Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az a ~30k, már csak max 10k, mivel a G1 lehet nem férne el a házamban, ha tényleg 295mm hosszú.
Ez így lenne a legérthetőbb, és azt a 128 bites bambaságot el kéne felejteni...
De ha nem bírod ezt a pofon egyszeru logikát, akkor már máshogy nem tudom segíteni, hogy a legjobban járjál...
Styepan: Igen megéri, de ha még raknál hozzá 6-9k-t, akkor újabbat tudnál venni és jobbat.
És még anyit, hogy hozzá tudok jutni egy HD 6970 hez alacsony (24k) áron,megéri?
Nem azt mondtam ,hogy raklap fos a 960, csak aki hosszú évek óta ezekkel foglalkozik ,azt mondta, hogy hellyel közzel erősebb a 770.... Nem követem a trendet, hogy mikor mi a legnagyobb ***hosszabító. Meg nem szakadt rám a Bank tartalma....
Mind a kettő 4gb-s lesz és 256-bit. Elméletileg a jobbik fajtának nagyobb lesz a teljesítménye, mint a GTX 780-ak. Ez 320-300 $ lesz a gyengébb pedig 250$ a ref. pedig 200$ azt írják.
[LINK]
GTX 960 egy 128 bit akkor az valami gyenge kártya lehet.
A fenét. Egy GTX 960 egy R9 280 és 280x közé tehető.
Nvdidiánál pedig ha meghúzod akkor GTX 770.
R9 280 egy 3gb és 384 bites kari mégis jobb nála egy 2gb és 128 bit ellen.
Hozzáteszem, hogy azért a teljesítményért több mint fele annyit fogyaszt mint az előbb említettek.
Nemrég jelent meg és az ára azonos egy R9 280x-el, ami már nem soká 2 éves kártya lesz.
A GTX 770-ről nem is beszélve. Itt egész szlovákián a legolcsóbb is 317 euro, ami 95k ft.
GTX 960 2015 jan. jelent meg és pl. az Asus verzió 225 euro, ami 67k ft.
Akkor hol a probléma? Sokan úgy fogják fel, hogy ha valamilyen kártya 128 bit az csak szemét lehet...
Gyors vélemény GTX 480 TF helyett egy GTX 770?
A csere nem tervezett, elhasalt a 480, mint Pistike az óvodában....
Kaptam csomó tippet, csak minél több embert kérdezek, annál több tipp van, és annál több ellenérv előző kártyák ellen. R9 280-at is mondták, de hosszú mint a k*** éjszakája, meg egy-két ember azt mondja, hogy jók-jók, de szoftver bajosak. Gtx 760 kifutott, utóda a 960 meg csak 128 bites....
Újra tanácstalan vagyok... 😆
Ne csodálkozz, ha kicsi a teljesítménye.
GTX 550 ti már jobb dolog, azzal már el lehet lenni.
Bronson tanácsát fogadd meg!
És mi a helyzet a GTX 550Ti-al? 😆
Tudom ,hogy a 3.0 jo a 2.0-ba,de romlik a teljesitménye!
Van nekem egy gépem : [url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=97310&sub=usercomp&comp=123381]Eszközöm adatai[/url] es ebbe szeretnék egy olyan kártyát ami 20-28 000Ft körül van és stabil 60-80 fpst ad 1600x900 as felbontason peldaul a Ghost Recon Phantomsban vagy Cs:Go 100-140 fps. A tápot is bővítem ha szűkséges!
Előre is köszi:
kétségbe esett Gamer .
Akkor már csak az lenne a kérdésem, hogy játékra melyik a jobb ebből a kettő párosításából:
GF 7600GT 256 MB vagy AMD HD6350 512 MB ???
Például azt, hogy konkrétan egy adott játék egy adott VGA-n 100% bizonyossággal megy-e, csak az tudja megmondani, aki használta azt azzal a játékkal. Mi így csak azt tudjuk, hogy "elvileg" mennie kellene. Viszont ebben elég nehéz tévedni, mert ha mindenben megfelel a követelményeknek, akkor mennie kell.
Egy VGA nem feltétlenül attól jobb, hogy drágább. Ezt forintosítani így nehéz. Régi és használt kártyák piaci ára esetleges.
A 6350 mellett csupán egyetlen érv van és az az, hogy van: dx11. Bár elvileg ez egy kis szoftver segítségével a dx 10-es kártyáknak is megy, ha egyáltalán megy, csak ugye az olyan is. No meg OpenCL-ből, Pixel shader-ből, OpenGL-ből is újabbakat támogat.
Amúgy elvileg a két átalakítóval is működnie kell. Én ugyan még dupla átalakítót sosem használtam, de technológiailag az is oylan, mint egy szimpla: a legszűkebb keresztmetszeten működik.
Ha csak és kizárólag ez a két kártya van, akkor 4650, de az csak oylan játékokra lesz jó, ami nem kér dx10-nél többet.
A HD 6350-es egy gyenge erőtlen kártya hiába DX 11-et támogat max régebbi játékokra vagy netezésre alkalmas kártya,de ezt a gyakorikérdéseknél is megmondta neked az első válaszoló.
Tehát van egy voks a 4650-es mellett és van hozzá egy szakértői indoklás.
Viszont tuti megy vele az EUROTRUCK 2? Ezt is kérem véleményezni. Azt, hogy kellene mennie, azt tudom 😀
Esetleg a különbséget ("kicsivel erősebb"😉 lehetne forintosítani? 1.000 Ft? 2.000 Ft? Mennyivel jobb az egyik a másiknál?
Köszönöm FoLey-v-nek a választ és várom a további véleményeket.
3. lehetőség lenne a legjobb egy kicsit gyűjtenél 10K körül kapni HD 4850-est vagy 10K fölött DX 11-es karikat is sorolni nem fogom.
Tudja futtatni a játékot négymagos procival valamelyik? Kipróbálni nem tudom, túl sok idő.
Ha teszem azt a 6350-est látjátok erősebbnek, okoz-e gondot a dupla átalakító? Tehát nem VGA-ról megy a HDMI, hanem egy DVI is beiktatódik. Azért, mert így már megvan 😀
Vagy ha így nem működik, akkor a 4650-es elbírja a játékot?
Azt szeretném megtudni, hogy az alábbi két videókártya közül melyik az, amelyikkel jobban tudnám futtatni az EUROTRUCK 2 szimulátort.
AMD HD6350 512MB vs. HD4650 512MB?
A játék gépigénye (http://gepigeny.hu/games.php?id=1733) 256 MB-os GeForce 7600 GT-t kér minimum. A fenn említett videókártyák közül melyik tud ennyit? Elvileg 2 és fél évvel későbbi megjelenés az egyik.
A dolognak van még egy pikantériája. Nekem HDMI kivezetés kellene. Ez csak a 4650-esen van, viszont VGA/DVI + DVI/HDMI átalakítóval a 6350-esen is lenne HDMI. Megoldható két átalakító egyidejű használata? Tehát a VGA-t először DVI-re, majd a DVI-t HDMI-re alakítom.
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy a 2 kártya közül melyiket válasszam. Harmadik lehetőségem nincs. Azt is vegyétek figyelembe, hogy a 6350-es esetében duplán kell jelet alakítanom, a 4650-esen pedig rögtön van HDMI. Illetve válasszam-e bármelyiket is, mert ha nem megy rajta a szimulátorom, akkor felesleges. A gépigénynek a többi alkotóelem bőven megfelel.
Én is használtam a google-t. Megnéztem a termékek specifikációját. Az egyik DX 11-es a másik 10-es támogatottságú. Sajnos azonban voltak ellentmondó infók is. Egyik "szaklap" szerint a 6350-es memória órajele 400 MHz (800 DDR) a másik szerint 800 MHz (1600 DDR). Na most mi van effektive? 😀
Előre is köszönöm a tanácsokat.
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5266#ov
http://sk.msi.com/product/vga/R9-280-GAMING-3G.html#hero-overview
http://www.asus.com/sk/Graphics_Cards/R9280DC2T3GD5/