Milyen telefont vegyek?

Szerző: niteforce, 2011. August 09., téma
Fórum » Mobiltelefon, kütyü
Mivel elég sokan írnak telefon vétellel kapcsolatosan a "milyen telefonod van?" és a "mindent az androidról" nevű témákba, ezért létrehoztam ezt a fórumtémát, hogy aki akar itt kérdezzen arról, hogy milyen telefont vegyen.

Lehet az vezetékes vagy mobil is :D
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Igen, a G2/G3 anno robbant, nagyon eltalálták őket. A melegedést olvastam már egy pár helyen, de engem igazából nem zavar annyira, hogy ezért mást választanék. Még elválik, hogy mekkora lesz rá a keret, és azt választom majd 😀
0
0
0
0
Elfia avatar
Dono: LG G3-am van és csak ajánlani tudom, az egyik leggyorsabb a saját szintjén, hatalmas, gyönyörű képernyő, jó kamera és bővíthető 128GB-ig. Egyedül akkor nem ajánlom ha nem szereted, ha egy telefon gyorsan melegszik.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Dono: Van benne valami amit mondasz. Keresek olyant amin még van garancia. Vagy megfontolom jobban, szétnézek sok helyen mint, h elkapkodjam és megbánjam a döntésemet. 😀
0
0
0
0
no avatar
Jó hát nyilván kifoghatsz egy karcos, tört-ragasztott-"alig látszik" roncsot, de kifoghatsz normális, tényleg alig használt telefont is. Mondjuk szerintem használtat csak úgy, ha előtte megnézheted/kipróbálhatod, vagy legalább egy GSM boltban veszed, pont ugyanebből a célból. Ha feltűnnek olyan jelzők, hogy: zsebkopott, kicsit karcos, egy helyen törött, de semmi baja, női tulajdonostól, 3000 km-el, nem dohányzó, vagy nincs kép, akkor nem érdemes vele foglalkozni. De ne félj tőle mindenképpen, ez tényleg olyan, mint a használt autóknál: állapotot veszel. Ha használhatatlan, akkor nincs miről beszélni, ha apró sérülései vannak eldöntöd, ha valami hibája van akkor esetleg javítathatod is (ha megéri úgy persze, sérült telefont jóval olcsóbban lehet csak eladni, bontott alkatrészt pedig szintén kevesebbért is lehet találni), ha meg tényleg teljesen jó, akkor megveszed. Ennyi 😀

Én azt tudnám ajánlani, hogy készíts egy táblázatot, amiben a kiszemelt telefonok azon tulajdonságait gyűjtöd össze, amelyek fontosak neked. Aztán ha megvan, állíts fel egy sorrendet köztük. Aztán nézd meg több helyen, hogy hol a legolcsóbb, melyiket milyen állapotban tudnád beszerezni. Ha az első nem kapható, vagy nincs megfelelő állapotban, akkor jön a második, a harmadik és így tovább.

Amúgy ennyiért nézd meg az LG G3-at is. Én is azon agyalok éppen, hogy mi legyen. G2 Mini, G3S vagy használtan G3, Nexus 4 vagy esetleg Nexus 5. Még mindig nem tudom melyik lesz a befutó, de az is lehet, hogy egyik sem. Én ragaszkodok az Androidhoz, de Samsungot nem akarok. Úgyhogy vagy LG (ugye Nexus 4/5 is az), vagy esetleg még HTC vagy Motorola lehet a befutó. 2-3 hét múlva ez is kiderül.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Jah használtan, csak azt nem szokták odaírni, h hányszor ejtették le a földre meg taposták meg. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Galaxy S3-am volt... Köszönöm többet soha. Alig vártam hogy lejárjon a hűségidő és cseréljem.
0
0
0
0
no avatar
Használtan kapsz egy Galaxy S3 vagy S4 et már egész jó árakon 😀
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Nekem 6300-as meg egy Samsung G600-as. Mind a kettő már az utolsókat rúgja. Ezért akarok venni egy másik telót. Nem szoktam gyakran cserélgetni a telefonjaimat. Szóval hosszú távra tervezem az újat. Én is az Ace 4 felé hajazok, olvasgattam róla teszteket stb. Nem tűnik olyan rossznak. 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Nekem meg Nokia C2-01. Félek az érintősöktől, volt pár "élményem".
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Akarok venni egy tacsi pacsis telót, de nem akarok sokat rákölteni. Nem kell nekem, h nagyon sok mindent tudjon. 120eu körül szánnék rá. 2 telóval szemezgetek, melyik a jobb szerintetek?
Samsung Galaxy Ace 4 vagy Nokia Lumia 630-as?
0
0
0
0
Dani46 avatar
Hali kérdésem lenne,nézegetem a samsung s6 ot ami papíron ugye nem vízálló,youtubon mégis van csomó videó,víz,cola tesztel hogy működik utána is,most akkor hogy is van ez?
0
0
0
0
dave500 avatar
+ az S4 mellett, jó áron vettem úgy, hogy még a gyári! fólia rajta volt (amin a specifikációk vannak)
Gyári kitkat van rajta, root-al, xposed-el, minden felesleges alkalmazás letilvta, egy napot kibír nálam, egyetlen egyszer nem volt fagyás, akadás, bármiféle lag, másfél hónapja használom.
0
0
0
0
no avatar
Aki mostanában vett ilyen árkategóriában [30-40 ezer forint] telefont, az leírná a véleményét vagy hogy ő ennyiért mit venne? Én G2 Minin gondolkozok most, de ha valaki tud jobban vagy hasonlót mondani, azt nagyon megköszönném 😀 (legyen az használt, szolgáltatótól vagy újonnan kártyafüggetlenül, csak légyíves írd le) .
0
0
0
0
Athis18 avatar
1 hete vettem meg a Z3-at, és egyáltalán nem bántam meg 😀 az 5-ös Android elég szépen fut rajta. Ugy gondolom egy darabig megint elleszek uj teló vásárlás nélkul is 😃
0
0
0
0
ElMariachi avatar
Mindegy milyen telót vesztek,csak androidos ne legyen 😀
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Én most vettem egy Galaxy S6-ot és nem bántam meg.😀
0
0
0
0
no avatar
Update: a Z3 megkapja az 5.1-es Androidot is, de valószínűleg a Compact is.
0
0
0
0
Puffin avatar
Én is gondolkodtam melyiket vegyem, de én a Z3 mellett döntöttem. FHD kijelző és a +1GB Ram miatt. Ha nem zavar hogy nagyobb és van rá keret akkor szerintem a Z3.
Spoiler!
A Galaxy S3 után valami megváltás volt! 😆
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Athis18 nemrég vettem telefont, és én is ezen vaciláltam sokat, hogy Z3 vagy Z3 compact. És a compact mellett döntöttem, de egyáltalán nem bántam meg. Mint írták sok különbség nincs köztük. Én azt mondom hogy Z3C megéri.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Z3 Compact

Nekem Z1 Compact-om van már egy ideje, nagyon meg vagyok vele elégedve és úgy tudom hogy Hardveresen a Compactok erősebbek kicsivel, de a hátrány hogy kiesebb mint a nagy testvér, de én pont ezért vettem Compactot mert ez még 1 kezes kategória.
0
0
0
0
no avatar
A Z3-nak Full HD kijelzője van, némileg nagyobb akksija (3100 mAh) és 3 GB RAM-ja. Illetve van belőle 32 GB-os verzió. A Compact nem sokkal kisebb (4.6 col, a "sima" Z3 5.2). Viszont a fentieken kívül sok különbség hardver terén nincs közöttük, és már mindkettő 5.0-ás Androidot futtat. Azt nem tudom, hogy milyen az árrés köztük, de 20-30 ezer biztosan van. Ha ennyit neked megér a kicsit nagyobb és ennek megfelelően kicsit fejlettebb telefon, akkor válaszd a Z3-at. Ha nem vagy az már túl nagy (13 centiméteres képátló azért már nem kevés), akkor pedig a Z3 Compactot. Remélem segítettem valamennyit 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!

Sony Xperia Z3 vagy Z3 Compact-ot ajánlanátok jobban? És miért? 😀
0
0
0
0
sisko avatar
Ez így tényleg elég problémás....esetleg nincs túl sok ablak megnyitva a háttérben ???? Bár én azért lehet bevinném egyszer a szervízbe,ha tényleg ennyire használhatatlan...illetve megpróbálnák egy alapra állítást is előbb.
0
0
0
0
sisko avatar
Ez sajnálatos,bár szerintem inkább az a ritkább eset,nekem továbbra sincs semmi problémám velük....bár azért kifejthetnéd,hogy is mennek tönkre az appok és hogy omlik össze a rendszer ????Igaz,hogy én nem sok plussz appot használok,de még eggyel sem volt gondom - azaz de,ez az egy apró "problémám" volt vele : https://kepfeltoltes.hu/150717/wp_ss_20150310_0001_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
no avatar
35-40 ezres kategóriában LG G2 Mini (8G)-től létezik jobb vagy legalább hasonló?
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Hát nekem kb annyi elvárásom van, hogy gyors és akadásmentes legyen a rendszer, a böngészés is legyen zökkenőmentes és legyen rá 1-2 unaloműző játék. Pl.: Crossy Road, Dont step on the white block és hasonló mainstream játékok.
Ja és GTA San Andreas. Az egy nagy +. Kedvenc játékom és van is WP-re. Jó, jó..fizetős...de minden forintot megér az a játék.😃
Meg az is, hogy elfogadható képeket lehessen vele csinálni, de a 640-el az én elvárásaimnak bőven megfelelő fotókat lehet lőni.
0
0
0
0
sisko avatar
Pamkutya : pedig nekem lassan 2 éve van meg a lumia625-öm,eddig semmi bajom nem volt vele,a páromnak is egy hónapja van 630-a,azzal sincs semmi gond,sőt,nem lassult be,nem fagyogat,szóval én csak ajánlani tudom a lumiát.És még mielőtt valaki megszólna,hogy kevés progi van rá (az androidhoz képest ),én eddig nem hiányoltam róla semmit - bár "csak" átlagos user vagyok,nincsenek extra igényeim mindenféle csili-vili ,de amugy tök fölösleges dologra 😂
0
0
0
0
winrar avatar
A Lumia Windows-a sok esetben stabilabb, mint az Android...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Miért halna be? Még a Galaxy Mini-k szoftja sem 1-2 nap alatt halt be, pedig azok aztán hajlamosak ilyenre.
0
0
0
0
no avatar
Szerintem a 640 egy biztos vétel lehet. Elég jó hardver van benne. Majd nézd meg hogy mennyivel drágább az LTE verzió, vagy a Dual SIM verzió hogyha kell, de ha nem akkora az árkülönbség akkor szerintem az LTE verzióra lecsaphatsz. Nézz tesztvideókat róla 😉 És személy szerint az XL verziót nem ajánlom, mivel szerintem az a HD kijelző 5.7 hüvelyken nem lehet a legszebb 😜
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Microsoft Lumia 640-ről hallottatok már?😃 Van róla valami véleményetek?
Én már eldöntöttem kb 70%-ban, hogy ilyet veszek de még nem biztos. Annyi 100%, hogy Windows Phone-t akarok.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Dono köszi az infót, igaz kicsi megkésve vettem észre 😀
Tegnap meglett a telefon, és nem bántam meg, hogy Z3 compactot választottam. Nagyon jó, és ha valaki gondolkozik rajta hogy ilyen telefont vesz csak ajánlani tudom. Kicsit szenvedés most az ügyintézés Telenornál, mert ugye az utolsó pillanatra kell hagyni a tarifa-emelést, így sim-kártyám még nincs, de talán ma vagy holnap végre meg tudják csinálni a telefonhoz a nano-simet. Ettől eltekintve egyáltalán nem bánom, hogy megvettem, és tényleg csak ajánlani tudom.
0
0
0
0
no avatar
Az LG-t nem hiába ajánlják, a G sorozatot eléggé eltalálták. Kerettől függően G2 Mini, G2, G3, G3S, G4, mind jó választás lehet. Kaptak/kapnak frissítést is, jók is. De a Moto X-ben vagy esetleg egy használt Nexusban is van valami.
0
0
0
0
no avatar
zoltan92: Szerintem akkor már csapj hozzá az összeghez egy kicsit és vegyél egy Moto X-et 😉
0
0
0
0
no avatar
Esetleg valami konkrèt telefont tudsz nekem ajánlani? Az LG t sokan ajánlják de nem ismerem. Köszi a választ.
0
0
0
0
Angelors avatar
Hát a kettő közül ha hardveresen nézzük akkor az M4 Aqua. Viszont van egy irdatlan nagy szépséghibája.

Jó hír a 2 gigabájt RAM jelenléte, viszont kifejezetten rossz a 8 gigabájtos belső tároló. Hiába ugyanis a microSD bővítési lehetőség, ha arra telepíteni nem lehet, csak a mobilra letöltött appokat utólag áthelyezni. Az első frissítések után annyira szűkös maradt a hely, hogy a zsírúj rendszeren megmaradt 1,39 gigabájtjára (!) az Asphalt 8 fel se fért.

Nem tudom hogy rendes gyári garanciával lehet-e kapni Z1-et vagy Z1 Compactot, de én e két készülék között gondolkoznék, vagy esetleg néznék másik gyártótól.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Telefon vásárlás közepette vagyok, és egy kis segítséget szeretnék kérni, tapasztalatokat, véleményeket. Jelenleg a Samsung S5 mini és Sony Xperia M4 aqua között gondolkozok. Mind a két telefonban van pozitív negatív ahogy nézelődtem, olvasgattam. Nekem a fő lényeg hogy megbízható legyen. Válaszokat előre is köszi 😉
0
0
0
0
no avatar
Az F6-ot én is támogatnám, egy barátomnak olyan van és hát elég menő ezen a szinten 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Már a tervező asztalon szarként született a létező legolcsóbb hardvereket kapta, nem tudom mennyi de már 15 000 ért kapni jobb androidos telefont használtan 20 000 körül meg pl lg f6 vagy galaxy s2 mind kettő 1gb rammal elég fürge.
0
0
0
0
no avatar
Nyilván függ a kerettől, de én nem ajánlanám. Elég gyenge volt amikor kiadták, azóta már eltelt egy év. Nezetni és telefonálni használható, de ha valami komolyabbat is akarsz vele csinálni (fényképezés, videózás, játékok), akkor inkább keress mást.
0
0
0
0
BlazkYY avatar
a samsung galaxy young 2 az milyen teló: jó,közepes vagy szar?
0
0
0
0
no avatar
czene: szerintem G2 Mini, én is azt akarok most.

chrono02: bár nekem nincs Z3 Compactom, de nem válaszolt senki, úgyhogy itt egy kis részlet a Mobilarénás cikkből, szerintem választ kapsz nagyjából a kérdésedre:
Spoiler!
A hátlap alá szerelt 2600 mAh kapacitású akkumulátor a telefon egyik legnagyobb erénye, jelentős fejlődés ez az elődmodellhez képest. A gyári adatok szerint akár 14 óráig is cseveghetünk egy feltöltéssel, ám valószínűleg nem csak fecsegésre használjuk majd a telefont, így az átlagos használatot érdemes alapul venni. Ahogy a jobb felső képernyőképen is látható, a telefon úgy bírt ki egy teljes napot, hogy a tesztidőszak kellős közepén tartottam, amikor rengeteg fotó, videó készül, navigálok és egész sokat böngészek illetve beszélek, szóval rendesen gyötörve volt a telefon, mégis 5-6 óra képernyőidőt kicsikartam belőle. A többi, közepes nyomkodással teli időszakban már két napig elketyegett a telefon, ha pedig az energiagazdálkodási módokat jól beállítjuk, akkor még ez az eredmény is túlszárnyalható. Az Ultra STAMINA üzemmódban például csak az alapfunkciók aktiválódnak, így az utolsó tíz százalékkal esetenként sokkal tovább húzhatjuk. Jól jöhet még a helyalapú WiFi is, vagyis ha eltávolodunk egy ismert hálózattól, akkor a készülék automatikusan kikapcsolja ezt az adatkommunikációs modult.
0
0
0
0
czene avatar
Sziasztok,az lenne a kérdésem,hogy Sony Xperia SP vagy LG G2 minit vegyek szerintetek?Köszi előre is
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
Hamarosan új mobilt veszek, és szemezgettem már hogy milyet lenne jó, és egyet már találtam ami nagyon megtetszett. Sony Xperia Z3 Compact. Akinek van ilyen telefonja vagy használta már mit tud róla mondani? Ami leginkább érdekel az a teljesítmény, akksi élettartama. Multi-taskinggal mennyire birkózik meg? Gondolok itt arra, hogy zenehallgatás közben Facebook vagy böngészés a neten. Az aksi mennyire tartós? Általában hány nap után kell tölteni a telefon, böngészés, zenehallgatás, játék mellett?
Köszönöm a segítségeteket.
0
0
0
0
bigbeagle01 avatar
Köszi szépen a válaszokat!
0
0
0
0
no avatar
Én is az LG G sorozatára vagy a Nexusra szavaznék.
0
0
0
0
no avatar
bigbeagle01:egy Nexus 5-tel is jól járnál szerintem.Mai napig elég erős,és folyamatosan megkapja az android frissitéseket a Google jóvoltából.Persze vannak hibái,azt mondják,hogy a kamera nem a legjobb minőségű,meg kevés az aksija.Ezeket leszámítva szerintem elég jó.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció