Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
themagichungarian avatar
Hellosztok
Ebbe a gépházba milyen videokártya férne bele? http://www.asus.com/Chassis/TA8G/
0
0
0
0
Bronson avatar
Én az elsőt ajánlom annak jobb a hűtése.
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Találtam ilyet, hogy Sapphire R9 280X 3GD5 VAPOR-X TRI-X OC with Boost, erről a vapor-x-ről jót írnak, ráadásul 3 ventis úgyhogy a hűtése elvileg nagyon jó, és 10k-val olcsóbban árulják, mint a rendes webáruházas ára (ami 86k), viszont van a Gigabyte R9 280X Windforce 3 is, ami viszont csak 57k, akkora különbség nincs a kettő között hogy az első jobban megérje, esetleg már a minőség miatt is? melyik érné meg jobban?
0
0
0
0
Bronson avatar
a club 3d-ről nem hiába nem találtál semmit... 😆 én a helyedben a vízhűtés árát egy jobb modellbe fektetném pl evga vagy asus, msi etc... a legolcsóbb modelleken persze hogy nem a legjobb a hűtés...
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Bronson: Mert a legjobb hűtést akarom, nekem a sima levegős hűtéssel az a bajom hogy nyáron nem a legoptimálisabb
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
A gigabyte-re nagyon megoszlanak a vélemények, sokan mondják hogy nagyon hangos, meg nem túl jó a hűtés, és inkább a sapphire irányába terelnek, a club 3d-ről meg semmit nem találtam.
0
0
0
0
Bronson avatar
a kettő közül a Gigabyte. miért akarsz amúgy vízhűtést rá? meg milyet?
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Sziasztok, egy r9 280x 3gb videókarit akarok venni, de vagy gigabyte, vagy club 3d royalqueen, és lenne 2 kérdésem; van e valakinek tapasztalata ezekről a típusokról?
2. Valószinüleg késöbb vizhütés is lesz hozzá, mi alapján lehet választani ezekre a fajta videókártyákra?
0
0
0
0
no avatar
default hát csak az a baj hogy csak 150 ezrem lenne a gépre
0
0
0
0
no avatar
de igazábol a bf4re kihegyezve
0
0
0
0
Default avatar
Gtx 960 egész jó választás.
0
0
0
0
no avatar
hogy a közel jöveben 1-2 év fusson egy játék ultrán vagy high on 40fpsel
0
0
0
0
Default avatar
Milyen játék,mekkora felbontás,mennyi fps a min amit szeretnél.
0
0
0
0
no avatar
és egy r9 270x meddig bírja ultrán a játékokat
??
0
0
0
0
Bronson avatar
EVGA GTX960 2GB GDDR5 SuperSC -65k

egyenlőre megleszel vele, aztán meg procit birod fejleszteni!
0
0
0
0
no avatar
egy videó kártyát keresek 65000ezerért és mellél lenne egy intel 3 4330 de ha tudtok jo procit ajllani mellé azt is meghallgatom
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem az áron aluli kiállítói/kirakat darabokkal nincs gondom,amig csak a por lepte,és a por nincs ráégve,viszont jóval olcsóbb....nekem megéri.Sokat szoktam nézni az outlet termékeket,attol h kifutó sorozat,és uj,nem gáz,ha gar alatt megy tönkre,vissza adják az árát,mert ugye másikat már nemtudnak adni...
0
0
0
0
Bronson avatar
Nálunk pfff... minek nincs borsos ára? 😆 a legtöbb márkás cucc is a külföldi kacatokból kerül ide (kiállítói/kirakat darabok/utolsó készlet stb) ...
0
0
0
0
cseszka avatar
Ja,csak nálunk Szerbiában az EVGA nem igazán van elterjedve,ami meg van igen borsos áron...Nekem 6850 volt Powercolor gyártótól,fél év után eladtam,ennek már 4 éve,de aki megvette mai napig nyüstöli....amit meg lentebb irtam,a boltban mondták,h komolyabb kategóriás kártyáknál nemajánlott a Powercolor...
0
0
0
0
Bronson avatar
Nálam már behalt egy Powercolor, de mit isten megint azom van, nem tanulok semmiből... 😆 a top az evga meg az asus az összes többi utána.
0
0
0
0
cseszka avatar
A felhasznált alkatrészek,a forrasztás,valamint leginkább a hütés,ami eltér.Powercolor-rol nemsok jót hallottam,anno a Gainward-bol sokat hallotam,h meghalt,de mára kikupálódott,az EVGA,Asus,MSI,Sapphire jó kártyákat csinál,a Gigabyte se rossz.
0
0
0
0
sisko avatar
Az órajelek,a hűtés megoldás,méretek.......
0
0
0
0
janoshka avatar
Bocsi lehet eleve hülye kérdés lesz de nem nagyon értek a video kártyákhoz , de sok féle típus van ugyan azzal a számmal vagy hogy írjam , pl Evga , Asus gtx 980 mik lehetnek a különbségek az áron kívül még?
0
0
0
0
sisko avatar
Lényegében ugyanaz,az Nvidia megoldását nevezik SLI-nek,az Amd(régebben Ati) megoldását pedig Crossfire ( CF )-nek,és igazából egyiket sem tartom jobbnak,(de ebben biztos megcáfolnak 😆 ),szóval emiatt kár váltani.Másrészt a 2 kártyás rendszer hatásfoka nem 100%-os( játék és driverfüggő,de akár 20-80 % közt is mozoghat ),szóval jobb egy erősebb vga-t venni,mint 2 gyengébbel kisérletezni.
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm szépen a gyors választ. ,már csak azt szeretném megtudni hogy a crossfire és sli között mi a különbség, vagy esetleg melyik jobb? És megéri az nvidia-t amd-re cserélni csak a crossfire miatt?(Jó, nem csak a miatt mert akkor valószínű jobbat vennék mint ami most van, de azéé naaaa{Indoklás lvl.86861878})
0
0
0
0
sisko avatar
nagybali : az alaplapod ugyan támogatja a 2 vga-t,de csak AMD videokártyákkal ( "2 PCI-E 2.0 x16 interfaces with AMD CrossFire support" ) .És igen,csak két egyforma kártyát lehet "egybekötni",ponosabban a chipset a lényeg,a gyártó lehet más(pl. sapphire +asus is lehet,ha mindkettő R9 280)
0
0
0
0
no avatar
Az alaplapom típusa:Gigabyte 970A-DS3P

Ja és csak 2 ugyan olyan vidi kártyát lehet egybekötni(ha nem is az én esetemben)
0
0
0
0
kmetovics avatar
AM 3-mas. Szerintem én maradok inkább a 270X-nél, csak keresek vmi olcsóbb helyet. De azért köszi a segítséget 😃
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
kmetovics: Mindegyikre. A 280X erősebb a 270X-nél... és 55-60 között találsz hardveraprón. 😀 Az megint más, hogy a procid sajnos nem biztos, hogy kihajtaná a kártyát... idővel így az is cserére szorulna, hogy teljesen ki tudd használni. ( Most nem tudom AM3-as vagy AM3+ os e a proci, hogy proci cserére kellene-e alaplap.. lusta vagyok utána nézni és rég merültem el a témában. 😆 )
0
0
0
0
kmetovics avatar
yugiohyugiohzebuyug: a 4 közül melyikre mondod, h jobban járnék, ha mást vennék helyette?
0
0
0
0
attila421 avatar
Bronson köszi a választ akkor még egy darabig marad ez 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
Jó ez a proci mai napig! ami 100k-ba belefér (még az felett is) bármi mehet mellé.
0
0
0
0
attila421 avatar
Sziasztok a következő kérdésem lenne van egy Intel Core i7 870-m amihez szeretnék egy erős vga-t. Melyik lenne az a kártya Nvidia amit ez a proci még 100% kitudna hajtani. Az ár 100k körüli lenne a pénz az másodlagos kérdés inkább az a kérdésem hogy jó-e még ez a proci a mai kártyákhoz vagy már nem elég hozzá? Köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
sisko avatar
nagybali : tényleg kellene az alaplapod pontos tipusa,másrészt azt a vga-t nem érdemes (ha egyáltalán lehet) sli-be kötni,egy erősebbel sokkal jobban járnál,mint 2 db gt740-el(és kevesebb gonddal-értsd skálázódás,driver gondok,melegedés,stb,stb...)
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
nagybali: Nem lehetne sajnos! De amúgy ez mind videokártya mind alaplaptól függ. alaplapon kettő vagy több VGA kártyát kell hogy fogadjon illetve a VGA-n kell lenni ilyen csatlakozónak:
https://www.kephost.com/images/2015/04/21/GTX-980-View-ISO_w_600.jpg
0
0
0
0
no avatar
Valaki megmondaná hogy lehet-e crossfire-ben vagy sli-ben az én videókártyámat használni? Vagy ez alaplaptól függ?
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
Tudnátok mondani egy árat hogy a jelenlegi videókártyámat mennyiért lehetne eladni? (ASUS EAH 5750 1GB)
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
De 60-ért akár már 280X-et is találsz akár garisat is hardveraprón... 😀 Én elnéznék arra felé is a helyedben.
( kmetovics )
0
0
0
0
Bronson avatar
nem igényel 6pin csatlakozót, a tápod is elég lesz!
0
0
0
0
psandor avatar
van egy q6600-as processzorom, mellé gondoltam veszek egy gigabyte gtx750 oc 2gb ddr5 128bit (gv-n750oc-2gl) videokártyát, szerintetek?
tápom: fsp group 350-60mdn, elbírná így a kettőt?
illetve még lenne 1 kérdésem, mivel ezen a tápon nincs vga tápkábel, ezért a karin se szabad lennie, gtx 750-en nincs ugye? 😃 😆
0
0
0
0
danee23 avatar
Msi R9 270X GAMING 2G - én ezt venném: 2 ventivel halkabb lesz, és MSI dicsekszik azzal hogy jó minőségű komponensek meg sokáig tart.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nekem az Msi R9 270 GAMING 2G van a gépemben. Én meg vagyok vele elégedve. Azért ezt vettem, mert szerintem nem ér annyi pénzt az x, mint amennyi különbség van teljesítményben a kettő között. (Persze ez csak egy vélemény)
0
0
0
0
kmetovics avatar
Na néztem videókarikat, és az lenne a kérdésem, h szerintetek ez a 4 közül melyiket érné meg leginkább megvenni?
-Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X 55700Ft
-Msi R9 270 GAMING 2G 57300Ft
-Msi R9 270X GAMING 2G 61500Ft
-Msi R9 270X GAMING 2G ITX 61500Ft

Itt a link a mostani konfigokról: Spoiler!
http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=38568&sub=usercomp&comp=87997
0
0
0
0
Bronson avatar
50ből vehetnél új procit+lapot+memóriát... aztán idővel új vga-t... de te tudod. ha nem, akkor meg :

Asus R9270 - 49k
EVGA 01G-P4-2757-KR GTX750 1GB GDDR5 FTW ACX PCIE - 45k
0
0
0
0
no avatar
láttam már ilyen tpíusú procival jobb kártyát és jó volt.most erre sajnos nincs pénzem..csak vga-ra..:/
0
0
0
0
Bronson avatar
annyiból először procit meg lapot frissíts, hiába veszel jobb vga-t procilimited lenne mint az állat...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Mostani gépembe szeretnék egy 2gb-os vga-t. milyet ajánlotok ami kompatibilis a gépemmel és nem öli meg és elbírja a tápom? A mostani vganak a sávszélessége 256 bites és emellett is szeretnék maradni..Nem szeretnék 128-at. 50 ezret szánnék rá maximum. Nvidia vagy amd? Írjatok privátban köszi a segítséget

Alaplap: Gigabyte GA-MA770-DS3 rev 1.0
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual core 5400+ 2,8Ghz
RAM: Van 4GB 1066-os
és a mostani vga pedig egy Ati Radeon HD3870 GDDR3 PCI-E
Táp: Coolermaster extreme powerplus rs400-pcap-a3 400 W
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
Ja ettől féltem hogy nem lesz elég neki a cpu, de így akkor lehet nem is érné meg csak a vga..hanem később a teljes gép. Azért köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
Használtra gondoltam, csak nem tudom milyen kártya lenne a legjobb választás ami kihajtja a procit is. Meg sztem az alaplapom csak pci-e 2.0-t támogat de még lehet azt se
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció