Anime

Szerző: bulldog95, 2009. November 06., téma
Fórum » Film, sorozat
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
noNameFPS avatar
Vígjáték sorozat kell nézd a New Girl-t, én is azt nézem most, jóféle 😃
0
0
0
0
xoki avatar
sudosu: utálom azt a sorozatot minden téren 😃 lehet a hype miatt nem tudom, de amikor elkezdtem unalmas volt. Nekem mindenfélekéépen vigjáték kell szóval, ha valaki tud egy Egy rém rendes család szintűt, nyugodtan irja le, egy próbát kapni fog. 😃 Azért szeretem jobban az animét mert az "nincs megjátszva" mint az élőszereplős filmek/sorozatok... Tehát mindegy mi történik lehetséges mert nem igazi.
0
0
0
0
norbli01 avatar
noNameFPS: Gergő most rakott fel egy videót (nem rég) aminek az a címe hogy sorozatok amiket nem nézel, pedig bűn kihagyni vagy valami ilyesmi.... innen 😃
0
0
0
0
noNameFPS avatar
norbli01: Hogy jön ide a HollywoodNewsAgency? Amúgy régóta nézem. Amikor feliratkoztam rá még csak 2-3 videója volt. 😃
0
0
0
0
sudosu avatar
Hát ahogy említettem noNameFPS nekem is eleinte volt ez a átfordítás agyban. Nekem úgy sikerült átszoknom a csak megértési szisztémára hogy elkezdtem hallgatni a BBC Radio 6-ot (itt volt a reklám helye) ott teljesen magamra voltam hagyatkozva, eleinte piszok nehéz volt megérteni, de hogy 2-3 napig hallgattam már megszoktam.
Mivel ebben a rádióban egy-két műsorvezető rettentően hadar, ezért nem volt időm se átfordítani agyban Magyarra!

Xoki, Egyébként érdemes filmeket is nézni, még ha kell is Angol felirat! Mert azért egy animének túl egyszerű nyelvezete van egy Koreai dráma vagy akármilyen más filmhez viszonyítva. Szóval ha fejlődni akarsz, érdemes elkezdeni sorozatokat nézni. Tudom javasolni a How I met your mother c. sorozatot, akármilyen rossz is lett a befejezése. Viszont a színészek szépen beszélnek Angolul.

norbli01, így van! Bár ha belegondolsz egy csomó Angol szó nagyon hasonlít a Magyar megfelelőre is. Szóval érdemes azzal is játszadozni, ha még nem értesz meg minden Angol szót! Persze nem tanácsos ezt használni. 4-5 évvel ezelőtt, amikor még csak szinte az MMO nyelvezetet tudtam, akkor még használtam 😃!
Például:
table: Tábla
pane: Panel, Táblázat
stb... Hirtelen nem jut több eszembe.

Ja meg amúgy is indulnom kéne iskolába! 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
Én is megszoktam a feliratot... annyira hogy már ösztönösen várom a feliratot és csak 1 perc múlva esik le, hogy ez le van szinkronizálva 😜 Én mindig magyar felirattal nézem, még nem próbáltam az angolt, de majd azt is kéne. Viszont ha valahol angol feliratot olvasok akkor nem fordítom le, mert a "honey" nem feltétlenül azt jelenti hogy "kedves". Minden angol szó azt jelenti ami. Meg kell tudni érteni a nélkül hogy le fordítsd.

noNameFPS: Nézted a HollywoodNewsAgency-t? 😃 én már nézek párat de még egy tengernyi van hátra 😜
0
0
0
0
noNameFPS avatar
xoki: El kéne kezdeni filmeket illetve sorozatokat nézni, nem csak az animéknél leragadni. Van pár amit bűn kihagyni 😃
0
0
0
0
sudosu avatar
Felhozok egy témát, nem feltétlenül animéhez kapcsolódik, de kíváncsi lennék a véleményetekre!

Nektek fáradalmat okoz, hogy film alatt mondjuk olvasni kell a feliratot? Az most teljesen mindegy hogy ez a felirat Angolul vagy Magyarul van! Ti attól átlátjátok megfelelően a CGI filmeket? Igaz hogy már a mi korosztályunkra e műfaj iránti rajongás, már nem igazán jellemző! Persze kövezettek meg, ha tévednék! Személy szerint azokat a filmeket keresem, amelyek tartalmat is szolgáltatnak számomra!

Én már 2 éve nem vagyok benne ebben a Magyar feliratos hisztiben. Ezért érdeklődnék, hogy változott e valamit a helyzet?

Rólam tudhatjátok, hogy már régóta maximum Angol felirattal tekintek meg sorozatokat, filmeket és persze animéket! Azt nem mondom, hogy nem kell szótározni időnként egy-két szót, de ez teljesen természetes! Nálam az a megfelelő metódus hogy én nem fordítom le az agyamba Magyarra a feliratot, hanem egyszerűen csak megértem a szöveget. Persze abszolút nem tökéletes a nyelvtudásom, én egy középszintre sorolom be magam. Nem okoz problémát Angolul beszélgetni VOIP-on akár órákon keresztül is.

Szóval az a kérdésem hogy ti hogy ültök neki egy Angol nyelvű iratnak, ti a hozzám hasonló módszert használjátok vagy átfordítatok minden egyes mondatot agyban Magyarra?
Én az utóbbit is alkalmaztam még a legelején, de belefájdult a fejem egy 25 perc után és inkább kinyomtam!

Most felmerülhetne a kérdés bennetek, hogy miért hoztam fel ezt a témát! Egyik ismerősöm, akiről tudom, hogy megfelelően tud Angolul, csak valamilyen oknál fogva mániákusan ragaszkodik a Magyar termékekhez (mint felirat és szinkron ügyileg). Pedig ő maga is tudja, hogy a Magyar szinkronok minősége borzasztó! Azzal mentegetőzik, hogy nagyon koncentrálni kell neki, hogy megértse a szöveget! Nekem nem okoz semmilyen plusz fáradalmat hogy most Angolul beszélnek hozzám, a zenékből ugyanazon a szinten kiértem az Angol szöveget munka közbe mint mondjuk egy 30Y vagy egy Kispál és a borz számnál. (Persze Death Metal az más műfaj ahhoz lyrics kell 😃😉

A szinkronszínészek nem tudják előadni ugyanazt az érzést, amit az eredeti szinkronban megszokhattál. Persze minden szabályt erősít kivétel! A régebbi szórakoztató termékeknél még volt lektorlárva rendesen a szinkron, lásd Star Trek TNG-ig, Bud Spencer & Terence Hill filmográfia stb… Azért hogy újat is mondjak South Park.

Azért hogy az éji zene se maradjon el

Mit szólnátok egy kis Koreai pop-hoz? Már csak azért mert Koreaiul is rengeteg jó zene van és majdnem olyan közel áll a szívemhez mint a Japán.
Az első kiszemeltem mára Hon Jin Young (홍진영) lesz, akinek számomra olyan megnyugtató hangja van. Szépen is énekel, az Instrumentek is megfelelőek. Azért egy plusz pozitívum hogy a 1thek gondol a nem ázsiai rajongókra is és kapunk minden egyes videóhoz Angol dalszöveget is! Megéri feliratkozni rájuk ha esetleg sikerült megszerettetni veletek a Koreai zenét! Egyébként ez egy nagyon kedves gesztus Dél Koreától, a Japánok annyira sznobok, mint a Franciák max saját nyelvükön hajlandóak feliratozni zenei klipet! Szóval nem is lopom tovább a szót szóljon a zene!

A következő zenét azért választottam, mert tetszett a klip 😀! Igazából a zenével sincs semmi probléma, csak olyan átlagos Koreai zenének hangzik. Elég nehéz megmagyarázni mi az a tipikus Koreai zene főleg egy laikusnak. Röviden legyen annyi elég hogy tipikus vokál van benne.

Végül következzen egy olyan csapat akiket nemrég fedeztem fel, rövid benyomás jó dalszöveg és jó vokál 😀. A hangszerelés lehetne jobb is, a visító hegedű hang zavart a számban, lehetett volna kisebb frekvencián is szólaltatni!

Mindenkinek további jó hétvégét, már amennyi maradt belőle 😀!
0
0
0
0
xoki avatar
sudosu: Spoiler!
azt hittem bevetted 😃 ha már asn en is megosztottad de ugy látom nem

Mielőtt megkérdezné valaki nem nem irtam duplán semmit a spoilerbe valami bug akar lenni ugy nézem (ha csak nálam olyan nem szóltam 😃 )
0
0
0
0
sudosu avatar
2015-ben lesz egy új K-on! évad amelyben férfi szereplők lesznek! Érdekes koncepció. Ha a karakterek jellege olyan lesz, mint az eredeti sorozatban akkor feletébb érdekes alkotás lesz belőle. Nem mintha bármi bajom lenne a melegekkel, de nem szívesen nézném őket animében!

https://kepfeltoltes.hu/141213/10857738_816504718419938_5891492048664941478_n_www.kepfeltoltes.hu_.png

Spoiler!
Az irónia egy csodálatos eszköz!
0
0
0
0
xoki avatar
Nooooooooooo, Azunyan! 😆

https://kepfeltoltes.hu/141213/10857927_559551874189298_5741427495990465405_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
sudosu avatar
Éji zene
Mai téma teljesen random, olyan zenéket rakok, amiket ma szedtem le. Egy kis J-POP és Trance keverék.

Bocsi egyelőre csak ennyi lesz. Majd legközelebb többet írok. Nem igazán készültem speciális zenékkel 😜.
0
0
0
0
noNameFPS avatar

Jaj ez nem J pop, észre sem vettem 😆
0
0
0
0
xoki avatar
Yup j-pop minden mennyiségbe 😃 Csak nem akartam már megint elsőnek irni 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
J pop jöhet 😃 meg igazából szinte bármi 😜
0
0
0
0
sudosu avatar
norbli01:
Ha van rá igény visszahoztam a "design center" szekciót 😀!
Esetleg valami műfaji igény?
0
0
0
0
norbli01 avatar
xoki: még szép, mert régen láttuk erre sudosu-t 😀

sudosu: Lesz megint "éji zene"? 😃
0
0
0
0
sudosu avatar
Hát én már nagyon régóta nem várok Magyar feliratra. Meg mivel az animék 80%-át Nyaa-ról szedem és azokban nincs Magyar felirat integrálva (én meg nem fogok keresgélni) ezért a régebbieket is Angol felirattal nézem.
0
0
0
0
norbli01 avatar
En is, pont erre gondoltam! 😃 én valamikor be nevezek egyre, de az nem ezen a héten lesz meg valamikor szerdától tudok rendesen fent lenni 😜

Most hogy ez eszembe jutott: csak én nézek magyar felirattal animét? 😆
0
0
0
0
sudosu avatar
Left 4 Dead 2 valaki? 😜
Annyi igényünk van csak hogy legyen eredeti L4D2 és mikrofon. TS-t Nona biztosítja 😃.
0
0
0
0
norbli01 avatar
sudosu: Igen, úgy néz ki ilyen lassan fordítják mert nem találtam múltkor új részt pedig akkor 2 hétig semmit sem néztem és csodálkoztam is hogy nincs... vagy csak nem találom 😜
Azért köszi mindenki. 😀
0
0
0
0
Denk95 avatar
norbli01

Most az SAO 22.-dik résznél tart.Még további két rész lesz és vége a második évadnak.

Valaki tudja, hogy még mennyi filler rész lesz a Fairy Tail-ből mielőtt indulna a normális történet?
0
0
0
0
sudosu avatar
norbli01
Én olvasom a LN köteteket, elég szubjektív dolog ez. Nekem speciel az első két kötet és a Mother Rosairo volt a kedvencem. A Phantom Bullet kötet volt számomra ilyen fekete bárány, a többit szerettem olvasni.
2 Résszel vagy egyébként akor elmaradva, nem tudom, ilyen lassan fordítanák Magyarra? Én szombat esténként szoktam nézni nem sokkal az air után (max 1 napos csúszás van Horriblesubs powaa) .
0
0
0
0
flyaway2 avatar
norbli01 ha jól emlékszem 24 részes és van újradolgozása.
Az isten haldoklik benne ezért kitalál egy játékot. Összegyűjt xy embert akik bármilyen formában, de vezetnek naplót rendszeresen, és az a játék célja, hogy elpusztítsák egymás naplóját és az utolsó megmaradt ember lesz az isten.
0
0
0
0
norbli01 avatar
sudosu: Miért, hányadik résznél tart az SAO? Am, igen Yuuki-ra gondoltam 😃 Én most találtam csak meg a 20.részt és most néztem meg 😜 Engem nem zavart a Gun Gale Online, de z sokkal jobb mint az volt, már hiányzott a régi környezet.... Amúgy, már nem is tudom ki olvassa a Light Novel-t az SAO-ból de ez lessz jobb is? Ha Kirito nem toppan be a végén akkor se lett volna rossz, de ez meg emelte a szintet 😃
Az OST-re panaszom nekem nincs, ebben nem vártam semmi újításra, nem baj ha be rakják az előzőket 😃

Na, a PS Vita-s játék engem is érdekelne, már hetekkel ezelőtt nézegettem, de akkor én sem találtam 😜

A Mirai Nikki (remélem jól írtam) az hány részes és igazából miről szól? Van több évada is vagy valami féle újra dolgozása nem?
0
0
0
0
sudosu avatar
norbli01: Milyen új főhős csajra gondolsz 😃? Szerintem le vagy maradva 2-3 résszel, ha Yuuki-ra gondoltál! 😜
Panaszom egyébként nekem semmiféle nincs a Mother Rosairo kötetre, az egyik legjobb Aincrad után, nekem csak az első felével volt a bajom az évadnak, amikor ebben a Cyberpunk Gun Gale Online-ban játszottak! Amikor olvastam a köteteket is, unszimpatikus volt számomra.

Az a dolog bánt SAO-val kapcsolatban hogy az OST CTRL+C CTRL+V első évad. Még, legalább ha egy kicsit "átmixelték" volna az egészet, de semmi! Persze az előbb említett OST az egyik legjobb, viszont annyira spórolásnak tűnik. Nem hiszem, hogy nem tudták volna felkérni Kajiura Yuki-t hogy írjon új vagy remaster-elje a régebbi dallamokat! Főleg hogy ma látom J-LIST-et böngészve hogy 80 USD-ért (~20K HUF) áron adják a PS VITA-s játékot!

Egyelőre nincs PS VITA emulátor a porondon, úgyhogy nem tudom kipróbálni, esetleg ha ti tudtok valamit, akkor nyugodtan lökjetek egy PM-et! Úgy néz ki, hogy ismét aktív tagja leszek a közösségnek, szóval látni fogom!
0
0
0
0
norbli01 avatar
Na ez az új SAO rész sem mutatott valami, nagyot, de a vége tetszett.... De ezek a karakterek..... nagyon idegesítő számomra az új "főhős" csaj 😜
0
0
0
0
norbli01 avatar
sudosu: rég jártál erre 😃

xoki: Nem az hogy gyorsabbak lennének nálam, csak nem tudok többet írni 😜
0
0
0
0
sudosu avatar
Eli (Akár lehetne csillagkapuból is de inkább Love Live-ból 😃😉

Xoki: Hát ki lenne itt Okabe Rintarou.

Egyébként sziasztok egy új tag vagyok 😃. Casual Otaku vagyok ami azt jelenti 1 hónapba maximum 2 12 részes animét megnézek. Szeretem a zenéket meg minden ami az Ázsiai kultúrához fűzűdik. Imádom Acchan-t , Takamina-t és Haruna Kojima-t, ennyit elég tudnatok rólam 😃.
Ja és van egy 10K+ Like-os oldalam FB-n 😃
0
0
0
0
Denk95 avatar
Orange

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/knight-jeremiah-gottwald_code_geass_orange_400.jpg

Kedvenc képem róla 😆
0
0
0
0
xoki avatar
Xiao (one piece)

sudosu: ó naháát ki van itt 😃
0
0
0
0
sudosu avatar
Toaru majutsu no index
0
0
0
0
xoki avatar
Love Live! School Idol Project
0
0
0
0
xoki avatar
Nazukari Mirai

(Futsuu no Joshikousei ga [Locodol] Yatte Mita)
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Integra Hellsing

Tudtok nekem mondani valami badass animét, mint a Hellsing vagy a Black lagoon.
0
0
0
0
xoki avatar
Nisekoi

Ha minden igaz még nem volt 😃

norbli01: mé a szólánchoz már kifogytál ötletekből? 😃 vagy csak mindig gyorsabb valaki? 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
noNameFPS: Ez beteg..... 😃 de legalább én is hozzá tudtam szólni a témához 😆

flyaway2: Nekem tetszett a Blood Plus, ugyan nem tudom mikor lesz izgalmas de... valamikor biztos lesz 😃 szerintem nem rossz, kifejezetten kedvelem 😀
0
0
0
0
xoki avatar
Az az "add" ott kell hogy legyen? 😃
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin