Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Magokat hogy kell?
Mit kell az easy tune 5 pro-val csinállni, hogy a ram-ot és a pci órajelét békénhaggya és csak az fsb-t növelje?
Hozzá nem értőknek nem ártana először egy hozzáértő társaságában OC-olni...
Az FSB mindig is befolyásolni fogja a proci és a memória órajelét, mivel a szorzó értékek az FSB-ből szorozzák fel a valós órajelet. Annyit tehetsz, hogy a szorzókat visszaveszed, de szimpla FSB növeléssel nem fogsz sok mindent elérni.
Mit kell az easy tune 5 pro-val csinállni, hogy a ram-ot és a pci órajelét békénhaggya és csak az fsb-t növelje?
Hozzá nem értőknek nem ártana először egy hozzáértő társaságában OC-olni...
Az FSB mindig is befolyásolni fogja a proci és a memória órajelét, mivel a szorzó értékek az FSB-ből szorozzák fel a valós órajelet. Annyit tehetsz, hogy a szorzókat visszaveszed, de szimpla FSB növeléssel nem fogsz sok mindent elérni.
Énis erre gondolok,mivel ez az egyik kegegyszerűbb deszka...
valami más gond nem lehet szerinted?
NB frekit,hogy birom állitani?
HT Linket hol lehet?
Amit FSB-nek nevezel, az az AMD-nél a HT ref. órajel. 😀 Csak előfordul még a legújabb alaplapoknál is, hogy FSB-nek írják a biosban, holott az AMD-nél már - ha jól tudom - az Athlonok 64-ek óta nincs FSB, csak az egyszerűség kedvéért maradt néhol a régi elnevezés. 😀
Udv mindnekinek
nekem van egy XFX HD5770 (rezidencia modell) amit idaig huztam:
GPU 850 -> 940 (960 a max ameddig lehet)
Memoria 1200-> 1435 (1445 a max ameddig lehet)
Amikor nem jatszok akkor 47-50 fok kozott van ...
Amikor jatszok meg max 75 fogot lattam....
Az lenne a kerdesem hogy ez igy arthate a VGA-mnak ha igy marad , vegyeke vissza belole tul magas-e neki ez a hofok?
A jatekoknal ha fenneb huztam akkor volt amikor pillantott a kepernyo , elcsikozodott stb... ezert visszavettem erre es most nem csinal ilyeneket...
Masik dolog 😃 szeretnek venni egy AM3 CPU hutot...
A procimat 3GHZ rol 3,7 ig lehet huzni olvastam az overcklock oldalon
En kaptam is egy jo hutot az a neve hogy Arctik Cooling Freezer PRO 7 Rev.2 csak az a gond hogy nem kapok itt sehol az uzletekben... nem is tudnak hozatni .... netrol meg nem merem rendelni ...
Kerlek 2 valaszt ,,,,, PU be adjatok meg , vagy a profilomba irjatok
Elore is koszi
Úristen! Elég kaotikus az irományod. 😃
Ha a 75fok a max, akkor annak nem lesz semmi baja még hosszútávon sem. 100fokig gond nélkül bírniuk kell. 😀
A procihűtővel kapcsolatos részt meg szerintem fogalmazd újra, mert abszolút érthetetlen.
Ja és referencia, nem rezidencia. 😆
na jo lehet kicsit ertelmetlenul fogalmaztam mert az ejjel irtam meg amielott fekudtem le sorry.😃😃...... amugy te mit ajanlanal az en procimnak hogy jol tudjam OC-zni hmm???
Én egy hozzáértő embert ajánlanék hozzá. 😀
Udv mindnekinek
Az lenne a kerdesem hogy ez igy arthate a VGA-mnak ha igy marad , vegyeke vissza belole tul magas-e neki ez a hofok?
A jatekoknal ha fenneb huztam akkor volt amikor pillantott a kepernyo , elcsikozodott stb... ezert visszavettem erre es most nem csinal ilyeneket...
En kaptam is egy jo hutot az a neve hogy Arctik Cooling Freezer PRO 7 Rev.2 csak az a gond hogy nem kapok itt sehol az uzletekben... nem is tudnak hozatni .... netrol meg nem merem rendelni ...
Elore is koszi
Ha a 75fok a max, akkor annak nem lesz semmi baja még hosszútávon sem. 100fokig gond nélkül bírniuk kell. 😀
A procihűtővel kapcsolatos részt meg szerintem fogalmazd újra, mert abszolút érthetetlen.
na jo lehet kicsit ertelmetlenul fogalmaztam mert az ejjel irtam meg amielott fekudtem le sorry.😃😃...... amugy te mit ajanlanal az en procimnak hogy jol tudjam OC-zni hmm???
valami más gond nem lehet szerinted?
NB frekit,hogy birom állitani?
HT Linket hol lehet?
AMD Phenom X4 9550 CPU-m van
Akármit is csinálok nem engedi,hogy az FSB-t 235-nél magasabbra tegyem. 234-en tökéletes,de 235-ön nem is bootol. Próbáltam feszt adni,nem jó,memória szorzót is lejjebb vettem,akkor sem működik. Valami ötlet,vagy segitség?!
Udv mindnekinek
Elore is koszi
nekem van egy XFX HD5770 (referencia modell) amit idaig huztam:
Masik dolog 😃 szeretnek venni egy AM3 CPU hutot...mert akarom huzni a procimat...
A procimat 3GHZ rol 3,7 ig lehet huzni olvastam egy overcklock nevu oldalon oldalon ..
mar regebb kaptam is egy jo hutot az a neve hogy Arctik Cooling Freezer PRO 7 Rev.2 csak az a gond ezzel hogy nem kapok itt sehol az uzletekben ilyent ... nem is tudnak hozatni nekem .... netrol meg nem merem rendelni ...
Kerlek a ket valaszt ,,,,, PU be adjatok meg , vagy a profilomba irjatok
Elore is koszi
Sziasztok! Gamer gépnek ez milyen lenne(szerintem elég jó, és nem is olyan drága)
Alapalap:Asus M4A88TD-V EVO/USB3 27k
Proci: AMD Phenom II 4X 955 Black Edition 35k
Ram: 1600Mhz-es OCZ 25K
Vga: Sapphire Radeon HD6870 állítólag 50k körül.
ez nem tuning téma! amúgy jól tuningolható gép lenne de nézd meg ezt az alaplapot . MSI 870A-G54 alaplap
Az a része lemaradt, de hidd el, tudom mit hova kell irni. Am kössz!
Alapalap:Asus M4A88TD-V EVO/USB3 27k
Proci: AMD Phenom II 4X 955 Black Edition 35k
Ram: 1600Mhz-es OCZ 25K
Vga: Sapphire Radeon HD6870 állítólag 50k körül.
És a procimat meddig húzhatom max gyári hütővel?
Az enyém alapfeszen (975mV) 24/7 megy 850/1000(eff4000)MHz-en. 😀 Ha jól szellőző házad van, és nem melegszik túl nem lesz semmi baja.
az enyém nem bírja alapfeszen (1000mV) a 850Mhz GPU Core-t ott már kiakad, viszont 1050Mhz-en a memóriát el viszi effektíve: 4200Mhz-en 😃 😜
Mivel szeretnél játszani. mennyit szánsz rá, mondd meg és összeírunk neked egy jó gépet. 😉
Hát jólenne hogyha pl. Mafia 2, GTA IV, Gothic 4, Star Wars TFU 2 egy szebb grafikával is szépen elfutna. Úgy naggyából 40k-t szánnék erre. Nemtudom ennyiből kilehet-e hozni egyáltalán valami hasznosat.
u.i.: ezt a gépet mennyiért lehetne eladni szerintetek?
Hát figyelj ha vennél egy am3 procit vagy ezt felhúzod vga-ból pedig egy olyan 4850 környékét vagy gts 450-et ha eladod a jelenlegi vga-d ram pedig esetleg + 1GB de nem lényeges.😃
Mivel szeretnél játszani. mennyit szánsz rá, mondd meg és összeírunk neked egy jó gépet. 😉
Hát jólenne hogyha pl. Mafia 2, GTA IV, Gothic 4, Star Wars TFU 2 egy szebb grafikával is szépen elfutna. Úgy naggyából 40k-t szánnék erre. Nemtudom ennyiből kilehet-e hozni egyáltalán valami hasznosat.
u.i.: ezt a gépet mennyiért lehetne eladni szerintetek?
Az lenne a problémám, hogy az 1066 mhz-es ramjaim ( a pontos típus: Kingston KHX8500D2K2 ) 800 mhz-en mennek, és nem tudom hol kell beállítani, illetve hogyan, h 1066-on menjenek. A procim q6600-as 1066 mhz-es FSB-vel, meg az alaplapom (MSI MS-7519)is szereti az 1066mhz-ot, szóval nem kompatibilitási - hú, ezt tényleg letudtam írni?Laughing hard- gondjaim vannak, mert minden támogatja az 1066 mhz-et. Azt tudom h a BIOS-ban kell vmit varázsolni, de ezen kívül semmit. Ha valaki megtudná mondani, hol kell ezt beállítni, nagyon megköszönnémSmiley
Processzor: AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 2100 MHz
Memória: 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )
Videókártya: Leadtek WinFast PX8600 GT TDH
Op. rendszer: Windows XP
Alaplap: Gigabyte M61SME-S2L
Mit javasoltok mire kéne költenem? Mit kéne vennem? Mennyibe kerülne?
Konkrétan annyi a gond, hogy a Phenomoknak 4,1GHz körül van a végük, hacsaknek -200 alatti hőmérsékleten csinálod folyékony nitrogénnel. 😆 A bios moddingot meg ha kell elmagyarázom, de először szedd le azt a 2 progit, amit belinkeltem a Vantage témához!
Leszedtem a progikat. Innentöl kezdve mi tévö legyek?
2. AMD Phenom x4 955 Black Edition és gondom van a tungjával. A proci nem akar stabilan maradni 4,2-4,3ghz-en (a feszen mindig állítok, de az se segit). Mi lehet a gond? Corsair Cooling Hydro Series H50 ilyen hűtő van rajta és ASUS M4A89GTD PRO 890GX alaplapon van a proci. Kérlek segítsetek vagy mire nem figyeltem. Részetes képep a profilomba vannak.
nem értem a párhuzamot a 2 között. amúgy szerintetek mivel a legjobb lesorjázni a processzor szélét?
Ezt hogy érted? pl késsel?😆😆😂