Értem szóval alapból léteznek ledes ventik és nem nekem kell akkor megcsinálni? És akkor tudsz mondani ilyen ventit ami jó a gépházam tetejére? Elvileg 2db 12cm-es fér el oda
nem kulonosebben bonyolult beszerelni. ha a ledes dolog alatt arra, gondolsz, hogy ledes venti akkor azt irom.
A ventillatort mozgato (rez kotegek, csapagyazas) ahol van, azt tartja a kerettol 3 vagy 4 ilyen hid, ami ativel a ventillator lapaton, abba epitenek be mindegyikbe ledeket, ezek megvilagitjak a lapatokat, ettol designos lesz, de gyakorlati elonye termeszetesen nincsen, alatalaban nem is hutenek tul jol (persze van ami igen), mert a tobbsege csak a latvanyra megy.
Nekem olyan segítség kéne, hogy milyen ventiket vegyek a gépházam(Aerocool Vx-9 pro) tetejére, meg hogy ezeket nehéz beszerelni vagy könnyű? És még csak annyi hogy a LED-es dolgot valaki el tudja magyarázni?
hnemaria írta:
Sziasztok .
Nekem prime 95 ben, in place ftts(maximum heat,power consumption, some RAM tested) tesztben, mennyinek szabad lennie a hőfoknak kb 5perc teszt után gyári coolerrel 4 magositva ? :S most 70 fokra jön ki, de azért használom, mert gondolom, hogy a játékok nem hajtkák így meg...
vagy ezt így már nem szabadnka?? egy TX3 kell minimum ?? ha jól tudom a 4 magos AMD k re is ilyen coolert adnak. azok is felmennek 70 re?? vagy akkor addig használjam 2 maggal amíg nincs egy normálisabb cooler??
alap intel hűtők kb 50 fokosak alapjáraton, egy 2 ezer FT-s 40 fokos, akkor egy 10 ezer FT-s szerinted? miért lenne 70 fokos? kb 40 fokosra leviszi az
Sziasztok .
Nekem prime 95 ben, in place ftts(maximum heat,power consumption, some RAM tested) tesztben, mennyinek szabad lennie a hőfoknak kb 5perc teszt után gyári coolerrel 4 magositva ? :S most 70 fokra jön ki, de azért használom, mert gondolom, hogy a játékok nem hajtkák így meg...
vagy ezt így már nem szabadnka?? egy TX3 kell minimum ?? ha jól tudom a 4 magos AMD k re is ilyen coolert adnak. azok is felmennek 70 re?? vagy akkor addig használjam 2 maggal amíg nincs egy normálisabb cooler??
Devis írta:
én asus pc probet használok, egyetlen feltétele hogy asus alaplapod legyen
nekem is az van, de csak akkor muxig a pc probe, ha eppen installaltam, es elinditja magat. parancsikon, start menu ikon, semmi nincsen, nem talalok semmit csak egy conigure faljt.
Tudtok nekem ajanlani 1 jo proci hofok mero progit?
Mert az AIDA 64 es a Core temp is kulonbozot ir, a Core temp terhelesen 30 korul mutat, az AIDA pedig 27-et, de ez nekem nagyon gyanus, mert a szoba homerseklete 18 fok, a proci 4 magositva van, es gyari huto van rajta!
Azóta már megfordítottam a proci hűtőt és úgy sokkal praktikusabb megoldás,valóban megéri az árát a 212 plus-os hűtő nagyon jó. Igaz az extrémebb húzáshoz már nem igazán azért ahhoz jobb kell,de elég és jó is ez a 3.8ghz 😃
nekem is ilyen az elrendezése a ventiknek (elől nekem 2 van + felül egy 20cm) és ugyan ilyen proci hűtőt vettem múlt hét szombaton. Én OCCT tesztet futtattam és nekem 50-51°C volt a proci maghőmérséklete alapórajelen. A proci meg 42°C volt. Teljesen megéri az árát a 212 Plus-os. Csak ajánlani tudom😂
tomaszka88 írta:
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni hűtéssel kapcsolatban. Szerintetek így
megfelelő helyen vannak a ventik és a proci hűtő is jó úgy?
Köszönöm előre is!😀
Szerintem jo igy.
Köszi! Idő közben lefuttattam egy 30 perces prime 95 tesztet. 25 teszt, 53 fok volt a maximális hőmérséklete a procinak,ami szerintem egész jó.😃
Köszönöm előre is!😀
Ja nincs semmi problémája egy ideig de nagymértékben rontja a CPU élettartamának idejét!Szal aki már tuningol az vegyen egy normális hűtőt mert nem drága, ja és nem árt egy normális tápegység sem!
Devis írta:
én most húztam procimat ha jól emlékszek 12%-ot írt. 55°C írt az everest full cpu használatnál és ennél feljebb nem is ment, ház oldallapja fent van 2 rendszert hűtő ventivel. 2.8 Ghz-ről húztam 2.94Ghz-ig. Sztetek meddig lenne érdemes még húzni? (gyári hűtővel)
Én a helyedben már vennék egy jobb CPU hűtést, ha tovább akarod húzni. Annyira nem drágák, bőven a megfizethető kategóriában vannak már a jobbak is! Azokkal szerintem 3GHz fölé is húzhatod a procid 😀
tom h kéne új 😀 de addig ezzel akarnám húzni. Szted meddig bírná?
Nekem az intel pentium dual-core E6300 2,8 Ghz volt, és 3,35-Ghz-re húztam gyári hűtővel, és 60 fok fölé nem megy! 😃
Sztem ugyanarról a prociról beszélünk mivel enyém is pentium család + ennek is 2.8ghz volt a gyári órajele ^^
Devis írta:
én most húztam procimat ha jól emlékszek 12%-ot írt. 55°C írt az everest full cpu használatnál és ennél feljebb nem is ment, ház oldallapja fent van 2 rendszert hűtő ventivel. 2.8 Ghz-ről húztam 2.94Ghz-ig. Sztetek meddig lenne érdemes még húzni? (gyári hűtővel)
Én a helyedben már vennék egy jobb CPU hűtést, ha tovább akarod húzni. Annyira nem drágák, bőven a megfizethető kategóriában vannak már a jobbak is! Azokkal szerintem 3GHz fölé is húzhatod a procid 😀
Nekem az intel pentium dual-core E6300 2,8 Ghz volt, és 3,35-Ghz-re húztam gyári hűtővel, és 60 fok fölé nem megy! 😃
Nagy terhlésnél nagyon felugrik a provcim hőmérséklete régen max terhelésen 52-53Cfok körül volt mostanában pedig felmegy 58-60ra is!Tudom azt mondjatok nem sok a 60 de ennek a procin a max 64C és az már a közelben van szal eléggé magas!Nem tudom mit csinaljak mert a paszta elég jó állapotban vna alatta ugyhogy az nem lehet gond!
3,0-3,2 közé vhova berakod és futass egy tesztet, de 60 fok fölé nem hiszem h menni fog, de az fölé már ne menjen. ha mégis, akkor vedd vissza és tegyél rá ventit.
Devis írta:
Robs a hütö drágáb mint a proci .... 😆 nyári munkábol most rátetem eg + kishütöt gépház hátuljára amit codegen tápok melé adnak ( most codegen táp nincs bkeötve mer kel átaalakito hozá vinyomhoz 😆 ) vmit segitet azér 😆 leg a lábamra is jön hideg 😆
Devis írta:
Háát, azért nem használ a procinak a folyamatos 70+. Aki nagy tuningos tudja hogy gyári hűtővel nem szabad procit húzni, nem egészséges. Arról nem is beszélve hogy akkor ennyi ha nincs rajta a gépház oldala.
Screamer - Minél hamarabb vegyél egy tuningra való hűtőt, gyárival nem ajánlatos a tuning, eléggé megrövidül az élettartama a procinak.
Esetleg ajánlanék egy ilyet, [url]http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3096&category_id=3563[/url]
ez a te foglalatodba is illik, azt hiszem olyan 8000 FT-körül van.
Nekem kelene kis help a procimon kb 15% ot huztam, gyári hütöt ki takaritottam, de eléggé melexik gépház oldala nincs fent ( bár oldalán van ien lyuk amin ien müanyag csö féle van ami elv levegöt hütö fele viszi + holnap cserélek tápot ahoz van + ba gépház hátuljára csavarozható hütöm nemtom segit-e )
azt mondtam hogy az alpine 7 az kb ugyanugy huthet mint a gyari, ezert javasoltam neked a TX3-mat. Ami torony, hocsovekkel, ami azert sokkal jobb, foleg 5000 ert, de vannak 4000-ert is.
akkor ezt ajanlom:
[url]http://www.***/webshop/product/_thermaltake_af0025/160078[/url]
*** helyere ipon
ezt a tapegysegre tudod csatlakoztatni
A ventillatort mozgato (rez kotegek, csapagyazas) ahol van, azt tartja a kerettol 3 vagy 4 ilyen hid, ami ativel a ventillator lapaton, abba epitenek be mindegyikbe ledeket, ezek megvilagitjak a lapatokat, ettol designos lesz, de gyakorlati elonye termeszetesen nincsen, alatalaban nem is hutenek tul jol (persze van ami igen), mert a tobbsege csak a latvanyra megy.
koszi a valaszokat!
Amugy szeretnek venni egy Hyper TX3-mat, azon 3 vagy 4 pines csati van?
csak 3mas
Sziasztok .
alap intel hűtők kb 50 fokosak alapjáraton, egy 2 ezer FT-s 40 fokos, akkor egy 10 ezer FT-s szerinted? miért lenne 70 fokos? kb 40 fokosra leviszi az
én asus pc probet használok, egyetlen feltétele hogy asus alaplapod legyen
nekem is az van, de csak akkor muxig a pc probe, ha eppen installaltam, es elinditja magat. parancsikon, start menu ikon, semmi nincsen, nem talalok semmit csak egy conigure faljt.
Tudtok nekem ajanlani 1 jo proci hofok mero progit?
Mert az AIDA 64 es a Core temp is kulonbozot ir, a Core temp terhelesen 30 korul mutat, az AIDA pedig 27-et, de ez nekem nagyon gyanus, mert a szoba homerseklete 18 fok, a proci 4 magositva van, es gyari huto van rajta!
Köszönöm előre is!😀
Szerintem jo igy.
Köszi! Idő közben lefuttattam egy 30 perces prime 95 tesztet. 25 teszt, 53 fok volt a maximális hőmérséklete a procinak,ami szerintem egész jó.😃
Köszönöm előre is!😀
Sztem ugyanarról a prociról beszélünk mivel enyém is pentium család + ennek is 2.8ghz volt a gyári órajele ^^
Köszi a válaszoakat!
Ismerős E6600 33%+ Oc-n 2 éve használja,90c semmi baja,oldala sincs fenn,nem azt mondom,hogy használ neki,de baja se lesz.
Egészségére...
Rövidül,de nem 70 fokon...
Háát, azért nem használ a procinak a folyamatos 70+. Aki nagy tuningos tudja hogy gyári hűtővel nem szabad procit húzni, nem egészséges. Arról nem is beszélve hogy akkor ennyi ha nincs rajta a gépház oldala.
Esetleg ajánlanék egy ilyet, [url]http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3096&category_id=3563[/url]
ez a te foglalatodba is illik, azt hiszem olyan 8000 FT-körül van.
De nem fogok kiadni 5000et egy aluminim darabért!
Neked sem lesz sose Noctua Scythe Thermalright CPU hűtőd ahogy elnézem ..... 😂
Amúgy TX-3-t lehet kéz alól is vásárolni 2-3 e Ft-t .....
Miért a az Artic Cooling alpine7 nem hűt jobban?Mert a collega az előbb azt mondta hogy kb ugyanugy hűt!
De nem fogok kiadni 5000et egy aluminim darabért!
http://trinit.hu/index.php/arctic-cooling-alpine-7-gt-s775-processzor-ha.html
Intel Pentium D 820 nak 20%on huzva odarakná a hideget?
nem tunik jobbnak mint a gyari. Ha olcson akarsz, akkor TX3
Intel Pentium D 820 nak 20%on huzva odarakná a hideget?
Niteforce
Akkor azt a ventit,valószínű,valami tuningolt,V8-as,nagy köbcentis,Amerikai benzinfaló hajtja,nem túl zajos?😃
Cooley nem viccből mondta az olajat.
http://www.indavideo.hu/video/Olajhutesu_PC
nem, tok halk es gyari huto az amd-n.
De szerintem elszarta, majd ujratelepitem a progit