Alaplap MSI Z97 GAMING 3 1 db 36.595 Ft
Processzor INTEL Core i7-4790K 4.00GHz 1150 BOX 1 db 103.779 Ft
Memória HyperX 16GB Savage DDR3 1600MHz CL9 KIT HX316C9SRK2/16 1 db 38.473 Ft
Videókártya MSI R9 290X GAMING 4GB GDDR5 PCIE 1 db 124.169 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 16.607 Ft
SSD SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E120B/EU 1 db 21.107 Ft
Optikai egység SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM 1 db 4.526 Ft
Táp XFX TS Series 550W Bronze 1 db 23.905 Ft
Na akkor ezt nem találtam, köszi 😀 400k körül, csak a gép. Néztem mellé egeret, bill-t, monitort, fülest stb 😀 Havonta félreteszek vmennyit. pár hónap alatt meglesz 😀 Úgyhogy mire összejön ennyi zsé, ki is jön az r9 390x is sztem, megkéne várni, hogyha tényleg olyan erős lesz, mint híresztelik.
Sziasztok 😀
Nem tudom jó helyre írom-e, most járok először ezen a fórumon, és nem találtam gép összerakós topikot :/
Az lenne a kérésem, hogy összeírnátok egy gépet az r9 290x videókártyához? 😀 Nemrég kezdtem el melózni és kellene egy gép amivel pár évig kihúzom. Igaz mostani gépem se rossz, de meggyőztem magam, hogy lecserélem. Vagy várjam meg míg kijön a 390x ?
rambustibi78: Igen, a két videó kapcsán én is erre céloztam. Amit Daninak írtam, az inkább arra vonatkozik, hogy egy 4790 is kb 100e Ft, mint az fx-9590 és azért az kevesebbet fogyaszt, míg játékok alatt én nem látok sok különbséget a teljesítményben.
csuz-li:
Pont tegnap néztem az árkülönbséget. csak az intel i7 5960x processzor 204ezer forinttal drágább, mint az fx9590 BE vízhűtéssel szerelve. 😆
[LINK]
Dani46: Mondjuk az fx-9xxx szerintem már nem éri meg az árát. Pont azért, mert azért már i7 is van, aminek kisebb a fogyasztása és nem kell hozzá vízhűtő alapjáraton...
tucangabor: szerintem nem is nagyon érdemes, az újabb szériák sem sokkal jobbak. A 2000-es kifejezetten jól sikerült és pl a kupak alá is tettek rendes hővezetőt, ellentétben a 3-4 szériával. Amíg nem hoz valami igazán jót az Intel, addig azt nem érdemes cserélni.
Az se hülye aki intelt vett,mondjuk 4 széria most elég drága,én annó 20+ ezerrel olcsobban vettem meg mint most,de ugye a csúcs fx is 76 rongy,én meg 72 ér vettem i7-et!Persze ehez szerencse kell,hogy vminek az ára felfele megy ami ritka,vagy vársz hogy menjen le,hát ezekre nem igaz egyre drágább!
Quadgame94:
Két csúcs processzor: amd+ titan x és intel+ titan x (GTA 5 benchmark)
[LINK]
Minden csont ugyanúgy lett beállítva, mint az inteles srácnál.
Tedd egymás mellé a két videót és állítsd be, hogy egyszerre fusson a két kép.😉
qadgame94: A DX12 hat magig/szálig skálázódik. Abban max az i7 az időtálló. A pénz meg oylan dolog, hogy ha van is pénzem egy i7-re, minek költsem el, amikor közel azonos teljesítményt kapok féláron is? Azért, hogy elmondhassam, hogy 100-300e Ft-os procim van, amit ki se használok?
Elsősorban amúgy is GCN kártáykon lehet előnye. Másod sorban arra fejleszteni kell és mire a nagyobb játékok is kihasználnák addigra kevés lesz az FX eddigi szériája. Időtállás szempontjából jópár éve Intel a nyerő. Jővőre AMD a Zennel bizonyíthat. Egyedül árban tud versenyezni (FX-6300-ig) az AMD mint anno a Phenom II X4 sorozattal. De miért venne bárki is AMD-t ha van Intelre is pénze?
Én már inkább egy sokagos AMD-t vennék a övőre való tekintettel.
Jön az a DX12
Eladni meg I3-at talán egy 20-22 ezerért de elősször hirdesd inkább 25-ért hátha lesz aki megveszi.
Pixx: Ha azt nézzük, hogy alaplapot is cserélni kellene, hát még csak nem is drágább az a negyedik generációs i5. + még tartósabb is, ha abba fektetsz.
Hello!Azt szertném kérdezni hogy egy 2500k-t érdemes vásárolni így 2015 ben?És ha igen elöre láthatólag meddig lenne jó 1/2 év?Mer a mostani i3 4130 am kevés a hd 5870 hez 60/80% on megy a vga.
Laci552: Pont ez a lényeg! A dx12 eme funkcióját eleve azért találták ki, mert szinte minden játékos gépbe van egy kihasználatlan IGP. Arra bazíroznak, hogy ezt most ki lehet használni egyszerűen plusz feladatokat osztva az IGP nek is, a VGA és a CPU mellett. Persze jelenleg leginkább egy olyan konfigon sikerült jó eredményeket elérni, ami ugyan azt az architektúrát tartalmazta IGP-ben és VGA ban is, tehát egy újabb GCN-t tartalmazó APU és VGA párossal, viszont úgy olvastam, hogy mehet a keresztplatform is, tehát Intel Nvidia, intel AMD, AMD Nvidia szinten is, csak ahhoz még ki kéne ismerni jobban a működésüket. Persze SiposG-nek igaza van: majd ha megjelenik, kiderül...
Nos én erre csak azt tudom mondani, hogy a 8 szál már egy minimális előny mert 2-4 mag rendesen kivan használva a maradék meg talaán pár %-ig de azért az is több mint a semmi.
Félre ne értsétek nem vagyok fan.De a többi hogyha jön játék dx12-re akk majd eldől.
Azzal szemben viszont lesz egy előnye az Inteleknek: a dx12 képes az IGP-t is kihasználni (~+10-15% teljesítmény játékok alatt). IGP viszont minden Intelben van pár i7 kivételével. De sem az fx-ekben, sem a phenomokban, sem - pár kivételtől eltekintve - az Athlonban nincs igp.
carl18: Jósolni nehéz. Várhatóan az i5 is sokáig fog jól teljesíteni.
Ami a jövőt illeti, valószínű, hogy az hat szálas fx-el jobban járt a barátod. Már most is az ajánlott gépigényeknél 8 szálas processzorokat írnak a gyártók (i7 és fx-8xxx). Mert a játékmotorok nyolc szálas processzorra vannak optimalizálva (ez van az új konzolokban is, de a játék csak 6 szálat kap meg a 8-ból). Az év második felében érkező új grafikus api-k meg eleve 6-16 szálra készülnek, tehát várhatóan még inkább a 6-8 szálas processzorok lesznek ajánlva játékok alá, szóval most úgy tűnik, hogy a legtartósabb egy fx-6xxx, fx-8xxx, i7 processzorral szerelt konfig lesz, ha a mai processzorkínálatból indulunk ki.
Üdv srácok! 😀
Azért írok arra vagyok kíváncsi hány évig lesz elég játékokra az I5 3470?
A héten jön amit rendeltem! 😃
Haveromnak FX 6300-at raktam a gépbe és az meddig volna elég ? 😃
Manapság minden játékot úgy írnak meg hogy egy erőmű kelljen a futtatásához :S
Dani46:igazából csak tapasztalatból írtam,hogy elég neki 4 mag.Azt tudom,hogy szereti a fx8xxx-as cpu-t,de i7ben nem gondoltam volna 😆
Szerk: a kép alapján igazad van. 😀
Ez attól is függ mi van mellette,hidd el gtx 970 el megszenvedne.Már a bf3 multi is szerette a 8 szálat,hát még a 4.
nem azt mondom hogy játszhatatlan,csak ha kiadsz lóvét gtx 780 ra egy erősebb procival 2x annyi fps-t kapsz,ugy már azért nem mind1,de biztos lenne olyan játék is ahova még a te procid is jó lenne mellé,de új játékoknál inkább ez lenne,és a 970 még erősebb!
Amúgy a táblázat alapján i5 3570 ha van olcsó azt kell választani,de ha behelyettesítjük a listába a mostani i5 öd max 10 fpst-ha nyersz vele!
Dani46:hát igazából nekem egy fx4130-am van(4mag 4 szál,3.8ghz) és nem úgy tűnik mintha megszenvedne,laggolni laggol a bf4 de a ramom miatt,nem olyan rossz a helyzet szerintem multiban.
i5 3570K procit elég ha veszel.Persze ha van fölös pénzed mehet az i7 is,de játékok alatt nemfogod észrevenni a külömbséget.Én azt mondom i5 3570K + egy jobb procihütö,ha még nincs,majd adsz egy egésséges OC-ot a procinak,és nemlesznek gondjaid.Memoriábol ha van 1333mhz az elég,csak legyen legalább 8Gb.
Az a baj ,hogy a VGA nem megy BF4 nél 70 -80% fölé. A cpu viszont 95-100%. a 8gb ram megvan , viszont az fps szám 50 körülre vissza szokott esni multiban . Ebből gondoltam ,hogy a procit kellene lecserélni, de mint mondtam kezdő vagyok még, nem nagyon látom az összefüggéseket.
Felesleges gyorsabb memória,inkább a mennyisége a lényeg legalább 8 giga,az hogy a proci 100% megy az csak 1 dolog,ha a vga is megy 90% felett teljesen felesleges procit cserélni még!
Sziasztok ! Én most kezdem beleásni magam a PC-építgetésbe szóval nem vágóm mostanság mi a pálya úgyhogy kérdezek(játékra kell a pc) Vettem egy asus gtx 970 oc -t ehhez van egy asrock z77 extrem 4-es alaplap , I5-3550-s proci és patriot 1333-as memoria. kérdés: A procit már majdnem minden mostani játék 100%-on pörgeti. Érdemes egy Intel Core i7-3770-es procit beletolni a gépbe (jelentős előrelépésre lehet számolni ?) vagy inkább új memoriát érdemes előbb vásárolni magasabb órajellel ahhoz ,hogy a proci kicsit felszabaduljon. (másképp kérdezve ha új procit veszek , akkor ez a memoria vissza fogja fogni?) köszi a válaszokat !
A táp nem lesz kevés? Házat néztem, Zalman Z11 Neo, ha belefér minden.
Processzor INTEL Core i7-4790K 4.00GHz 1150 BOX 1 db 103.779 Ft
Memória HyperX 16GB Savage DDR3 1600MHz CL9 KIT HX316C9SRK2/16 1 db 38.473 Ft
Videókártya MSI R9 290X GAMING 4GB GDDR5 PCIE 1 db 124.169 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 16.607 Ft
SSD SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E120B/EU 1 db 21.107 Ft
Optikai egység SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM 1 db 4.526 Ft
Táp XFX TS Series 550W Bronze 1 db 23.905 Ft
+valamilyen ház
De várd meg míg kijön a 390x szerintem
Mennyi a keret?
Nem tudom jó helyre írom-e, most járok először ezen a fórumon, és nem találtam gép összerakós topikot :/
Az lenne a kérésem, hogy összeírnátok egy gépet az r9 290x videókártyához? 😀 Nemrég kezdtem el melózni és kellene egy gép amivel pár évig kihúzom. Igaz mostani gépem se rossz, de meggyőztem magam, hogy lecserélem. Vagy várjam meg míg kijön a 390x ?
Pont tegnap néztem az árkülönbséget. csak az intel i7 5960x processzor 204ezer forinttal drágább, mint az fx9590 BE vízhűtéssel szerelve. 😆
[LINK]
[LINK]
tucangabor: szerintem nem is nagyon érdemes, az újabb szériák sem sokkal jobbak. A 2000-es kifejezetten jól sikerült és pl a kupak alá is tettek rendes hővezetőt, ellentétben a 3-4 szériával. Amíg nem hoz valami igazán jót az Intel, addig azt nem érdemes cserélni.
Két csúcs processzor: amd+ titan x és intel+ titan x (GTA 5 benchmark)
[LINK]
Minden csont ugyanúgy lett beállítva, mint az inteles srácnál.
Tedd egymás mellé a két videót és állítsd be, hogy egyszerre fusson a két kép.😉
ott a pont
1155 tokozásu i3-as proci erdekelne! 😀
Jön az a DX12
Eladni meg I3-at talán egy 20-22 ezerért de elősször hirdesd inkább 25-ért hátha lesz aki megveszi.
De amúgy az FX hosszútávon jobb
AMD Kaveri A10-7700K vagy Procesor AMD FX-6300
Koszonom elore is a valaszokat
Ami a jövőt illeti, valószínű, hogy az hat szálas fx-el jobban járt a barátod. Már most is az ajánlott gépigényeknél 8 szálas processzorokat írnak a gyártók (i7 és fx-8xxx). Mert a játékmotorok nyolc szálas processzorra vannak optimalizálva (ez van az új konzolokban is, de a játék csak 6 szálat kap meg a 8-ból). Az év második felében érkező új grafikus api-k meg eleve 6-16 szálra készülnek, tehát várhatóan még inkább a 6-8 szálas processzorok lesznek ajánlva játékok alá, szóval most úgy tűnik, hogy a legtartósabb egy fx-6xxx, fx-8xxx, i7 processzorral szerelt konfig lesz, ha a mai processzorkínálatból indulunk ki.
Azért írok arra vagyok kíváncsi hány évig lesz elég játékokra az I5 3470?
A héten jön amit rendeltem! 😃
Haveromnak FX 6300-at raktam a gépbe és az meddig volna elég ? 😃
Manapság minden játékot úgy írnak meg hogy egy erőmű kelljen a futtatásához :S
Valahol ezt hozták ki belőle: [LINK]
Szerk: a kép alapján igazad van. 😀
nem azt mondom hogy játszhatatlan,csak ha kiadsz lóvét gtx 780 ra egy erősebb procival 2x annyi fps-t kapsz,ugy már azért nem mind1,de biztos lenne olyan játék is ahova még a te procid is jó lenne mellé,de új játékoknál inkább ez lenne,és a 970 még erősebb!
Amúgy a táblázat alapján i5 3570 ha van olcsó azt kell választani,de ha behelyettesítjük a listába a mostani i5 öd max 10 fpst-ha nyersz vele!