Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Genesis1919 avatar
proStar😆: Tápod bőven elég lenne, de 960 jobb választás. 7970 szint, túlhajtva 280x.
Nem mellékesen, új, legújabb címekben sok esetben jobb mint a 280x... 😉
Használtan R9 290 a legjobb választás (60k), tápod oda is elég, teljesítményben gtx 970 szint.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Az akkor többet fogyasztana, mint a mostanim azért jóval, hát nem tudom még várok válaszokat vagy inkább vegyek GTX 960-at. Az kevesebbet eszik, mint a mostanim.
0
0
0
0
Bronson avatar
250w eszik az a kártya.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Egy GIGABYTE HD 7970 sokat fogyaszt? 51k-ért hozzátudok jutni használtan még több, mint 1 év garival. Megérné?
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat!
Áttettem auto-ra most meglátom hogy mi lesz. Sajnos még nem volt időm terhelés mellett tesztelni
0
0
0
0
cseszka avatar
Akkor ott a hiba.Nem volt auton,igy terhelésnél is alacsony fordulaton ment és nemvolt elég a hütés.Tedd autora,ahogy melegszik a kártya ugy növeli majd a fordulatot.
0
0
0
0
Flash avatar
Nálam egyszer egy nem hivatalos oldalról szedett driver okozott ilyet, hogy nem pörgött fel a venti játék alatt, és majdnem megsült a kártya mire észrevettem, hogy gond van...
0
0
0
0
gaborw avatar
Nem automatán volt a venti szbályozás!
0
0
0
0
cseszka avatar
Tedd autora a venti fordulat szabályozást,ha megint ez történik,akkor küld vissza,gariztasd a kártyát,mert nemszabadna ilyet produkálnia.Esetleg próbálj drivertfrissieni,vagy ujra telepiteni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Nem olyan régen feltettem már ezt a kérdést de választ nem kaptam ezért felszem még1szer!
Rendeltem a pcx-ről egy MSI R7 250 OC DDR5 1GB-os vidikártyát.
Az a gond hogy egyszer volt rá példa 2 hónap alatt hogy alap ventillátor fordulaton túlmelegedett annyira hogy leállította magát, tehát elment a kép meg minden és újra kellett indítanom a gépet.
Azóta magasabb fordulaton pörgetem a ventijét és nem csinál ilyet, 50 fok körül tudom tartani így a karit.
Abban kérnék segítséget, hogy ez normális azért mert OC a kártya vagy ez egy hibás kártya és küldjem vissza kicserélni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
no avatar
én vennék egy új gépet ami ólcso
0
0
0
0
Bronson avatar
hát ha a HD5770 már a gépedben van (profilodból ítélve), nehogy lecseréld arra a poénkategóriás kártyára...
0
0
0
0
no avatar
sziasztok! szerintetek gt630 4gb 128bit vagy hd5570 1gb 128bit?
0
0
0
0
Bronson avatar
attól erősebb is mehet!
0
0
0
0
jacikaaa avatar
hello 2500k mellé milyen vgat vegyek ? kössz a tippeket
0
0
0
0
Bady8 avatar
Szerintetek r9 290 ref kártyát gtx 780-ra megérné lecserélni?
0
0
0
0
Bronson avatar
jó párosítás lehet egy GTX 750ti-vel!
0
0
0
0
themagichungarian avatar
Hellosztok.😀
Intel Pentium G860-as processzor milyen videokártyát\videokártyákat tud kihajtani?
0
0
0
0
Mukuly avatar
Genesis azért annyira nem lenne kínai 😉 csak egy kicsit nekem magas az hogy ennyire erős az uj nvidia GPU tudom tudom hogy nem minden a Vram meg, hogy hány Bit-es a dolog nem megyek messzeb anno a Gts 8800 (320Vram) oda ba.zot. azt vágom hogy a gtx nagyon magas órajellel áldoták meg, de viszont a memória sávszéllesége meg szinte csak a fele...amugy ha már itt tartunk nekem egy Xilence XP600-as táp van az bírni fogja?
az nvidia most arra állt rá hogy magas órajel kevés fogyasztás.
0
0
0
0
KERKO avatar
És jó videókártya már, mint a The evilwithin meg hasonló játékok elmennének rajta?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Mukuly: Bit, és hogy hány Gb-os a fontossági sorrend végén van. 😉 Nem akarok regényeket írni, hogy milyen támpontok szerint kell választani, úgyis kínai lenne. 😆
0
0
0
0
KERKO avatar
Sziasztok ez a videókártya jó a gépembe R7 260X WindForce2 2GB 128bit DDR5? Belemegy az alaplapomba Asus F2A85-M?
0
0
0
0
Mukuly avatar
Aham Értem Genesis..😞 de azért mégis csak 128 bit és csak 2giga. az egyszer elfogy hamarabb mint a 280-ban a 3Giga 384bit. hmmmm most elbizonytalanodtam.
0
0
0
0
Bady8 avatar
70-90k körül milyen videókártyát érdemes venni?használtakra gondoltam. R9 290 ref. kártyát cserélném le hasonló teljesítményüre, amd nem igazán jött be
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Mukuly: Ha nem tuningolsz Gtx 960 jobb választás lett volna, bár driveresen biztos gyorsulni fog, Radeon már nem hinném. Túlhajtva 280x szint. Jópár új címnél még gtx 780-at is lemossa. 😊
0
0
0
0
Mukuly avatar
REmek---😀 majd nyáron meg jönn a alaplap meg a proci is mellé 😃
0
0
0
0
Flash avatar
Annyiból jobb, hogy a 280/x 3GB vram-os, míg a 960/770 és társai csak 2GB-osak, szóval jól választottál.
0
0
0
0
Mukuly avatar
aham értem mert most rendeltem meg a sapphire R9 280-at. azt hittem hogy az a gtx haza is vágja... de megnyugodtam hogy nem csináltam rossz üzletett.
0
0
0
0
cseszka avatar
Oc-al erösebb mint a sima 280,de a 280X-et már nem éri utól,+ a 280-at meg a 280x is lehet huzni.Fogyasztásban jobb,de ezek a fogyasztások nemsokmindent jelentenek az emberek 90% nem törödik vele,havi szinten párszáz ft talán a diferencia....
0
0
0
0
Mukuly avatar
bakker oda vágja az a 128bites 2Gb kártya az r9-et az a nem mind1
0
0
0
0
Mukuly avatar
nem találok egy értelmes tesztet melyik az erősebb ezek közül.
-r9 280(nem az X)
-GTX960
-GTX760
-R9 270x
0
0
0
0
no avatar
Abból gondolom hogy amiatt kellett újraindítani mert a régi gépemmel ugyanez a probléma jelentkezett és az a vidikari túlmelegedése miatt volt

Elvittem szervízbe és a pali mindent megnézett és ő mondta hogy a vidikarinak annyi

Ja még annyit hogy azt mondod az 50 fok oké akkor mennyi kell hogy leállítsa magát a kari?
0
0
0
0
Bronson avatar
az 50fok teljesen oké, egyébként tuti hogy azért kellett újraindítani, miből gondolod hogy túlmelegedett? az oc a gyári tuningra utal, igen.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Rendeltem a pcx-ről egy MSI R7 250 OC DDR5 1GB-os vidikártyát.
Ha jól tudom az OC jelzés az azt jelenti hogy alapból húzott a kari, de javítsatok ki ha nem jól tudom.
Az a gond hogy egyszer volt rá példa 2 hónap alatt hogy alap ventillátor fordulaton túlmelegedett annyira hogy leállította magát, tehát elment a kép meg minden és újra kellett indítanom a gépet.
Azóta magasabb fordulaton pörgetem a ventijét és nem csinál ilyet, 50 fok körül tudom tartani így a karit.
Abban kérnék segítséget, hogy ez normális azért mert OC a kártya vagy ez egy hibás kártya és küldjem vissza kicserélni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Mukuly: Miért számítana, annyi hogy a Cpu 100% terhelése mellett a Gpu pl 85% terhelésen fog menni. Ha veszel új Cpu-t akkor meg Gpu limited lesz. Ne ezzel foglalkozz mert lényegtelen. Lentebb felsoroltak közül radeon oldalon: 270x, nv oldalon: Gtx 760 a legerősebb. De már írtam, hogy gtx 960, olcsóbb mint a 760 viszont gyorsabb.

MaTpr0F: Már a 2. generációs i7 társaságában az összes létező egy kártyás rendszer Gpu limites.😆
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
ogre077: Szerintem keress R9 280X-et. Vagy R9 290. Gyorsabbak.
0
0
0
0
no avatar
ogre077:elég jó kártya!!
0
0
0
0
ogre077 avatar
Hali all! MSI Radeon HD7970 3GB 384bit ez jó kategóriájú vga vagy normál vagy brutális?
0
0
0
0
Mukuly avatar
És akkor mondj egy olyan VGA-t ami jó lenne nekem amik jók a procimhoz Kérlek
Msi R9 270X
Msi R7 265x
Msi GTX760
Asus GTX660
Asus GTX750

ezek közül melyik lenne jó nekem vagy melyik a jobb.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Igazából se a cpu se a gpu limit nem jó.
0
0
0
0
Mukuly avatar
hmmm valaki azt írja hogy számit a cpu limit mások meg nem most össze zavarodtam 😆
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Mukuly: CPU limittel ne foglalkozz, használtan veszed ? Ha nem. Palit GeForce GTX960 Jetstream 2GB : 65k. Használtan r9 290, 60k környékén mennek. Bár mint olvasom az ár nem számít, Gtx 980-at tessék venni, legalább 2Db-ot. 😆

Szerk: Gtx 760 62k, Gtx 960 ref 61k, utóbbi 10% gyorsabb.
0
0
0
0
Mukuly avatar
köszi most nézem elég jó árban van a gtx 760 szerinted??
0
0
0
0
Mukuly avatar
hali mindenkinek segitséget kérnék a gépembe szeretnék cserélni VGA-t mit ajánlotok a procimhoz amivel még elbír ár nem számit mert én a gtx660 TI boost vagy az r9 270X ezeket elbirja még Válaszokat köszönöm.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Áhh annyiért tényleg ne vegyél.
55-58 körülig találsz [LINK] 280X-et ami ugyan azt tudja viszont újabb, és kevesebbet eszik. Vagy ahogy Genesis is modja még pár ezrest rádobsz és veszel egy 290-est.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció