Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GAMER2 avatar
niteforce írta:
ha olcsót akarsz vegyél egy chieftec iarena 450-es tápot, 8K körül mozog az ára. EZ biztos hogy elviszi.
nem kell ide 550-600 wattos táp.

Hátja 😉
0
0
0
0
niteforce avatar
ha olcsót akarsz vegyél egy chieftec iarena 450-es tápot, 8K körül mozog az ára. EZ biztos hogy elviszi.
nem kell ide 550-600 wattos táp.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Az ADATA tápok sztem királyak. De szerintem az XFX 650-est vedd. Mert ha megnézed az XFX "csak" 4 ezer forintal drágább.De ha ezt is sokallod akkor még ott van az XFX 450-es tápja amit 16000-ért már meg tudsz venni.😉 De ha nem tetszenek az XFX-ek akkor ezt vásárold:Enermax NAXN 80+ 500W😀
0
0
0
0
no avatar
Néztem egy ADATA 550-es tápot.
Ez szerintetek megfelel?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
gotrabi8 írta:
Hát olyan sokat már nem nagyon akarok tápért adni
Köszönöm a gyors válaszokat

Márpedig az határozza meg a gép élettartamát. Azon nem szabad spórolni. Ha az ember pénzszűkében, akkor vagy gyűjtsön még, vagy esetleg valamelyik másik alkatrészből spóroljon. Személy szerint én a házon spórolnék, mert az egyáltalán nem szükséges a működéshez.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
gotrabi8 írta:
Akkor XFX 450W vagy 550W. Ennyit azért nem árt rákölteni egy ilyen géphez.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Jajj, bocsesz én a 650-es XFX-et akartam 😆 Szóval akkor nem kell 850Watt csak egy ilyen😶FX 650W Pro Series
0
0
0
0
niteforce avatar
850 -es táp ekkora géphez.
egy 500-as vígan elég. bár nem tudom hogy a sharkoon az milyen minőség, de ha jó akkor bőven elég hozzá.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Szia! Én ezt ajánlom: XFX 850W Pro Series 😉
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
Szerintetek egy
Sharkoon WPM 500W-os táp menyire megbízható?
Ehez a konfighoz jó vagy ajánlanátok valami mást?
AMD 960T
HD 6950 vagy egy kis idő múlva HD 7850 vagy 7870
ASUS M5A99X EVO
CORSAIR 8GB 1600 MHZ
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Amelyik jobb árban van 😃
0
0
0
0
AlwinHD avatar
2 táp között gondolkodom, csak nem tudom melyiket érné meg megvenni, szerintetek? Corsair CX 600W vagy Chieftec A-80 CTG-600-80P 600W
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
johnny63 írta:
gyenesmartin írta:
johnny63 írta:
I.P.O.N-on nézelődj, ott vettem a tápot
bocsi de csak így adja ki az üzlet nevét a pontokat szedd ki belőle
Akkor onnan ez van ami elég jó:COOLERMASTER GX 550W RS-550-ACAA-D3 (Mindenféleképpen a D3-as legyen)
Nem tudom mennyiért vetted a corsairt, lehet hogy kéne még fizetned utána.

Köszi a segítséget! Ez tényleg jónak tűnik. Lehet, hogy ez lesz a kiválasztott.😀
Nincs mit.
0
0
0
0
randal avatar
johnny63 írta:
gyenesmartin írta:
johnny63 írta:
Akkor onnan ez van ami elég jó:COOLERMASTER GX 550W RS-550-ACAA-D3 (Mindenféleképpen a D3-as legyen)

Köszi a segítséget! Ez tényleg jónak tűnik. Lehet, hogy ez lesz a kiválasztott.😀

De nagyon figyelj hogy D3-as legyen (Enhance beles) és ne E3-as (ami Seventeam beles) , mert E3-as verziójú esetleges túlterhelés esetén akár tönkremehet.
0
0
0
0
johnny632 avatar
gyenesmartin írta:
johnny63 írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
innen a gépigény shopból pl 😀
pl ez egy olcsó, de jó kis táp 😀
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=864
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
elég egy jó minőségű 300 , 350 es táp is.
Ha a jövőre is gondolsz vegyél egy 400-450 Wattosat

hát én egy 400W-osra gondoltam az meg elvihet erosebb kartyát is ha minden igaz
köszi a vélemenyt,esetleg ha tudnal adni valmilyen linket hol lehet venni meköszönném😀
0
0
0
0
niteforce avatar
elég egy jó minőségű 300 , 350 es táp is.
Ha a jövőre is gondolsz vegyél egy 400-450 Wattosat
0
0
0
0
no avatar
hello
segitséget kérnék,milyen tápegységet vegyek egy ilyen gephez:
MSI p915 neo 2 platinum
Pentium 4-630-3Ghz HT
2x2GB Ram
Gigabite-8400gs,512Mb DDR2
320GB HDD SATA
LG dvd iró.
öreg gép de valahogy nekem 300W os tápegyseggel nem akar müködni a grafika csak 4 biten,es ezert is kellene h milyet vegyek.elöre is köszönöm
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
johnny63 írta:
0
0
0
0
johnny632 avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
johnny63 írta:
gyenesmartin írta:
johnny63 írta:
Segítsetek! Van nekem 1 Corsair CX600-as tápom, ami 5 hónap használat után elfüstölt. Garis ugyan, de már több mint 1 hónapja várok a másik tápra, viszont azt mondják nem tudják mikor jön meg a csere, de ha nagyon türelmetlen vagyok, akkor lecserélik 1 másikra. Ti mit ajánlanátok, ami lényegében 550-650W-os lenne, nekem elég ha csak SATA csatik vannak benne, de a lényeg, hogy 24 pin-es alaplapi, 8 pines CPU, és 2 x 6 pin-es PCIE csati legyen. És az ára ne haladja meg a 20 rongyot.
GIGABYTE megéri, avagy inkább valami másik márka legyen?
A válaszokat előre is köszönöm!
XFX Core Editin 550W. Erősebb mint az a corsair én nagyjából egy árban van. Viszont nem tudom, hogy van e ott ilyen.

Néztem és sajna XFX nincs a listájukon.😞
Mik vannak?
0
0
0
0
johnny632 avatar
gyenesmartin írta:
johnny63 írta:
Segítsetek! Van nekem 1 Corsair CX600-as tápom, ami 5 hónap használat után elfüstölt. Garis ugyan, de már több mint 1 hónapja várok a másik tápra, viszont azt mondják nem tudják mikor jön meg a csere, de ha nagyon türelmetlen vagyok, akkor lecserélik 1 másikra. Ti mit ajánlanátok, ami lényegében 550-650W-os lenne, nekem elég ha csak SATA csatik vannak benne, de a lényeg, hogy 24 pin-es alaplapi, 8 pines CPU, és 2 x 6 pin-es PCIE csati legyen. És az ára ne haladja meg a 20 rongyot.
XFX Core Editin 550W. Erősebb mint az a corsair én nagyjából egy árban van. Viszont nem tudom, hogy van e ott ilyen.

Néztem és sajna XFX nincs a listájukon.😞
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
johnny63 írta:
0
0
0
0
johnny632 avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Elég lesz hozzá.

Proci 95W, VGA 160W, egyéb 50W, Ez max 305W, de kb. 260-at fog enni a gép.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Hali!

Egy 450w-os chieftec táp elbírná ezt a konfigot?

Intel Q9400 OC 3360 MHz
Kingston HyperX 2x2GB DDR2 800MHz OC 841 MHz
Gainward GTX460 Golden Sample 2GB GDDR5
1,5TB HDD (1TB+500GB)
Gigabyte lap

Haverom most akarja venni ezt a vga-t, de nem biztos benne, h ehhez még elég lesz a tápja...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
cadillacv8 írta:
ja tényleg..ha ellövi őket az sem olcsó mutatvány 😆 ..darabja kb 6 ampert zabál ..kiváncsi leszek elbír-e 3 db -ot 😆 ,arra gondolni sem mertem hogy a géppel csináljak belőle kenyérpirítót 😆
Nemtudom. Nekem a codegen 400w-osom még elbírt 3db 12voltos 50w-os halogén izzót. De épphogy csak.
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
ja tényleg..ha ellövi őket az sem olcsó mutatvány 😆 ..darabja kb 6 ampert zabál ..kiváncsi leszek elbír-e 3 db -ot 😆 ,arra gondolni sem mertem hogy a géppel csináljak belőle kenyérpirítót 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
cadillacv8 írta:
Cserélik a tápot egy ugyanolyanra. De a többi alkatrészt amit vitt magával nem.

DDDDD az jó :-)))) Amit magával visz az max 3-4 db 75w-os gépkocsi izzó:-)))
Most miért? Azokat nem fogják cserélni 😃.
0
0
0
0
cadillacv8 avatar

DDDDD az jó :-)))) Amit magával visz az max 3-4 db 75w-os gépkocsi izzó:-)))
0
0
0
0
Thomech avatar
DCMAN írta:
CoolerMaster Silent Pro Gold széri milyen?van valakinek?tapasztalat? vélemény?

Nekem nincs róla véleményem de nekik van! 😆
http://prohardver. hu/teszt/cooler_master_tap_arany_fokozattal/cooler_master_silent_pro_gold_600_belulrol.html
0
0
0
0
DCMAN avatar
CoolerMaster Silent Pro Gold széri milyen?van valakinek?tapasztalat? vélemény?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
cadillacv8 írta:
Nem kell félni, jó kis táp az. Nem felsőkategóriás Seasonic bélre épül, hanem CWT-re, és nem 100% japán a kondikészlete, de ettől még megbízható, erős tápegység.

Köszi,ez kicsit helyretette a lekivilágom :-))

Ha a Garis Lc Páwerm ne adj isten "véletlenül" meghal,azt javítják ,cserélik ,vagy levásárolhatom vagy mi történik a tápgarinál ? :-)
Pl terhelés alatt "átmenetileg " megáll a ventillátor és baja lesz :-)
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Nem kell félni, jó kis táp az. Nem felsőkategóriás Seasonic bélre épül, hanem CWT-re, és nem 100% japán a kondikészlete, de ettől még megbízható, erős tápegység.

Köszi,ez kicsit helyretette a lekivilágom :-))

Ha a Garis Lc Páwerm ne adj isten "véletlenül" meghal,azt javítják ,cserélik ,vagy levásárolhatom vagy mi történik a tápgarinál ? :-)
Pl terhelés alatt "átmenetileg " megáll a ventillátor és baja lesz :-)
0
0
0
0
bakozsolt avatar
Osynho írta:
bakozsolt írta:
Pacsi
nekem tudnátok segíteni?
450-500W-os tápot keresek Thermaltake commander msi(sorozatszámát nem tom hirtelen...,) gépházba mert a régi tápom Atx 24tűs és 4 tűs tápkábele nem ér el addig...
hosszabbítóval lehetne megoldani de az úgy nem éri meg...

Mekkora keret van rá?

Bocs a nem válaszolásért...csak már megoldottam olcsón tudtam beszerezni hosszabbítót és jó lett...
de amúgy 10k lenne rá a keret mert úgyis újítani akarok majd a közel jövőben csak most az áfa miatt ... drága minden.
0
0
0
0
Osynho avatar
cadillacv8 írta:
Már úton van a Corsair GS600,egy nem megépült konfig első vásárolt darabja,kb 1 hónapot ment mert a srác akié volt gamer laptopot vett végül..igy 15E-megörökölhettem,az 1 hónapot egy P4-ben töltötte a táp egy 9550-es videokártya társaságában,igy langyos sem lett,gari van rá majd 2 év...visszacsinálni már nem tudom csak izgat hogy mi a rossz ebben a szériában :-))

Nem kell félni, jó kis táp az. 😀 Nem felsőkategóriás Seasonic bélre épül, hanem CWT-re, és nem 100% japán a kondikészlete, de ettől még megbízható, erős tápegység.
0
0
0
0
niteforce avatar
Devis írta:
nyugodtan vegyél chieftec tápot. nem 1 embernek van itt az oldalon olyan tápja, köztük nekem is, és még senki nem panaszkodott volna. mellesleg ha az elszáll a géped túléli, nem úgy mintha a fent említett 2 táp halna meg.
chieftec ctg-400 ~ 10000ft

nekem is 400-as chieftecem van, ráadásul egy HD6870-et kell neki hajtania.
előtte egy HD 5670 volt.
már lassan egy éve tökéletesen működik.
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Már úton van a Corsair GS600,egy nem megépült konfig első vásárolt darabja,kb 1 hónapot ment mert a srác akié volt gamer laptopot vett végül..igy 15E-megörökölhettem,az 1 hónapot egy P4-ben töltötte a táp egy 9550-es videokártya társaságában,igy langyos sem lett,gari van rá majd 2 év...visszacsinálni már nem tudom csak izgat hogy mi a rossz ebben a szériában :-))
0
0
0
0
Devis avatar
nyugodtan vegyél chieftec tápot. nem 1 embernek van itt az oldalon olyan tápja, köztük nekem is, és még senki nem panaszkodott volna. mellesleg ha az elszáll a géped túléli, nem úgy mintha a fent említett 2 táp halna meg.
chieftec ctg-400 ~ 10000ft
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Nem olyan rossz ez az lc 6550 csak,van itthon egy elfekvő vadi új használt tényleg ratyi stbility power tápom...az 5000ft..abszolute néma csendben megy,és nem melegszik,az lc egy 2 magos konfigtól meg langyos ..ez nekem furcsa..viszont tény ha a stability elszálna lehet még a házat is dobhatnám ki :-)) Igaz a ST power tápot csak egy komprsszor hajtására használom havi 1x gépbe nem rakom bele...
A Chieftec tápok meg a bolt szerint "nem a legjobb sorozat" igaz a gépeket nem vitték el de 3-4 hónap után kampec..
Bár barátomnak egy 5 éves van és tökéletes..nemhiába minden kinában készül nagy a szórás ..
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
cadillacv8 írta:
Sziasztok !

A jelenlegi gépemben egy vacak "550"w-os Lc-power 6550 v2.2 próbál feszültséghez hasonló dolgot generálni,super silentnek írjak de bazi hangos szélzaja van és fosok is tőle kicsit..
Kicsit feljebb olvastam hogy a Corsair GS széria = szar ...
úton van felém egy ilyen táp a Lc lecserélésére a GS 600-as változat .
Kicsit túl lesz méretezve a konfigomra bár ez talán nem baj..csak most megint olyan érzésem van hogy nem alhatok nyugodtan..ez a tápmizéria megőrjít...kezdek akkumulátorban gondolkodni lassan :-)))
Chieftecet nem akartam mert azok a cégnél szinte havi rendszerességgel halnak meg ...
Vegyél xfx core edition 550w-ot. Egyik legnagyobb márka van a belsejébe.
De a 450W-os is simán elbírná a géped, még fejlesztés után is.
0
0
0
0
cseszka avatar
...az LC Power tápok annyira nem rosszak közép kategoriás tápok,attol vannak sokkal rosszabak is.A corsairt nemtom,olyanom még nemvolt,viszont a chieftec-el megvagyok elégedve.Az elözö gépemben is az volt,eladtam,aki mgvette mainapig azzal használya.Most is az van,és betyár jolmegy.A cégnél ehet h valami 100forintos kinai csiftek van,mert az eredetiek nem halnak meg.Szinte az én gépem is megy napokig kikapcs nélkül,és még szünetmentes tápom sincs.
0
0
0
0
cadillacv8 avatar
Sziasztok !

A jelenlegi gépemben egy vacak "550"w-os Lc-power 6550 v2.2 próbál feszültséghez hasonló dolgot generálni,super silentnek írjak de bazi hangos szélzaja van és fosok is tőle kicsit..
Kicsit feljebb olvastam hogy a Corsair GS széria = szar ...
úton van felém egy ilyen táp a Lc lecserélésére a GS 600-as változat .
Kicsit túl lesz méretezve a konfigomra bár ez talán nem baj..csak most megint olyan érzésem van hogy nem alhatok nyugodtan..ez a tápmizéria megőrjít...kezdek akkumulátorban gondolkodni lassan :-)))
Chieftecet nem akartam mert azok a cégnél szinte havi rendszerességgel halnak meg ...
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Sziasztok! Szerintetek elvinne egy XFX Core Edition 80+ ProSeries 450W két darab Asus EAH6770Cucore-t? Természetesen crossfireben😀. Válaszotokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
deni10 avatar
Köszönöm a gyors válaszokat!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció