Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DoN_BeNCe22 avatar
Hűteni kell joban tunigolás után?
0
0
0
0
Devis avatar
nem tom, nem nagyon vágom még ezt a témát, életemben kb 1x húztam 😃😃
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
HMMM😃
Magokat hogy kell?
0
0
0
0
Devis avatar
valahol kell lennie egy olyannak hogy cpu frequenci( asszem így kell írni 😃 ), oda bemész és akkor kilistázza hogy meddig húzhatod
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
na ez engem is érdekel😀
0
0
0
0
R0x0r avatar
Szerintetek lehétséges lenne hogyha a régi gépemből kivenném a 7600 GT-met meg az 1.6 GHz-s egymagos procim, azt bele lehtne-e rakni az új gépembe?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Cooley írta:
gyenesmartin írta:
Mit kell az easy tune 5 pro-val csinállni, hogy a ram-ot és a pci órajelét békénhaggya és csak az fsb-t növelje?

Hozzá nem értőknek nem ártana először egy hozzáértő társaságában OC-olni...
Az FSB mindig is befolyásolni fogja a proci és a memória órajelét, mivel a szorzó értékek az FSB-ből szorozzák fel a valós órajelet. Annyit tehetsz, hogy a szorzókat visszaveszed, de szimpla FSB növeléssel nem fogsz sok mindent elérni.
Csak fsb-t engedd állítani semmi mást.Biosban már tuningoltam egy párszor nem ezzel az alaplappal.Ha még csak a memória értéket befolyásolná, de még a pci értéket is megnöveli amitől kékhalálozik a gép.Biosban ezt lehet állítani, hogy 100mhz-es legyen csak.De ezzel a programmal nem.
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
Mit kell az easy tune 5 pro-val csinállni, hogy a ram-ot és a pci órajelét békénhaggya és csak az fsb-t növelje?

Hozzá nem értőknek nem ártana először egy hozzáértő társaságában OC-olni...
Az FSB mindig is befolyásolni fogja a proci és a memória órajelét, mivel a szorzó értékek az FSB-ből szorozzák fel a valós órajelet. Annyit tehetsz, hogy a szorzókat visszaveszed, de szimpla FSB növeléssel nem fogsz sok mindent elérni.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
almos írta:
Énis erre gondolok,mivel ez az egyik kegegyszerűbb deszka...
valami más gond nem lehet szerinted?

NB frekit,hogy birom állitani?
HT Linket hol lehet?

Amit FSB-nek nevezel, az az AMD-nél a HT ref. órajel. 😀 Csak előfordul még a legújabb alaplapoknál is, hogy FSB-nek írják a biosban, holott az AMD-nél már - ha jól tudom - az Athlonok 64-ek óta nincs FSB, csak az egyszerűség kedvéért maradt néhol a régi elnevezés. 😀

pinti100 írta:
Cooley írta:
pinti100 írta:
Udv mindnekinek
nekem van egy XFX HD5770 (rezidencia modell) amit idaig huztam:
GPU 850 -> 940 (960 a max ameddig lehet)
Memoria 1200-> 1435 (1445 a max ameddig lehet)
Amikor nem jatszok akkor 47-50 fok kozott van ...
Amikor jatszok meg max 75 fogot lattam....
Az lenne a kerdesem hogy ez igy arthate a VGA-mnak ha igy marad , vegyeke vissza belole tul magas-e neki ez a hofok?
A jatekoknal ha fenneb huztam akkor volt amikor pillantott a kepernyo , elcsikozodott stb... ezert visszavettem erre es most nem csinal ilyeneket...
Masik dolog 😃 szeretnek venni egy AM3 CPU hutot...
A procimat 3GHZ rol 3,7 ig lehet huzni olvastam az overcklock oldalon
En kaptam is egy jo hutot az a neve hogy Arctik Cooling Freezer PRO 7 Rev.2 csak az a gond hogy nem kapok itt sehol az uzletekben... nem is tudnak hozatni .... netrol meg nem merem rendelni ...
Kerlek 2 valaszt ,,,,, PU be adjatok meg , vagy a profilomba irjatok
Elore is koszi

Úristen! Elég kaotikus az irományod. 😃
Ha a 75fok a max, akkor annak nem lesz semmi baja még hosszútávon sem. 100fokig gond nélkül bírniuk kell. 😀
A procihűtővel kapcsolatos részt meg szerintem fogalmazd újra, mert abszolút érthetetlen.
Ja és referencia, nem rezidencia. 😆

na jo lehet kicsit ertelmetlenul fogalmaztam mert az ejjel irtam meg amielott fekudtem le sorry.😃😃...... amugy te mit ajanlanal az en procimnak hogy jol tudjam OC-zni hmm???

Én egy hozzáértő embert ajánlanék hozzá. 😀
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
pinti100 írta:
Udv mindnekinek
Az lenne a kerdesem hogy ez igy arthate a VGA-mnak ha igy marad , vegyeke vissza belole tul magas-e neki ez a hofok?
A jatekoknal ha fenneb huztam akkor volt amikor pillantott a kepernyo , elcsikozodott stb... ezert visszavettem erre es most nem csinal ilyeneket...
En kaptam is egy jo hutot az a neve hogy Arctik Cooling Freezer PRO 7 Rev.2 csak az a gond hogy nem kapok itt sehol az uzletekben... nem is tudnak hozatni .... netrol meg nem merem rendelni ...
Elore is koszi

Ha a 75fok a max, akkor annak nem lesz semmi baja még hosszútávon sem. 100fokig gond nélkül bírniuk kell. 😀
A procihűtővel kapcsolatos részt meg szerintem fogalmazd újra, mert abszolút érthetetlen.

na jo lehet kicsit ertelmetlenul fogalmaztam mert az ejjel irtam meg amielott fekudtem le sorry.😃😃...... amugy te mit ajanlanal az en procimnak hogy jol tudjam OC-zni hmm???
0
0
0
0
almos avatar
Énis erre gondolok,mivel ez az egyik kegegyszerűbb deszka...
valami más gond nem lehet szerinted?

NB frekit,hogy birom állitani?
HT Linket hol lehet?
0
0
0
0
Cooley avatar
Azt alaplapod nem bírja. Annak a deszkának a 234MHz HT ref órajel a vége, azzal nem sok mindent nem lehet kezdeni. 😕
0
0
0
0
almos avatar
Az én gondom ez lenne:
AMD Phenom X4 9550 CPU-m van
Akármit is csinálok nem engedi,hogy az FSB-t 235-nél magasabbra tegyem. 234-en tökéletes,de 235-ön nem is bootol. Próbáltam feszt adni,nem jó,memória szorzót is lejjebb vettem,akkor sem működik. Valami ötlet,vagy segitség?!
0
0
0
0
Cooley avatar
pinti100 írta:
Udv mindnekinek
Elore is koszi

0
0
0
0
no avatar
Udv mindnekinek
nekem van egy XFX HD5770 (referencia modell) amit idaig huztam:
Masik dolog 😃 szeretnek venni egy AM3 CPU hutot...mert akarom huzni a procimat...
A procimat 3GHZ rol 3,7 ig lehet huzni olvastam egy overcklock nevu oldalon oldalon ..
mar regebb kaptam is egy jo hutot az a neve hogy Arctik Cooling Freezer PRO 7 Rev.2 csak az a gond ezzel hogy nem kapok itt sehol az uzletekben ilyent ... nem is tudnak hozatni nekem .... netrol meg nem merem rendelni ...
Kerlek a ket valaszt ,,,,, PU be adjatok meg , vagy a profilomba irjatok
Elore is koszi
0
0
0
0
Cooley avatar
Ismerős kombó. 😃 Egy jobb deszkával meg némi szerencsével(hogy jó példányt kapj a prociból) simán meglesz az a 4,2GHz. 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
menni fog az, én 1055T-t tervezek, meg rá egy Thermaltake Frio-t, aztán nyúzom, úgy vinnie kell a 4-4,2 GHz-et
0
0
0
0
dave500 avatar
Én arra gondoltam, hogy veszek vmi jó hűtőt, és szénnné tuningolom a procit😃 3.8, 3.9GHz ha fel tudnám vinni az jó lenne.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
dave500 írta:
Sziasztok! Gamer gépnek ez milyen lenne(szerintem elég jó, és nem is olyan drága)
Alapalap:Asus M4A88TD-V EVO/USB3 27k
Proci: AMD Phenom II 4X 955 Black Edition 35k
Ram: 1600Mhz-es OCZ 25K
Vga: Sapphire Radeon HD6870 állítólag 50k körül.
szerintem eléggé jó terv, esetleg RAM-on spórolhatsz, ha GeiL Black Dragon-t veszel, az van 20k körül is
0
0
0
0
dave500 avatar
Cheese írta:
ez nem tuning téma! amúgy jól tuningolható gép lenne de nézd meg ezt az alaplapot . MSI 870A-G54 alaplap

Az a része lemaradt, de hidd el, tudom mit hova kell irni. Am kössz!
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok! Gamer gépnek ez milyen lenne(szerintem elég jó, és nem is olyan drága)
Alapalap:Asus M4A88TD-V EVO/USB3 27k
Proci: AMD Phenom II 4X 955 Black Edition 35k
Ram: 1600Mhz-es OCZ 25K
Vga: Sapphire Radeon HD6870 állítólag 50k körül.
0
0
0
0
no avatar
halli egy olyan kérdésem van hogy van nekem egy asus p5b egy q6600 g0 verzió meg oc-zom 2.6 gh-zra de csak úgy indul el a windows ha leveszem a ram ferekijét 576mhzra amikor a ram 800 mhz-s .de nekem az 576mhz kevés ez a freki hogy tom az időzitést állitani ezne a lapon mert nem találom
0
0
0
0
no avatar
miért nem adja rá az alaplap a procira a plusz feszt? eddig jó volt. most meg 1.3 ról emeltem 1.4 re biosban mutatja is de a windowsba csak 1.3v-on megy. meglehetne ez valahogy oldani?
0
0
0
0
Rolando avatar
Milyen progival tudnám a vgámat oczni?
És a procimat meddig húzhatom max gyári hütővel?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Cooley írta:
Az enyém alapfeszen (975mV) 24/7 megy 850/1000(eff4000)MHz-en. 😀 Ha jól szellőző házad van, és nem melegszik túl nem lesz semmi baja.

az enyém nem bírja alapfeszen (1000mV) a 850Mhz GPU Core-t ott már kiakad, viszont 1050Mhz-en a memóriát el viszi effektíve: 4200Mhz-en 😃 😜
0
0
0
0
Cooley avatar
Az enyém alapfeszen (975mV) 24/7 megy 850/1000(eff4000)MHz-en. 😀 Ha jól szellőző házad van, és nem melegszik túl nem lesz semmi baja.
0
0
0
0
no avatar
hali egy olyan kérdésem van,van nekem gigabyte gtx 460 1gb oc-s kártyám ha meg océzom a gput:750mhz-ra memóriát :3800mhz-ra akkor nem lesz semmi baja hosszab időn belül?
0
0
0
0
Tofy avatar
SzAbbbI írta:
CatchO írta:
Mivel szeretnél játszani. mennyit szánsz rá, mondd meg és összeírunk neked egy jó gépet. 😉

Hát jólenne hogyha pl. Mafia 2, GTA IV, Gothic 4, Star Wars TFU 2 egy szebb grafikával is szépen elfutna. Úgy naggyából 40k-t szánnék erre. Nemtudom ennyiből kilehet-e hozni egyáltalán valami hasznosat.

u.i.: ezt a gépet mennyiért lehetne eladni szerintetek?

Hát figyelj ha vennél egy am3 procit vagy ezt felhúzod vga-ból pedig egy olyan 4850 környékét vagy gts 450-et ha eladod a jelenlegi vga-d ram pedig esetleg + 1GB de nem lényeges.😃
0
0
0
0
SzAbbbI avatar
CatchO írta:
Mivel szeretnél játszani. mennyit szánsz rá, mondd meg és összeírunk neked egy jó gépet. 😉

Hát jólenne hogyha pl. Mafia 2, GTA IV, Gothic 4, Star Wars TFU 2 egy szebb grafikával is szépen elfutna. Úgy naggyából 40k-t szánnék erre. Nemtudom ennyiből kilehet-e hozni egyáltalán valami hasznosat.

u.i.: ezt a gépet mennyiért lehetne eladni szerintetek?
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Hello!

Az lenne a problémám, hogy az 1066 mhz-es ramjaim ( a pontos típus: Kingston KHX8500D2K2 ) 800 mhz-en mennek, és nem tudom hol kell beállítani, illetve hogyan, h 1066-on menjenek. A procim q6600-as 1066 mhz-es FSB-vel, meg az alaplapom (MSI MS-7519)is szereti az 1066mhz-ot, szóval nem kompatibilitási - hú, ezt tényleg letudtam írni?Laughing hard- gondjaim vannak, mert minden támogatja az 1066 mhz-et. Azt tudom h a BIOS-ban kell vmit varázsolni, de ezen kívül semmit. Ha valaki megtudná mondani, hol kell ezt beállítni, nagyon megköszönnémSmiley
0
0
0
0
Cooley avatar
A biosban keresel egy olyat, hogy HT reference clock, ami jelenleg 200MHz-es értéket képvisel, és átírod 220-ra. 😀 Ehhez még nem valószínű, hogy kellene feszültségemelés, úgyhogy ennyi az egész. 😃 Ha instabil lenne a proci az OC-t követőek, akkor ugyan ott a feszültségén is növelni kell. Ha erre kerülne sor, akkor a lehető legkisebb léptékben menj felfele addig, míg stabil nem lesz. Ja és nem árt a HT link szorzót visszavenni 1-gyel, bár szerintem erre sem esz szükség. 😀
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Sziasztok hogy lehet egy 3ghz-s procit felhuzúzni 3.3-ra mert hallotam erről az enyém egy AMD-s
0
0
0
0
Cooley avatar
Ami azt illeti(és amilyen az IT), sajnos egy komplett új gép kell majd. Legalábbis szvsz nem érdemes a jelenlegi gépedre költeni, inkább add el, és legyen egy komplett új gép. 😀 De ahogy CatchO is mondja, mondd, hogy mennyit szánnál rá, és összedobunk egy jó kis konfigot. 😀
0
0
0
0
SzAbbbI avatar
Sziasztok. Mostanában szántam rá magam, hogy ráköltök egy bizonyos összeget a gépemre. Egyre több az olyan játék ami épphogymég elfut valahogy a legalacsonyabb beállításokkal, vagy már el sem indul. A gépem adatai:
Processzor: AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 2100 MHz
Memória: 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )
Videókártya: Leadtek WinFast PX8600 GT TDH
Op. rendszer: Windows XP
Alaplap: Gigabyte M61SME-S2L
Mit javasoltok mire kéne költenem? Mit kéne vennem? Mennyibe kerülne?
0
0
0
0
Osynho avatar
Viszont, ha a lap tudja a magokat külön-külön is aktiválni, kipróbálhatod 3 maggal is. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Ez azért van, mert a te példányodban nem azért tiltották le azt a 2 magot, hogy 2magos procit gyártsanak, hanem mert hibásak. Ezzel nem tudsz mit kezdeni... Add el, aztán vegyél helyette másikat!
0
0
0
0
beatimgame avatar
csősztök! mostanában szereztem be egy asrock n68c-gs ucc alaplapot és egy phenom ii X2 550-es procit és próbáltam kinyitni a másik két magot de akkor különbféle bajok jönek. a 32bites win7 alatt egyszerűen kékhalált kap a 64bites win7 alatt viszont elindul csak akkor meg nem tudok megnyitni egyetlen egy 32bites alkalmazást mert hibaüzit kapok. vki pls megtudná mondani hogy ez miért van és ha tudok rajta javítani akk hogyan?
0
0
0
0
Cooley avatar
Ezt írja biosmodding után? Hát akkor rakd vissza az eredetit, nincs jobb ötletem.
0
0
0
0
Cooley avatar
Elnidítod a bios editort, alul valahol van egy olyan gomb, hogy acquire/flash bios, azt mgnyomod, megjelenik egy új ablak, azon belül megnyitod a winflasht(biztos megtalálod, hogy hogyan kell, elég egyértelmű), nyomsz egy acquire bios gombot, megengeded neki, hogy a letöltéssel egyetemben nyissa is meg, majd kedvedre állogatod a dolgokat, majd ha mindent beállítottál úgy, ahogy az neked tetszik, visszamész az acquire/flash bios menübe, és nyomsz egy flash biost. Így emlékezetből ennyire tellett, de remélem ennyi is elég, hogy összehozd. 😃 Ha mégsem lenne elég, akkor szólj, és leszedem én is a progit, úgy konkrétabban el tudom majd magyarázni. 😀
0
0
0
0
zsivko avatar
Cooley írta:
Konkrétan annyi a gond, hogy a Phenomoknak 4,1GHz körül van a végük, hacsaknek -200 alatti hőmérsékleten csinálod folyékony nitrogénnel. 😆 A bios moddingot meg ha kell elmagyarázom, de először szedd le azt a 2 progit, amit belinkeltem a Vantage témához!

Leszedtem a progikat. Innentöl kezdve mi tévö legyek?
0
0
0
0
Cooley avatar
Konkrétan annyi a gond, hogy a Phenomoknak 4,1GHz körül van a végük, hacsaknek -200 alatti hőmérsékleten csinálod folyékony nitrogénnel. 😆 A bios moddingot meg ha kell elmagyarázom, de először szedd le azt a 2 progit, amit belinkeltem a Vantage témához!
0
0
0
0
zsivko avatar
1. Valaki részletesen el tudna mondani, hogy hogyan is kell a hd5850 vapor-x-nek a biosat modingolni?
2. AMD Phenom x4 955 Black Edition és gondom van a tungjával. A proci nem akar stabilan maradni 4,2-4,3ghz-en (a feszen mindig állítok, de az se segit). Mi lehet a gond? Corsair Cooling Hydro Series H50 ilyen hűtő van rajta és ASUS M4A89GTD PRO 890GX alaplapon van a proci. Kérlek segítsetek vagy mire nem figyeltem. Részetes képep a profilomba vannak.
0
0
0
0
kisborda avatar
Tesla GoD írta:
nem értem a párhuzamot a 2 között. amúgy szerintetek mivel a legjobb lesorjázni a processzor szélét?

Ezt hogy érted? pl késsel?😆😆😂
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nem értem a párhuzamot a 2 között. amúgy szerintetek mivel a legjobb lesorjázni a processzor szélét?
0
0
0
0
kisborda avatar
Am az a hsz kb olyan volt mint az avatarod!😆😆😂😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció