Egyébként ez a Frio valamivel jobb, mint a Nocuta U12P-je, ami 15-16eFt, és egy elég jó kis hűtő. Na és én ezt a Friot most megkapnám 10eFt-ért. [LINK] <- teszt róla.
Egy kedves ismerőstől most 1-2 alkatrész elég olcsón megvehetnék, és most egy tápon illetve egy procihűtőn gondolkozom. Szerintetek 10eFt-ért vegyek egy Thermaltake Friot? Magamban már igennel válaszoltam erre a kérdésre, de kíváncsi lennék véleményekre.
Don Sajtos írta:
sziasztok
Van egy core 2 duo E8200 procim.
Szeretném tuningolni.
Milyen hűtést ajánlotok h vegyek ???
Most 2, 66 pörög a proci de én 3,5-3,75 akarom huzni ha lehet..
Ha olcsó kell akkor a cooler master hyper tx3 egész jó vétel azzal menne is 3,5GHz re!
és tuti jó?
Vagy ez jobban megérné??
Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2
Freezer Xtreme Rev.2-m van és egyszerűen szédületesen alacsony hőfokon tudja tartani a procit miközben jól is néz ki. 😉..Én mindenképp azt ajánlanám!
ASlipi írta:
szevasztok
http://ipon.hu/webshop/product/thermaltake_cl_p0456_big_typhoon_14pro/35677 ezt a hütöt szeretném meg venni rá menne ez egy AM3 as Phenom II x2-es procira?
Foglalat: LGA775, AM2, AM2+ szal rámegy
Amúgy szinte az összes hűtő multis szal rátudod rakni szinte bármely foglalatra
Don Sajtos írta:
sziasztok
Szeretném tuningolni.
Ha olcsó kell akkor a cooler master hyper tx3 egész jó vétel azzal menne is 3,5GHz re!
és tuti jó?
Vagy ez jobban megérné??
Don Sajtos írta:
sziasztok
Szeretném tuningolni.
sziasztok
Szeretném tuningolni.
nálam meg még fél órán át forró, mivel a pricihűtő kb annyit ér h le is szedhetem, hűtőpasztát meg nem is kenek rá, heti szinten úgyis 1x ki kell venni a procit mert különben elfelejt bootolni.....
jaja rettentő sokat hűl a proci amikor leállítom pl a terhelés tesztet én kb 1 másodperc alatt vissza is hűl az eredeti hőmérsékletre! Bár ez azért van mert rettentően visszaveszi a feszt meg az órajelet a lap!
Persze hogy raktam.😀 Köszi hogy segitettetek+kösz a gyors Választ!😀Különben meg oda rakom a kezem az aluminium bordákra és nem meleg véletlenül még az elöbb a a pasztába is belenyultam.😆
Tesla GoD írta:
én azzal szoktam mér, lekapcsolom a gépet, lekapom a hűtőt azt rányomo, azalatt nem hül le túlságosan😃
Ez egy rettentő rossz megoldás!
1. Nálad akkor napi szinten fogyhat a paszta
2. de igen is lehűl, nem is kicsit!..kikapcsolás közben nem kap terhelést a gép, de a venti pörög s miután lekapcsolt a gép míg leveszed a hűtőt meg megméred az alatt az idő alatt nagyon sokat tud hűlni az adott komponens!
A szenzor hibára nem progit értettem hanem magán a lapon lévő kis hőszenzor ad rossz jelet!
2 oka lehet,
1. rossz a szenzor
2. a BIOS nem ismeri fel jól s csak kidob egy értéket, úgy mint Nekem írja az SB-re hogy 128fok 😆..valójában olyan 35-40 körül van 😉
Tesla GoD írta:
mérd meg kézi hőmérővel...
Azzal csak a hűtő hőm.jét tudod lemérni!..a komponens ami alatta van melegebb!..Én olyan 10%-ot még rászokok számolni a hűtő hőm.jére s akkor kb valós adatot kapok.
Ez is azt bizonyítja hogy mérési hiba!😃 Ha már több program is azt mutatja! Esetleg próbálj más hűtőpasztát, mivel a CPU hőmérséklete a CPU felületi hőmérsékletét jelenti! De szerintem 25°C-os magoknál lehetetlen hogy 80°C-os legyen a proci!
Motyesz00 írta:
Hali!
Szeretnék kérdezni valamit.Vettem múltkor eggy Artic Cooling Freezer 64pro-t és a Cpu hömérséklete nem változott szinte olyan mint a gyári. 2150RPM-en megy a venti rajta és csak a magok hömérséklete csökkent 35C-ról 25C-ra amikor nem terhelem ha terhelem akkor a gyári 46C-ra az Ac Freezer 64 pro 34C-tól nem megy föllyebb de a Cpu hőmérséklete nem változott 80C a gyári-val meg az Ac freezer 64 pro-val is.Ez mitöl van?Nem lelyebb kéne menni a Cpu hömérsékletének az új hüttőtől?
A magok hőmje 10 fokot esett terheletlenül s 12tőt terhelten, szal nagyon jól teljesít a 64es. Az hogy a CPU 80-at az rossz felismerés vagy szenzor hiba.
Hali!
Szeretnék kérdezni valamit.Vettem múltkor eggy Artic Cooling Freezer 64pro-t és a Cpu hömérséklete nem változott szinte olyan mint a gyári. 2150RPM-en megy a venti rajta és csak a magok hömérséklete csökkent 35C-ról 25C-ra amikor nem terhelem ha terhelem akkor a gyári 46C-ra az Ac Freezer 64 pro 34C-tól nem megy föllyebb de a Cpu hőmérséklete nem változott 80C a gyári-val meg az Ac freezer 64 pro-val is.Ez mitöl van?Nem lelyebb kéne menni a Cpu hömérsékletének az új hüttőtől?
CatchO írta:
A procival még nincs gond, főleg laptopnál semmi gond nincs a 60°-al. A winyó már gáz. Vinyónál 40°nál már kell félni. A billentyűzet meg persze hogy melegedik, hiszen alatta van minden 😃 (proci, vga, vinyó)
A winyó jobb alsó sarokban van!
Maximum oda is vágok, egy lapot, és rakok alá egy ventit!
Szerinted? Am. olvastam, h jó a 60°C, de játékok alatt 70-80°C van, és lehet h ez se gond, de engem kicsit bosszant😀
Üdv mindenkinek!
Van egy notim (Asus F5SL Ap141/ másfél éves) az a baj vele, hogy nagyon melegszik! Alapjáratban a proci 60°C körül, a HDD 50°C körül van!
Használatban a proci 70-80°C körül, a HDD 50°C körül van!
Szóval terveztem hozzá egy hűtőpadot, de mivel ennek az asus-nak nem nagyon terveztek szellőzőt, az alján, ezért én levenném, az alsó műanyag lapot, és perforált lemezből készítenék egy új takaró lapot!
Magát a hűtőpadot is perforált lemezből hajtanám ki és 2 db 8 cm ventit építenék bele a felső lapba, oldalába 1 db 8cm ventit! (Maga a pad 10 c magas lenne)
Szóval az lenne a kérdésem, szerintetek megérné e megcsináni?
Jah és még annyit, kb. 2-3 hónapja, nagyon melegszik a billentyűzet, is!
Hát az semmi! Egy normál táp venti brutál teljesítményre képes! KB 0,30 Amperesek míg egy átlag 12 centis venti vagy 0,15 körül van! Ja és kb 1500 on megy max terhelésen pl az adda venti egy cooler master tápban! Meg azt se tudni az elektronikája hogy szabályoz a tápnak! Mert míg pl egy adott 1500-2000rpm es ventit alapon járat a táp pl 40% on az 600-800rpm de ha egy ilyen kis gyenge venti van benne akkor az lehet menni fog 540rpm el ami már kicsit kevesebb! Bár igen erre jó a TC De akkor se elég a fordulata!
300-1350-ig képes forogni, szal olyan hangos lessz ahogy Te akarod 😃..de akkor inkább vegyél TC-st (Temperature Controlled), sza saját magának szabályozza a fordulatát, a hőm.től függően! 😉
tápba akkor inkább felejtsd el! Nézd meg mekkora fordulatú a tápod ventije meg menny a légszállítása és minimum olyat vegyél! Nem úgy megy az hogy lecseréled egy gyengébbre mert akkor volt táp nincs táp! Hűteni kell azt rendesen! Vagy szerezz be egy ADDA ventit a legjobb tápokban ez szolgál kegyetlen halk és nagyon jó!
ASlipi írta:
szevasztok
http://ipon.hu/webshop/product/thermaltake_cl_p0456_big_typhoon_14pro/35677 ezt a hütöt szeretném meg venni rá menne ez egy AM3 as Phenom II x2-es procira?
szevasztok
azért az eredetileg inkább a 15k-s kategória....
eredetileg, de most már nem 15e Ft-ba kerül egyik sem 😜
[LINK]
sziasztok
Szeretném tuningolni.
és tuti jó?
Vagy ez jobban megérné??
Freezer Xtreme Rev.2-m van és egyszerűen szédületesen alacsony hőfokon tudja tartani a procit miközben jól is néz ki. 😉..Én mindenképp azt ajánlanám!
szevasztok
köszi szépen a helpet 😀
sziasztok
Szeretném tuningolni.
és tuti jó?
Vagy ez jobban megérné??
sziasztok
Szeretném tuningolni.
Szeretném tuningolni.
én azzal szoktam mér, lekapcsolom a gépet, lekapom a hűtőt azt rányomo, azalatt nem hül le túlságosan😃
Ez egy rettentő rossz megoldás!
1. Nálad akkor napi szinten fogyhat a paszta
2. de igen is lehűl, nem is kicsit!..kikapcsolás közben nem kap terhelést a gép, de a venti pörög s miután lekapcsolt a gép míg leveszed a hűtőt meg megméred az alatt az idő alatt nagyon sokat tud hűlni az adott komponens!
2 oka lehet,
1. rossz a szenzor
2. a BIOS nem ismeri fel jól s csak kidob egy értéket, úgy mint Nekem írja az SB-re hogy 128fok 😆..valójában olyan 35-40 körül van 😉
mérd meg kézi hőmérővel...
Azzal csak a hűtő hőm.jét tudod lemérni!..a komponens ami alatta van melegebb!..Én olyan 10%-ot még rászokok számolni a hűtő hőm.jére s akkor kb valós adatot kapok.
Hali!
A magok hőmje 10 fokot esett terheletlenül s 12tőt terhelten, szal nagyon jól teljesít a 64es. Az hogy a CPU 80-at az rossz felismerés vagy szenzor hiba.
A procival még nincs gond, főleg laptopnál semmi gond nincs a 60°-al. A winyó már gáz. Vinyónál 40°nál már kell félni. A billentyűzet meg persze hogy melegedik, hiszen alatta van minden 😃 (proci, vga, vinyó)
A winyó jobb alsó sarokban van!
Maximum oda is vágok, egy lapot, és rakok alá egy ventit!
Szerinted? Am. olvastam, h jó a 60°C, de játékok alatt 70-80°C van, és lehet h ez se gond, de engem kicsit bosszant😀
Van egy notim (Asus F5SL Ap141/ másfél éves) az a baj vele, hogy nagyon melegszik! Alapjáratban a proci 60°C körül, a HDD 50°C körül van!
Használatban a proci 70-80°C körül, a HDD 50°C körül van!
Szóval terveztem hozzá egy hűtőpadot, de mivel ennek az asus-nak nem nagyon terveztek szellőzőt, az alján, ezért én levenném, az alsó műanyag lapot, és perforált lemezből készítenék egy új takaró lapot!
Magát a hűtőpadot is perforált lemezből hajtanám ki és 2 db 8 cm ventit építenék bele a felső lapba, oldalába 1 db 8cm ventit! (Maga a pad 10 c magas lenne)
Szóval az lenne a kérdésem, szerintetek megérné e megcsináni?
Jah és még annyit, kb. 2-3 hónapja, nagyon melegszik a billentyűzet, is!
Megerősítve! 😃
Ja már én is rájöttem 😆
ezt nem tudtam, de ha ez igaz akkor ennek örülök 😃
Ez így igaz, ha nem hiszel Nekem várd meg míg valaki megerősít. 😉
Nem megy rá, mivel van AM2, AM2+ meg AM3 és neked AM3-as kell, ennél meg csak AM2+-t írnak
Ami rámegy az AM2+ra az rámegy az AM2re s az AM3-ra is!
szevasztok
Ez jó? Mert kb 3 ilyet szeretnék belerakni a gépbe, kettőt hátulra meg egyet az oldalára.
Azt szeretném megtudni hogy melyik hűtő a leghalkabb olyan 3-6 ezer forintos kategóriában és persze jó is !!
Egyértelműen egy Arctic Freezer 7 Pro Rev 2
[LINK]
Specifikáció:
[url]http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_42&mID=304[/url]
Tudom ajánlani a gépház oldalának levételét meg ha hüvös van akkor az ablakok kinyitását.
én is ezt ajánlom!!!😉