Mit fejlesszek a gépemben?

Szerző: XFXFORCE, 2011. January 22., téma
Fórum » Asztali PC
Ezt a topicot azért hoztam létre, hogy meglehessen beszélni, azt egymás között, mit lenne érdemes fejleszteni, a már meglévő gépekben.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cseszka avatar
Én egy bios resettel próbálkoznék elöször,nemsokáig tart,egyszerü és sokesetben segithet is.
0
0
0
0
no avatar
én is erre gondoltam! köszönöm a segítséged 😀
0
0
0
0
ximo avatar
Ha egyáltalán nem ad képet akkor nem sok mindent tudsz tenni, vagy elviszed egy szervizbe ahol átvizsgálják (jó drágán és megmondják miből vegyél újat 😀 ), vagy magad megpróbálod végig tesztelni, mikor én voltam hasonló helyzetben pár hónapja alaplap csere lett a vége.
0
0
0
0
no avatar
Ximo: teljesen olyan a gép mintha menne processzor pörög táp megy, videókártyám átraktam az is megy pci-express és az új gépben lévő is támogatja, épp azért vettem új gépet mert a régi is néha csinált ilyet, de annál egy idő után helyre jött a gond, 3 hete vettem a másikat, nála mindig ezt csinálja:S tanácstalan vagyok 😞 vettem már új kábelt a monitorhoz, haverom berakta a gépébe a ddr3as amot nála működött, winyót átraktam a mostaniba működik, egyszerűen tanácstalan vagyok 😞
0
0
0
0
ximo avatar
Eddy: És közben a ventilátorok felpörögnek?
Biztos minden össze van dugva pl: VGA ha két 6 pin-es kábellel csatlakozik egy-el meg se fog nyikkanni, alaplappal ugyan ez a helyzet ha 2x4 pin-es. Ha minden klappol akkor nehéz lesz kideríteni, ahogy írtad van otthon másik géped is, én megpróbálnék minden kompatibils alkatrészt abban letesztelni (elsőnek a videokártyát a leg egyszerűbb, aztán RAM, aztán esetleg táp) bár ezzel meg ugye az a baj, hogy valószínüleg a videokarit át tudod rakni a többi nem biztos, hogy kompatibilis....
0
0
0
0
Slacuuu avatar
igazából a grafika nem nagyon befolyásolta csak egy kicsit.am eredeti, amit írtál az élsimitás segített vmennyit de szerintem a játék is rosszul lett optimalizálva mert a bf4 szinte tökéletesen fut.
0
0
0
0
ximo avatar
szabo1225 Eredeti vagy tört? Milyen beállítások mellett? Próbáltad viszsavenni az élsimítást pl? Szerintem simán elégnek kell legyen az a gép, hogy ne legyenek FPS drop-ok...
0
0
0
0
no avatar
sziasztok! a segítségeteket kérném :S egyszerűen nem tudom mi lehet a baja a gépemnek, haveromtól megvettem nála még műlödött a gép, hazahoztam bekapcsolom nem jelenik meg semmi, monitor kiírja hogy no signal, be van dugva minden, memória jó, winchester jó, se integrált videókarin, se a saját videókártyámmal nem változik a sztori, alaplap lehet a rossz?...ui. monitor is jó mert ez az új gép monitorja csak hamarabb megvettem, régi géppemmel működik profin
0
0
0
0
Slacuuu avatar
van olyan pálya ahol jó,de van ahol nagyon nagy az fps ingadozás.
0
0
0
0
cseszka avatar
Elég kell h legyen neki ez a konfig amit leirtál.
0
0
0
0
Slacuuu avatar
Processzor: AMD Phenom II X4 965 3.80GHz
Memória: KINGSTON HyperX XMP Grey 1600MHz 8GB
Videókártya: MSI GTX 660 OC 2GB
Alaplap: Asrock 870 Extreme3 R2.0

A gépemet nézve mi gyenge a call of duty ghost-hoz?
0
0
0
0
kung avatar
Szia Arbalest,
Szerintem jelenleg jól járnál az MSI Z97 PC MATE + Intel Pentium G3258 3,20GHz + COOLERMASTER Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 = 48.247 Ft(I.P.O.N).
Később jól fejleszthető (MSI Z97), akár egy Core i7-4790K-val is bővíthető. Nekem ha lenne 50k lapra+procira, én ezt a variációt választanám.

[url]http://www.guru3d.com/articles_pages/pentium_20th_anniversary_series_g3258_processor_review,14.html[/url]
0
0
0
0
Arbalest avatar
Sziasztok,

szeretnék egy erős kis procit venni meg hozzá egy alaplapot, és kb. 50k -t szánnék rá.
Nem tudom eldönteni h mi legyen, ezért kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre....
A mostani procim már kicsit(nagyoooon) gyenge és kellene egy jobb !
Az alaplap viszont 1, másfél éves, és nincs is vele problémám, csak annyi h AM3-as, és nem AM3+ os...

Mi a véleményetek? Szerintetek mit kellene vennem, hogy kb. 50.000 Ft-ból ki jöjjek? 😀
0
0
0
0
DonTuros avatar
Köszönöm mindkettőtök segítségét ! 😀
Nemsokára tudok mondani egy összeget amennyiért beruházhatok a fejlesztésre.
Örülnék, ha véletlenül nyernénk az [LINK] -on, 200k Ft-ot. Milyen jó is lenne :/...

Most a Battlefield 4 Medium beállítással fut 40 fps környékén.
0
0
0
0
kung avatar
ErzsikeTurika a gépedbe egy R9 270X megoldaná a problémát. Esetleg egy GTX 660 is elég lenne.

0
0
0
0
Bronson avatar
Procit is kéne meg VGA-t is... ezen nem hiszem hogy elfutna jelenleg a GTAV, de ez csak egy tipp, a mai gépigényeket ismerve...
0
0
0
0
DonTuros avatar
Sziasztok ! 😀

Ebben a gépben mennyiért érdemes fejleszteni ? S mit ?

Tudom, hogy még nincs GTA V gépigény, de mit kéne fejleszteni, hogy előreláthatólag elfusson ? :/

[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=52202&sub=usercomp&comp=66965[/url]
0
0
0
0
Axon95 avatar
elég jó lesz 😃 de a 4 giga ram az 1-2 játéknál a minimum se sajnos 😞
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem ez így korrekt, ezen nagyon variálni nem lehet ha ennyi a keret... 😀
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Sziasztok!
Gépemet szeretném fejleszteni, egyelőre csak az alaplapot, CPU-t, és memóriát (videókártya majd jön később) és a segítségeteket szeretném kérni.
A keret 50ezer forint, ebbe kéne beleférni. Értelemszerűen nem olyat akarok ami a Watch Dogs-ot Full HD-ban Ultra-n 60fps-el viszi, de azért legyen elég erős.
Én ezt néztem eddig, de ha valami jobb ötletetek van, csak bátran :)

ASROCK 960GC-GS FX
AMD FX-6300 3.5GHz AM3+
Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz
(49k ez így együtt online boltok alapján)

Tudom, hogy az alaplap nem valami High-End de sajnos ezen lehet spórolni úgy, hogy ne menjen a teljesítmény rovására.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
SZerintem előbb várd meg, míg kijön. AM a vga sem sokkal gyengébb mint a minimumban lévő meg proci sem. Én sztem ezzel a géppel menne közepesen. Elvégre az eddigieket gondolom kiröhögte. Akkor közepes már csak nem lesz probléma neki.
0
0
0
0
shurk avatar
Sziasztok!
Mit kéne fejlesztenem a gépemen, hogy legalább közepesen menjen a FIFA 15 ?
Processzor: INTEL CORE i3-2100 3.10 GHZ
Memória: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHZ
Videókártya: AMD RADEON HD 4870 1GB DDR3
Alaplap: ASROCK H61M-HVS
Merevlemez: 500gb
Ház: Sharkoon Vaya
Tápegység: Corsair BUILDER series CX430W V2
Monitor: ASUS VW193D-B
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
CM is elég jó hűtő.
Gari nélkül én nem vállalnám be a vízhűtőt.
0
0
0
0
no avatar
Jelenleg tudok venni használt an gari nelkul Corsair h60at vagy ujonnan CM hyper 212 EvOt.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hát írj le párat amit használtan ebben az árban meg tudsz venni és megmondom melyik a jó.
0
0
0
0
no avatar
És milyen cpu hűtőt vegyek,?
0
0
0
0
Payphoner avatar
A processzor nagyobb változásokat hozna...
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Heló!
A segítségeteket kérném.
Sikerült egy kis zsebpénzt összeszednem és szeretnék a gépbe venni processzort és ramot.
Egyenlőre csak az egyikre van jelenleg pénzem, de nem tudom melyikkel járnék jobban így elsőre. Ha a +2GB ramot veszem meg először vagy pedig ha az Intel Core 2 Duo E8400-as processzort?
0
0
0
0
Payphoner avatar
Rakba elég az 1333Mhz-is.... De nèzz teszteket meglàtod jàtékba két ddr3 ram között nincsen külónbség
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hát használtan 10-ért valami jobbat is találnál ennél a hűtőnél. Én is néztem anno, de nem igazán ajánlották.
Ha játék a cél akkor ramból azt vedd amelyik olcsóbb. 1333mhz és a nagyobb ramok között 3% az eltérés játék alatt.
Tápból én maradnék az FSP-nél, vagy ha hasonló árban tudsz venni használtan akkor inkább Corsair.
Vga pedig egyértelműen GTX680.
0
0
0
0
no avatar
Értem a hűtő leírásàban nem szerepel hogy támohatja az 1150es foglalatífoglalatipust.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
cpu hütés hez én ezt ajánlóm
Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2 10.100ft
ram nál attól függ ha játék akkor min 1600Mhz az alap vagy annál nagyobb
pl G.Skill DDR-3 4GB /1600 öcsém-nek ez van és eddig bevált neki valszeg én is veszek egyet vagy 2 öt 😆

a táp Thermaltake 530W Germany Series Hamburg vagy Thermaltake 630W Germany Series Berlin

ezek olcsóbbak mint amit te leirtál az 530 as csak 12E a 630 as 14E
nekem az 530 as van és bőven elég
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Alábbi konfigot szeretném összerendelni másodkézből, valamit újonnan venni, de vannak dolgok, amiket még nem tudok:

gépház: Thermaltake Swing RS 100 Black - bontott gépből, nincs oldallap,
spec:
Méret (HxW😆😉: 540 x 205 x 500 mm
Sajnos kevés infó van már róla neten. Oldal:
proci : i7 4770 -ez biztos
cpu hűtő: nincs ötlet. Ami befér, de megfelelően hűt egy i7est. 10e és alatta kéne, de bírja terhelés alatt is alacsony hőmérsékleten tartani a CPUt.
alaplap: ASUS H97-PRO - biztos
RAM: nem tudom. itt megvannak http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/H97-PRO/H97-PRO_Memory_QVL.PDF
hogy mit lehet, de elég drágának tűnnek. Lehet másik RAMot venni hozzá?(kicsit más a szériaszám) Főképp Corsair-KIngstonban gondolkozom, másik gyártókkal kapcsolatban 0 tapasztalat.
háttértár: 2TB Caviar Black 2010es széria - biztos
VGA: GTX 680 vagy GTX 760 - mindegyiket használtam venném, és amelyiket olcsóbban megszerzem 1 héten belül. - biztos
táp: FSP Raider 550W bronze vagy silver - amelyik olcsóbban jön, és biztos
Körülbelül ennyi. Minden ötletet, tanácsot szívesen várok, főleg a nem tudom, nem biztos részekhez ^^
Köszi, Doressz
0
0
0
0
Cristiano07 avatar
sziasztok mit tudtok ehez😀 az alaplapra ajánlani 😀 ? asrock n68c-gs fx ^^
0
0
0
0
krizsa66 avatar
Sziasztok! Itt állunk a next-gen küszöbe után pár lépéssel, ami természetesen Pc-re is kihat. Már egy ideje tervezem, hogy fejlesztek a gépemen, de csak mostanra jutottam el odáig, hogy ténylegesen megtegyem. Egyenlőre csak egy új VGA-ban gondolkozom. A két esélyes: Gainward Geforce GTX 770 Phantom 4GB és ASUS Geforce GTX 780 3GB.(Olyat ne írjatok léci, hogy vegyek AMD-t, mert az olcsóbb... Only nVidia! 😀 ) Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy szerintetek van-e akkora teljesítmény különbség a két kártya között, hogy megérje azt a + 30.000-et? Jövőre pedig egy i7-es processzort tervezek + a RAM-ot 16GB-ra bővíteni. A másik kérdésem az lenne, hogy szerintetek elég-e jövőre fejleszteni a processzort és a RAM-ot, vagy pedig már kellett volna? 😃 ÉÉs a 3. kérdésem pedig, hogy a többi komponens (alaplap, táp) meg fog-e felelni ezeknek? Előre is köszi! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha nyáron akkor még mindig nem most 1-2 napon belül. Aktuális legjobb ár/értékűt kell megvenni nincs értelme 2 hónappal előtte kinézni.
0
0
0
0
dani0903 avatar
Igen az volt azt hiszem, csak elmaradt végül a dolog, de mostmár nem nagyon várhat, szóval valószínűleg a nyáron újítás lesz..aztán a későbbiekben tervben lesz majd egy 4 magos proci is..😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Múltkor mintha GTX 660 mellett döntöttél volna. 6gb ram valszeg elég, igen. De persze r9 270 és 270x is lehetne.
0
0
0
0
dani0903 avatar
Szerinted ha veszek bele +2gb ramot az elég nem? Illetve egyenlőre még VGA vételét tervezem, de abból nem tudom milyen érné meg olyan 40-50e FT körül!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
proci, vga, ram, táp. ha proci más foglalat akkor alaplapot is.
0
0
0
0
dani0903 avatar
Mit fejlesszek a gépemben? 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát csak a gép oldalát kéne levenni és már látnád is milyen tápod van.
0
0
0
0
lasrevin avatar
Kár érte jólesett volna ze a kis ajándék 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Úgy , hogy nem tudni milyen 450 wattos tápod van én nem szeretném a 660-at ajánlani és csak attól jár Watch Dogs. A 660 nem 50 watt hanem 140 watt TDP-s. Szóval giga 750 ti 2 ventishez nem jár WD.
0
0
0
0
lasrevin avatar
Köszi mostmár csak 1 picit várok hátha lesz valami akció pl: nyárkezdés 😆 vagy nemtom hátha esik az ára 1 picit addig meg gyűlik a későbbi fejlesztésre is.
Tényleg kösz, marhasokat segítettél.
Ezért jár még a Watchdogs? mert akk nem várok...
0
0
0
0
lasrevin avatar
I pon-os:

/webshop/product/gigabyte_gv_n75toc_2gi_gtx750ti_2gb_gddr5_oc_pcie_________34.000_ft_erteku_in_game_kupon/586348

/webshop/product/gigabyte_gv_n750oc_2gi_gtx750_2gb_gddr5_pcie______34.000_ft_erteku_in_game_kupon/624682

/webshop/product/msi_n750_2gd5_ocv1_gtx750_2gb_gddr5_pcie_____34.000_ft_erteku_in_game_kupon/669553

Kb ezek lennének.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Felőlem lehet Ti is. Olyan 35 ezertől már olyan is van. Azok sem nagyon tápcsatlakozósak. Szóval te erre gondolsz most? [LINK] Nem tudnád belinkelni? Kattinhatóvá nem lehet tenni de ha az i pont i ponnak írod vagy mindegy hogy csak ne legyen egybe, akkor fog látszani és akkor csak ki kell törölni belőle a szóközt.
0
0
0
0
lasrevin avatar
A gépet most mennagyon tudon szétszedni szóval ha ezek közt nincs akkor nemhiszem hogy kellene +1 kábel (lehet van nemtudom)
VGA csatoló: PCI-E
Chipset gyártó: NVIDIA
Geforce GT/GTX: GeForce GTX for Gaming
Videó chipset: GeForce GTX750
Memória mérete: 2GB
Memória típusa: GDDR5
DVI: Igen
HDMI: Igen
DisplayPort: Nem
Mini DisplayPort: Nem
Mini HDMI: Nem
Micro HDMI: Nem

És akkor egy sima GTX 750 (nem kell Ti ugye) 2GB rammal. Minden klappol olyan 30k-ból meglesz 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció