Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A fx 9590 nem más mint egy túlhajtott fx 8350, és annyi pénzért már lehet kapni jobb processzort is.
csuz-li
i5-el azt érné el hogy nem lenne cpu limit.
Hiába hangoztatod azt hogy az fx kihajt minden kártyát, attól még nem lesz úgy.
De a legjobb lépés az lenne ha eladná a lapot és a procit, abból meg venne egy i7 2600 + egy lapot újonnan.
De am igen r9 290 a jobb választás 😃
Az meg, hogy mi hajtja ki a VGA-t, sok mindentől függ. De ahogy egy i5 kihajtja az összeset, úgy az i7-ek és a 8350 is. Ilyen értelemben itt most irreleváns.
A tuningosokat mindig is tiszteltem, de nem az én pályám. Szerintem ehhez túl kockázatkerülő vagyok.
Ott van az FX 9590, az pl. a 8350 felett van.
Az I5 is kihajt minden VGA-t.😜A proci tuningról meg annyit hogy nem tudom megmondani mikor ment utoljára alapórajelen processzorom😀Az élettartamról meg annyit hogy a mai napig 3.6GHZ-n megy a Q9505,3.6GHZ-n a I7 920 pedig nem mai darab egyik sem.
szilard1976: vehetne i5-öt, az igaz, csak akkor új alaplap is kell teljesen feleslegesen. Több pénz egy kisebb visszalépésért cserébe. Annak mi értelme van?
Genesis: az i7 2600k nem rossz választás. Azt nyugodtan lehet erőltetni. (Persze akkor is új alaplap kellene, de legalább nem járna rosszabbul vele.) Egyébként a tuning-tól én is ódzkodom. Én csak akkor mertem tuninggal próbálkozni, ha már eleve megérett a gépem a cserére, mondván, hogy már nincs veszíteni való. Mondjuk így néha későbbre tolódott a csere...
Az a plusz 7 fps nekem nem éri meg a kockázatot.
Spoiler!
fx nemo:Igaza van Genesis-nek.Vegyél egy I5-öt később le birod cserélni.De az I5 is kihajt minden VGA-t.
Hiába hajt ki jobban egy VGA-t az I5.Nem értitek miről beszél az AMD FX 8350 8 MAGOS.
Már párszor leírta nem egy ember, hogy a gépigényeknél azért van az i7 mellett a fx8350, mert a amd-nak nincs processzora a fx 8350 felett, ha lenne, hidd el, az lenne írva.
Ez is egyfajta reklám, nem igen hiszem hogy ma kéne a játékoknak i7, mikor egy i5 is visz mindent maxon, egy jó kártya társaságával.
A konzolokban tényleg gyönge a CPU, de 8 magos. Az újabb játékok pont ezért kérnek nyolc magot. A fejlesztők sem gondolkodhatnak eszméletlen processzorteljesítményben, hiszen akkor a konzolokon sem futna a játékmotor, viszont van 8 magjuk, amire leoszthatják a feladatot. Ehhez jönnek az új grafikus API-k, amik szintén a sok magra vannak kiélezve. Tehát, ha ma veszek egy játékra való gépet és azt holnap is használni szeretném, akkor érdemesebb 8 magban gondolkodni.
Mellékeltem a linket. fx-8120 (2011-es) hez képest fx-8350 (2012-es) 20-30%-al gyorsabb. Mondjuk ez lényegtelen a kérdés szempontjából, csak megjegyeztem. Az általad ajánlott i7-2600k sem mai darab (szintán 2011-es), mégsem gondolom, hogy az ne lenne jó választás. Az i5-nél mindenképpen jobb.
[LINK]
Ha a linkelt oldalon legörgetsz, ott vannak a benchmarkok.
Az fx-8350 az r9-290x-et is ki tudja hajtani. Persze beállítástól, játéktól függően, de még marad a processzorban is tartalék
pl: [LINK]
[url]https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_3709776127&feature=iv&src_vid=zuLD20s0K5g&v=ZuYTEad2t7w[/url]
Szerintem nem érdemes váltani nyolcmagos processzorról négy magosra. Manapság már egyre több játék kéri a 8 magot az ajánlott gépigénynél (i7 és fx párost írnak a gyártók). Ráadásul a jövő is ez. Az új grafikus apik is erre felé mutatnak. Épp mai cikk a témában:
http://ipon.hu/hir/amd_nem_csak_gpu_cpu_fronton_is_sokat_jelent_a_dx12/33064
fx nemo: Add el a procit+ lapot, vegyél egy i7 2600k-t, lappal együtt 60k. Alapórajelen sincs cpu limited, 2 év múlva mikor kevés lesz emelsz + 1Ghz-et, rá 1 évre még 600Mhz. 4 év múlva eladod 28k-ért, Fx akkor három és fél forintot fog érni. 😊
Nem akarlak elkeseríteni de felesleges a fx 8120-at cserélni a fx 8350-re. Játékban ugyan úgy kevés lesz a fx 8350 is, a r9 290-hez. cseszka is írta hogy 4000mhz-en ketyeg a proci de kevés a r9 280x-hez is, az (fx 8350 is 4000mhz-en ketyeg) szóval én is az i5-öt ajánlom.
A jóval erősebb VGA az milyen típus? Mert ha megéri kérek kölcsön :-)
El kell döntenem még ma, mert halott a gépem.
Van egy ilyen lehetőség is, ez jó lehet nekem? Ha persze igaz amit írnak...
http://olx.hu/hirdetes/asus-r9-280x-directcuii-top-videokartya-ID3gIAD.html#f8463276cf
Köszönöm az eddigi sok segítséget is.
marci002: R7 265 az átnevezett Hd 7850, Gtx 750 kb 30% lassabb.
Én is úgy vagyok vele,hogy valami jobb féle legyen már benne😀
A terv nevű gépemhez milyen videókártyát ajánlanátok?!(Én egy gtx 750 oc-t néztem...)
Köszönöm! 😀
Gépedről pár adatot megadhatnál, könnyebb lenne ajánlani, Cpu + Táp lenne a legfontosabb.
Volt nekem is nagyon régen olyan kártya, és már akkor kevés volt azokra a játékokra.
Azon nekem volt amúgy egy kicsi venti.
nadasilva: GTX 570, HD 6970, bár inkább már a helyedben újabbra váltanék, mint pl. egy GTX 660,760, HD 7870. Ezeket már használtan garisan olcsón belehet szerezni.
Szerintem ne cseréld el a 7850-et a 6870X2-re nem érné meg.
A 7850 támogatni fogja a dx12-öt és amennyivel "erősebb" a 6870X2 játékokban annyival többet is szívsz majd vele a CF miatt ( volt HD 6850 CF-em 😀 ).
Tehát én nem ajánlom a cserét.