Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Videókártya vásárlás előtt állok, de nem tudok dönteni.
Rengeteg fórumot olvastam, tesztet, összehasonlítást, de mindenhol csak Nvidia-s, vagy AMD-s fanboy ok írtak. 😞
Szóval 2 kártyát néztem ki, mindkettő egyárban van.
- Asus GTX960 2GB GDDR5 STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5
vagy
- Gigabyte R9 280 OC 3GB DDR5 GV-R928WF3OC-3GD
Az R9 280 papíron jobb, de nem sok összehasonlításban jött ki.
600-as Cooler Master tápom van, ami elvileg elbírna az R9-el is. Csak attól félek, hogy a szűkösebb hely miatt megfőzné magát.
Eddig mindig Nvidia-t vettem, de kb 4 éve egy Asus HD 5770-et örököltem meg, és eléggé meggyőzött.
Kérlek titeket segítsetek!
Válaszotokat előre is köszönöm!
Szinte teljesen mind1 melyiket veszed.
Az órajelek is közel azonosak, ahogy olvastam mind2 kártyának hatékony és csendes a hűtője.
1. asus geforce gtx 960 strix oc 2 gb
2. gigabyte geforce gtx 960 gaming g1 2gb
a választ előre is köszönöm
r9 270
R3mZy: Nem.
A közeljövőben tervezek egy új kártyát.
Amit kinéztem az egy Gigabyte gtx 960 g1 gaming 4gb-os)77-79k) de még gondolkodom gtx 970 g1-en is csak igazából sajnálnék 100-110-et kiadni egy videókártyáért. Mit gondoltok?
GTX 560Ti esetleg GTX 660 és még talán GTX750.
De láttam már a hardverapron GTX 580-at is.
[LINK]
Mert itt a nagy kavarásban már nem tudom mi van.... 😆
Viszont ez tűnik jónak processzor szempont alapján és még árban is, az meg csak hogy 3GB... hát arra meg a játék készítők szedjék össze magukat és optimalizálják jól a dolgokat, mert 4K-ban amúgy se tudnám futtatni a dolgokat olyan monitor hiányában, szóval a fullHD bőven elég.
Azt is nézzük már, hogy melyiknek mekkora a TDP mennyisége(960 120W, 760 meg 170W), plusz a 960 órajele gyorsabb, mint a 760é.
Jaa hogy FX-6300-as a processzorod.. Olyan esetben tényleg CPU Limit lenne..
Hát ha a [LINK]-ot elbírja a proci (AMD FX-6300), akkor nekem tökéletes az, de a lényeg az hogy a processzor elbírja-e vagy sem...
[url]http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_960_g1_gaming_4gb_review,19.html[/url]
Azért fontos, mert az igazi "másztergámer" társadalmat zavarja, ha hangosan hűt a videókártya, másrészről pedig jóval rosszabb a hőleadása neki. Én a lenti kártyákat nem javasolnám, ha valami olcsóbb, de 4 gigás kártya után nézelődsz, ami Nvidiás, "kisebb", kevesebbet fogyaszt, és egy FULL HD felbontásra tökéletes, javaslom a GTX 960 GAMING G4 4GB GDDR5-s változatát. További infó arról a kártyáról:
https://www.pcx.hu/termek/msi-gtx-960-gaming-4g-4gb-gddr5-videok-rtya-884825
Teszt:
http://pcworld.hu/tesztek/teszt-msi-geforce-gtx-960-gaming-4g.html
Most akkor van elvileg 3 választhatóságom, mert akkor ezek szerint [LINK] már sok neki.
Viszont van itt még [LINK]-os, amit nem igen szeretnék mert "csak" 3GB.
Aztán [LINK], ami nem tudom, mert nvidia és nem ismerem.
És végül [LINK], ami szerintem a legjobbnak tűnik nekem, de nem tudom, azért is kérném a tanácsokat hogy melyik is lenne az ami jó lenne a procihoz, és még tartana is egy darabig az élete a játékok között?
Bocsánat az értetlenségem és bénaságom miatt, de jobb mindent megkérdezni, mert nem egy olcsó dolog ez, és azért rosszat nem akarnék venni. 😀
Azt szeretném kérdezni hogy az AMD FX-6300-as procihoz melyik az a videokártya ami a maximum el visz, azaz amit elbír, mi a felső határ, mert most vagyok új vga vásárlás küszöbén, és megérdeklődöm hogy példáúl egy R9 290-es ebír-e vagy az már sok neki, de mindenféleképpen egy 4gbost szeretnék, szóval melyik az a határ vga amit érdemes venni hozzá?
És ha már van válasz akkor az is érdekelne hogy milyen tápegység kéne hozzá?
Mert gondolom a mostani ratyi 550W-om nem elég egy nagy vgahoz már, elsőnek egy Corsair 600W CX600M néztem ki, csak nem tudom a vgat, így nem tudom mi kéne.
melyik jobb kártya?
A gépembe szeretnék egy erősebb vga-t vásárolni. Ti mit ajánlanátok válaszokat PÜ-be kérném!
Válaszokat előre is kösz
Ismerősöm viszonylag olcsón(10e ft) jutna hozzá a következő videókártyához: ATI Firepro V4800 ddr5 128bit.
A kérdésem az lenne, hogy alkalmas-e játékok futtatására?
Fő cél az lenne, hogy a skyrim-et elvigye min. high-med keveréken.
[LINK]
Am GTX 750 Ti erősebb. Teljesen más arhitektúra és gyártó, egyszerűen semmi összefüggés nincs köztük. És mióta számít erősebbnek attól egy videokártya, hogy többet fogyaszt? WTF?? 😠