Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
Hát el fog vele menni de ha már lesz kmolyabb vga meg minden nem fogja bírni ismerősömnek is simán ment a 20 pines táppal a 24 es alaplap igaz vidikari nélkül.
Figyel egy kiváló minőségű használt táp már kapható 5000Ft ért
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99 írta:
csasa94 írta:
Értem, köszönöm. Nekem is az tűnik jobbnak. De rohadt hosszú, nemhiszem, hogy belefér a gépbe. Jelenlegi alaplapom 24,4*24,4cm-es, ez pedig 21,6*30,5, szóval minimum 6cm kell, hogy beleférjen, annyi meg szerintem nincs, de holnap lemérem (szemmértékem meg nincs).

Milyen házad van? Normális méretű ház? Mert ha kb normális méretű és nem régebb 10 évnél belemegy itt nincsenek cm ek van egy szabvány és mindegyik úgy készül ez az ATX szabvány ettől nagyobb nincs

Nem tudom, nem régi annyira, 3 éves. Nekem úgy tűnik, hogy olyan 5 cm szabad hely van még ezen kívűl. De hoppá, felmerül a következő problémám: a tápom ATX Power csatija 20 pines, az ATX 12V csati pedig négy. Nos, az új alaplapnak 24 pines ATX Pover csati és 8 pines 12V-os kell. Akkor mit tudok vele csinálni? Új tápot kell vennem? Annyi pénzem már nem lesz. 😞
0
0
0
0
konsti avatar
Kmisi99 írta:
csasa94 írta:
Értem, köszönöm. Nekem is az tűnik jobbnak. De rohadt hosszú, nemhiszem, hogy belefér a gépbe. Jelenlegi alaplapom 24,4*24,4cm-es, ez pedig 21,6*30,5, szóval minimum 6cm kell, hogy beleférjen, annyi meg szerintem nincs, de holnap lemérem (szemmértékem meg nincs).

Milyen házad van? Normális méretű ház? Mert ha kb normális méretű és nem régebb 10 évnél belemegy itt nincsenek cm ek van egy szabvány és mindegyik úgy készül ez az ATX szabvány ettől nagyobb nincs
EATX az nagyobb de ritka is 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
csasa94 írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
csasa94 írta:
Sziasztok! Alaplapot tervezek venni, két alaplapot kinéztem magamnak.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=AOD790GX/128M
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=AOD790GX/128M
Melyiket válasszam? Az utolsó nagynak tűnik, nem tudom, hogy bele fér-e a házba. Áruk nagyjából egyforma.

A GX-es komolyabbnak tűnik valamennyivel, mert a chip-jei jobbak állítólag,
0
0
0
0
no avatar
Na, kezdjük elölről:
Sziasztok! Alaplapot tervezek venni, két alaplapot kinéztem magamnak.
[LINK]
[LINK]
Melyiket válasszam? Az utolsó nagynak tűnik, nem tudom, hogy bele fér-e a házba. Áruk nagyjából egyforma.
0
0
0
0
azbizony avatar
10 éves körül van a házam 😃 majd kiderül hogy bele megy e de most megnyugtattál 1 kicsit 😃 köszi!!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
JA. Kicsit bővebben😆😆😆 Ja ugyanis ha a házad nem régebb kb 10-15 évnél és úgy ahogy úgy néz ki mint egy normál gépház akkor 99,99999% hogy bele kell menni. Itt nincs 25000 féle szabvány meg csatlakozó Itt van az atx ház amibe belemegy az atx es és a micro illetve mini atx es alaplap
0
0
0
0
azbizony avatar
Gigabyte G41M-ES2L az alaplap amit vettem és a szívem majdnem meg állt hogy milyen kicsi 😞. egyedül nem merem elkezdeni szétszedni a gépemet mert nem értek ahoz a sok kábelhez, ezért szombaton jönnek beleszerelni. csak nem tom hogy bele megy e mert ha nem akkor visszaviszem a boltba és remélem visszaveszik. 😕
Na szerintetek belemegy??
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ja! Kicsit bővebbe Ja simán bele kell menni
0
0
0
0
azbizony avatar
mATX -es alaplap jó ATX es házba???????
0
0
0
0
Osynho avatar
Egyáltalán nem biztos, hogy szar az Asrock, sőt, az újabb lapjaik kifejezetten jók. Viszont maga a chipset, stb elég "nyomi". Persze te tudod menniyt szánsz rá, és mire használnád, de + 2-3ezerért már kapsz P35-ös, P43-as deszkát.
0
0
0
0
azbizony avatar
Nem kell az integrált vga, tartaléknak ott a 7600 as karim 😀 az asrock elég szar ugye? mert nézegettem hogy ezek a legolcsóbbak, de haver is a gigabyte lapokat vagy az asust ajánlotta.
0
0
0
0
Osynho avatar
Feltétel az integrált vga?
Mert, ha nem, akkor pl ez jó vétel: [LINK]
+ nekem van egy eladó Gigabyte P35-DS3-am 😊 😀
0
0
0
0
azbizony avatar
Helló szia mindenkinek 😃
Alaplapot akarok venni és van 2 kiszemeltem, de mielőtt megvenném meg halgatom a ti véleményeteket is 😃
ASRock G41C-VS Intel G41 LGA775 mATX alaplap 12.675,- Ft
Processzortokozás : Intel LGA775
Chipkészlet : Intel
Részletes chipkészlet : Intel G41
RAM foglalat : DDR2 + DDR3
VGA foglalat : PCI-E x16
Méret : mATX
LAN : 10/100 LAN
VGA : Integrált VGA
VGA csatoló : DSUB
IDE : 1 port (2 eszköz)
Hang : 5.1 HD Audio
Firewire : Nincs
Hűtés : Zajtalan
USB 2.0 : 8
SATA : 2

ASRock 4CORE1600-GLAN/M Intel G31 LGA775 mATX alaplap 13.220,- Ft ez anyiban különbözik hogy 4 db DDR2 800 as foglalat van benne 😃 Szerintetek melyiket vegyem??
0
0
0
0
zsivko avatar
Ricko írta:
szal 5770 CF re nem jó?

olvasd el
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Gigabyte vagy ha olcsóbbat akarsz Asrockot.
0
0
0
0
zsivko avatar
Ricko írta:
de ez is jó 5770 CF re?a 5850 tú drága😞

akkor venned kell ASUS M4A89TD PRO hogy biztos legyél a dolgodba. Én most le fogom cserélni az alaplapomat egy GIGABYTE GA-890FXA-UD7
0
0
0
0
Ricko avatar
de ez is jó 5770 CF re?a 5850 tú drága😞
0
0
0
0
zsivko avatar
Ricko írta:
szal 5770 CF re nem jó?

Szerintem jobban jársz egy hd5850-el mint 2xh5770-el és egy ASUS M4A89GTD. Nézd meg a profilomban.
0
0
0
0
Ricko avatar
szal 5770 CF re nem jó?
0
0
0
0
zsivko avatar
Osynho írta:
Ricko írta:
ASUS M4A89GTD PRO alaplap jó a CF-re?

"két darab PCI Express x16-os slotot találunk, amelyek kétkártyás üzemmódban x8-as sávszélességet kínálnak"
Tehát max kisebb teljsesítményű vga-khoz ajánlott, ill a nagyobbakat valamennyire visszafogja.

M4A89TD PRO az bizony már CF is 16X használ. Nekem ASUS M4A89GTD PRO van én nagyon meg vagyok elégedve. Már több mint 1 hónapja használom.
0
0
0
0
Osynho avatar
Ricko írta:

"két darab PCI Express x16-os slotot találunk, amelyek kétkártyás üzemmódban x8-as sávszélességet kínálnak"
Tehát max kisebb teljsesítményű vga-khoz ajánlott, ill a nagyobbakat valamennyire visszafogja.
0
0
0
0
Ricko avatar
0
0
0
0
Hitoshi avatar
hát akkor ez eldőlt 😃 köszönöm a válaszokat
0
0
0
0
planbmokus avatar
pakai93 írta:
Hitoshi írta:
melyik a jobb alaplap ? tuning szempontból is,meg amúgy is 😂

1.[LINK]
2.[LINK]

az MSI jobb minden szempontból 😉

Úgy ahogy mondod.
0
0
0
0
pakai93 avatar
Hitoshi írta:

1.[LINK]
2.[LINK]

az MSI jobb minden szempontból 😉
0
0
0
0
Hitoshi avatar

1.[LINK]
2.[LINK]
0
0
0
0
planbmokus avatar
szecskkaa írta:
csáó
kinéztem magamnak ezt az alaplapot:[LINK] ez megéri?vagy inkább maradjak az msi 770 c45 -nél?
előre is thx a választ

maradj az msi-nél...
0
0
0
0
szecskkaa avatar
csáó
kinéztem magamnak ezt az alaplapot:[LINK] ez megéri?vagy inkább maradjak az msi 770 c45 -nél?
előre is thx a választ
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Cenation írta:
Csősztök.Én egy ASUS M4N68T-M lapot szeretnék de...a lap nVidia chipest de én XFX HD4830 512MB DDR3 PCIE VGA-t szeretnék.És ez gátolna a működését vagy valami lyesmi?

Semmiben sem gátolna!
0
0
0
0
no avatar
Csősztök.Én egy ASUS M4N68T-M lapot szeretnék de...a lap nVidia chipest de én XFX HD4830 512MB DDR3 PCIE VGA-t szeretnék.És ez gátolna a működését vagy valami lyesmi?
0
0
0
0
no avatar
20-25k, 775-re már nem akarok többet, erre az egy évre egy olyan lap jó lesz szvsz. Viszont akkor maradok a P45 csszettnél, olcsó is, jó is...Nem a SLI miatt akartam nforce-ot venni, inkább a tuning miatt. Szerintem egy Gigabyte vagy egy Asus p45-ös lap lesz...
0
0
0
0
Feki1991 avatar
fatalista írta:
Sziasztok!

Én is tervezem, hogy veszek egy új alaplapot az új VGA-hoz (még nincs meg a vga, először a deszka). Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni. Mivel idővel (sőt már idén akartam, de nem fog összejönni) le akarom cserélni i5-ös rendszerre a gépet, már nem akarok nagy befektetés csinálni, de az új VGA megérdemel egy rendes lapot. Valamilyen Asus P45-be gondolkozok vagy (xfx) nForce-ba, de a 790i DDR3 és drága, a 780i beszerezhetetlen, a 750i pedig olcsó is szerintem jó is, viszont elég régi...Véleményetek szerint a 750i-be még érdemes befektetni? Kapható itt nálunk nem messze, elég jó áron. Az új VGA mellett (gtx 260 SOC a kiszemelt) ha szükséges majd húznám a procit (e7200), és tudtommal XFX nForce 750i nagyon tuning barát, szóval egy kezdőnek kifejezetten jó lenne. Mi a véleményetek?

Előre is köszönöm a segítséget 😉

Mivel a GTX 260, viszonylag új VGA, szal 750i-s chipsetre nem bíznám rá!..Legalább 780i vagy 790i lenne jó, de a legjobb a 980a (a legutolsó) lenne! (Nekem is olyan van)..főleg SLI végett kellene a 980a-s Chipset, mert a 780i-nek is meggyűlik a baja 2 GTX-el, nem hogy 3-mal!!!!..szal ha SLI akk 980a, ha csak 1 VGA-t akarsz, akkor 780i/790i!

u.i.: Mennyi pénzt költenél lapra?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Én is tervezem, hogy veszek egy új alaplapot az új VGA-hoz (még nincs meg a vga, először a deszka). Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni. Mivel idővel (sőt már idén akartam, de nem fog összejönni) le akarom cserélni i5-ös rendszerre a gépet, már nem akarok nagy befektetés csinálni, de az új VGA megérdemel egy rendes lapot. Valamilyen Asus P45-be gondolkozok vagy (xfx) nForce-ba, de a 790i DDR3 és drága, a 780i beszerezhetetlen, a 750i pedig olcsó is szerintem jó is, viszont elég régi...Véleményetek szerint a 750i-be még érdemes befektetni? Kapható itt nálunk nem messze, elég jó áron. Az új VGA mellett (gtx 260 SOC a kiszemelt) ha szükséges majd húznám a procit (e7200), és tudtommal XFX nForce 750i nagyon tuning barát, szóval egy kezdőnek kifejezetten jó lenne. Mi a véleményetek?

Előre is köszönöm a segítséget 😉
0
0
0
0
villamdavid avatar
zsivko írta:
villamdavid írta:
Meik a jobb alaplap?? a : Gigabyte GA-770T-USB3 AMD770/SB710 DDR3 ATX vagy ez: Gigabyte GA-770TA-UD3 AMD770/SB710 DDR3 ATX az első 3000FT olcsóbb (lingvin.hu)
Javasolnám neked az én alaplapomat ami a profilomban is feltüntettem(játék gépem).

Azt szeretném,legalábbis azt mondták hogy USB 3.0 már jobban megéri hisz egy árban van amit venni akartam azzal,de mondom,nem szeretnék nagyon drága alaplapot,hiszen én soha nem fogok semmin,semennyit húzni! max : 20-23 ezer
0
0
0
0
zsivko avatar
villamdavid írta:
Meik a jobb alaplap?? a : Gigabyte GA-770T-USB3 AMD770/SB710 DDR3 ATX vagy ez: Gigabyte GA-770TA-UD3 AMD770/SB710 DDR3 ATX az első 3000FT olcsóbb (lingvin.hu)
Javasolnám neked az én alaplapomat ami a profilomban is feltüntettem(játék gépem).
0
0
0
0
villamdavid avatar
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek jó lenne nekem egy ASUS P6T X58?Intel Procit támogasson
0
0
0
0
no avatar
na igen de nem hiszem h jut még 800-as lapra is.esetleg jövőre vagy ha majd lesz pénzem mert ezt is úgy nyár végén tudnám megvenni és csak még terv
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hát a 800-ason alapból mennek ezek a procik, ezért lettek megcsinálva 😃
a 700-ra meg rátákolják, bios formában
de az újabb gyorsabb, szóval ha lapot veszel mindenképp 800-as vegyél már.
0
0
0
0
no avatar
Kb mennyit javít egy 800-as chipsetű lap a proci teljesitmenyen egy 700-as chipsetű laphoz viszonyítva?
0
0
0
0
no avatar
jol tudod.de pl honnan lehet leszedni a biost?mer ehhez aios frissíéshez nagyon nem értek
0
0
0
0
no avatar
aha.most olvasom a hoc-on h van 790-es chipsetű lap is amibe belemegy.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
az a lényeg hogy 800-as chipsete legyen
asszem most még csak 880 meg 890-esek vannak, na, azokba biztos belemegy.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok.valaki mondana nekem egy olyan alaplapot amibe belemegy a phenom II x6-os széria?vagy csak az számít h am3-as lap legyen és bele is megyen?
0
0
0
0
Osynho avatar
"Helló! Személy szerint én nem adnék ennyi pénzt egy AMD-s lapért.
Még mindig nem jutottak el odáig hogy Trial Channel memóriakezelés."

Atyaég... És ezért ne vegyen drágább AMD-s lapot? Amúgy Freki jól mondja + kiegészíteném, hogy az Intel csak most jutott el a CPU-ba integrált memóriavezérlőig. Akkor pl senki se vegyen Core2-es procit? 😕
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
barathimre86 írta:
Jan88 írta:
Sziasztok!
Szerintetek jó vétel az ASUS Crosshair IV Formula 55 ropiért? Vagyis megéri az árát?

Helló! Személy szerint én nem adnék ennyi pénzt egy AMD-s lapért.
Még mindig nem jutottak el odáig hogy Trial Channel memóriakezelés.

Ha a 3 csatornás mem kezelésre gondolsz akkor az a triple channel!

Az AMD már a Quad Channel-nél tart (12 magos Opteronok), míg az Intel még "csak" a Triple-nél tart! 😉
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció