deni10 írta:
Sziasztok! Tápegység vásárlásban szeretném kikérni a véleményeteket.
Ezek közül szeretnék választani, vagy ha tudtok ajánlani ugyanilyen árkategóriában jobbat:
ADATA HM-550
Sharkoon WPM 600
Sharkoon az jó tápegység. Megéri megvenni, de ajánlom még figyelmedbe a Chieftec 600W-ot.
Ezek közül szeretnék választani, vagy ha tudtok ajánlani ugyanilyen árkategóriában jobbat:
ADATA HM-550
Sharkoon WPM 600
bakozsolt írta:
Pacsi
nekem tudnátok segíteni?
450-500W-os tápot keresek Thermaltake commander msi(sorozatszámát nem tom hirtelen...,) gépházba mert a régi tápom Atx 24tűs és 4 tűs tápkábele nem ér el addig...
hosszabbítóval lehetne megoldani de az úgy nem éri meg...
Pacsi
nekem tudnátok segíteni?
450-500W-os tápot keresek Thermaltake commander msi(sorozatszámát nem tom hirtelen...,) gépházba mert a régi tápom Atx 24tűs és 4 tűs tápkábele nem ér el addig...
Osynho írta:
Bőven elég hozzá, a 450W, és CTG is jó választás. Az oem, egy körítések nélküli csomag, nincs hozzá tápkábel, stb, de maga a táp ugyanaz, mint a dobozos, szal nyugodtan megveheted.
Bőven elég hozzá, a 450W, és CTG is jó választás. Az oem, egy körítések nélküli csomag, nincs hozzá tápkábel, stb, de maga a táp ugyanaz, mint a dobozos, szal nyugodtan megveheted.
cseszka írta:
Elsö kérdés,te vajdasági vagy?😃
A chieftecröl annyit h nem mindegyik ups-al tudnak dolgozni.
Kát féle létezik,az egyik amejnek jele szögletes vonallal jelölik,nemtom mi a neve a másik meg sinus,vagyis hullámos.
Achieftec tápok csak eggyikröl mennek ha joltom,sok ien problémát hallotam már,ennek nézz utánna,nekem is chieftec van,viszont nincs ups-om.
Első válsz: igen, vajdasági😆
A válaszodról: egy tökéletesen jó magyarázat teljesen felesleges elpocsékolása😆😆😂😂 utólag már tudom, h a k*rva chieftec táp nem haverkodik az UPS-ommal, épp ezét akarom lecserélni egy olyanra, ami passzol hozzá, és ezzel kapcsoltban kellene vmi tanács 😃
Kát féle létezik,az egyik amejnek jele szögletes vonallal jelölik,nemtom mi a neve a másik meg sinus,vagyis hullámos.
Achieftec tápok csak eggyikröl mennek ha joltom,sok ien problémát hallotam már,ennek nézz utánna,nekem is chieftec van,viszont nincs ups-om.
Na most az a helyzet, h mivel ez a táp aktív PFC-s, ezért a szünetmentes UPS-om nem működik vele rendesen - kb sehogy, néha-néha fogja meg. Mekérdeztem egyik ismerősömet ezzel kapcsolatban, azt mondta, h adjam el a mostani UPS-omat, mert vannak olyanok is, amik már az ilyen aktív PFC-s tápokhoz valók, és vegyek olyat. Erről szeretnék kérni véleményt, h ez igaz-e, illetve ha igen, akk mibe kerülnek az ilyen UPS-ok?
Pár kérdés a tápokról: Corsair GS széria megbízható ? vagy inkább Adata HM - szériából vegyek ? Ha egy tápnak 2db 12V os ága van akkor egyiket a CPU másikat a GPU használja ?
Mod.: Egy 14cm es ventilátorral rendelkező táp mennyivel nagyobb egy 12cm el rendelezőnél ? Azaz ha most 150x140x86cm es a mostani táp, a nagyobb beférne ? (nemtudom mennyire érthetően fogalmaztam)
PR3D0X írta:
Sziasztok lehet hogy nem ide kéne írni de az lenne a problémám hogy a tápegységemnek nem forog a ventilátora lehet hogy "meghalt" de ettől még lehet játszani vagy nagyon túl melegszik majd? mert másikat nem akarok venni!
Gondolom a táp is codegen, ha a ház is az. Én még ventivel se merném hosszútávon használni. 😀 Mivel gyenge minőségű, rossz a hatásfoka, mondjuk 50-60% talán. Tehát 100W terhelésnél 40-50% a hőveszteség, amitől melegedni fog szépen. Rendes védelem híján ez csak tovább fokozza a gondokat. Nem fogyaszt sokat a géped, de ez így elég oroszrulett szitu. 😕
Amennyiben ventit cserélsz, figyelj rá, hogy a gyárival nagyjából megegyező paraméterekkel rendelkezzen az új.
PR3D0X írta:
Sziasztok lehet hogy nem ide kéne írni de az lenne a problémám hogy a tápegységemnek nem forog a ventilátora lehet hogy "meghalt" de ettől még lehet játszani vagy nagyon túl melegszik majd? mert másikat nem akarok venni!
ha terhelve van akkor melegszik sajnos 😞
Cseréld ki benne a ventit, nem kell új tápot is venni.
Amikor én vettem, akkor viszont itt ezt ajánlgatta nekem mindenki.
Akkor rosszul tették. 😀 Az a baj, hogy a 460-as tesója FSP belsős (ami egyébként 400W-os), ez meg AcBel. És a kettő nem egy szint, sajnos. 😕 Ezen kívül az 550W-os mindössze 360W-ot tud 12V-on, amit egy rendesebb 400W is hoz manapság. Nem veszélyes a gépre, mint pl egy Codegen, vagy Mercury, de manapság érdemes másmilyet választani.
Két teszt:
[LINK]
[url]http://realhardtechx.com/index_archivos/Page24656.htm
[/url]
Az a gond, hogy mindenki márka alapján gondolja, hogy egy adott táp jó. Pedig ez nem ilyen egyszerű. Sőt, a Ggia nem is gyárt tápokat, hanem többféle oem cégtől veszi meg a beleket, így a minőség se ugyanaz minden modell esetében. Még az egyébként prémium szintet képviselő Enermax is árul gyengébb minőségű tápot a neve alatt, szóval a márka semmit se jelent.
Sezx írta:
mi a véleményetek erről a tápról?😃 Gigabyte 550W Superb 550P
Nekem ilyenem van. Sok mindent nem tudok róla elmondani...a kábel túl rövid egy alsó tápos házhoz, és szerintem ennyi pénzért kapsz valami minőségibbet is.
hali
AMD Athlon II X4 640 3.00GHz AM3 BOX
Kingmax 4096MB DDR3 1333MHz CL9
SAPPHIRE HD 4870 X2 2G GDDR5 PCI-E
AASUS M4A78LT-M LX
ST3250318AS ATA Device (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
ehhez a konfighoz jó lenne ez a táp ??Chieftec-iARENA GPA-500S8 500W PFC 80+
miki98miki írta:
Ebbe a házba FCPC 2038B
ház - Táp nélkül
:Méret: 390 x 180 x 417mm
Nettó súly: 6 kg
Beépíthető alaplap méret: ATX, Micro-ATX
5.25" meghajtóhely: 4db(külső)
3.5" meghajtóhely: 1db(külső); 4 (belső/rejtett)
Kivezetések: 2x USB 2.0, 1x Mikrofon, 1x Audio.
Hűtési lehetőségek: 1x80mm vagy 1x120mm előlapon, 1x80mm hátlapon, 1x80mm oldallapon.
Bele lehet rakni ilyen tápegységet:Chieftec iArena 400W
Előre is köszönöm!
Bele lehet.
bendeguz írta:
hali tudtok ajánlani tápot ami jó kábel kiosztással rendelkezik és a kábelei elég hosszúak maximum 15k de ha van olcsóbban mondjuk 10k az is a lényeg minőségi legyen és megbízható ehhez a konfighoz kéne haveromnak :i3 530 2,93ghz ,4gb ram, 320gb hdd , a vidikártya nem végleges de kb hd67** és 68** szintre kell gondolni csak azért nem végleges mert még nem tudja melyik legyen szóval ezt a konfigot kéne vinni-e előre is kösz a válaszokat
hali tudtok ajánlani tápot ami jó kábel kiosztással rendelkezik és a kábelei elég hosszúak maximum 15k de ha van olcsóbban mondjuk 10k az is a lényeg minőségi legyen és megbízható ehhez a konfighoz kéne haveromnak :i3 530 2,93ghz ,4gb ram, 320gb hdd , a vidikártya nem végleges de kb hd67** és 68** szintre kell gondolni csak azért nem végleges mert még nem tudja melyik legyen szóval ezt a konfigot kéne vinni-e előre is kösz a válaszokat
Ebbe a házba FCPC 2038B
ház - Táp nélkül
Hűtési lehetőségek: 1x80mm vagy 1x120mm előlapon, 1x80mm hátlapon, 1x80mm oldallapon.
Előre is köszönöm!
ADATA HM-550
Sharkoon WPM 600
Sharkoon az jó tápegység. Megéri megvenni, de ajánlom még figyelmedbe a Chieftec 600W-ot.
ADATA HM-550
Sharkoon WPM 600
OCZ ModXStream PRO 500W-ról van valakinek véleménye v tapasztalata?
Pacsi
nekem tudnátok segíteni?
Mekkora keret van rá?
nekem tudnátok segíteni?
Köszönöm szépen a válaszodat!
Szerk: Szívesen. 😀
Egy HD 6770re gondoltam!
Ez elég lenne neki?
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=938
Azt olvastam hogy a HD6770nek kell a 450es táp legalább, de én nem értek ehhez.
Meg az OEM!? Olyant szabad venni? Ezt sem tudom eldönteni miért jó!
Segítsetek nekem legyetek szívesek! Köszönöm!
2 db GTX 460 mx tdp 320W ~ 250 W max játék alatt. Úgyhogy bőven elég neki.
Sziasztok!
Egy XFX Core Edition 650W táp mennyire megbízható ? Egy GTX 460 SLI-t simán vinne ?
Az k*rva jó tényleg de azért én még 100 wattot rádobnék és vennék egy ilyet:https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=2228
De a poént félretéve szerintem is elvinné.😃
Egy XFX Core Edition 650W táp mennyire megbízható ? Egy GTX 460 SLI-t simán vinne ?
Első válsz: igen, vajdasági😆
A válaszodról: egy tökéletesen jó magyarázat teljesen felesleges elpocsékolása😆😆😂😂 utólag már tudom, h a k*rva chieftec táp nem haverkodik az UPS-ommal, épp ezét akarom lecserélni egy olyanra, ami passzol hozzá, és ezzel kapcsoltban kellene vmi tanács 😃
Egy félig meddig ide tartozó kérdésem lenne. Lecseréltem az LC Power tápom egy Chieftecre.
http://www.gigatronshop.com/napajanja/chieftec_bps-500s_500w_nitro_series_full-1652
Na most az a helyzet, h mivel ez a táp aktív PFC-s, ezért a szünetmentes UPS-om nem működik vele rendesen - kb sehogy, néha-néha fogja meg. Mekérdeztem egyik ismerősömet ezzel kapcsolatban, azt mondta, h adjam el a mostani UPS-omat, mert vannak olyanok is, amik már az ilyen aktív PFC-s tápokhoz valók, és vegyek olyat. Erről szeretnék kérni véleményt, h ez igaz-e, illetve ha igen, akk mibe kerülnek az ilyen UPS-ok?
Pár kérdés a tápokról: Corsair GS széria megbízható ? vagy inkább Adata HM - szériából vegyek ? Ha egy tápnak 2db 12V os ága van akkor egyiket a CPU másikat a GPU használja ?
Mod.: Egy 14cm es ventilátorral rendelkező táp mennyivel nagyobb egy 12cm el rendelezőnél ? Azaz ha most 150x140x86cm es a mostani táp, a nagyobb beférne ? (nemtudom mennyire érthetően fogalmaztam)
Gondolom a táp is codegen, ha a ház is az. Én még ventivel se merném hosszútávon használni. 😀 Mivel gyenge minőségű, rossz a hatásfoka, mondjuk 50-60% talán. Tehát 100W terhelésnél 40-50% a hőveszteség, amitől melegedni fog szépen. Rendes védelem híján ez csak tovább fokozza a gondokat. Nem fogyaszt sokat a géped, de ez így elég oroszrulett szitu. 😕
Amennyiben ventit cserélsz, figyelj rá, hogy a gyárival nagyjából megegyező paraméterekkel rendelkezzen az új.
ha terhelve van akkor melegszik sajnos 😞
Cseréld ki benne a ventit, nem kell új tápot is venni.
Superb 550 nem túl jó vétel.
Akkor rosszul tették. 😀 Az a baj, hogy a 460-as tesója FSP belsős (ami egyébként 400W-os), ez meg AcBel. És a kettő nem egy szint, sajnos. 😕 Ezen kívül az 550W-os mindössze 360W-ot tud 12V-on, amit egy rendesebb 400W is hoz manapság. Nem veszélyes a gépre, mint pl egy Codegen, vagy Mercury, de manapság érdemes másmilyet választani.
Két teszt:
[LINK]
[url]http://realhardtechx.com/index_archivos/Page24656.htm
[/url]
Az a gond, hogy mindenki márka alapján gondolja, hogy egy adott táp jó. Pedig ez nem ilyen egyszerű. Sőt, a Ggia nem is gyárt tápokat, hanem többféle oem cégtől veszi meg a beleket, így a minőség se ugyanaz minden modell esetében. Még az egyébként prémium szintet képviselő Enermax is árul gyengébb minőségű tápot a neve alatt, szóval a márka semmit se jelent.
Hali!
Szerintetek ez a tápegység megér ennyit és rábízhatom a gépem vagy vegyek másikat ? 😀
Hipro 500W ATX/EATX tápegység, BOX
Ár (bruttó): 11.900 Ft
Részletes jellemzők:
- Maximum output 500W
- 4db 5.25" eszközhöz való tápcsatlakozó
- 1db 3.5" eszközhöz való tápcsatlakozó
- 4db Sata eszközhöz való tápcsatlakozó
- 1db 6+2 pin és 1db 6 pin VGA tápcsatlakozó
- 20 pin + 4 pin
- 12cm ventilátor
Chicony Hipro elég jó tápok,olcsó és megbizható,merem ajánlani.
Hali!
Szerintetek ez a tápegység megér ennyit és rábízhatom a gépem vagy vegyek másikat ? 😀
Részletes jellemzők:
- Maximum output 500W
- 20 pin + 4 pin
- 12cm ventilátor
Nem is merem annyira ezt a tápmárkát, de szerintem ha biztosra akarsz menni akkor Chieftec CTG-500-80P 13.000Ft
Részletes jellemzők:
- Maximum output 500W
- 20 pin + 4 pin
- 12cm ventilátor
Superb 550 nem túl jó vétel.
mi a véleményetek erről a tápról?😃 Gigabyte 550W Superb 550P
Nekem ilyenem van. Sok mindent nem tudok róla elmondani...a kábel túl rövid egy alsó tápos házhoz, és szerintem ennyi pénzért kapsz valami minőségibbet is.
AMD Athlon II X4 640 3.00GHz AM3 BOX
Kingmax 4096MB DDR3 1333MHz CL9
SAPPHIRE HD 4870 X2 2G GDDR5 PCI-E
AASUS M4A78LT-M LX
ST3250318AS ATA Device (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
ehhez a konfighoz jó lenne ez a táp ??Chieftec-iARENA GPA-500S8 500W PFC 80+
Ebbe a házba FCPC 2038B
ház - Táp nélkül
Előre is köszönöm!
Bele lehet.
bendeguz írta:
Chieftec GPS-550
ház - Táp nélkül
Előre is köszönöm!
Heló. Enermax NAXN 550W jó táp?
Uhh, tényleg. Most hogy irtad már nekem is eszembe jutott...de azért még akkor sem egy rossz táp,rá merném bizni a gépem 😀
Heló. Enermax NAXN 550W jó táp?
Milyen mákájú tápot ajánlotok? chieftec, thermal take, cooler master vagy corsair?
olvass feljebb, nemrég írták le az összes jó tápot 😆