Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Figyel egy kiváló minőségű használt táp már kapható 5000Ft ért
Értem, köszönöm. Nekem is az tűnik jobbnak. De rohadt hosszú, nemhiszem, hogy belefér a gépbe. Jelenlegi alaplapom 24,4*24,4cm-es, ez pedig 21,6*30,5, szóval minimum 6cm kell, hogy beleférjen, annyi meg szerintem nincs, de holnap lemérem (szemmértékem meg nincs).
Milyen házad van? Normális méretű ház? Mert ha kb normális méretű és nem régebb 10 évnél belemegy itt nincsenek cm ek van egy szabvány és mindegyik úgy készül ez az ATX szabvány ettől nagyobb nincs
Nem tudom, nem régi annyira, 3 éves. Nekem úgy tűnik, hogy olyan 5 cm szabad hely van még ezen kívűl. De hoppá, felmerül a következő problémám: a tápom ATX Power csatija 20 pines, az ATX 12V csati pedig négy. Nos, az új alaplapnak 24 pines ATX Pover csati és 8 pines 12V-os kell. Akkor mit tudok vele csinálni? Új tápot kell vennem? Annyi pénzem már nem lesz. 😞
Értem, köszönöm. Nekem is az tűnik jobbnak. De rohadt hosszú, nemhiszem, hogy belefér a gépbe. Jelenlegi alaplapom 24,4*24,4cm-es, ez pedig 21,6*30,5, szóval minimum 6cm kell, hogy beleférjen, annyi meg szerintem nincs, de holnap lemérem (szemmértékem meg nincs).
Milyen házad van? Normális méretű ház? Mert ha kb normális méretű és nem régebb 10 évnél belemegy itt nincsenek cm ek van egy szabvány és mindegyik úgy készül ez az ATX szabvány ettől nagyobb nincs
Sziasztok! Alaplapot tervezek venni, két alaplapot kinéztem magamnak.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=AOD790GX/128M
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=AOD790GX/128M
Melyiket válasszam? Az utolsó nagynak tűnik, nem tudom, hogy bele fér-e a házba. Áruk nagyjából egyforma.
A GX-es komolyabbnak tűnik valamennyivel, mert a chip-jei jobbak állítólag,
Sziasztok! Alaplapot tervezek venni, két alaplapot kinéztem magamnak.
[LINK]
[LINK]
Melyiket válasszam? Az utolsó nagynak tűnik, nem tudom, hogy bele fér-e a házba. Áruk nagyjából egyforma.
Na szerintetek belemegy??
Mert, ha nem, akkor pl ez jó vétel: [LINK]
+ nekem van egy eladó Gigabyte P35-DS3-am 😊 😀
Alaplapot akarok venni és van 2 kiszemeltem, de mielőtt megvenném meg halgatom a ti véleményeteket is 😃
ASRock G41C-VS Intel G41 LGA775 mATX alaplap 12.675,- Ft
Processzortokozás : Intel LGA775
Chipkészlet : Intel
Részletes chipkészlet : Intel G41
RAM foglalat : DDR2 + DDR3
VGA foglalat : PCI-E x16
Méret : mATX
LAN : 10/100 LAN
VGA : Integrált VGA
VGA csatoló : DSUB
IDE : 1 port (2 eszköz)
Hang : 5.1 HD Audio
Firewire : Nincs
Hűtés : Zajtalan
USB 2.0 : 8
SATA : 2
ASRock 4CORE1600-GLAN/M Intel G31 LGA775 mATX alaplap 13.220,- Ft ez anyiban különbözik hogy 4 db DDR2 800 as foglalat van benne 😃 Szerintetek melyiket vegyem??
szal 5770 CF re nem jó?
olvasd el
[LINK]
de ez is jó 5770 CF re?a 5850 tú drága😞
akkor venned kell ASUS M4A89TD PRO hogy biztos legyél a dolgodba. Én most le fogom cserélni az alaplapomat egy GIGABYTE GA-890FXA-UD7
szal 5770 CF re nem jó?
Szerintem jobban jársz egy hd5850-el mint 2xh5770-el és egy ASUS M4A89GTD. Nézd meg a profilomban.
ASUS M4A89GTD PRO alaplap jó a CF-re?
"két darab PCI Express x16-os slotot találunk, amelyek kétkártyás üzemmódban x8-as sávszélességet kínálnak"
Tehát max kisebb teljsesítményű vga-khoz ajánlott, ill a nagyobbakat valamennyire visszafogja.
M4A89TD PRO az bizony már CF is 16X használ. Nekem ASUS M4A89GTD PRO van én nagyon meg vagyok elégedve. Már több mint 1 hónapja használom.
ASUS M4A89GTD PRO alaplap jó a CF-re?
"két darab PCI Express x16-os slotot találunk, amelyek kétkártyás üzemmódban x8-as sávszélességet kínálnak"
Tehát max kisebb teljsesítményű vga-khoz ajánlott, ill a nagyobbakat valamennyire visszafogja.
melyik a jobb alaplap ? tuning szempontból is,meg amúgy is 😂
1.[LINK]
2.[LINK]
az MSI jobb minden szempontból 😉
Úgy ahogy mondod.
melyik a jobb alaplap ? tuning szempontból is,meg amúgy is 😂
1.[LINK]
2.[LINK]
az MSI jobb minden szempontból 😉
1.[LINK]
2.[LINK]
csáó
kinéztem magamnak ezt az alaplapot:[LINK] ez megéri?vagy inkább maradjak az msi 770 c45 -nél?
előre is thx a választ
maradj az msi-nél...
kinéztem magamnak ezt az alaplapot:[LINK] ez megéri?vagy inkább maradjak az msi 770 c45 -nél?
előre is thx a választ
Csősztök.Én egy ASUS M4N68T-M lapot szeretnék de...a lap nVidia chipest de én XFX HD4830 512MB DDR3 PCIE VGA-t szeretnék.És ez gátolna a működését vagy valami lyesmi?
Semmiben sem gátolna!
Sziasztok!
Én is tervezem, hogy veszek egy új alaplapot az új VGA-hoz (még nincs meg a vga, először a deszka). Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni. Mivel idővel (sőt már idén akartam, de nem fog összejönni) le akarom cserélni i5-ös rendszerre a gépet, már nem akarok nagy befektetés csinálni, de az új VGA megérdemel egy rendes lapot. Valamilyen Asus P45-be gondolkozok vagy (xfx) nForce-ba, de a 790i DDR3 és drága, a 780i beszerezhetetlen, a 750i pedig olcsó is szerintem jó is, viszont elég régi...Véleményetek szerint a 750i-be még érdemes befektetni? Kapható itt nálunk nem messze, elég jó áron. Az új VGA mellett (gtx 260 SOC a kiszemelt) ha szükséges majd húznám a procit (e7200), és tudtommal XFX nForce 750i nagyon tuning barát, szóval egy kezdőnek kifejezetten jó lenne. Mi a véleményetek?
Előre is köszönöm a segítséget 😉
Mivel a GTX 260, viszonylag új VGA, szal 750i-s chipsetre nem bíznám rá!..Legalább 780i vagy 790i lenne jó, de a legjobb a 980a (a legutolsó) lenne! (Nekem is olyan van)..főleg SLI végett kellene a 980a-s Chipset, mert a 780i-nek is meggyűlik a baja 2 GTX-el, nem hogy 3-mal!!!!..szal ha SLI akk 980a, ha csak 1 VGA-t akarsz, akkor 780i/790i!
u.i.: Mennyi pénzt költenél lapra?
Én is tervezem, hogy veszek egy új alaplapot az új VGA-hoz (még nincs meg a vga, először a deszka). Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni. Mivel idővel (sőt már idén akartam, de nem fog összejönni) le akarom cserélni i5-ös rendszerre a gépet, már nem akarok nagy befektetés csinálni, de az új VGA megérdemel egy rendes lapot. Valamilyen Asus P45-be gondolkozok vagy (xfx) nForce-ba, de a 790i DDR3 és drága, a 780i beszerezhetetlen, a 750i pedig olcsó is szerintem jó is, viszont elég régi...Véleményetek szerint a 750i-be még érdemes befektetni? Kapható itt nálunk nem messze, elég jó áron. Az új VGA mellett (gtx 260 SOC a kiszemelt) ha szükséges majd húznám a procit (e7200), és tudtommal XFX nForce 750i nagyon tuning barát, szóval egy kezdőnek kifejezetten jó lenne. Mi a véleményetek?
Előre is köszönöm a segítséget 😉
Meik a jobb alaplap?? a : Gigabyte GA-770T-USB3 AMD770/SB710 DDR3 ATX vagy ez: Gigabyte GA-770TA-UD3 AMD770/SB710 DDR3 ATX az első 3000FT olcsóbb (lingvin.hu)
Azt szeretném,legalábbis azt mondták hogy USB 3.0 már jobban megéri hisz egy árban van amit venni akartam azzal,de mondom,nem szeretnék nagyon drága alaplapot,hiszen én soha nem fogok semmin,semennyit húzni! max : 20-23 ezer
Meik a jobb alaplap?? a : Gigabyte GA-770T-USB3 AMD770/SB710 DDR3 ATX vagy ez: Gigabyte GA-770TA-UD3 AMD770/SB710 DDR3 ATX az első 3000FT olcsóbb (lingvin.hu)
a 700-ra meg rátákolják, bios formában
de az újabb gyorsabb, szóval ha lapot veszel mindenképp 800-as vegyél már.
asszem most még csak 880 meg 890-esek vannak, na, azokba biztos belemegy.
Még mindig nem jutottak el odáig hogy Trial Channel memóriakezelés."
Atyaég... És ezért ne vegyen drágább AMD-s lapot? Amúgy Freki jól mondja + kiegészíteném, hogy az Intel csak most jutott el a CPU-ba integrált memóriavezérlőig. Akkor pl senki se vegyen Core2-es procit? 😕
Sziasztok!
Szerintetek jó vétel az ASUS Crosshair IV Formula 55 ropiért? Vagyis megéri az árát?
Helló! Személy szerint én nem adnék ennyi pénzt egy AMD-s lapért.
Még mindig nem jutottak el odáig hogy Trial Channel memóriakezelés.
Ha a 3 csatornás mem kezelésre gondolsz akkor az a triple channel!
Az AMD már a Quad Channel-nél tart (12 magos Opteronok), míg az Intel még "csak" a Triple-nél tart! 😉