XFX Core 550W lenne talán a legjobb. Egy ágas 12V, nagyon erős, Seasonic belső, stb. Viszont inkább vegyél egy erősebb vga-t, mint 2db 6870-est, szerintem. 😉
Osynho írta:
Szerintem elvinné az 500as CTG a két 6870-est is, max az lehet a gond, hogy két ágas a 12V-os rész, és lehet, hogy ezért kapcsolna le. A mostani konfig tuninggal is 250W alatt enne játékok alatt, szóval elvileg belefér még egy vga. 😀
A másik, hogy szörnyű, hogy sok számtech boltban teljesen hozzá nem értő emberek dolgoznak, és hülyeségeket ajánlanak a betévedő embereknek, akik el is hiszik ezeket, mivel bíznak a boltos szakértelmében. 😕 A te eseted még szerencsés, mivel a be quiet! nagyon jó tápokat gyárt (persze ettől még teljesen felesleges a 630W-os). Az a rosszabbik variáció, amikor pl minőségi 400-as helyett ajánlanak 5-600W-os trágyákat, amik 300W terhelésnél tüzijátékot rendeznének...
Hát ez az. Vagy s*k hülyék az eladók, vagy csak azért mondják hogy vedd meg, aztán ha tönkremegy vegyél másikat. Elég szomorú hogy ilyen is van a világon.
Ahelyett hogy akik nem értenek annyira gépekhez, segítenék és tanácsokkal látná el, ahelyett sz*r márkákat sóznak az emberre, így kicseszve szegény emberekkel, akik bedőlnek az ilyen embereknek.
Szerintem elvinné az 500as CTG a két 6870-est is, max az lehet a gond, hogy két ágas a 12V-os rész, és lehet, hogy ezért kapcsolna le. A mostani konfig tuninggal is 250W alatt enne játékok alatt, szóval elvileg belefér még egy vga. 😀
A másik, hogy szörnyű, hogy sok számtech boltban teljesen hozzá nem értő emberek dolgoznak, és hülyeségeket ajánlanak a betévedő embereknek, akik el is hiszik ezeket, mivel bíznak a boltos szakértelmében. 😕 A te eseted még szerencsés, mivel a be quiet! nagyon jó tápokat gyárt (persze ettől még teljesen felesleges a 630W-os). Az a rosszabbik variáció, amikor pl minőségi 400-as helyett ajánlanak 5-600W-os trágyákat, amik 300W terhelésnél tüzijátékot rendeznének...
Azért megkérdezném az eladót, hogy mitől kevés egy 500-as táp ehhez, mi fogyaszt olyan sokat? Ha a max tdp fogyasztásokat összeadom (amit ugye ésszerű körülmények között nem fogsz soha elérni), akkor is messze vagyok az 500W-tól.
Bershka írta:
Ehez a confighoz milyen tápot ajánlotok?
CPU : AMD Phenom II X4 965 BE vagy 960T
RAM : Kingston HyperX 2x 4GB KIT 1600Mhz
VGA : Sapphire HD6870
Alaplap : ASUS M5A78L/USB3
HDD : Seagate Barracuda 2TB
Chieftec CTG500-ra gondoltam de bementem egy pc boltba és a csávó szerint kevés ehez a confighoz. Ő egy 630W-os be quiet!-et ajánlot, nem sok az egy kicsit?
Simán elég a Chieftec. Egy 450-es Chieftec iArena bőven elég lenne neki.
Chieftec CTG500-ra gondoltam de bementem egy pc boltba és a csávó szerint kevés ehez a confighoz. Ő egy 630W-os be quiet!-et ajánlot, nem sok az egy kicsit?
NjoY írta:
Köszönöm a segítségeteket.... én egy ilyen tápot néztem ki, 460W és jónak tűnik: "CoolerMaster Elite Power Plus 460W". Remélem ez megfelelő lesz. 😀
Annál jobb vétel egy Chieftec CTG450, vagy 2-3 ezerrel többért CM GX450/XFX Core 450.
Nos én azt szeretném megtudni, hogy mekkora táp képes a gépemet működtetni, mivel a jelenlegi 650W kicsit sok szerintem, és egyelőre nem tervezek bővítést. Valakitől már kérdeztem, 450W nem elég (szerinte), de azért kiváncsi lennék mennyi a minimum?
Bőven elég neki 450w, még 400w is. Persze nemárt ha jó minőségű az a táp.
FSP Aurum 400w - 13.500 Ft
XFX 450w - 15.000 Ft
Chieftec A-80 CTG-450 - 12.500 Ft
Nos én azt szeretném megtudni, hogy mekkora táp képes a gépemet működtetni, mivel a jelenlegi 650W kicsit sok szerintem, és egyelőre nem tervezek bővítést. Valakitől már kérdeztem, 450W nem elég (szerinte), de azért kiváncsi lennék mennyi a minimum?
A srácok jól mondják!
noname tápot minden esetben felejtsd el, hisz kispórolták belőle azokat a cuccokat amik ahhoz kellenek, hogy ne vigye el a géped, ha elfüstölne, így csak az maradt benne ami a működéshez elég, de a védelmeket így felejtsd is el.
Tápnál, monitornál, nem érdemes fukarnak lenni, mert még meg is járhatod!
Nekem a CM GX450W bevált, a kritikák is nagyon jók róla, igazi minőség! 😉
akkor kb. ezek csak találgatások ?? 😀 köszi a válaszokat 😃
u. i. : csak azért mert számolgatok hogy kb ballagásomra meg húsvét ilyesmi mennyi pénz gyűlik össze lehet hogy tápra is lesz pénz. 😆😆😆
Gromtor írta:
köszi értem akkor marad a táp később meg a kártya 😕
még 1 kérdés ha eza kraun táp 500w-os lenne szerintetek na akkor jó lenne "hosszabb távra" pl: 1 év ??
Ez táp függő 😀 lehet semmi baj nem lenne 1évig 😀
Ki kell próbálni 😃 nekem még villám és túlfesz védőm van tápon kívül is..
biztos ami biztos 😀
Egyik ismerős Codegen 400W tápon nyomat-ja a 2600k t 😃 Z68 lappal 😃
Szeret veszélyesen élni 😃
még 1 kérdés ha eza kraun táp 500w-os lenne szerintetek na akkor jó lenne "hosszabb távra" pl: 1 év ??
Még valami 😃 Ha 45ezred van HD6870 re ha leég a kártya a táp miatt 😀 akkor ugrik 45ezred meg az alaplapod 😀
ez megér 13-14ezret szerintem egy márkás tápra 😃
Gromtor írta:
ja a márkája: KRAUN szerintetek jó lesz?? 😕
Noname tápot sose vegyél 😀 barátom most járta meg.... 8ezerért vett egy 600W tápot 😀 ami gagyi volt eladta aznap 3ezerbe....
És vett egy drágát 22ért... 😀 nah szerinted mivel járt volna jobban először ? 😃
cadillacv8:
Grat a táphoz, korrekt darab. Igen, sokat számít a hatásfok. A fogyasztás mérséklődésével párhuzamosan a hőtermelés és így a ventilátor zaj is jelentősen csökken. Egy 80+-os tápról váltottam az Aurumra és meg is van a 10% fogyicsökkenés.
Megosztanák egy kis tapasztalatot a tápokról !
1 Hónapja a konfigomat egy LC-power 6550rev.2.2 hajtotta (550w-os)
Ezt lecseréletm egy Corsair Gs-600-ra ..érdekes dolgok jöttek ki !!
Szereztem egy fogysztásmérőt ami a konnektorból felvett teljesítményt mutatja W-ban,amperban...meg a max csúcsot megjegyzi...
A konfig: phenom x2 555,3.6-ra húzva,2x2Gb 1066-os ram,8 venti,Egy Hd 3850-es vga,1db WdBlack caviar HDD
Az lc powerrel a fogyasztás 1980X1200-as játék közben : 244W
A Corsair Gs-600 fogysztása: 201W maximum !!!
Ugyan az minden és 43 W a különbség !!!
Szerintem ez a külömbség javulna is mert a 600-as Corsair baromira nincs leterhelve ezzel a konfiggal,kb 1/3-a a tudásának vagy kevesebb..
A fogyasztás tippelő himihumi progik nem igazán járnak a valós dolgok közelében !
Nem tűnik sokanak 43 W,de 20 óra üzemnél Majdnem 1Kw ,ami kb 50-52 Ft
Én átlag napi 8-10 órát búgatom a gépet...nagyjából 3 nap alatt spórolok 1Kw-ot...az egy hónappaban 10Kw,kb 500 Ft..éves szinten 6000ft...nagyjából...
Kb ennyit számít egy jobb táp és a 80 pluszos minősítés...
Amúgy a Corsair -Gs 600:
Minden kábele harisnyázott,zsugorcsövezett,kikapcsolaható kék venti világítás,nem a leghalkabb,de az Lc-power super silentnél jóval halkabb,a hangja olyan hogy a wd-Black caviar vinyóm hangossab nála...
Ami nem jó benne: A sata,és tápkebelek töve baromira le vannak zsugorcsövezbe,rettenet merevek a tövüknél így óvatosan kell velük bánni...
Ami pozitívum : egy darab 12V-os ága van : 48 A max áramleadással .
Gromtor írta:
lécci nézzétek már meg a gépem és a videókártya helyet egy ati radeon 6870 et képzeljetek és elég neki egy 420wos táp?? 😕
és a választ lécci a profilomhoz irjátok köszi 😆
ha minőségi 420 wattos akkor igen, elég lesz, ha rossz, meg se próbáld
lécci nézzétek már meg a gépem és a videókártya helyet egy ati radeon 6870 et képzeljetek és elég neki egy 420wos táp?? 😕
Memória: 8 GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance
Videókártya: Sapphire ATI HD6870
Alaplap: ASUS P8Z68-V LX
ez alá milyen tápot ajánlanátok?
Hát igen, még jó hogy gyakran olvasom a fórumot 😃 Akkor elég a két 6870-hez az 500w-os chieftec? Vagy inkább corsair cx600 v2?
Elég akkor az 500W-os Chieftec. De ha ráköltesz 1500Ft-al többet, akkor kijön már egy 550W-os Chieftec, ami bebiztosítaná azért a dolgot.
Hát ez az. Vagy s*k hülyék az eladók, vagy csak azért mondják hogy vedd meg, aztán ha tönkremegy vegyél másikat. Elég szomorú hogy ilyen is van a világon.
Ahelyett hogy akik nem értenek annyira gépekhez, segítenék és tanácsokkal látná el, ahelyett sz*r márkákat sóznak az emberre, így kicseszve szegény emberekkel, akik bedőlnek az ilyen embereknek.
Azért megkérdezném az eladót, hogy mitől kevés egy 500-as táp ehhez, mi fogyaszt olyan sokat? Ha a max tdp fogyasztásokat összeadom (amit ugye ésszerű körülmények között nem fogsz soha elérni), akkor is messze vagyok az 500W-tól.
Akkor jól gondoltam, köszi 😃 Ha később vennék még egy vga-t akkor milyen táp fog kelleni?
600-650W-os legalább. (Chieftec vagy Corsair "vagy a tövvi jó márkából"😉
Ehez a confighoz milyen tápot ajánlotok?
Simán elég a Chieftec. Egy 450-es Chieftec iArena bőven elég lenne neki.
Vargáné és társa
Mercury 600W Black Edition
Szerintetek ez a Táp jó? Megbízható?
nem. megbízhatatlan, veszélyes, rossz, idegtépő, vacak, ócska, szar, hulladék
Mercury 600W Black Edition
Nem. Milyen gépbe kellene és mennyi rá a keret?
Köszönöm a segítségeteket.... én egy ilyen tápot néztem ki, 460W és jónak tűnik: "CoolerMaster Elite Power Plus 460W". Remélem ez megfelelő lesz. 😀
Annál jobb vétel egy Chieftec CTG450, vagy 2-3 ezerrel többért CM GX450/XFX Core 450.
öhm... lehet hülyén hangzik, de nem nagyon értek hozzá: jó a 6 pines PCI Express csatlakozó, ha mostani 6+2-es? Egyáltalán mire jó ha több pines?
Üdv skacok...
https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=40553
Bőven elég neki 450w, még 400w is. Persze nemárt ha jó minőségű az a táp.
FSP Aurum 400w - 13.500 Ft
XFX 450w - 15.000 Ft
Chieftec A-80 CTG-450 - 12.500 Ft
Ezek most jó vételek 😀
https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=40553
noname tápot minden esetben felejtsd el, hisz kispórolták belőle azokat a cuccokat amik ahhoz kellenek, hogy ne vigye el a géped, ha elfüstölne, így csak az maradt benne ami a működéshez elég, de a védelmeket így felejtsd is el.
Tápnál, monitornál, nem érdemes fukarnak lenni, mert még meg is járhatod!
Nekem a CM GX450W bevált, a kritikák is nagyon jók róla, igazi minőség! 😉
egy chieftecben viszont mindííííííg minden körülmények között megbizhatsz!
Ez így igaz 😃
de Corsair ra 5év garit adnak 😃
ha táp akor chieftec,coolermaster,xfx,enermax
A legszarabb : Corsair kimaradt 😂 😂
hát az enyim pl nem egy 20k gép ez kemén 85k volt 😆 😉
Tudom azért mondom 😃 hogy azért kell egy jó táp ! és 5évig nem lesz gondod 😀
akkor kb. ezek csak találgatások ?? 😀 köszi a válaszokat 😆😆😆
Mivel ilyen noname tápról nem halottam, nem tudom mi van benne 😃
De egy jó márkás táp is meghalhat 😃 egy noname meg bármikor....
De igen lehet találgatni 😀 Azt azért mondom mert drágább cuccokat raksz bele.. neked csak nő a kockázat 😀 egy 20k géphez elég egy noname táp is 😀
u. i. : csak azért mert számolgatok hogy kb ballagásomra meg húsvét ilyesmi mennyi pénz gyűlik össze lehet hogy tápra is lesz pénz. 😆😆😆
Ez táp függő 😀 lehet semmi baj nem lenne 1évig 😀
Ki kell próbálni 😃 nekem még villám és túlfesz védőm van tápon kívül is..
biztos ami biztos 😀
Egyik ismerős Codegen 400W tápon nyomat-ja a 2600k t 😃 Z68 lappal 😃
Szeret veszélyesen élni 😃
ez megér 13-14ezret szerintem egy márkás tápra 😃
nemaz hanem ilyen van és a gépembe egy ati 6870 et akarok berakni és hát az a gondom hogy kell táp vagy elég lesz ez 😕
Szerintem ideglenesen jó ! de én hosszabb távon nem hagynám rajta 😀
ja a márkája: KRAUN szerintetek jó lesz?? 😕
Noname tápot sose vegyél 😀 barátom most járta meg.... 8ezerért vett egy 600W tápot 😀 ami gagyi volt eladta aznap 3ezerbe....
És vett egy drágát 22ért... 😀 nah szerinted mivel járt volna jobban először ? 😃
Grat a táphoz, korrekt darab. Igen, sokat számít a hatásfok. A fogyasztás mérséklődésével párhuzamosan a hőtermelés és így a ventilátor zaj is jelentősen csökken. Egy 80+-os tápról váltottam az Aurumra és meg is van a 10% fogyicsökkenés.
Megosztanák egy kis tapasztalatot a tápokról !
1 Hónapja a konfigomat egy LC-power 6550rev.2.2 hajtotta (550w-os)
Ezt lecseréletm egy Corsair Gs-600-ra ..érdekes dolgok jöttek ki !!
Szereztem egy fogysztásmérőt ami a konnektorból felvett teljesítményt mutatja W-ban,amperban...meg a max csúcsot megjegyzi...
A konfig: phenom x2 555,3.6-ra húzva,2x2Gb 1066-os ram,8 venti,Egy Hd 3850-es vga,1db WdBlack caviar HDD
Az lc powerrel a fogyasztás 1980X1200-as játék közben : 244W
A Corsair Gs-600 fogysztása: 201W maximum !!!
Ugyan az minden és 43 W a különbség !!!
Szerintem ez a külömbség javulna is mert a 600-as Corsair baromira nincs leterhelve ezzel a konfiggal,kb 1/3-a a tudásának vagy kevesebb..
A fogyasztás tippelő himihumi progik nem igazán járnak a valós dolgok közelében !
Nem tűnik sokanak 43 W,de 20 óra üzemnél Majdnem 1Kw ,ami kb 50-52 Ft
Én átlag napi 8-10 órát búgatom a gépet...nagyjából 3 nap alatt spórolok 1Kw-ot...az egy hónappaban 10Kw,kb 500 Ft..éves szinten 6000ft...nagyjából...
Kb ennyit számít egy jobb táp és a 80 pluszos minősítés...
Amúgy a Corsair -Gs 600:
Minden kábele harisnyázott,zsugorcsövezett,kikapcsolaható kék venti világítás,nem a leghalkabb,de az Lc-power super silentnél jóval halkabb,a hangja olyan hogy a wd-Black caviar vinyóm hangossab nála...
Ami nem jó benne: A sata,és tápkebelek töve baromira le vannak zsugorcsövezbe,rettenet merevek a tövüknél így óvatosan kell velük bánni...
Ami pozitívum : egy darab 12V-os ága van : 48 A max áramleadással .
ha minőségi 420 wattos akkor igen, elég lesz, ha rossz, meg se próbáld