h milegyen?! 😃 😃
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
tucanagabor:
Ez is igaz 😀
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
csuz-li:
A hűtést ne számold plusz költségként az FX9xxx-nél, mert az intelre is ugyanúgy kell venni, mert a gyári harmatgyenge 😎
Az tény, hogy a 8350 beéri kisebb teljesítményű hűtővel is mert 125W TDP-s, míg a 9xxx 220W TDP-s.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Fx-9xxx-et nem érdemes venni. Vagy nincs benne gyárilag hűtés és venned kell, nem kevés pénzért, vagy eleve vízhűtéssel adják, ám annyiba kerül, mint egy jobbfajta i7. AMD fx szériából csak 6xxx-et és 8xxx-et érdemes venni játékokhoz. Sem a 4xxx-es, sem a 9xxx-es nem éri meg. a négymagos helyett jobb azonos árban az i3, a 9xxx-es helyett meg azonos árban i7.
Amúgy az i5 nem jobb választás szerintem a helyett jobb az fx-8xxx.
0
0
0
0
danee23 avatar
Sokkal jobb választás i5
0
0
0
0
Bronson avatar
a kettő árából kijön egy INTEL Core i7-4790 miről beszélünk?
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
lacimaci17:
fx9370 jobb választás, amihez kell egy frankó kompakt vizhűtés. Ajánlott minimum CM nepton 240l

Alaplapot pedig 990FX-es chipset-t vegyél... (Asrock-t nagy ívben kerüld)
Amd procinál ezek a lényegesebb dolgok...
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
ja persze le lessz cserélve komplettan a sz.gép! 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
lacimaci17 valami 500w os bovli tápot is majd egyszer cseréld le márkásabbra,hidd el megfog érni,csak is az erősebb vga miatt is.
0
0
0
0
danee23 avatar
a 2500 illetve a 4670k "csak" az AMD 67 illetve 79%át hozza összes magon, de 4670 39, míg 2500k 17%al erősebb 1 magon(passmark).
De az AMD több mint 2xit fogyasztja mind 2 intelnél. És elég jó alaplap kell alá hogy ezt birja.
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Sziasztok! Szerintetek melyik proci a jobb?
amd fx 9370 VS intel i5 4670k (vagy i5 2500k)
Mert hamarossan ujj gépet veszek és ugy döntöttem többet költök videókártyára mint procira 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Sipos G : most komolyan, mi ez a sok rizsa?? i7 a jövő? fx rendkívül erős? halk/jó hűtés??
0
0
0
0
Sipos G avatar
Hát ez nem videókártya: de ár/teljesítményben egyértelműen AMD.
Az AMD előnye a nyers erő.
Az Intel előnye a jobb kihasználtság (játékoknál itt ott előnyben van emiatt)
De az I5 drága és a jövőre való tekintettel a legjobb az fx vagy I7 ,de árkategóriájában az fx
(Rendkívül erős jól húzható halk, jó a hűtése.)
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Meliyk videókártyát vennétek ?
Intel core i5 vagy amd fx 8350 ?
ár/teljesitmény-ben melyik jobb ?
0
0
0
0
danee23 avatar
tasiadam: Tökéletes az i5 is!
Érdekes teszt: hány (Intel) magra van szükséged játékhoz:

ami kiderül: 4 mag minden játékra elég, a hyperthreading szinte semmit nem csinál
ajánlanám hogy kommenteljetek, hátha csinálnak AMDFXesset is! 😀
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Gaboo7:
Honnan szedted ezt a sületlenséget? A pláne az, hogy nem Titan Z, hanem Titan X van 😀
Mielőtt megkérdőjeleznél, előtte GTX970 volt. Én voltam az egyike azoknak, akik a memória mizéria miatt visszavitte, és megkapta a teljes vételárát!!
Tudom mit teljesített a GTX970 és mit teljesít a Titan X. (Nem is azonos árkategória, de a teljesítményük sem)
nokiacsabika:
Esetleg szúrja a szemed a processzorom, akkor tudok egy megoldást...Támogass 150e HUF-al és lecserélem az FX9590-et és az alaplapot. 😎
Lehet itt dobálózni a PC komponensekkel, viszont örülök hogy a VGA-t kitudtam fizetni...
Igaz, az észt könnyebb osztani, mint a pénzt megkeresni (munkával!!) akármelyik alkatrészre..
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
I5 vagy egy i7 lenne a jobb? GTX960at tervezek venni vagy ha elég a beépített HD4600 akkor meg magában. Nem videózok, nem tömörítek. semmi. HD film, régebbi kisebb játékok, CS:go.

mellesleg: Eddig xeon3070em volt 775ös tokban. eladtam és vettem egy g1840et. felnevetett az eladó hogy mi ez a visszalépés. Milyen visszalépésről beszélnek ilyenkor? Teljesítményre jobb a g1840 mint a xeon 3070
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azért nem szorítanak döntésnél senkinek sem pisztolyt a fejéhez 😆
Bár már láttam valakinél itt Celeron G mellett GTX980at...na az sokkal meredekebb szitu
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Gaboo7
Nem, kötelező lett volna az i7, legalább egy non-k.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
rambustibi78: A legtöbb játék alatt kb egy 970 szintjét hozza a Titan Z és az FX páros. 300k-s kártya mellé nem ártott volna egy i7...
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Sipos G: R9 395 X2 mióta ellenfele a Titannak ? Egyik 2 míg a másik 1 Gpu-s, magyarán a Radeon CF...😆 Bittel kitörölheted ! 😉
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Egyéni rekordom 5316.79Mhz 😜
https://users3.ml.mindenkilapja.hu/users/rambustibi/uploads/TitanXBEST_2.jpg
0
0
0
0
danee23 avatar
4096 bites mem interface durva lesz, de az a mem nem 5-6-7000MHzn fog ketyegni hanem 1250en ha jól olvastam, szóval igazából olyan lesz mintha most 512bitről 1024re váltanának ddr5 mellett...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem csak a 2X 4096 bit tulajdonság számít egy kártya erejénél.
0
0
0
0
Sipos G avatar
De az sem lesz 2X 4096bit
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Spoiler!
Majd jön a 390x, az ráver mondjuk 15%-ot a Titan X-re, válaszul majd jön a 980Ti (meg lehet valami Titan ami még többet tud? passz), utána jön a 395X2, arra meg gyorsan kidobnak egy Titan Y-t vagy egy kétmagos 980Ti-t.
0
0
0
0
Sipos G avatar
Genesis1919 és ha id ér az R9 395 X2 akkor bújj el nvidia......
Oszt meg Titan X egy új GPU az R9 290X meg régi ráadásul bőven olcsóbb.....
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Kehbya:
Nem is írtam, hogy azon van. A VGA volt alapon és utána húzva.
Úgy érzem jól teljesít az FX proci. 😎
Ha gondolod húzd fel a procid, hogy úgy milyen eredményed lesz, és a videókártyákat is.
És jó lenne egy DX 12-es vagy Mantle eredmény is összehasonlításnak.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Rambustibi....egyik teszteden sincsen alapon a processzor órajele...
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: Nem tudom milyen teszteket nézel, de a valós tesztek pont azt mutatják, hogy az AMD megint mellébeszélt... Nem kell Titan X. Gtx 980 dx12 alatt 2x több fps-t produkál mint a jelenlegi Radeon csúcstartó r9 290x. Tudom van 2GPU-s radeon, de az már Cf... AMD procival szerelt gép jóval az Intel alatt teljesít, szóval itt is hazudnak. Én ezen meg sem lepődök, már hozzászoktunk. 😂
Mantle sehol sincs, de ezt már a megjelenéskor tudni lehetett.

[LINK]
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Látom, eszmecsere van a DX12-vel kapcsolatban és a Mantle stb..
A saját tesztem/eredményem (még a 9370-el)
Alapon
https://users3.ml.mindenkilapja.hu/users/rambustibi/uploads/APIAsusTitanXalapon.jpg

Húzva:
https://prohardver.hu/dl/upc/2015-04/221623_api_titan_x_bajusz.jpg

DX11-nél nem, míg DX12-nél sokat számítt a VGA tuningolása, mint az látható.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Minden esetre én is lefuttattam a tesztet kíváncsiságból.
Mivel Inteleknél keveselltem a pontszámot. 😊

Egy GPU
https://www.kephost.com/images/2015/04/06/Overhead-oneGPU.png

SLI
https://www.kephost.com/images/2015/04/06/overheadQUAD.png

Csuz-li Sajnálatodra az AMD köszönő viszonyba nincs a 300k-s intelekkel 😊

Ui: CPU gyári órajelen ment. 😉 (3.3)
DX12 miatt nem teszek fel új rendszert, sorry.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Kehbya jobb lesz ha átállunk fx re😃
Vmi meghajtja legalább rendesen azokat a 980-akat😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
MaTpROf: Hivatkozhatok majd erre a tesztre, bizonyítékként, hogy dx 11 alatt még a butított 8370E is veri a felturbózott 350e Ft-os i7-et? 😃
Viccet félretéve. Mi ugye az új grafikus API-król beszélgettünk. Ezek a dx12, a Vulkan és a Mantle. A cikkben a szerző megfogalmazza, hogy "This should also enforce the fact that this in no way simulates real-world gaming scenarios." Viszont a Mantle kapcsán, amit már megjelent játékon tesztelt: "So while the Core i7 only saw an 8% performance boost, the FX-8350 enjoyed a much larger 44% performance increase." Szóval azért ezek nem mondanak annyira ellent annak, amit én írtam. Mondjuk maga a teszt sem, hiszen látszik, hogy minél több a szál, annál nagyobb az előrelépés. és valahol 6-8 magnál van a határ.

Kehbya: Visszaolvastam, de ilyen állítást senki nem tett....
0
0
0
0
Kehbya avatar
AMD az egy zoknigyártó? 😲
Viccet félretéve, szeretem itt olvasni a próféciát miszerint AMD az IntelSárkány mind a Ihét fejét levágja...S mint a többi mese ez is elrugaszkodik a valóságtól. 😀
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Itt egy kis cpu összehasonlítás 3dmark dx12 benchen, érdekességként.
[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
SiposG: én sem hiszem, hogy csak 6-8 magos gépeken lehet majd játszani, de azért a 4 mag már alap most is és ez biztos, hogy egyre inkább így lesz.

MrGentleman és bazsa918: mivel a konzolokban 8, ám gyenge mag van és arról készülnek a portok Pc-re, valamint az új API-k is a sok, de gyenge magra vannak kihegyezve, így arra lehet számítani, hogy az új játékoknál az i3 is felértékelődik.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem fog sípolni az alaplap.
0
0
0
0
MrGentleman avatar
Azért egész jó. Mégpedig ultrán, ha jól látom 😃

Spoiler!
Arról valaki felvilágosítani, hogy a mostani űberfos gépem ha eléri a 100%-t huzamosabb ideig, a keletkezett hő miatt kezd el sípolni az alaplap? Csakmert a srácnak többször is eléri a 100%-t mind a CPU, mind a GPU, és marad 40-50 fokos hőmérsékleten
0
0
0
0
no avatar
ennek a paleknak hasonló gépe van,szerintem ilyesmire számíthatsz.
0
0
0
0
MrGentleman avatar
Egy R9 290ről lenne szó, mint videókártya.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A 4 fizikai mag miatt megéri az i5, de az i3 is jó proci.
Core 2 Duo-k is tudnak meglepetést okozni:
0
0
0
0
no avatar
annyira nem lehet nagy,az i3 4szálas és a játék 4et fog kihasználni,szerintem abban lehet nagy különbség,hogy melyik cpu tud kihajtani egy adott kártyát.Gondolom erősebb kártyához nem elég az i3.Javítsatok ki ha tévedek.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció