Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
Lehet, hogy ez most hülye kérdés. De az a normális, ha gép hátuljából hideg levegő jön ki? Vagy ott meleg levegőnek kell jünni-e? Mert ott van a ventilátor és nekem furcsának tűnik, hogy hideget fúj ki. 😆
0
0
0
0
richie900812 avatar
ha túl meleg lenne,tedd bele a fagyasztóba 😆
mást nem tok tanácsolni 😆
0
0
0
0
_AsheXp avatar
thx

Lol először 300.000-nek olvastam 😆 Nem tom mér, de néztem is h bazz, ez ennyi, aztán látom h, jaa... 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát ha nincs akkor ~300 forint egy elosztó
0
0
0
0
_AsheXp avatar
A terv nevű gépembe, be tudok dugni, 4 ventit + a proci hűtőt? Van annyi csati rajta?
0
0
0
0
Vin Diesel avatar
hát a GTA IV egyszerűen megeszi a gépet vagy is melegedést illetően. mert nagyon felmelegíti a gépet. (főleg a winchestert meg a processzort) de a VGA-t sem kíméli.
0
0
0
0
Adam996 avatar
oké csak kicsit néha égett szaga van a gépnek 😃 de komolyan ilyen égett gumiszag 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
hector maio írta:
hali azt akarom kérdezni hgy mondjuk 2óra gta iv után fel megy az alaplap hőmérséklet 53-58fok közé a merevlemezek 34-37fokra a cpu 1. mag 30fokra a cpu 2.mag 44fokra a vga meg 50fokra ez nem sok?

Abszolult nem,pláne h a GTA IV meg is dolgoztati a géped.Vannak ettöl melegebb gépek is.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Tesla GoD írta:
Superlompos írta:
Azt szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e olyan helyet mondani (Budapesten), ahol lehet venni ventilátort a gépbe előrendelés nélkül?

Azért kéne előrendelés nélkül, mert úgy szeretném, hogy bemgyek megveszem és azonnal elhozom. 😆
szerintem bármelyik számteches boltban találsz ventillátort, de a leg egyszerűbb ha neten megrendeled, és másnap átveszed személyesen a boltba

Köszi! 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Superlompos írta:
Azt szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e olyan helyet mondani (Budapesten), ahol lehet venni ventilátort a gépbe előrendelés nélkül?

Azért kéne előrendelés nélkül, mert úgy szeretném, hogy bemgyek megveszem és azonnal elhozom. 😆
szerintem bármelyik számteches boltban találsz ventillátort, de a leg egyszerűbb ha neten megrendeled, és másnap átveszed személyesen a boltba
0
0
0
0
NTSC Jani avatar

0
0
0
0
Adam996 avatar
hali azt akarom kérdezni hgy mondjuk 2óra gta iv után fel megy az alaplap hőmérséklet 53-58fok közé a merevlemezek 34-37fokra a cpu 1. mag 30fokra a cpu 2.mag 44fokra a vga meg 50fokra ez nem sok?
0
0
0
0
Osynho avatar
Vga-t nem igazán tud hűteni a Mugen2, de egy Sandy Bridge-el simán elbánik. 😀 Ezek az új cpu-k nem túl forrófejűek.
0
0
0
0
JackFeryll avatar
hali!
Egy overclockolt i5 2500k-t és egy 6950 2gb flashelt,powertune +20% VGA-t tud hűteni rendesen egy scythe mugen 2 Rev B ?
Illetve ha a proci valamelyik új Bulldozer lenne elég lenne ez a hűtő vagy inkább Noctua NH-D14 ?
0
0
0
0
cey85 avatar
humerot írta:
egy olyan kérdésem lenne hogy most szándékozok cpu hűtőt venni 4 db közöt vacilálok de nem birok dönteni:
-CoolerMaster Hyper TX3
-CoolerMaster Hyper 212+
-ArticCooling Freezer 13
-ArticCooling Freezer 13 Pro
a legolcsobb kellene ezek közül ami elbir majd egy késöbb megvásárolandó Athlon II x4 640 es cpu-t ami 3.6 Ghz-ig szándékoznék tuningolni

nekem TX3-asom van és mondhatom, hogy nagyon jól teljesít. neked a 8650-esre tökéletes és a 640-esre is elég lesz szerintem. nekem a Phenom II X4 955-ösre elég akkor a tiédre is elég lesz. 3,2GHz-ről emeltem 3,9GHz-re és 59°C-on tartotta a procit OCCT futtatása közben(16 perc) egy 26°C-os szobában és nem is kerül sokba.
szerintem jó vétel lenne de te tudod

mi a véleményetek a Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev2 mert ezzel szemezek. lehet, hogy megvenném a procimra
0
0
0
0
Osynho avatar
A legolcsóbb TX3 is elboldogul a procival (feltéve, ha nem kér durva feszültség emelést a 3,6ghz-hez). Hogy szükséged van-e jobb hűtőre, azt neked kell tudnod. A 212+ bizonyított már, a Freezert 13-asok meg ígéretesek a tesztek alapján és egész jó áron kaphatók.
0
0
0
0
humerot avatar
egy olyan kérdésem lenne hogy most szándékozok cpu hűtőt venni 4 db közöt vacilálok de nem birok dönteni:
-CoolerMaster Hyper TX3
-CoolerMaster Hyper 212+
-ArticCooling Freezer 13
-ArticCooling Freezer 13 Pro
a legolcsobb kellene ezek közül ami elbir majd egy késöbb megvásárolandó Athlon II x4 640 es cpu-t ami 3.6 Ghz-ig szándékoznék tuningolni
0
0
0
0
cseszka avatar
A gigabyte lapnak a proci felett kicsit balra ottvan a 4pines procihütö csatlakozoja,sz ASUS nak meg szint ugy proci felett jobbrol 2 is egymás mellett,de biztos h az 1ik 4pines.Ezek már izmos lapok,csak 3 pinesnek ugyse csinálják meg.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
cseszka írta:
zsolty87 írta:
cseszka írta:
bármien 4pines procihütönek lehet szabályozni a fordulatát.Ha az alaplaponn is van 4pines cooler csatlakozás.Ez a legjobb megoldás,ha melegszik növeli a fordulatot,ha hüllik,akkor vesz lejjeb a fordulatbol,valamint lehet szoftveresen is szabályozni.

Ilyen hűtőket néztem ki: Cooler Master TX3, Cooler Master Hyper 212, Scythe Mugen. Ezek közül melyik 4 pines? Ezen az alaplapon van 4 pines csati? Google-be nem találtam semmit ahol erről írnának.

TX3,meg a Hyper 212 biztos hogy van,a Mugen-t nemtom,de 99% h igen.Ezek már mind spéci hütök,ezek már képesek a fordulat szabályzásra.Meik alaplapra gondoltál?
Ja tényleg az alaplap lemaradt. Erre gondoltam: Asus P8P67-M R3.0 Sandy Bridge-hez, i5-760hoz pedig erre: Gigabyte GA-P55A-UD3
0
0
0
0
cseszka avatar
zsolty87 írta:
cseszka írta:
bármien 4pines procihütönek lehet szabályozni a fordulatát.Ha az alaplaponn is van 4pines cooler csatlakozás.Ez a legjobb megoldás,ha melegszik növeli a fordulatot,ha hüllik,akkor vesz lejjeb a fordulatbol,valamint lehet szoftveresen is szabályozni.

Ilyen hűtőket néztem ki: Cooler Master TX3, Cooler Master Hyper 212, Scythe Mugen. Ezek közül melyik 4 pines? Ezen az alaplapon van 4 pines csati? Google-be nem találtam semmit ahol erről írnának.

TX3,meg a Hyper 212 biztos hogy van,a Mugen-t nemtom,de 99% h igen.Ezek már mind spéci hütök,ezek már képesek a fordulat szabályzásra.Meik alaplapra gondoltál?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
cseszka írta:

0
0
0
0
cseszka avatar
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
i5-2500k procira milyen hűtőt javasoltok? Szabályozható vagy nem szabályozható fordulatszámút? Elvárásaim nem legyen túl hangos, ne engedje a procit 50 fok fölé. Létezik szabályozható fordulatszámú processzor hűtő? Ha igen akkor ahhoz gondolom kell külön ventilátor vezérlő, vagy szabályozható szoftveres úton is? Előre is köszönöm mindenkinek a választ.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
tasiadam írta:
5 gigán hogy a viharbane, milyen hűtővel amúgy? gyárival ne is várj többet

tasiadam : ezt neten találtam 😃
a srác írta hogy GTX580 ja van... és ez a legjobb alaplap amit eddig vett.. tuningra.. 😃 nézem a teszteket hogy a lap proci hogy teljesit mielött megveszem 😃 de már 30 ért van csak procira vizhütés, lehet majd azt rakok rá ha lessz pénzem 😃 de az még 1 honap...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
5 gigán hogy a viharbane, milyen hűtővel amúgy? gyárival ne is várj többet
0
0
0
0
MaximumGame avatar
https://i53.tinypic.com/1zwgjz8.jpg

Szerintetek 76 fok az optimális? ennél?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
a felső képen elöl van az output része és a CD/DVD olvasó 😆
0
0
0
0
szabyy avatar
Valaki tudna nekem ajánlani 12cm-es molex csatis házventit, a lehető legolcsóbban
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Recon666 írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok. Mitől jobb egy Scythe Mugen 2 Rev B., egy Noctua NH-C12P SE14, vagy egy Thermaltake CL-P0564D Frio proci hűtő mint egy CM Master Hyper 212 Plus.
Esetleg ezekre a procikra milyen hűtőt tennétek: AMD Phenom II X6 1090 Black Edition, Intel Core i5-760, Intel Core i5-2500K.

Ezt vedd: [url]http://merlinhardver.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=190&category_id=94&option=com_virtuemart&Itemid=80[/url] jobb a fent említetteknél és egy árban van a Mugen2-el.

A Hyper212+ ról: Hangos ventilátor, ezenkivül jó hűtő, a többi abban különbözik, hogy halkabban hoz jobb teljesítményt.

Nagyon szépen néz ki. Akkor szerinted egy i5-2500K procira ilyet illik tenni, már csak az összkép érdekében? Viszont ezt a márkát egyáltalán nem ismerem, itt a fórumon sincs senkinek ilyen. Megbízható ez a márka?
0
0
0
0
Recon666 avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok. Mitől jobb egy Scythe Mugen 2 Rev B., egy Noctua NH-C12P SE14, vagy egy Thermaltake CL-P0564D Frio proci hűtő mint egy CM Master Hyper 212 Plus.
Esetleg ezekre a procikra milyen hűtőt tennétek: AMD Phenom II X6 1090 Black Edition, Intel Core i5-760, Intel Core i5-2500K.

Ezt vedd: [url]http://merlinhardver.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=190&category_id=94&option=com_virtuemart&Itemid=80[/url] jobb a fent említetteknél és egy árban van a Mugen2-el.

A Hyper212+ ról: Hangos ventilátor, ezenkivül jó hűtő, a többi abban különbözik, hogy halkabban hoz jobb teljesítményt.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
MaximumGame írta:
zsolty87 : Szerintem Mugen 2 is Noctua NH meg thermaltake is jó rá 😃 én i5 760 ajánlom inkább!

Szerintem félreértetted a kérdésem. Tudom hogy jók ezek a hűtők ezekre a procikra, de arra voltam kiváncsi hogy a scythe és a noctua miért jobb mint a CM hyper plus. Mert ugye elvileg mindhárom ad elegendő hűtést, de valami különbség csak van köztük ha drágábbak. És engem ez a különbség érdekelne. Azért köszönöm hogy válaszoltál. (néztem a gépterved, ha összejön brutális gép lesz😃😉
0
0
0
0
MaximumGame avatar
zsolty87 : Szerintem Mugen 2 is Noctua NH meg thermaltake is jó rá 😃 én i5 760 ajánlom inkább!
0
0
0
0
zsolty87 avatar
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Igen elég lenne, sztem, nekem is az van, és elég jól birja a kicsike 😀
0
0
0
0
hojofor avatar
Hmmm érdekes... 😆 Írtam még kb 2 hozzászólást de nem küldte el 😆
Amúgy ilyen hangok kiadásakor mi lehet a probléma?
Az FSP-vel csak a csatlakozókkal van baj, de cserélem. 😃
Aztán vaterán eladom a mostani Codegent 2-3k-ért.
És VGA-ra gyűjtők megint pár évig 😆

Nem ide tartozik, de: Ez az ócskaság elég lenne, hogy: 1024x768-ban minden maximumra tolva fusson mondjuk a: CoD4-5-6-7, Supreme Commander 2, Dead Rising 2, World of Tanks? (És a CoD-oknál az FPS is számít úgy mondjátok 😀😉) )
0
0
0
0
Lizard avatar
hojofor írta:
Amúgy kb 8 évig használtam a régi gépemen egy 300w-os Codegent 😆 Semmi baja sem volt egész addig míg nem játszottunk Forma 1-eset vele... 😆 A ventillátor nem bírta a sebességet és csapágyhibás lett 😆

Nekem 2 codegen tápom volt és mindkettő szétb...a a rendszeremet még annó😃
igazából nem is azzal van a baj hogy nem bírják sokáig, mert tényleg vannak jó példányok csak ha baj van akkor visznek mindent magukkal, meg nem igazán stabilan adják le a teljesítményüket!
0
0
0
0
hojofor avatar
Amúgy kb 8 évig használtam a régi gépemen egy 300w-os Codegent 😆 Semmi baja sem volt egész addig míg nem játszottunk Forma 1-eset vele... 😆 A ventillátor nem bírta a sebességet és csapágyhibás lett 😆
0
0
0
0
Lizard avatar
hojofor írta:
Sziasztok! 😀 Szerintetek elég a gépembe a VGA+proci+táp hűtés terhelés alatt?

Futass le egy prime95-öt mindjárt kiderül😀
amúgy nem rossz indulatból mondom de ha jól látom codegen tápod van, ami szép nyelven szólva sem a legjobb azért, szal ha van lehetőséged cseréld le egy minőségibb darabra, mert lehet hogy csak 1szer fogod lefuttatni a prime-ot😀
0
0
0
0
hojofor avatar
Sziasztok! 😀 Szerintetek elég a gépembe a VGA+proci+táp hűtés terhelés alatt?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Lizard írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Zalman CNPS5X. Azt olvastam róla hogy ezt kifejezetten Sandy Bridge procikhoz ajánlják. Na már most ha ahhoz ajánlják akkor valószínű új fejlesztés. Ennek ellenére megérné megvenni, vagy inkább jobban járnék egy Cooler Master Hyper 212 Plus-sal?

Én a Hyper 212-őt választanám az biztos! Zalmann manapság már nem számít annyira jó hűtő gyártónak mint régen!
itt van egy teszt a hyper 212 tudásáról, szerintem elég figyelemre méltó, néhol majdnem beéri a nála magasabb kategóriában szereplő Scythe ninja 2-őt!
[LINK]

Köszi a linket. Meggyőző volt a cikk.
0
0
0
0
Lizard avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Zalman CNPS5X. Azt olvastam róla hogy ezt kifejezetten Sandy Bridge procikhoz ajánlják. Na már most ha ahhoz ajánlják akkor valószínű új fejlesztés. Ennek ellenére megérné megvenni, vagy inkább jobban járnék egy Cooler Master Hyper 212 Plus-sal?

Én a Hyper 212-őt választanám az biztos! Zalmann manapság már nem számít annyira jó hűtő gyártónak mint régen!
itt van egy teszt a hyper 212 tudásáról, szerintem elég figyelemre méltó, néhol majdnem beéri a nála magasabb kategóriában szereplő Scythe ninja 2-őt!
[LINK]
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
0
0
0
0
Osynho avatar
forestgreen írta:
Köszönöm...

És esetleg tudnál ajánlani 2 db 8 centis ventit? pl. a pcx.hu-ról

Jah és még egy, hogy kell őket betenni, tehát szívó/fújó, erre gondoltam...

Nekem egy ilyenem van + ennek a 12-es verziója (8cm-est hirtelen nem láttam pcx-en):
[LINK]
Pontosabban PWM-es fajta van nekem,ez fix fordulatú, azt vedd, amelyik megfelel.

Ezt nem ismerem de nagyon sok jót hallottam róla (létezik PWM-es is):
[LINK]

Több pénzért kapsz pl Noctua, Scythe ventiket, attól függ mennyit szánsz rá.
0
0
0
0
szabyy avatar
Előre szívó, hátra fújó
0
0
0
0
forestgreen avatar
Köszönöm...

És esetleg tudnál ajánlani 2 db 8 centis ventit? pl. a pcx.hu-ról

Jah és még egy, hogy kell őket betenni, tehát szívó/fújó, erre gondoltam...
0
0
0
0
Osynho avatar
Előre - hátulra tegyél egyet-egyet. Ránézésre ez 8cm-es hely, de ezt neked jobban kellene tudnod. 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok. Mitől olyan jó hűtő ez: Alpenföhn Matterhorn. Jobb a hatásfoka, mint mondjuk egy CM 212-nek? Leendő gépembe szeretnék tenni minimum kettő vagy 3 ventillátort. Erre az alaplapra Gigabyte GA-P55-UD3L, ezzel a táppal Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W Active PFC, Cooler Master Elite 430 Black RC-430-KWN1-GP házba megoldaható lesz? Esetleg
0
0
0
0
no avatar
kalashnikov írta:
Cooley írta:
Na nekem ilyen gépház kéne:
https://www.instablogsimages.com/images/2007/11/23/hyper-cooler-pc-case1_2263.jpghttps://www.techchee.com/wp-content/uploads/2007/11/pc-case-with-66-fans-01.jpg
😆

LOL 😆 ebben a házban nem lenne lehetetlen az X4-et 6Ghz fölé húzni 😆

Óh hogy bassza szájba ilyet sem láttam még!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
AMDTuning írta:
hali. nekem az lenne a problémám,hogy egyszer co4ezés közbe 1 percre elment az áram.na azóta akármien játékkal játszok( cod4 vagy gta san andreas) hihetetlenül gyorsan pörög a proci hűtője és nagyon hangos ami eléggé idegesítő...tudtok erre megoldást?

Így már én is jártam! Próbálkozz egy bios resettel! (húzd ki a konnektorból a gépet majd nyombd per pár másodpercre a gombot majd dugd vissza a konnektorba és minden beállítás alapra áll az alaplap biosában)
0
0
0
0
no avatar
Rosszabbul is járhattál volna
Ha letöltöd a SpeedFan-t, azon be lehet állítani az alaplapra kötött hűtők pörgését, meg ilyesmit.
Vagy lehet, hogy valami fizikai probléma van. Lehet, hogy ez hülyeség, de ha értesz hozzá, akkor szedd le az egész hűtőt, húzd ki az alaplapból, és szereld vissza.😃
Jobb ötletem nincs.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció