Milyen monitort vegyek?

2008. October 06., téma
Fórum » Periféria
Ha nem tudod, vagy nem vagy elég biztos benne, hogy milyen monitor is vegyél, akkor itt nyugodtan kérdezhetsz.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gatya123 avatar
másfél méterröl nem lenne túl nagy a 34, de 60-70 centiröl nekem a 29 is böven elég, a 34 már sok lenne, távolságon múlik...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
gatya123: Én már 40"-on játszok kb 8 éve, úgy 1.5 méterre van tőlem szerintem abszolúlt nem nagy. 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@gatya123: Attól függ hogy mit játszol. Azokban a játékokban ahol az egérrel célzol nincs probléma, stratégiáknál / izometrikus RPG -knél megszokás kérdése.
0
0
0
0
gatya123 avatar
Grent08: én ezt vettem nemrég és tökéleteen megvagyok vele elégedve
[LINK]
több helyen azt olvastamh a 34es már kicsit nagy játékokhoz, nagyon kapkodni kell a fejed, föleg ha közel ülsz hozzá
0
0
0
0
ddkk22 avatar
xCube
Ez ips panelos [LINK]
0
0
0
0
xCube avatar
@Grent08: 34" -en én már kicsit kevésnek tartom a 2560x1080 felbontást, a pixelek elég nagyok már. Persze ha távolról nézed akkor ez nem annyira feltűnő, de én 27" -től már FHD / UWFHD félétt keresnék.

@ddkk22: Ilyen monitort én már csak IPS panellel vennék a helyedben.

Általánosságban azt javasolnám mindkettőtöknek, hogy menjetek el valahová ahol meg tudtok nézni pár monitort és próbáljatok meg az alapján dönteni. Ha nem is a kiszemelt típusokat nézitek meg legalább a képpontsűrűséget, méretet és a színeket be tudjátok saccolni egy hasonló monitorról.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok 😀
Pár napja azon gondolkodom hogy le kéne cserélni a monitoromat egy kicsit nagyobbra, olyan 27-32coll-ra gondoltam. Csak ekkora méretnél már felmerül szerintem az a probléma hogy a fullhd már kicsi. Ezért elkezdtem nézegetni az olcsóbb 2k-s és 4k-s monitorokat, itt meg ugye az a probléma hogy a játékok megfogják a jelenlegi csúcskártyákat is akkora felbontásnál. De lényegében én szinte nem is játszok szal ez a probléma annyira nem zavar ha nem maxon menne az adott játék, inkább filmnézésre kéne. Csak nem tudom milyet lenne érdemes venni, mert ha 2k meg 4król beszél az ember mindenki 150ezer felett gondolkodik. Én meg olyan 100ezer alatt, és nem tudom hogy minőségileg milyenek. Ezeket néztem egyébként, 2k [LINK]
[LINK]
4k [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Ultrawide monitort szeretnék vásárolni, ezt néztem ki eddig, elég jó áron van.

Vélemény? [LINK]

Elöre is köszi!
0
0
0
0
xCube avatar
Nekem G-Sync van, elég hasznos ha az adott program jól támogatja. Ha nem akkor is jobb, mint VSync nélkül de egy minimális tearing azért még van mellette. Én G-Sync + VSync -et használok ha zavar a maradék tearing, úgy sem rossz. Elég sokat segít az input lag -en a szinkronizálás.
0
0
0
0
Puffin avatar
Igazából kíváncsi is vagyok milyen a freesync. Meg jobban szeretem ha több fps-em van Battlefieldben. Más játékoknál elég nekem a 60 is. De legtöbbször BF-ezek.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
2K-n már azért nem biztos hogy kell a 144 Hz.
Úgy értem elfogy a 390x 😞
Egy kis ideig teszteltem az én VGA-m 2K-n (tudom hogy kb 15% gyengébb mint a tied) és a 60-70 FPS épp megvolt (BF4/BFH).
Ezért is vettem a mostani monitorom mert addig egy 2K-s Acerral szemeztem ( [LINK] )

Egyébként az acernál a G a "gamer" széria 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Főleg fps-el játszom jelenleg v-sync nélkül. Néztem 1440p 144Hz IPS monitort is csak az 180ezer.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Piero

Szerintem igen.
Minden benne van FreeSync 144Hz Va panel... és az Acer nagyon jó monitorokat gyárt.
Ha sok FPS-t játszol akkor nagyon jó vétel.
De én a helyedben inkább kiprobálnám a 390X-et 2K-n kevesebb HZ-n 😉

Esetleg a 4K-t 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Szerintetek megérné? [LINK]
0
0
0
0
gatya123 avatar
manyikati: 2560x1440-es ultrawide monitor tudtommal nemlétezik, szélesnek széles, viszont a magassága meg1ezik a mostani 23"-as monitorom magasságával, aminél a vertikális 1080 pixel böven elég.
0
0
0
0
xCube avatar
@ matyikati: Szinte mindegyik játékhoz van már patch vagy ini edit hogy menjen 21:9 -ben ez nem olyan nagy probléma.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
gatya123 Ha nem zavar a képen két oldalt a fekete csík akkor jó, bár már egyre több játék használja a 21:9-et.
Bár személy szerin én keveslem 29" a 2560x1080 pixelt.

Szerintem 27"-tol már 2K (2560x1440) kellene 😀
0
0
0
0
gatya123 avatar
végülis lebeszéltek a 4K-ról is, meg a TN panelesröl is, szóval most ott tartok hogy kinéztem 1 ívelt ultrawide monitort. erröl mi a vélemény? mindenhol azt olvasom hogy játékra nagyon jók...
[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
A Samsung vagy VA vagy PLS panelest általában.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
VA panelesek vannak még azoknak is szép képe van és az IPS-nél magasabb a kontraszt, én is azért vettem VA-st 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Az IPS-nek sokkal szebb képe van mint a TN panelesnek. Amoled monitor meg nincs.
0
0
0
0
xCube avatar
Na igen, a nagy paneles 100 - 144Hz -es játékos monitrork zöme TN paneles, ami IPS az meg nagyon zsebbenyúlós. Saját példámból tudom.
0
0
0
0
gatya123 avatar
viszont 1440p 144hz-es monitort 500e körül csak TN paneleset kapok. ha minden jólmegy lehetöségem lessz kipróbálni 1et, aztán okosabb leszek. köszi a véleményeket
0
0
0
0
Hunork avatar
Hát ez kemény volt itt...
0
0
0
0
Puffin avatar
Játékélmény szempontjából én a 144Hz-es monitort venném! Főleg ha G-Sync/Freesync-es 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
gatya123: Akkor én az 1440p-st választanám a 144Hz-el.
0
0
0
0
gatya123 avatar
ez nemigaz 😀 felejtsük már el a vga-t, mondjukh 3 titan x-em van, játékélmény szempontjából mellik a job választás?
0
0
0
0
Puffin avatar
gatya123: az 1440p 144Hz az teljesen jó! Felesleges a 4K a 970-hez úgy ahogy Zoli73 mondja. Oda már valami erősebb kártya kell, alsószinten 1070-es kompromisszumokkal.
0
0
0
0
gatya123 avatar
a 144hz-es 2560x1440 lenne, a 4K sima 60hz. tisztába vagyok vele, nyilván fejlesztem majd a gépet is, de most a monitor része érdekel. tegyük felh a vga kitudja szolgálni mindkettöt,...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
gatya123: Nem akarok bele szólni, sem kritizálni, de egy GTX 970-hez minek is kell 4K monitor? Nincs olyan VGA elérhető, legalábbis nekünk halandó embereknek ami meghajtaná 144 fps-sel egy 970 meg még jó ha 30 fps-t tudna élsimítás nélkül. Ezek száraz tények! Még egyszer ez nem leszólás vagy lenézés. Csak nem értem hogy mire szeretnéd használni.
0
0
0
0
gatya123 avatar
szevasztok, új monitort tervezek, az már tutih 27 colos lessz, eddig az is tuti volth 4k, de most elgondolkodtam 2560x1440 144hz-en is. hosszútávra a 4k lenne az ésszerü, de több fórumon azt olvasomh a 144hz nagyobb játékélményt nyújt mind a 4k 60hz. van itt olyan akinek volt szerencséje mindkettöhöz és érdemben hozzá tud szólni a dologhoz? én még nemtudtam kipróbálni 1iket sem, elég nehéz igy dönteni, fölegh mindkét monitor 500-600 euro körül mozog...
0
0
0
0
Masterthief avatar
visor261.
Köszi! Nálam be van kapcsolva a virtuális szuperfelbontás. De asszem, nem állítgatok én rajta semmit. 😃
0
0
0
0
visor261 avatar
Masterthief [LINK] itt vannak a kombinációkSpoiler!
[LINK] itt a nem hivatalos tweak amivel lehet egyedi felbontásokat megadni, DE CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!

Dani46 Attól függ kinek milyen a szeme valaki nem veszi észre a 60 és 144fps között a különbséget, de ha megnézed részletgazdagabbak(több minta,jobb keverés) játék alá ajánlom(aki megteheti) de az asztalra ne rakjon senki 4k mert nem fog látni belőle semmi(tapasztalat).
0
0
0
0
Masterthief avatar
Dani 46. AMD-nél is be lehet állítani a felbontást. A GPU-Tweakben is és a Crimsonban is. Na meg magában a játékban. De még egyszer sem próbáltam.
Igazából a kártyám a 3D-re és az EyeFinity-re van kihegyezve, akkor tudja kihozni magából a maximum teljesítményt.
0
0
0
0
Dani46 avatar
AMD nél nem tudom hogy van ez,nvidia-nál van a dsr ott tudsz nagyobb felbontásokat állítani,régen engedte tálcán is felhúzni a felbontást,most nálam csak játékba akár 4k ra is,de fizikálisan akkor is csak full hd-t látsz,csak a gépedet terhelnéd le 4k szinten,valaki azt mondja úgy szebb pedig akkor is csak a monitorodnak megfelelő max felbontást látod.
0
0
0
0
Masterthief avatar
Sziasztok!
Csak érdekelne egy dolog, amit kérdezni szeretnék, mert nem vagyok tisztában a dolgokkal.
Van egy DELL U2312HM monitorom, ami FHD 1920x1080-as max felbontású, 23 hüvelykes.
De be lehet állítani 2560x1440 felbontásra is. De miért?, Vagy mitől van ez? 😀
Mellette a videókártyám egy ASUS r9 280X DC2TOP, aminek a maximális felbontása 2560x1600.
A monitoert felbontást ezért lehet feljebb állítani? (egyébként, 1920x1080-ra van beállítva a kártyán a felbontás, meg a monitoron is.)
0
0
0
0
galaxi avatar
Mit gondoltok 1080ps monitorról megéri 1440psre váltani, vagy akkor inkább már majd a 4k fogja megérni késöbb?
0
0
0
0
Puffin avatar
gatya123: bojtargenyo-t kérdezd! Ő nyomja úgy.
0
0
0
0
gatya123 avatar
akinek van 4K-s monitor...hogy néznek ki rajta a játékok 1080ban?
0
0
0
0
visor261 avatar
MFeri4615 nekem minden kártyához adtak amit 2014 után vettem, de ha mégis "kispórolnák" belőle ezresért meg lehet venni.
Viszont ha még nem rendelted meg a kártyát belinkelnéd ide?
Mert az újabb kártyákra nem nagyon raknak már dvi-iSpoiler!
(ami neked jó lenne)
hanem max dvi-dSpoiler!
(amihez nem ez az ezres hanem egy 8-10k aktyv átalakító kell)
ha eggyáltalán raknak rá vagy csak hdmi/dp van rajta...
Ha nem vagy biztos mi van a kártyán nézd meg hogy az egyenes vonal körül van e 4 db lyuk... mert ez az analóg bemenet ha nincs az digitális...
De mondom ha belinkelnéd jobb lenne illetve ha csinálnál egy profilt neki és kitöltenéd mi lessz benne akkor megtudnánk mondani hogy működne e a konfig... nehogy később egy monitort is kelljen venned :/

Az a monitor meg szerintem nem ad olyan nagy felbontást amin érzékelnéd a különbséget... Mert ezt csak akkor látnád ha nagyobb felbontással és nagyob fps-el kéne küldenie a jelet ami több adatot jelentSpoiler!
Ha majd pár év múlva lessz másik monitorod ott majd láthatod hogy a hdmi-nél is vannak verziók és hogy melyik mennyi adatot tud küldeni
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
MFeri4615: Elméletileg működni kell majd neki, de sok vga h adnak ilyen átalakítót.
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Sziasztok!
Lenne egy fontos kérdésem!! aki tudja az léci segítsen.
Gép vásárlás előtt álok, a videókártya amit venni szeretnék (Rx 460 2gb) amin DVI csatlakozó van, és nincs D-sub-os :/
De viszont az én monitoromon csak D-subos bemenet van 😞
Ha veszek egy átalakítót, pontosabban:
https://www.aqua.hu/gembird-cablexpert-vga-dvi-atalakito-vga-monitor-csatlakozasa-dvi-video-kartyahoz--10259.html

Akkor fog tudni működni rendesen a monitorral??? A monitorom pontos típusa "acer al2216w"
És ha igen akkor megjelenítésbe sokat jelent ez hogy DVI helyett D-sub-ba használom a monitort, gondolok itt a megjelenítésre és a játékokra.
0
0
0
0
Puffin avatar
Szerintetek megérné megvenni?
[LINK]
0
0
0
0
boti192 avatar
Sziasztok
Xbox one-hoz szeretnék monitort venni 40 ezerig nem tudom ilyen árba létezik jó monitor ?
0
0
0
0
mareszinho95 avatar
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok.
Van valakinek tapasztalata ezzel a monitorral BenQ XL2411Z vagy esetleg tudtok más ajánlani ebben az árkategóriában.
Kritérium: 144mhz-es legyen
0
0
0
0
Krissz avatar
Szimulátor ozni, 16:9 en is lehet LG Cinema Screen es monitorokkal aminek pár miméter a kávája, abból 3db azt szevasz 😃 Lehetne csapatni azon
0
0
0
0
psypunk avatar
Szerintem 1-2 éven belül lesznek már elfogatható árban 29"-35"/144Hz-es monitorok, egyre több gyártó csinál már 21:9-es kijelzőket...szépen lassan majd itt is egymás alá áraznak.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció