Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gaborw avatar
Persze, hogy jó lesz! 😀
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
http://www.e m a g.hu/msi-radeon-r9-280-gaming-3gb-gddr5-monitorvezerlo-msir9280gaming3g/pd/D6S7GBBBM/

Ez a kártya akkor jó lesz? 😀
0
0
0
0
gaborw avatar
A táp az kevés hozzá! Azzal nem kockártatnám az R9 290-et! A proci az nem! GTX 970-em van Fx8350-el 4.6-a húzva!
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Hát akkor rá dobok még 5 ezret 😀 köszi a tanácsokat 😀
0
0
0
0
no avatar
Ahogy utánanéztem a többi blk screenes tulajnak az volt a hiba, hogy a gép csak úgy random kapott blk screent (pl fb közben) nekem viszont bizonyos játékoknál nem hozza be a képet..:/
Nekik még a gép resetelése sem segített, hanem teljesen ki kellett kapcsolni, engem pedig egy alt+tab kombó kihoz az asztalra..
Azóta sem találtam rá megoldást, nagyon bosszantó.
0
0
0
0
toopa avatar
2+ év garit ír rá a srác, szerintem ennyit megérne, de te tudod.
0
0
0
0
gaborw avatar
Az MSI-re 3 év a gari olyan 65 körül van! Sapphire 60 2 év garanciával! R9 280. Neked kell eldöntened +5 ezret ér e a +1 év garancia!
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Használtat nem szeretnék :S Na meg persze szerintem már ahoz kevés lenne már a proci meg a táp :S
0
0
0
0
toopa avatar
PatrikVagyok: Akkor javaslom nézz fel hardver apróra, 65k-ért láttam Asus R9 290 GB-os kártyát.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Értem ,de most az Asusnak felment nagyon az ára én meg maximum 65.000 forintot szánnék a VGA-ra :S
0
0
0
0
gaborw avatar
Vagy ha van egy +10-ed megfontolnám a helyedbe a 280X-et! 70-ért már lehet kapni! De egyikkel sem járnál rosszul! Gyártó meg gyártó között, meg ki mire esküszik! Sapphire kártyáim voltak sokáig, de aztán Gigabytre váltottam! Windforce hűtés nekem nagyon bejön! +a 3 év garancia! De Sapphire-al sem volt még gondom.
0
0
0
0
toopa avatar
PatrikVagyok: Egy gond van vele, hogy csak két év garanciát ad a kártyáira. Ez hátrány lehet ha el akarod adni mondjuk két év múlva.
Nekem ugyan most sapphire kártyáim vannak, de ez volt az utolsó eset hogy ilyen márkát vettem. Majd talán akkor kerülhet imát szóba nálam, ha kibővítik a garancia időt.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
PatrikVagyok
Igen. De inkább asus
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
akkor megéri befektetni egy Sapphire Radeon R9 280 3GB 384bit? 😀
0
0
0
0
gaborw avatar
"mathejocy" sajnos a HD7770-nál is elöfurdult a black screen. Csak nem volt olyan gyakori!
0
0
0
0
ddkk22 avatar
PatrikVagyok
Megbízható.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok a "Sapphire" mennyire megbízható gyártó? 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
nem! Csak 7870(270x)-el vagy 7850(270)-el lehet összekötni
0
0
0
0
adamovszki avatar
A mostani r9 270x emet ossze lehet kotni crossfire-ba egy sapphire radeon hd 5770 el ? Bocsanat h telefonrol irok ! Meg ha ket videokartya van a gepben akkor nagyobb teljesitmenyt kitudok hozni a gepbol? Valaki elmagyarazna ? Megkoszonom nagyon !
0
0
0
0
mathejocy avatar
A 7770 emlékeim szerint nem volt black screen-es.Az a topik a 7870 miatt készült 2 éve.Sokan szívtunk vele.Sorozatszámos visszahívás következett utána.--Ha valaki emlékszik rá még--
0
0
0
0
Manyik75 avatar
smoker

itt egy cikk hátha okosabbak 😀

[url]http://prohardver.hu/tema/amd_radeon_hd_7850_7870/keres.php?stext=black+screen&submit=[/url]

Ja és még szerintem nézd meg egy régebbi driverel is. Pl 14.9
0
0
0
0
no avatar
Luiboy:
Kipróbáltam, sajnos semmi 😞
Mondjuk sejtettem, hogy nem ez lesz a baja, mert az egyik játék (This War of Mine) elég friss+Far Cry 4 is ezt csinálta..
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Próbáld futtatni azokat a "régi" játékokat Win XP esetleg Win 98 módban.
0
0
0
0
no avatar
mindegyiken végigzongoráztam, alaplap chipseteket is telepítettem, biost is reseteltem és semmi..
amikor felajánlja a játék, hogy felrakja a dx-et meg hasonló programokat, akkor mindig telepítem, de pl a This War of Mine ilyet nem ajánlott fel..:/
már teljesen tanácstalanok vagyunk ismerősömmel..
0
0
0
0
Kehbya avatar
Dani46: Voltak/Vannak alatt több kártyát is értettem amiről nem szerettem volna felsorolást írni és konkrétan nem a legújabb kártyáimra gondoltam ezalatt.
0
0
0
0
Bronson avatar
mindig azokat telepítsd először amik a játék redist mappájában vannak!
0
0
0
0
Bukta avatar
smoker: szerintem nem elég csak a legfrissebb visual c++. Szed le mindet .2005,2008,2010,2013 azt hiszem ezek vannak. Nekem is fent volt csak a legújabb és nem indul a MGS V. Win8.1 Pro-m van.
0
0
0
0
no avatar
Sajnos a problémám továbbra is fent áll, pedig feltelepítettem a Windows 7-et (hátha a 8 baromkodik) a legfrisebb visual c++-t, legfrissebb dx-t, legfrissebb vga drivert..:/
Elég idegesítő, hogy ilyen pici gépigényű játékok nem mennek..:/
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nekem van egy MSI GTX480 OC-m TwinFrozrII-vel.Viszont játékban jobb a 260x,de ez játék függő sajnos.BF4-re a 260x a jobb.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Kehbya ez azért durva. Mintha porszívóznának melletted.... Azért erre nem számítottam.
Meglátjuk mi lesz, de ha megveszem rögtön megírom a tapasztalatomat vele! 😀
0
0
0
0
GRYFNB avatar
Köszi a választ! 😃
0
0
0
0
GRYFNB avatar
Szerintetek melyik a jobb? Geforce GTX 480 1.5Gb vagy Geforce GT 730 2Gb
0
0
0
0
mathejocy avatar
smoker : Innen szedd le a 32 ill a 64 bites verziót is.
[LINK]
0
0
0
0
Dani46 avatar
Kehbya a te fajta ref kártyád híresen jó hűtésű ahoz képest hogy ref,de igazából nem csoda,mer könnyű dolga van majd fele annyit eszik mint az r9,és ugye minnél kevesebb fogyasztás kissebb hő,halkabb kártya.Amugy pont ugyan ilyen volt a 7950 ref kb 3 percet volt a gépembe,már baxtam is ki belőle😃
0
0
0
0
Kehbya avatar

Gyurmi, azért R9 290 refre aludj rá párnapot... mert az tényleg nagyon hangos 😕 mondom ezt úgy, hogy nekem is referencia kártyáim voltak/vannak de csak Nv oldalról de ők ehhez képest duruzsolnak.
Rengeteg videót találsz róla tubon, azért nézegessed meg őket és cselekedj saját belátásod szerint. 😀
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Hát Köszönöm mindenkinek a válaszokat, olvashattunk pro/kontra hozzászólásokat. Azt hittem hogy mindenki egyhangúan ellene lesz a ref kártyáknak. Annak meg h Luiboy írt, külön örülök, mivel egy ref kártya tulajdonos véleménye azért sokat nyom a latba. Nálam egyb a gép szellőztetése spártaian úgy van megoldva hogy nincs rajta az oldala. Bár gondolom ez ezért kevés volna neki. Minden esetre valószínűleg bevágok, aztán ha minden kötél szakad akkor kap egy Arctic-Cooling Accelero Xtreme III-at...
0
0
0
0
no avatar
mathejocy:
mindkettő telepítve van és van egy "AMD gaming evolved" nevű programom, ami azt írja, hogy naprakész a driver..:/
0
0
0
0
mathejocy avatar
Szerintem vcredit illetve dxsetup hiánya.Néz meg a telepítő mappákat.Általában benne van mind a kettő.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Elöljáróban: Nemrégiben vettem egy Asus HD7770 1gb-os VGA-t+mellé feltelepítettem a win 8.1 PRO-t.

Sajnos az a gondom, hogy a legkülönbözőbb játékok nem mennek, mert black screen-t kapok. Nem a rendszerigénnyel van a bajom, mert az FC4-nek is mennie kellene és a Portal 2 valamint a This War of Mine-al egyetemben, amiknek nem kell nagy gépigény, szintén black screen.
Amit nem értek, hogy ez mellett tökéletesen megy pl a Watch Dogs, semmiféle mikrolaggal, Skyrim, Sims 3 Full Edition..Tudom, hogy nincs nagy gépigényük, de ha már a Watch Dogs elmegy, akkor pl egy Portal2 vagy a This War of Mine miért nem?
Hang van, kép nincs.

Mi lehet a gond?
0
0
0
0
snoopdogg555 avatar
Megnéztem ezt az EVGA kártyát magamnak.
Hát 20k val többe kerül mint mondjuk 1 Giga :/ Elvileg nem is lehet kapni itthon nyárig.Persze tuti lehet rendelni de azt á nem 😃
Marad a Giga 😀 + még 1 játék is van hozzá 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Akkor GTX 480-nál is forrósodik? 😲 Az én GTX 460-am szerencsére nem ilyen forrófejű.

tucanagabor Legalább spóroltak a gázon és jól is laktak vele. 😆
0
0
0
0
Kehbya avatar
gtx 480-nál is elég forró volt. 😊
Főleg amennyit ettek azok, nem csoda, de ettől függetlenül remek kártyák voltak.
0
0
0
0
FoLey avatar
Én megy úgy tudom,hogy csak GTX 470-nél volt forrófejű.
0
0
0
0
Kehbya avatar
gtx 4** széria eleve elég forróak voltak. (mondhatni wattnyelő fekete lyuk)
De a referencia nem mindig egyenlő a magas hőmérséklettel és zajjal.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Ez relatív kinek mi a hangos,én inkább adok érte többet de nekem kussba legyen!aki meg ref-et vesz az meg hallgassa csak!😃
0
0
0
0
Murty avatar
Legjobban sikerült R9 290 széria Sapphire Vapor-x! Nekem is ilyen van.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
De ha azt akarod,hogy halk legyen Asus-t vagy Msi-t veszel.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Szerintem túl van lihegve.
Nekem is ref kártyám van és 80° nál nem megy feljebb játék alatt.
Igaz hogy hangja van de nem üvölt.
Eddig max 60-65%-on volt a venti.
Az is igaz hogy nekem 3 másik 12cm-es venti is segíti a házban.
Tehát összefoglalva ha egy jól szellőző házad van nem kel félned a referencia kártyától sem.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nincs tul lihegve,nekem 7950 ból küldtek véletlen először ref-et,nem azt rendeltem na mind1,mondom kipróbálom,amikor 110 fokos volt a gpu és üvöltött a venti na akkor nyomtam ki a játékot,elégvolt belőle ennyi!!!!Küldtem vissza!!!!
R9 290 is ugyan ez van róla teszt 22 fokos helységbe,tehát bőven nem nyáron,94 fokot elér gondold el melegbe........!!!!szerintem ne vegyél ref-et!!!De nemtudom melyik a legjobb hűtésű r9 kérdezz meg pár embert akinek olyan van!
0
0
0
0
CsehMedve avatar
mathejocy köszönöm a választ! FHD-ban játszanék úgyhogy ez pipa. Viszont volna még egy kérdésem. Sokan óva intenek a referencia kártyáktól. Miért? Csak a hűtési gonok miatt? Én r9 290-est referencia modellt vennék, mert az találtam elég jó áron. Viszont az a gond ha arról mindenféleképpen le kellene cserélnem a hűtőt akkor az már egy plussz 20 ezres mutatvány és akkor már ott vagyok majdnem, hogy vehetnék egy gigabyte r9 290-et.
Tényleg annyira gáz a hűtése, vagy kissé túl van lihegve ez a téma?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció