Amikor kijött a H50, akkor nekem is felkeltette az érdeklődésemet, de csak addig, amíg utána nem olvastam.
Sokan rossz véleménnyel vannak róla: egy jobb léghűtő leveri, 2 venti kell rá, hogy jobban hűtsön, és azokat is fordítva kell betenni, hogy hatása legyen, amitől pedig borul az egész ház szellőzése. Ezek után számomra elég felejtős a H50, H70, meg egy kicsit drágának is találom őket, + egy brutális léghűtő sokkal jobban mutat agy "Gamer" gépben.
Flash írta:
A héten procihűtőt tervezek venni, 3 alternatíva van, viszont nem igazán tudok dönteni közzöttük.
Scythe - Yasya
- Ninja 3
- Mugen 2
i7-930-hoz kellene, minimum 4Ghz-re, vagy fölötte.
Szia, utánanéztem a dolgoknak és ha halk és stabil dolgot szeretnél akkor javasolom neked a Corsair Hydro H50 hűtést. KB. 7-8 fokkal jobban hűt és nem sokkal drágább a ninja 3-nál. Nekem a amd 955BE simán tartja 4,05GHZ-en és max terhelés alatt 63fokot mérten nyáron vele, ha pedig bekattan az ember ilyet is lehet vele játszani (saját videó).
a szobaventillátor sztem gyengén fújja a levegőt ahhoz hogy hűtsön rendesen szal sztem túlmelegedhetne hamar a gép ha nincsenek benne normális ventik is
Sziasztok! Segítsetek nem tudom h mit csináljak. Már két hónapja csak egyre többet mutat.Először még 50-60 fok,majd 90fok és most ennyi.
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa ITE IT8712F v7+ (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Diode (NV-Diode)
Burkolatba behatolás történt Igen
Hőmérsékletek
Alaplap 121 °C (250 °F)
1. CPU / 1. mag 17 °C (63 °F)
1. CPU / 2. mag 17 °C (63 °F)
1. CPU / 3. mag 17 °C (63 °F)
Aux 28 °C (82 °F)
GPU dióda 31 °C (88 °F)
SAMSUNG HD502HJ 27 °C (81 °F)
Hűtőventilátorok
CPU 3325 RPM
GPU 52%
Feszültség értékek
CPU mag 0.98 V
+3.3 V 3.31 V
+12 V 12.54 V
VBAT telep 3.30 V
Minden normális de az alaplapra nem tudom miért ír ki ennyit.Ez nem lehet ennyi mert már egy ismerősöm is megnézte és szerinte se lehet ennyi nem olyan meleg. De csak a hűtőbordát néztük meg. Vagy a chipset kellene megnézni?
Amúgy szerinted ez milyen:
Arctic Cooling Alpine 11 Pro Intel
nem rossz a 11es (Rev.2) igaz csak max 95W TDP-jű procikhoz ajánlják, az 8400as 65W-os, szal még húzhatod is 😉 az árához képest nagyon jó a teljesítménye ami az összes AC hűtőre elmondható! 😀
megnéztem az Arctic Cooling Alpine 11 Pro Intel - coolert.
Tesztek alapján, üres járatba 38fok, míg fullra terhelve csak 53.
Ha olcsón betudod szerezni, akkor egy reális hűtő
Artic Cooling freezer pro 7
cooler master hyper tx-3
coller master hype 212 plus
Én ezt a 3-őt ajánlanám, bár picit drágábbak mint amiket írtál,de egy ilyen procihoz szerintem ez a minimum, nagyon jól hűtenek, bár ha nem tuningolod igazából mind1 is!
még amilyen márkákat néznék a helyedben: Noctua, Scythe,xigmatek bár ezek már általában húzosabbak árban!
Valami ólcsóbbat egy E8400 ami nincs húzva és nem is lesz !
A mostani egy ASUS V72 de ez kezd elég hangos lenni ár 1000-3000ft de lehet drágább is így tudok válogatni!
még a 60 fok is nagyon jó, mondjuk nem forogjon 100%-ot a hűtő.
Am az hogy 54 fok(biztos poros, hisz az elektromos eszközök vonzzák a port)nem azt jelenti hogy tiszta por.
Az 54 terhelés alatt tökéletes, és nem kell összeadni a magonkénti hőmérsékletet.
mark513 írta:
Hy All én nekem lenne egy problémám amit mostanában tapasztalok.
Az van hogy ha bekapcsolom a gépez "zúg" nem hangosan de azért hallható mikor be bootol a gép utánna már nem adja ki a hangot. ha haszánlom a gépet netezek 30-34"C körül megy fel a CPU hőmérséklete.(/Mag) de ha pl játszok akkor felmehet akár 50-54 "C-ra is (2 magnál az már 110"C) Azt kérdezném hogy ez nem problémás?
Intel Core 2 Duo 2,8 Ghz E7400-as procim van.
Valószínűleg tiszta por lehet már az egész! Érdemes kitakarítanod! Ja és az az 54 fok bőven tökéletes!
mark513 írta:
Az van hogy ha bekapcsolom a gépez "zúg" nem hangosan de azért hallható mikor be bootol a gép utánna már nem adja ki a hangot. ha haszánlom a gépet netezek 30-34"C körül megy fel a CPU hőmérséklete.(/Mag) de ha pl játszok akkor felmehet akár 50-54 "C-ra is (2 magnál az már 110"C) Azt kérdezném hogy ez nem problémás?
a magok külön-külön hőt adnak le, az nem adódik össze, ha két fazék 50 fokos vizet egymás mellé teszel, az se kezd el forrni, az az érték még bőven nagyon jó😉
Nem rossz kis hűtőcske, csendes s ahhoz képest jól teljesít de azért egy Q8400-ashoz valami nagyobb passzolna. Vagyis szerintem eltudnád érni vele a 3GHz-et, de elég magas hőfokon.
Akkor kell újra pasztátzni mikor megvan bojgatva a hűtő (levan szedve), az a paszta nem szárad ki, szal nem kell egy (jól hűtő) hűtőt levenni s újra pasztázni egy megadott időn belül, felesleges.
ezen a gépen kb összeszereléskor lehetett 1x felkenve(kb 5 év) én meg mióta meg van(1 év) már 20-30x leszedtem a hűtőt, csak por van már rajta de így is 65 fokos teljes terhelésnél, nincs ami indokolja azt az utat amit 1 kis hűtőpasztáért meg kéne tennem😂
Most írt msn-en egy haverom.
Aggódik a gépe miatt. A videókártyája üresjáraton 63 fok körül van. Ez egy Low profile 9600 GT 512 MB. Emellett a processzora 50 fokos ugyancsak üresben. Gyári hűtő van rajta. (AMD x2 5000+)
Aggesztóak ezek az értékek, vagy baj van?
Nekem gyanús hogy minden melegszik, de azt mondja a ház jó helyen van...
A vga hűtője gyenge!
Prociról levan száradva a paszta,és gyenge a gyári hűtő
procit pasztázza le+vegyen jobb hűtőt
GPU-ra is mehet egy nagyon kicsi paszta
Aggódik a gépe miatt. A videókártyája üresjáraton 63 fok körül van. Ez egy Low profile 9600 GT 512 MB. Emellett a processzora 50 fokos ugyancsak üresben. Gyári hűtő van rajta. (AMD x2 5000+)
Amikor kijött a H50, akkor nekem is felkeltette az érdeklődésemet, de csak addig, amíg utána nem olvastam.
Sokan rossz véleménnyel vannak róla: egy jobb léghűtő leveri, 2 venti kell rá, hogy jobban hűtsön, és azokat is fordítva kell betenni, hogy hatása legyen, amitől pedig borul az egész ház szellőzése. Ezek után számomra elég felejtős a H50, H70, meg egy kicsit drágának is találom őket, + egy brutális léghűtő sokkal jobban mutat agy "Gamer" gépben.
A héten procihűtőt tervezek venni, 3 alternatíva van, viszont nem igazán tudok dönteni közzöttük.
Scythe - Yasya
- Ninja 3
- Mugen 2
Szia, utánanéztem a dolgoknak és ha halk és stabil dolgot szeretnél akkor javasolom neked a Corsair Hydro H50 hűtést. KB. 7-8 fokkal jobban hűt és nem sokkal drágább a ninja 3-nál. Nekem a amd 955BE simán tartja 4,05GHZ-en és max terhelés alatt 63fokot mérten nyáron vele, ha pedig bekattan az ember ilyet is lehet vele játszani (saját videó).
[LINK]
Utánanézek ennek az Alpenföhn-nek, mert nem tudom mire képes.
Szerk: Nem rossz, de a Prolimatech Megahalems is elgondolkodtató, csak ahhoz még ventit is kéne venni, úgy meg már sokra jön ki...
Scythe - Yasya
- Ninja 3
- Mugen 2
Ninja 3 a legjobb,az általad felsoroltak közül!
Scythe - Yasya
- Ninja 3
- Mugen 2
ha beteszek 1 alap szobaventillátort a gép mellé (ház szétbontva 😜) szerintetek mi történik? 😜 😆
Várom az eredményeket 😆
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa ITE IT8712F v7+ (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Diode (NV-Diode)
Burkolatba behatolás történt Igen
Hőmérsékletek
Alaplap 121 °C (250 °F)
1. CPU / 1. mag 17 °C (63 °F)
1. CPU / 2. mag 17 °C (63 °F)
1. CPU / 3. mag 17 °C (63 °F)
Aux 28 °C (82 °F)
GPU dióda 31 °C (88 °F)
SAMSUNG HD502HJ 27 °C (81 °F)
Hűtőventilátorok
CPU 3325 RPM
GPU 52%
Feszültség értékek
CPU mag 0.98 V
+3.3 V 3.31 V
+12 V 12.54 V
VBAT telep 3.30 V
Minden normális de az alaplapra nem tudom miért ír ki ennyit.Ez nem lehet ennyi mert már egy ismerősöm is megnézte és szerinte se lehet ennyi nem olyan meleg. De csak a hűtőbordát néztük meg. Vagy a chipset kellene megnézni?
Jó lesz az a hűtő kösi😃
Ja és a 760-as 1 ezressel több😆
Akkor a 760-ast kell venni 😀
Ja és a 760-as 1 ezressel több😆
Köszi szépen!
nem rossz a 11es (Rev.2) igaz csak max 95W TDP-jű procikhoz ajánlják, az 8400as 65W-os, szal még húzhatod is 😉 az árához képest nagyon jó a teljesítménye ami az összes AC hűtőre elmondható! 😀
Tesztek alapján, üres járatba 38fok, míg fullra terhelve csak 53.
Ha olcsón betudod szerezni, akkor egy reális hűtő
cooler master hyper tx-3
coller master hype 212 plus
Én ezt a 3-őt ajánlanám, bár picit drágábbak mint amiket írtál,de egy ilyen procihoz szerintem ez a minimum, nagyon jól hűtenek, bár ha nem tuningolod igazából mind1 is!
még amilyen márkákat néznék a helyedben: Noctua, Scythe,xigmatek bár ezek már általában húzosabbak árban!
A mostani egy ASUS V72 de ez kezd elég hangos lenni ár 1000-3000ft de lehet drágább is így tudok válogatni!
Tud valaki ajánlani egy csendes hűtőt intel procira?
Ha mondassz egy árat szívesen😀
Am az hogy 54 fok(biztos poros, hisz az elektromos eszközök vonzzák a port)nem azt jelenti hogy tiszta por.
Az 54 terhelés alatt tökéletes, és nem kell összeadni a magonkénti hőmérsékletet.
Valószínűleg tiszta por lehet már az egész! Érdemes kitakarítanod! Ja és az az 54 fok bőven tökéletes!
ezt:
[url]http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001189&id=C_00001256&name=V14Pro&ovid=n#P_00001938[/url]
vagy ezt?
[url]http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001261&id=C_00001262&name=TMG+IA1&ovid=n#02[/url]
[LINK]
Erröl a hűtőröl mi a véleményetek?😀
Nemrossz😀
[LINK]
A kép és az adatok alapján elég jó hűtő lehet.
Alap órajelen 2,66Ghz,és én legalább 3Ghz-re akarom feltornázni.
http://www.plutos.rs/opis.php?group=2&proizvod=8071
[LINK]
Mi a véleményetek az Arctic Alpine 11 Pro hűtőről? 😀
Az árához képest nagyon jó hűtő.
és ez a paszta elhasználódás törvényszerű, vagy csak előfordul...
Félévente kell általában mindig pasztázni!
Hali!
A vga hűtője gyenge!
Prociról levan száradva a paszta,és gyenge a gyári hűtő
procit pasztázza le+vegyen jobb hűtőt
GPU-ra is mehet egy nagyon kicsi paszta
jah és még annyi, hogy 8cm-es kéne.ha lehet 2k-n belül.elég ha halk ,megbízható
Vegyél valamilyen arctic ventit azok mindig jó halkak és nagyon jók! Ja és az áruk is kedvező!
Támogatom!