Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
styleR avatar
deni10 írta:
Sziasztok! Tápegység vásárlásban szeretném kikérni a véleményeteket.
Ezek közül szeretnék választani, vagy ha tudtok ajánlani ugyanilyen árkategóriában jobbat:
ADATA HM-550
Sharkoon WPM 600

Sharkoon az jó tápegység. Megéri megvenni, de ajánlom még figyelmedbe a Chieftec 600W-ot.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Nincs véleményem a Sharkoon-ról, de a 650-es HM-ről bizton állíthatom, hogy jó 😀
0
0
0
0
deni10 avatar
Sziasztok! Tápegység vásárlásban szeretném kikérni a véleményeteket.
Ezek közül szeretnék választani, vagy ha tudtok ajánlani ugyanilyen árkategóriában jobbat:
ADATA HM-550
Sharkoon WPM 600
0
0
0
0
Laci92 avatar
sziasztok
OCZ ModXStream PRO 500W-ról van valakinek véleménye v tapasztalata?
0
0
0
0
Osynho avatar
bakozsolt írta:
Pacsi
nekem tudnátok segíteni?
450-500W-os tápot keresek Thermaltake commander msi(sorozatszámát nem tom hirtelen...,) gépházba mert a régi tápom Atx 24tűs és 4 tűs tápkábele nem ér el addig...
hosszabbítóval lehetne megoldani de az úgy nem éri meg...

Mekkora keret van rá?
0
0
0
0
bakozsolt avatar
Pacsi
nekem tudnátok segíteni?
450-500W-os tápot keresek Thermaltake commander msi(sorozatszámát nem tom hirtelen...,) gépházba mert a régi tápom Atx 24tűs és 4 tűs tápkábele nem ér el addig...
hosszabbítóval lehetne megoldani de az úgy nem éri meg...
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Osynho írta:
Bőven elég hozzá, a 450W, és CTG is jó választás. Az oem, egy körítések nélküli csomag, nincs hozzá tápkábel, stb, de maga a táp ugyanaz, mint a dobozos, szal nyugodtan megveheted.

Köszönöm szépen a válaszodat!
0
0
0
0
Osynho avatar
Bőven elég hozzá, a 450W, és CTG is jó választás. Az oem, egy körítések nélküli csomag, nincs hozzá tápkábel, stb, de maga a táp ugyanaz, mint a dobozos, szal nyugodtan megveheted.

Szerk: Szívesen. 😀
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Van tippetek hogy 12ezerből milyen tápot vegyek? Milyen kellene nekem? Táp után jönne még egy vidikari vásárlás is!
Egy HD 6770re gondoltam!

Ez elég lenne neki?
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=938

Azt olvastam hogy a HD6770nek kell a 450es táp legalább, de én nem értek ehhez.

Meg az OEM!? Olyant szabad venni? Ezt sem tudom eldönteni miért jó!

Segítsetek nekem legyetek szívesek! Köszönöm!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
GAMER2: Corsair GS széria=szar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Simán vinné!

2 db GTX 460 mx tdp 320W ~ 250 W max játék alatt. Úgyhogy bőven elég neki.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
NagyZ írta:
Sziasztok!

Egy XFX Core Edition 650W táp mennyire megbízható ? Egy GTX 460 SLI-t simán vinne ?

Az k*rva jó tényleg de azért én még 100 wattot rádobnék és vennék egy ilyet:https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=2228

De a poént félretéve szerintem is elvinné.😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Az b.szott jó táp! Lazán vinné 😃
0
0
0
0
NagyZ avatar
Sziasztok!

Egy XFX Core Edition 650W táp mennyire megbízható ? Egy GTX 460 SLI-t simán vinne ?
0
0
0
0
cseszka avatar
Nah,akkor te is ittvagy a közelben.Szaporodunk.Vagyunk már 4-en.😆
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Csak hüjültem ezzel az elpocsékollás dologgal, ezért a sok nevetős smile😂 majd bemegyek és megkérdem. Szabadkán lakom.😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát akkor menny be egy üzletbe,pl gigatron,és kérdezd meg meik ups-al müxik a chieftec tápod.Mért volt felesleges elpocsékolás?Egyépként hol laksz?
0
0
0
0
tihi1988 avatar
cseszka írta:
Elsö kérdés,te vajdasági vagy?😃
A chieftecröl annyit h nem mindegyik ups-al tudnak dolgozni.
Kát féle létezik,az egyik amejnek jele szögletes vonallal jelölik,nemtom mi a neve a másik meg sinus,vagyis hullámos.
https://oldradio.tesla.hu/szetszedtem/432harmadik-hf-generatorom/1600/032sinus.jpg
Achieftec tápok csak eggyikröl mennek ha joltom,sok ien problémát hallotam már,ennek nézz utánna,nekem is chieftec van,viszont nincs ups-om.

Első válsz: igen, vajdasági😆

A válaszodról: egy tökéletesen jó magyarázat teljesen felesleges elpocsékolása😆😆😂😂 utólag már tudom, h a k*rva chieftec táp nem haverkodik az UPS-ommal, épp ezét akarom lecserélni egy olyanra, ami passzol hozzá, és ezzel kapcsoltban kellene vmi tanács 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Elsö kérdés,te vajdasági vagy?😃
A chieftecröl annyit h nem mindegyik ups-al tudnak dolgozni.
Kát féle létezik,az egyik amejnek jele szögletes vonallal jelölik,nemtom mi a neve a másik meg sinus,vagyis hullámos.
https://oldradio.tesla.hu/szetszedtem/432harmadik-hf-generatorom/1600/032sinus.jpg
Achieftec tápok csak eggyikröl mennek ha joltom,sok ien problémát hallotam már,ennek nézz utánna,nekem is chieftec van,viszont nincs ups-om.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Hello!

Egy félig meddig ide tartozó kérdésem lenne. Lecseréltem az LC Power tápom egy Chieftecre.

http://www.gigatronshop.com/napajanja/chieftec_bps-500s_500w_nitro_series_full-1652

Na most az a helyzet, h mivel ez a táp aktív PFC-s, ezért a szünetmentes UPS-om nem működik vele rendesen - kb sehogy, néha-néha fogja meg. Mekérdeztem egyik ismerősömet ezzel kapcsolatban, azt mondta, h adjam el a mostani UPS-omat, mert vannak olyanok is, amik már az ilyen aktív PFC-s tápokhoz valók, és vegyek olyat. Erről szeretnék kérni véleményt, h ez igaz-e, illetve ha igen, akk mibe kerülnek az ilyen UPS-ok?
0
0
0
0
NagyZ avatar
Sziasztok!

Pár kérdés a tápokról: Corsair GS széria megbízható ? vagy inkább Adata HM - szériából vegyek ? Ha egy tápnak 2db 12V os ága van akkor egyiket a CPU másikat a GPU használja ?
Mod.: Egy 14cm es ventilátorral rendelkező táp mennyivel nagyobb egy 12cm el rendelezőnél ? Azaz ha most 150x140x86cm es a mostani táp, a nagyobb beférne ? (nemtudom mennyire érthetően fogalmaztam)
0
0
0
0
Osynho avatar
PR3D0X írta:
Sziasztok lehet hogy nem ide kéne írni de az lenne a problémám hogy a tápegységemnek nem forog a ventilátora lehet hogy "meghalt" de ettől még lehet játszani vagy nagyon túl melegszik majd? mert másikat nem akarok venni!

Gondolom a táp is codegen, ha a ház is az. Én még ventivel se merném hosszútávon használni. 😀 Mivel gyenge minőségű, rossz a hatásfoka, mondjuk 50-60% talán. Tehát 100W terhelésnél 40-50% a hőveszteség, amitől melegedni fog szépen. Rendes védelem híján ez csak tovább fokozza a gondokat. Nem fogyaszt sokat a géped, de ez így elég oroszrulett szitu. 😕
Amennyiben ventit cserélsz, figyelj rá, hogy a gyárival nagyjából megegyező paraméterekkel rendelkezzen az új.
0
0
0
0
niteforce avatar
PR3D0X írta:
Sziasztok lehet hogy nem ide kéne írni de az lenne a problémám hogy a tápegységemnek nem forog a ventilátora lehet hogy "meghalt" de ettől még lehet játszani vagy nagyon túl melegszik majd? mert másikat nem akarok venni!

ha terhelve van akkor melegszik sajnos 😞
Cseréld ki benne a ventit, nem kell új tápot is venni.
0
0
0
0
PR3D0X avatar
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nemismerem azt a márkát, nem lehet valami jó. Ilyet vegyél: Chieftec CTG-500-80P
0
0
0
0
gatya123 avatar
EVOLVE Pulse 550W - ez elég lenne a configomhoz??? most 1mezei 500-as van, azzal játék közben néha kiakad, kikapcsol a gép
0
0
0
0
Osynho avatar
nemkrisz11 írta:
Osynho írta:
Superb 550 nem túl jó vétel.

Amikor én vettem, akkor viszont itt ezt ajánlgatta nekem mindenki.

Akkor rosszul tették. 😀 Az a baj, hogy a 460-as tesója FSP belsős (ami egyébként 400W-os), ez meg AcBel. És a kettő nem egy szint, sajnos. 😕 Ezen kívül az 550W-os mindössze 360W-ot tud 12V-on, amit egy rendesebb 400W is hoz manapság. Nem veszélyes a gépre, mint pl egy Codegen, vagy Mercury, de manapság érdemes másmilyet választani.

Két teszt:
[LINK]
[url]http://realhardtechx.com/index_archivos/Page24656.htm
[/url]

Az a gond, hogy mindenki márka alapján gondolja, hogy egy adott táp jó. Pedig ez nem ilyen egyszerű. Sőt, a Ggia nem is gyárt tápokat, hanem többféle oem cégtől veszi meg a beleket, így a minőség se ugyanaz minden modell esetében. Még az egyébként prémium szintet képviselő Enermax is árul gyengébb minőségű tápot a neve alatt, szóval a márka semmit se jelent.
0
0
0
0
troll56 avatar
Köszönöm a gyors válaszokat akkor ezt veszem szerintem 😀
0
0
0
0
almos avatar
troll56 írta:
Hali!
Szerintetek ez a tápegység megér ennyit és rábízhatom a gépem vagy vegyek másikat ? 😀
Hipro 500W ATX/EATX tápegység, BOX
Ár (bruttó): 11.900 Ft
Részletes jellemzők:
- Maximum output 500W
- 4db 5.25" eszközhöz való tápcsatlakozó
- 1db 3.5" eszközhöz való tápcsatlakozó
- 4db Sata eszközhöz való tápcsatlakozó
- 1db 6+2 pin és 1db 6 pin VGA tápcsatlakozó
- 20 pin + 4 pin
- 12cm ventilátor

Chicony Hipro elég jó tápok,olcsó és megbizható,merem ajánlani.
0
0
0
0
niteforce avatar
Elég jó tápokat gyárt, én a Gigabyte-al tenném egy szintre.
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
troll56 írta:
Hali!
Szerintetek ez a tápegység megér ennyit és rábízhatom a gépem vagy vegyek másikat ? 😀
Részletes jellemzők:
- Maximum output 500W
- 20 pin + 4 pin
- 12cm ventilátor

Nem is merem annyira ezt a tápmárkát, de szerintem ha biztosra akarsz menni akkor Chieftec CTG-500-80P 13.000Ft
0
0
0
0
troll56 avatar
Hali!
Részletes jellemzők:
- Maximum output 500W
- 20 pin + 4 pin
- 12cm ventilátor
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Osynho írta:

Amikor én vettem, akkor viszont itt ezt ajánlgatta nekem mindenki.
0
0
0
0
DCMAN avatar
Corsair TX PSU-650TXV2EU ez milyen?
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Sezx írta:
mi a véleményetek erről a tápról?😃 Gigabyte 550W Superb 550P

Nekem ilyenem van. Sok mindent nem tudok róla elmondani...a kábel túl rövid egy alsó tápos házhoz, és szerintem ennyi pénzért kapsz valami minőségibbet is.
0
0
0
0
Sezx avatar
mi a véleményetek erről a tápról?😃 Gigabyte 550W Superb 550P
0
0
0
0
zlyan avatar
köszönöm a válaszod 😀
0
0
0
0
zlyan avatar
hali
AMD Athlon II X4 640 3.00GHz AM3 BOX
Kingmax 4096MB DDR3 1333MHz CL9
SAPPHIRE HD 4870 X2 2G GDDR5 PCI-E
AASUS M4A78LT-M LX
ST3250318AS ATA Device (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
ehhez a konfighoz jó lenne ez a táp ??Chieftec-iARENA GPA-500S8 500W PFC 80+
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
miki98miki írta:
Ebbe a házba FCPC 2038B
ház - Táp nélkül
:Méret: 390 x 180 x 417mm
Nettó súly: 6 kg
Beépíthető alaplap méret: ATX, Micro-ATX
5.25" meghajtóhely: 4db(külső)
3.5" meghajtóhely: 1db(külső); 4 (belső/rejtett)
Kivezetések: 2x USB 2.0, 1x Mikrofon, 1x Audio.
Hűtési lehetőségek: 1x80mm vagy 1x120mm előlapon, 1x80mm hátlapon, 1x80mm oldallapon.
Bele lehet rakni ilyen tápegységet:Chieftec iArena 400W
Előre is köszönöm!

Bele lehet.

bendeguz írta:
hali tudtok ajánlani tápot ami jó kábel kiosztással rendelkezik és a kábelei elég hosszúak maximum 15k de ha van olcsóbban mondjuk 10k az is a lényeg minőségi legyen és megbízható ehhez a konfighoz kéne haveromnak :i3 530 2,93ghz ,4gb ram, 320gb hdd , a vidikártya nem végleges de kb hd67** és 68** szintre kell gondolni csak azért nem végleges mert még nem tudja melyik legyen szóval ezt a konfigot kéne vinni-e előre is kösz a válaszokat

Chieftec GPS-550
0
0
0
0
bendeguz avatar
hali tudtok ajánlani tápot ami jó kábel kiosztással rendelkezik és a kábelei elég hosszúak maximum 15k de ha van olcsóbban mondjuk 10k az is a lényeg minőségi legyen és megbízható ehhez a konfighoz kéne haveromnak :i3 530 2,93ghz ,4gb ram, 320gb hdd , a vidikártya nem végleges de kb hd67** és 68** szintre kell gondolni csak azért nem végleges mert még nem tudja melyik legyen szóval ezt a konfigot kéne vinni-e előre is kösz a válaszokat
0
0
0
0
kalaoi avatar
Ebbe a házba FCPC 2038B
ház - Táp nélkül
:Méret: 390 x 180 x 417mm
Nettó súly: 6 kg
Beépíthető alaplap méret: ATX, Micro-ATX
5.25" meghajtóhely: 4db(külső)
3.5" meghajtóhely: 1db(külső); 4 (belső/rejtett)
Kivezetések: 2x USB 2.0, 1x Mikrofon, 1x Audio.
Hűtési lehetőségek: 1x80mm vagy 1x120mm előlapon, 1x80mm hátlapon, 1x80mm oldallapon.
Bele lehet rakni ilyen tápegységet:Chieftec iArena 400W
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
almos avatar
gyenesmartin írta:
Bershka írta:
Heló. Enermax NAXN 550W jó táp?
Nem annyira. Mivel nem igazi enermax.

Uhh, tényleg. Most hogy irtad már nekem is eszembe jutott...de azért még akkor sem egy rossz táp,rá merném bizni a gépem 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Bershka írta:
Nem annyira. Mivel nem igazi enermax.
0
0
0
0
almos avatar
Az nagyon is jó táp!
0
0
0
0
Bershka avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Sezx írta:
Milyen mákájú tápot ajánlotok? chieftec, thermal take, cooler master vagy corsair?

olvass feljebb, nemrég írták le az összes jó tápot 😆
0
0
0
0
Sezx avatar
Milyen mákájú tápot ajánlotok? chieftec, thermal take, cooler master vagy corsair?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció