Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Feki1991 avatar
Misi már válaszoltam! 😃..Zsolt, van benne valami 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Oks😆 Gondoltam rá hogy megkérdezem fekit csak nem volt kedvem de most megkérdeztem😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Kmisi99 írta:
Milyen alaplapot tudnátok ajánlani ami olcsó nem kell semmi extra csak lehessen bele ramot vidikarit tenni legyen kb valami normálisabb azért és lehet vele am3 mas AMD proci magot feloldani. Havernak kéne😆

Mondanám, hogy keresd meg a kérdéseddel Fekit és toopa-t, de toopa Fekihez küldene... Szóval keresd meg Fekit. 😜
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hitoshi írta:
Kmisi99 írta:
Milyen alaplapot tudnátok ajánlani ami olcsó nem kell semmi extra csak lehessen bele ramot vidikarit tenni legyen kb valami normálisabb azért és lehet vele am3 mas AMD proci magot feloldani. Havernak kéne😆

szerintem egy ilyen megérné és jó árban is van 25e FT [url]http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1899[/url]

vagy még ez is jó és ez USB/SATA 3 -mas

[LINK]

És mondjuk ez tudna felnyitni proci magot?
[LINK]
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Kmisi99 írta:

szerintem egy ilyen megérné és jó árban is van 25e FT [url]http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1899[/url]

vagy még ez is jó és ez USB/SATA 3 -mas

[LINK]
0
0
0
0
planbmokus avatar
DarthRoni írta:
köszönöm a segítségeteket, de most ezen mért kell összeszólalkozni? planbmokus, te most eljátszottad a mindenttudó isten szerepét, hogy te mennyivel többet tudsz, lehet hogy iagazd van, de ezt elő lehetne adni olyan formában is, hogy ne az jöjjön le hogy a másik személy sík hülye és hogy te mennyivel jobban tudsz mindent, mert ő sem mondott hülyeséget... köszönöm a segítségeket, de lehet azt kultúrált kockák módjára is 😀

Nem "játszottam el a mindentudó isten szerepét" és nem szeretném megbántani Feki-t sem, csak szimplán tájékozódásom és tapasztalataim alapján megpróbáltam kiegyenlíteni a színeket egy elvakult "zöld tájképen", ahol valójában a "piros" a domináns jelen pillanatban.

És mégegyszer bocs Feki, ha megbántottalak!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
köszönöm a segítségeteket, de most ezen mért kell összeszólalkozni? planbmokus, te most eljátszottad a mindenttudó isten szerepét, hogy te mennyivel többet tudsz, lehet hogy iagazd van, de ezt elő lehetne adni olyan formában is, hogy ne az jöjjön le hogy a másik személy sík hülye és hogy te mennyivel jobban tudsz mindent, mert ő sem mondott hülyeséget... köszönöm a segítségeket, de lehet azt kultúrált kockák módjára is 😀
0
0
0
0
planbmokus avatar
[quote][b]Feki1991 írta:[/b]
[u][/u][quote][b]planbmokus írta:[/b]
[quote][b]Osynho írta:[/b]
[quote][b]DarthRoni írta:[/b]
Sziasztok, nem értek az alaplapokhoz, szóval kérnék egy kis segítséget😀
a jövőben be akarok majd újítani egy alaplappal meg egy videokártyával, és majd nagyon sokára😃 még1 VGA-val, jelen esetben 2 GTS 250-et pakolnék a gépbe, és ehhez kéne egy alaplap, és mivel elvileg nyitható még 2 mag a procimon, olyan alaplap kellene, amivel lehet magot nyitni, és ebben kérném a segítséget, hogy ajánljatok nekem ilyen alaplapot, nézegetem a mostanában híres MSI hydrákat, elég jó árban vannak, ha szerintetek az is megfelel a céljaimnak, akkor az is jó, érdekel a véleményetek, tippetek, köszi előre is 😀[/quote]

Szerintem ne erőltesd az SLI-t. Rosszul skálázódik, melegszik, és drága. A 250GTS önmagában se egy modern vga, szóval lesz egy áramzabáló rendszered ami csak DX10-es. Ráadásul 2x16X-os pci-e slot kellene, ami a drágább lapok tulajdonsága. Vegyél később inkább 1db 5850-et

MSI 770-g45 + Phenom II X2 550 BE + Radeon 5850 lesz a legjobb kombó. Vegyél mellé jó memóriát is, mondjuk Kingston HyperX vagy Geil Ultra és még a tuning is menni fog![/quote]

Tévedsz!..a CF ami rosszul skálázódik + ott a micro suffering is!..az nVidia már egy rakat éve fejleszti az SLI-t mérföldekkel megelőzve az ATI-t!!!..ez okból vettem Én nVidiát 😉..2×GTS250 valamivel erősebb mint egy GTX285/4890 s egy GTS250 25-30W-al kevesebbet eszik mint egy vele egyszintben lévő 4850!..szal ha van egy jó lapod akkor az SLI GTS250 egy rettentő jó vétel!!!!!!!![/quote]

Nem tévedek!
Az CrossFIre-nek helyenként 90%-os hatásfoka van (átlag 65-80-játéktól függően), szemben az SLI átlagos 60-70%-ával szemben.

Az ATi a CF-t 2003-ban kezdte fejleszteni és 2005-ben adta ki, míg az SLI-t még a VooDoo rendszerek idejében, 1998-ben fejlesztette ki a 3DFX, a nagy híres NVidia, csak megvette a szabadalmat, de a foglalatváltozások és áramigények miatt nekik újra kellet tervezniük az egészet szintén 2005-ben.

A "Micro-suffering" amit mondasz az nem tudom mi, nem lehet, hogy a microstutteringre gondoltál? Leeséseket az Nvidia is produkál, nem kell fényesíteni.

Jelen pillanatban meg két GTS 250-es árából nagyjából kijön egy 5850
, ami a mindhárom felállásodat bealázza erőben, hőmérsékletben és fogyasztásban is, úgyhogy harmadszor is itt a pont.

Ja és egy darab 5850 mellé még egy 18 ezer Ft-os lap is bőven elég. Szóval ebből a szempontból is olcsóbb a történet.

Most jön az, hogy nem kaptunk PhysX-et. Nagyon muszály? Nem. Ha meg igen, akkor Hydra-s alaplap, 5770 + egy GT220. És ár-értékben megint nullázás a két gts 250-eddel szemben. 😶

Ajánlom figyelmedbe a Wikipedia, a Tomshardware, a Hardwarecanucks és egyéb (nem magyar és függtelen) informatikai portálokat, ne a Gamestarból és a PcGuruból okosodj, mert ott bizony előfordulnak azonos konfigurációkkal, azonos játékoknál két szám között 10 Fps-es különbségek (a reklám kedvéért 😃 )... 😂

Két kérdésem maradt:
Melyik haverod etetett be az NVidia-s hülyeségeivel? 😉
Ha azt mondják, hogy az MSZP aranyat bányászik, azt is elhiszed nekik?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ha nem tudod eldönteni mi legyen SLI vagy CF akkor vegyél egy Hydra lapkás MSI deszkát, abba lehet tenni zöldet is meg pirosat is egyszerre 😆 ezek még jó árban is vannak [LINK]
0
0
0
0
Feki1991 avatar
[u][/u][quote][b]planbmokus írta:[/b]
a jövőben be akarok majd újítani egy alaplappal meg egy videokártyával, és majd nagyon sokára😃 még1 VGA-val, jelen esetben 2 GTS 250-et pakolnék a gépbe, és ehhez kéne egy alaplap, és mivel elvileg nyitható még 2 mag a procimon, olyan alaplap kellene, amivel lehet magot nyitni, és ebben kérném a segítséget, hogy ajánljatok nekem ilyen alaplapot, nézegetem a mostanában híres MSI hydrákat, elég jó árban vannak, ha szerintetek az is megfelel a céljaimnak, akkor az is jó, érdekel a véleményetek, tippetek, köszi előre is 😀[/quote]

Szerintem ne erőltesd az SLI-t. Rosszul skálázódik, melegszik, és drága. A 250GTS önmagában se egy modern vga, szóval lesz egy áramzabáló rendszered ami csak DX10-es. Ráadásul 2x16X-os pci-e slot kellene, ami a drágább lapok tulajdonsága. Vegyél később inkább 1db 5850-et

MSI 770-g45 + Phenom II X2 550 BE + Radeon 5850 lesz a legjobb kombó. Vegyél mellé jó memóriát is, mondjuk Kingston HyperX vagy Geil Ultra és még a tuning is menni fog![/quote]

Tévedsz!..a CF ami rosszul skálázódik + ott a micro suffering is!..az nVidia már egy rakat éve fejleszti az SLI-t mérföldekkel megelőzve az ATI-t!!!..ez okból vettem Én nVidiát 😉..2×GTS250 valamivel erősebb mint egy GTX285/4890 s egy GTS250 25-30W-al kevesebbet eszik mint egy vele egyszintben lévő 4850!..szal ha van egy jó lapod akkor az SLI GTS250 egy rettentő jó vétel!!!!!!!!
0
0
0
0
planbmokus avatar

MSI 770-g45 + Phenom II X2 550 BE + Radeon 5850 lesz a legjobb kombó. Vegyél mellé jó memóriát is, mondjuk Kingston HyperX vagy Geil Ultra és még a tuning is menni fog!
0
0
0
0
Jeszy93 avatar
Osynho: Köszönöm szépen a választ!😀
0
0
0
0
villamdavid avatar
Mit gondoltok erről a két alaplapról,ti meiket vennétek?: http://www.woxcom...reme3.html vagy Gigabyte GA-770T-USB3 AMD770/SB710 DDR3 ATX
0
0
0
0
Osynho avatar
DarthRoni írta:
a jövőben be akarok majd újítani egy alaplappal meg egy videokártyával, és majd nagyon sokára😃 még1 VGA-val, jelen esetben 2 GTS 250-et pakolnék a gépbe, és ehhez kéne egy alaplap, és mivel elvileg nyitható még 2 mag a procimon, olyan alaplap kellene, amivel lehet magot nyitni, és ebben kérném a segítséget, hogy ajánljatok nekem ilyen alaplapot, nézegetem a mostanában híres MSI hydrákat, elég jó árban vannak, ha szerintetek az is megfelel a céljaimnak, akkor az is jó, érdekel a véleményetek, tippetek, köszi előre is 😀

Jeszy93: Ez melyik E6600-as? A 65nm-es Core2, vagy az újabb, 45nm-es Dual Core? Amúgy S775 mellé felesleges a ddr3, gondolom a hozzá tartozó lapok drágábbak, mint a ddr2-esek. Egyébként P35, P43, P45ös lapot érdemes venni. Ha a márka és az ár is adott, akkor már könnyű leszűkíteni a kört... 😀
0
0
0
0
Jeszy93 avatar
Sziasztok! Unokatesómnak összeállítottam egy gépet:
Intel E6600 MSI 9800GT 2GB DDR3.. Abban szeretném a tanácsotokat kérni, hogy milyen alaplapba pakoljuk bele ezeket.. Asus-t szeretne és olyan 20K körüli áron..
A válaszokat előre is köszönöm!😀
0
0
0
0
villamdavid avatar
Mit gondoltok erről a két alaplapról,ti meiket vennétek?: [LINK] vagy Gigabyte GA-770T-USB3 AMD770/SB710 DDR3 ATX
0
0
0
0
DarthRoni avatar
a jövőben be akarok majd újítani egy alaplappal meg egy videokártyával, és majd nagyon sokára😃 még1 VGA-val, jelen esetben 2 GTS 250-et pakolnék a gépbe, és ehhez kéne egy alaplap, és mivel elvileg nyitható még 2 mag a procimon, olyan alaplap kellene, amivel lehet magot nyitni, és ebben kérném a segítséget, hogy ajánljatok nekem ilyen alaplapot, nézegetem a mostanában híres MSI hydrákat, elég jó árban vannak, ha szerintetek az is megfelel a céljaimnak, akkor az is jó, érdekel a véleményetek, tippetek, köszi előre is 😀
0
0
0
0
no avatar
pakai93 írta:
ha ati-d van akk ez a gb nem nyerő neked... az asrock meg minőségileg nem a legjobb... az asus leányválalata... amit nem raknak bele az asus lapokba azok kerülnek az asrock-ba... nem rossz sokmindenkinek tetszik de nekem valahogy nagyon nem szimpi...

akk keress vmi másik gigabyte lapot... kb 20e FT környékén már nagyon jókat lehet kapni 😀

Köszi a választ, rendeltem egy régebbi (p31-es) GB-ot 11e-ért, a célnak egyenlőre megfelel...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
gabi86 írta:
Igen ezen van AGP illetve PCI-E kártyahely is de egyszere ugyis csak egy kártya van benne ?? akkoris kissebb a sávszélesség ??
Akkor elvileg nem!
0
0
0
0
gabi86 avatar
Igen ezen van AGP illetve PCI-E kártyahely is de egyszere ugyis csak egy kártya van benne ?? akkoris kissebb a sávszélesség ??
0
0
0
0
konsti avatar
gabi86 írta:
Azt tudja valaki hogy mit jelent az egy alaplapnál hogy a PCI-E X16 (max. X4 mode) ?? vagy az hogy csak 4szeresen olvassa a kártyát?? ha igen ez miben befolyásolja a müködését ??

[LINK]
gondolom ezt oan alaplapnál láttad amibe több vga-t lehet rakni(sli vagy crossfire) és az azt jelenti h a fő slotnak 16-szoros a sávszéllesége a másodiknak viszont már csak 4-szeres...ez sajnos azt jelenti h 2 kártya esetén nem lesz 100% a hatékonyság hanem kevesebb mivel a második kártya kisebb sávszélleségen tud komunikálni 😀
0
0
0
0
gabi86 avatar
Azt tudja valaki hogy mit jelent az egy alaplapnál hogy a PCI-E X16 (max. X4 mode) ?? vagy az hogy csak 4szeresen olvassa a kártyát?? ha igen ez miben befolyásolja a müködését ??

[LINK]
0
0
0
0
pakai93 avatar
ha ati-d van akk ez a gb nem nyerő neked... az asrock meg minőségileg nem a legjobb... az asus leányválalata... amit nem raknak bele az asus lapokba azok kerülnek az asrock-ba... nem rossz sokmindenkinek tetszik de nekem valahogy nagyon nem szimpi...

akk keress vmi másik gigabyte lapot... kb 20e FT környékén már nagyon jókat lehet kapni 😀
0
0
0
0
no avatar
pakai93 írta:
az első jobb... de az egy nvidia chipset-es lap... szal igy képes az sli-re de crossfire-re nem... ha ati kártyád van / azt tervezel akk sztem ne azt vedd... ilyen árban vannak pöpec asus lapok is... én azok közt néznék szét 😉

Nincs az az Isten, hogy még egy Asus-t vegyek... Megszívtam már velük párszor... ATI kártyám van, de nem akarok SLI-t, vagy CF-t
Az Asrock a memória helyek (DDR2 és DDR3) miatt nyerő, a GB viszont a 2 db IDE csatoló miatt... Nemtom...
0
0
0
0
pakai93 avatar
az első jobb... de az egy nvidia chipset-es lap... szal igy képes az sli-re de crossfire-re nem... ha ati kártyád van / azt tervezel akk sztem ne azt vedd... ilyen árban vannak pöpec asus lapok is... én azok közt néznék szét 😉
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Ezen 2 lap közül melyiket vennétek?
[LINK]

vagy

[LINK]

Igen egyébként kicsit örülök, hogy meghalt, már tele volt vele nekem is..
0
0
0
0
Szilard96 avatar
azért kicsit durv volt 😂 megdöglött(végre...)
gigabyte 946GMX -se2 -őt ne vegyél már a tököm tele van evel az alaplappal 😠
0
0
0
0
Hitoshi avatar
megdöglött(végre...)

😆 😂
0
0
0
0
no avatar
Üdv!

Megdöglött (végre...) az Asus P5LD2 Deluxe alaplapom. Adott a proci (PentiumD 945), a 2 db 1 GB-os DDR2-es Samsung memória, valamint PCI-E-es VGA, és egyéb IDE-s, SATA-s eszközök. Kérlek javasoljatok nekem oan lapokat (15.000-20.000-ig), amik elviszik a PentiumD-met, de később esetleg a Core 2 Duo-s procikat. Gigabyte-ban és Asrock-ban gondolkodtam, de viszonylag sürgős lenne, így nem nagyon érek rá 30-40 lapot összehasonlítgatni...

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
hory írta:
de pci-e -s a vgam!!!
es amugy jateknal milyen az integralt vga??:S

Hát, hanyagolandó!..nagyon jó lapokon azért van teljesítménye, az Enyémben kb egy 8600GS van, a PhysX-et úgy ahogy bírja gyorsítani, de sajna nincs közvetlen VGA/DVI kimenet a lapon így nem tudtam letesztelni hogy játékoknál hogy teljesít!
0
0
0
0
hory avatar
de pci-e -s a vgam!!!
es amugy jateknal milyen az integralt vga??:S
0
0
0
0
konsti avatar
hory írta:
látom ebbe van integralt vga...azzal jarnek jobban vagy ink tegyem majd bele a mostani(x1600as) vga-m?
mer vga csere valszeg csak kesobb fog osszejonni:S
egyenlore alap,proc,ram
hát ebbe nem fogod belerakni mivel ebbe pcie-os jár tied meg AGP-s ..szoval marad az integrált 😀
0
0
0
0
hory avatar
látom ebbe van integralt vga...azzal jarnek jobban vagy ink tegyem majd bele a mostani(x1600as) vga-m?
mer vga csere valszeg csak kesobb fog osszejonni:S
egyenlore alap,proc,ram
0
0
0
0
konsti avatar
hory írta:
hello
nekem egy microATX-es meretu alap kene am3as es DDR3as foglalattal lehetoleg minel olcsobb...orulnek vki linkelne egyet...thx😀
itt van : http://www.argep.hu/product_1080659.html ráadásul jó gyártó és jó kis alaplap ..még tuningolni is lehet vele 😀 rambol azonban csak 1600 Mhz-ig kezeli 😀
0
0
0
0
hory avatar
hello
nekem egy microATX-es meretu alap kene am3as es DDR3as foglalattal lehetoleg minel olcsobb...orulnek vki linkelne egyet...thx😀
0
0
0
0
konsti avatar
nyaloka írta:
Gigabyte GA-P55-US3L alaplap ez jó?
jó de ebben az árkategoriában inkább P55 UD3-at ajánlom ,jobban lehet vele tuningolni 😀
0
0
0
0
no avatar
Gigabyte GA-P55-US3L alaplap ez jó?
0
0
0
0
super88 avatar
köszi megnézem ezt a lapot 😃
de videokártyát semmiféleképpen nem akarok Ati-t de azért köszi a tippet 😃

erre tervezem a nyarat amúgy
Intel Core i5 650 3.20
Leadtek WinFast GTS 250 1GB
6GB kingmax 800 mhz
Gigabyte GA-Q57M-S2H
és 140 ezernél vagyok idáig 😆

idáig ez jött össze de persze ha valaki jobb lapot tud ajánlani a konfighoz szívesen fogadom a tippeket 😃
0
0
0
0
super88 avatar
Most Nyáron veszek 1gigás gts 250-et 😃
és egy erős Quad procit is
kíváncsi vagyok a véleményetekre
milyen lapot ajánlotok hozzá?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Ricko írta:
sziasztok! nem tom milyen lapot vegyek?a lényeg h ilyen legyen : AM2+/AM3 DDR3 20.000 FT max és olcsó/teljesitményben jó legyen. Ha valaki tud ilyet irja meg😃 kösz

Asus M4a78-AM
0
0
0
0
Hitoshi avatar
szerintetek melyik a legjobb lap a 3 közül ?

1.[url]http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=171&prod_no=1884[/url]
2.[url]http://hu.asus.com/product.aspx?P_ID=gVPip6NkD93nzINC&templete=2[/url]
3.[url]http://hu.asus.com/product.aspx?P_ID=alTDgKGT1KpDnTxA&templete=2[/url]
0
0
0
0
Flash avatar
Valaki mondjon nekem max 60-ig nagyon jó s1366 X58-as lapot!
Én a Gigabyte X58A UD3R-t néztem: [LINK]
ill. az AsRock X58 Extreme 3-at: [LINK]
ASUS-ban sajnos nem találtam olyat, amin lenne SATA III, USB 3.0, valamint CF-et, és SLI-t is tudna...

Ha valaki ezek mellet tudna még valami lapot ajánlani, esetleg ezeknél jobbat, azt megköszönném!
0
0
0
0
kailee avatar
szecskkaa írta:
császtok
van egy kis problémám
ezt az alaplapot néztem ki magamnak: gigabyte MA770-US3
csak az a gond hogy a gigabyte honlapján erre az alaplapra azt írják hogy ddr3-as mamóriákat támogat
[LINK]
mígy két másik oldalon azt írják hogy ddr2-es memóriákat támogatja
[LINK]
[LINK]
most akkor melyik az igaz?előre is thx a választ aki tudja😃

a gond az hogy elnézted az alaplapot a gigabyte honlapján jól van és a másik 2 oldalon is jólvan ugyanis
a gigabyte nál GA-MA770T-US3 néztél
a mási k2 oldalon GA-MA770-US3 at
a különbség a 770 után álló t betű
0
0
0
0
szecskkaa avatar
császtok
van egy kis problémám
ezt az alaplapot néztem ki magamnak: gigabyte MA770-US3
csak az a gond hogy a gigabyte honlapján erre az alaplapra azt írják hogy ddr3-as mamóriákat támogat
[LINK]
mígy két másik oldalon azt írják hogy ddr2-es memóriákat támogatja
[LINK]
[LINK]
most akkor melyik az igaz?előre is thx a választ aki tudja😃
0
0
0
0
Ricko avatar
sziasztok! nem tom milyen lapot vegyek?a lényeg h ilyen legyen : AM2+/AM3 DDR3 20.000 FT max és olcsó/teljesitményben jó legyen. Ha valaki tud ilyet irja meg😃 kösz
0
0
0
0
zsivko avatar
Aki nagy teljesítményű alaplapot akar akkor ne vegyen asus M489GTD 890GX inkább 890fx chipsetel.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
csasa94 írta:
Jó, elvileg el kell bírnia az alaplapot a tápomnak, máris csinálok egy kis számolást: Alaplap (50Watt)+CPU(95Watt, egy új Phenom-é)+VGA(65Watt)+ODD,HDD(20Watt)+ egyéb kacat(50-60Watt)= megközelítőleg 300Watt. Na de most az a baj, hogy hogyan tegyen a 20 pines tápcsatit a 24 pines alaplapi csatlakozóba? 😞

Hát úgy hogy a felső 4 et szabadon hagyod
0
0
0
0
no avatar
Jó, elvileg el kell bírnia az alaplapot a tápomnak, máris csinálok egy kis számolást: Alaplap (50Watt)+CPU(95Watt, egy új Phenom-é)+VGA(65Watt)+ODD,HDD(20Watt)+ egyéb kacat(50-60Watt)= megközelítőleg 300Watt. Na de most az a baj, hogy hogyan tegyen a 20 pines tápcsatit a 24 pines alaplapi csatlakozóba? 😞
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció