Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
foxbet avatar
DoN_BeNCe22 írta:
vissza térve rám akkor egy 400w -os chieftec meg oldja a porblémáim?😀

ha cserélsz benne akkor legalább 450W-osat vegyél mert ha ráksz bele erősseb vga-t akkor ne kelljen emiatt szívnod.
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
vissza térve rám akkor egy 400w -os chieftec meg oldja a porblémáim?😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
robinho: A TX-3 az jó lesz 😀
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Aham, kösz 😀 kár hogy nálunk nem forint van, de se baj mindjárt átszámolom, hogy mennyi nálunk 😎 találtam még 1-2 hűtőt .. gondolom ezek is birnák a strapát 😆 COOLER MASTER Hyper TX2 v TX3 és nem sokkal drágább amit te mutattál nekem ....
0
0
0
0
foxbet avatar
robinho89 írta:
Sziasztok!Tudtok nekem ajánlani Phenom 955-re hűtőt, mert most gyári van rajta 😞 Addig jó míg nem kezdek el játszani, útána rázendít és úgy vinyit mint egy kis malac 😃 csak ne legyen olyan drága, mert nem vet fel a pénz!

Xilence COO-XPCPU.4ALL.R3 XilentBlade LITE
9,2cm, 2200rpm, 26,3dBA, Heatpipe, PWM, LGA1156, LGA775, AM3, AM2/AM2+, 940, 939, 754
4500Ft
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Sziasztok!Tudtok nekem ajánlani Phenom 955-re hűtőt, mert most gyári van rajta 😞 Addig jó míg nem kezdek el játszani, útána rázendít és úgy vinyit mint egy kis malac 😃 csak ne legyen olyan drága, mert nem vet fel a pénz!
0
0
0
0
akos328 avatar
jah azon nem szabad spórólni... mert az azon megspórólt pénz visszafordíthatod a gépbe ha m-tech HKC Codegen és egyéb iylen fain tápokat vesz az ember.
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem megérte, mert bika táp, az új VGA-mat is fogja vinni azt mondták. 😀 😀

De tényleg tápból csak márkásat szabad venni! 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Akkor jól lehúztak! 😆

De lényeg, hogy chieftec-et vagy fsp-t vegyen, mert azok jók, és nem drágák.
0
0
0
0
niteforce avatar
ehe itt van. itt 10.360 Ft de azóta kicsit lement, és e digital nál vettem :S 😃😃😃

[url]http://***/webshop/product/_chieftec_ctg_400_80pb_400w_oem/138843[/url]
i p o n a csillagok helyére.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
niteforce írta:
6-7K-ért nem, én az enyémet 11 K-ért vettem 😕
mondjuk van olcsóbb széria is mint a CTG.
pl az iArena

11-ért?

A 400 w-osat? 😲

Én 12-ért vettem a ctg 500-ast.
0
0
0
0
niteforce avatar
6-7K-ért nem, én az enyémet 11 K-ért vettem 😕
mondjuk van olcsóbb széria is mint a CTG.
pl az iArena
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A háznak semmi köze a meghibásodáshoz. Max csak akkor, ha szétesik és emiatt sérül meg valami.

A codegen táp nem a legjobb társ!

Egy 400 w-os Chieftec szerintem jó lenne. Szerintem 6-7 k-ért lehet kapni.
0
0
0
0
akos328 avatar
nem a mennyiségen,a minőségen van a hangsúly. 400W elég lenne, ha megkapná azt a 400watt-ot, legalább is 90%-át. de amikor a 12v-os ágon 9v jön ki 😲, aztána következő ciklusban meg már 13, akkor azt mondom h. (nah jó ezek HKC táp tesztnél voltak de szinte ugyan az😃😉
0
0
0
0
roberto888 avatar
Annak a vasnak bezony egy kicsit kevés a Codegen 400W!
0
0
0
0
niteforce avatar
nem, nekem mercury típusú házam van, mégsem áll le a gépem 😃😃
a táp lesz a hibás 😃
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Akkor valsz. a táp a hibás és nem a ház?
0
0
0
0
akos328 avatar
én is tápra gyanakszom, ha esetleg eléri a nem biztonságos hőmérsékletet, lekapcsolnak,de nem csíkozódika kép. Sztem is az a Codegen táp nem ad elég kakaót a cuccoknak.
0
0
0
0
foxbet avatar
DoN_BeNCe22 írta:
Sziasztok!
(Lehet kicsit off)
van egy elég jó gépem csak egy a bajom vele szerintem a hűtése elég rossz és túl melegszik a vga vagy a többi cucc belül
már nem 1x csinálja azt hogy játszok játszok és becsíkozodik a kép és ujraindul a gép szerintetek ez a hűtés miatt van (egyszer már volt emiatt RAM csere akkor az volt a hibás) Jobban megéri egy új gépet vennem mint a mostani (lásd adatlapom) mert ahogy elnéztem alapból a VGA -nak nem tul jó a hűtése egy Thermaltek V3 Black -re ha lecserélem a házam akkor az javíthat a dolgokon?

Hát én úgy gondolom hogy nincs túl melegedés csak a codogen b*szogatja a gépet.
nézd meg , nem dobál tüskéket a táp. Volt nálam egy gép hasonló problémával és mikor kinyírta az alaplapot, utána derült ki, hogy a tápfesz megfelelő, de terhelésnél csak úgy dobálja a tüskéket.
A codogen a legrosszab táp.
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Sziasztok!
(Lehet kicsit off)
van egy elég jó gépem csak egy a bajom vele szerintem a hűtése elég rossz és túl melegszik a vga vagy a többi cucc belül
már nem 1x csinálja azt hogy játszok játszok és becsíkozodik a kép és ujraindul a gép szerintetek ez a hűtés miatt van (egyszer már volt emiatt RAM csere akkor az volt a hibás) Jobban megéri egy új gépet vennem mint a mostani (lásd adatlapom) mert ahogy elnéztem alapból a VGA -nak nem tul jó a hűtése egy Thermaltek V3 Black -re ha lecserélem a házam akkor az javíthat a dolgokon?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Ha már hütés , jó hütéshez jó gépház kell, Eladó a Thermaltake V9 es házikom... 18k ba! Gépemnél lehet érdeklödni 😃 2év gari van még rá!
0
0
0
0
niteforce avatar
ha nem akarod húzni akkor elég a gyári, persze terhelés alatt megemelkedhet a hangja, de túlmelegedni tuning nélkül nem fog.
a paszta az rá van kenve, ahhoz nem kell nyúlni, csak rá kell tenni 😀
0
0
0
0
Qkac01 avatar
Üdv mindenkinek!
Core i5 2500K cpu gyári hűtőjéről van valakinek tapasztalata?
Mennyire jó a hatásfoka? Cpu-t nem akarom tuningolni.
Gyári hűtő beszerelése előtt a rajta lévő pasztát szét kell kenni,vagy ne nyúljak hozzá?
Köszi a segítséget,válaszokat!
0
0
0
0
niteforce avatar
cpu húzáshoz:
akkor emelj feszt, ha már instabil a rendszer a megemelt órajellel, és ha már nem engedi magát húzni, vagyis nem indul el az emelt órajellel a gép.
0
0
0
0
Francios avatar
Ezeket rendszeresen csinálom , de azért köszi.
0
0
0
0
niteforce avatar
Francios írta:
Kmisi99 írta:
Újra kell pasztázni gondolom ennyi év alatt tuti oda száradt. 1 hónapja szervizeltem egy gépet alapjáraton közel 50 fok volt pasztázás után terhelve nem ment tovább 50 nél

óóó köszi, ma megcsináltam és felére csökkent a hőmérséklet. Esetleg van még ilyen rendszeres karbantartás, amit érdemes elvégezni a gépen?

Portalanítás, felesleges szar programok fájlok kitrölése a vinyóról, töredezettségmentesítés, vírusirtás.
0
0
0
0
Francios avatar
Kmisi99 írta:
Újra kell pasztázni gondolom ennyi év alatt tuti oda száradt. 1 hónapja szervizeltem egy gépet alapjáraton közel 50 fok volt pasztázás után terhelve nem ment tovább 50 nél

óóó köszi, ma megcsináltam és felére csökkent a hőmérséklet. Esetleg van még ilyen rendszeres karbantartás, amit érdemes elvégezni a gépen?
0
0
0
0
komorszabi avatar
niteforce írta:
Vagy a szorzót növeled, vagy az FSB-t emeled meg a proci húzásnál. Az utóbbi módszerrel kevesebbet lehet húzni, ezért ajánlják tuningra a szorzózármentes procikat, mert ezek esetében a szorzó szabadon állítható.
1. lépés. ellenőrizd le a processzor hőmérsékletét egy 100 % -os terhelés teszt közben és után. Erre a Core Temp progi a legjobb, de minden alaplapgyártónak van saját programja, ezek is nagyon jók. Ha alalhelyzetben a proci hőmérséklete több mint 60 °C akkor nem szabad elkezdeni tuningolni. Ha kevesebb, akkor lehet.
2. lépés. indítsuk el a gépet, és nyissuk meg az OS betöltődése előtt a BIOS-t. ehhez a Boot képernyő és a csippanás után az F2 az F8 vagy a Delete kellhet, de hogy melyik az meg van adva az alaplap kézikönyvében.
3. lépés. A BIOS-ban keressük meg a CPU-configuration menüpontot.
4. lépés: a CPU-config. menüben keressük meg az FSB órejelére vonatkozó sort, és a szorzóra vonatkozó sort (multipler)
5. Szorzózáras procinál a szorzó csak alacsonyabb értére módosítható. ez az órajel csökkenésével jár. Szórzózármentesnél felfelé is lehet, tegyük ezt. (enter a szorzó sorra, és eggyel növeljük meg az ott jelzett értéket) a Ha szorzózáras procink van, akkor az FSB-t kell növelni. (szintén enter, és a listából válasszuk a jelenleginél az 1-gyel nagyobbat.)1 MHz-n ként lehet, ez szorzótól függően kb 10 MHz-t jelent a proci órajelében. a szorzó növelés FSB-től függően kb 200-at növel a proci órajelén. Mindig 1-esével vagy 2-esével kell haladni, minden módosítás után mentsük (f10-enter) a beállításokat, és indítsuk el a windowst.
6. lépés. MINDEN MÓDOSÍTÁS UTÁN índítsuk el a wint és ellenőrizzük CPU-z vel, hogy valóban emelkedett e az órajel. Futtassunk le egy 100 %-os stress tesztet újra, és nézzük meg egy huzamosabb idő után a proci hőmérsékletét. ha nem haladja meg a 60 (esetleg 70 még belefér) fokot akkor jó. EZT mindig.

remélem értettétek.
a proci órajelet biosban úgy kapjátok meg, hogy a a fsb-t összeszorozzátok a szorzóval.

Nagyon érthrtő köszi szépen😀Csak 1 a baj hogy a biosban nem találok semmit nagyon régi phoenix bios😞
0
0
0
0
FoLey avatar
Osynho írta:
Mi a kérdés? 😀 A sárga a 12V, a fekete a föld. Jól van összekötve. A ventin lévő kábelek színezése fura, de nem gáz, amíg jó helyre kötözgeted. Ha valami nem lenne jó, nem forogna. Azért forog gyorsabban, mert 12V-ot kap, ha le szeretnéd szabályozni, akkor kösd a pirosra a pirosat, a kéket meg a másik feketére. Így 5V-ot fog kapni.

Köszi a választ nekem jó lesz a 12V forog rendesen és nekem így jó is 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Mi a kérdés? 😀 A sárga a 12V, a fekete a föld. Jól van összekötve. A ventin lévő kábelek színezése fura, de nem gáz, amíg jó helyre kötözgeted. Ha valami nem lenne jó, nem forogna. Azért forog gyorsabban, mert 12V-ot kap, ha le szeretnéd szabályozni, akkor kösd a pirosra a pirosat, a kéket meg a másik feketére. Így 5V-ot fog kapni.

Szerk: Akkorjó. Szívesen. 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
tudom, de 3Ghz-et ír mindenhova... De mind1 megpróbálok én is húzni, mennyi kárt tudok okozni, azon kívül h hazavágom a procit😃 kérdem még1x feszt nem kell emelni?

b@sszus most jut eszembe elemet is cseréltünk, akkor azért lehetett.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha bios-ban húztad, akkor nem kellett volna visszaállnia, mert a 2 dolog között nincs összefüggés.
0
0
0
0
akos328 avatar
Niteforce ez nagyon érthető, én is köszönöm😃
1 kérdésem lenne ehhez, h ilyenkor feszt nem kell álítani, vagy azt hány MHz után kell. Azért kérdem met eddig 3,6-on járt a proci, de újrakellett rakni a Windows-t és vmiért visszaállt 3Ghz-re. és visszaszeretném húzni kicsit...
0
0
0
0
niteforce avatar
Barmit jo csak legyen tesztelve
0
0
0
0
foxbet avatar
Everestben is van rendszer stabilitási teszt. Megtalálod felül Eszközök/ rendszer stabilitási teszt.
0
0
0
0
niteforce avatar
Ja meg annyi hogy 500 mhz nkent nem art egy furmark tesztet vagy valamilyen stabilitas tesztet futtatni hogy stabil e . Neha feszt is kell emelni de azt majd mas mert en mar telorol vok. Modiktol bocs de telon nem muxik a szerkeszte

Superlompos írta:
Alaphelyzetben 60 fok? 😲

terhelessel lehet hogy elirtam bocs
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Alaphelyzetben 60 fok? 😲
0
0
0
0
niteforce avatar
Vagy a szorzót növeled, vagy az FSB-t emeled meg a proci húzásnál. Az utóbbi módszerrel kevesebbet lehet húzni, ezért ajánlják tuningra a szorzózármentes procikat, mert ezek esetében a szorzó szabadon állítható.
1. lépés. ellenőrizd le a processzor hőmérsékletét egy 100 % -os terhelés teszt közben és után. Erre a Core Temp progi a legjobb, de minden alaplapgyártónak van saját programja, ezek is nagyon jók. Ha alalhelyzetben a proci hőmérséklete több mint 60 °C akkor nem szabad elkezdeni tuningolni. Ha kevesebb, akkor lehet.
2. lépés. indítsuk el a gépet, és nyissuk meg az OS betöltődése előtt a BIOS-t. ehhez a Boot képernyő és a csippanás után az F2 az F8 vagy a Delete kellhet, de hogy melyik az meg van adva az alaplap kézikönyvében.
3. lépés. A BIOS-ban keressük meg a CPU-configuration menüpontot.
4. lépés: a CPU-config. menüben keressük meg az FSB órejelére vonatkozó sort, és a szorzóra vonatkozó sort (multipler)
5. Szorzózáras procinál a szorzó csak alacsonyabb értére módosítható. ez az órajel csökkenésével jár. Szórzózármentesnél felfelé is lehet, tegyük ezt. (enter a szorzó sorra, és eggyel növeljük meg az ott jelzett értéket) a Ha szorzózáras procink van, akkor az FSB-t kell növelni. (szintén enter, és a listából válasszuk a jelenleginél az 1-gyel nagyobbat.)1 MHz-n ként lehet, ez szorzótól függően kb 10 MHz-t jelent a proci órajelében. a szorzó növelés FSB-től függően kb 200-at növel a proci órajelén. Mindig 1-esével vagy 2-esével kell haladni, minden módosítás után mentsük (f10-enter) a beállításokat, és indítsuk el a windowst.
6. lépés. MINDEN MÓDOSÍTÁS UTÁN índítsuk el a wint és ellenőrizzük CPU-z vel, hogy valóban emelkedett e az órajel. Futtassunk le egy 100 %-os stress tesztet újra, és nézzük meg egy huzamosabb idő után a proci hőmérsékletét. ha nem haladja meg a 60 (esetleg 70 még belefér) fokot akkor jó. EZT mindig.

remélem értettétek.
a proci órajelet biosban úgy kapjátok meg, hogy a a fsb-t összeszorozzátok a szorzóval.
0
0
0
0
komorszabi avatar
[quote][b]foxbet írta:[/b]
[quote][b]komorszabi írta:[/b]
[quote][b]Tesla GoD írta:[/b]
Szerintetek a 2.4 es Inteles procimat meddig tudnám biztonságosan húzni gyári hűtővel?😊
Ja és hogy kell húzni a procit?? Kérlek segítsetek!😀[/quote]Ki kell próbálni, pár száz megát biztos tudsz. Mivel a csavart csavarhúzóval kell, gondolom a procit akkor tán proci húzóval?😊😕[/quote]

De milyen prucihúzóval????????😊[/quote]Hülyéskedek, biosban kell, de már késő van hozzá hogy részletesen magyarázzam hogyan, majd valaki megteszi helyettem.😉[/quote]

500 MHz-t biztos tudsz rajta emelni gyári hütővel és nem is kell volt emelés.

Az oké hogy tudnék rajta emelni 500 MHz-t de nem tudom hogy hogy kell😆

Holnap elmagyaráznád?[/quote]
0
0
0
0
foxbet avatar
Szerintetek a 2.4 es Inteles procimat meddig tudnám biztonságosan húzni gyári hűtővel?😊
Ja és hogy kell húzni a procit?? Kérlek segítsetek!😀[/quote]Ki kell próbálni, pár száz megát biztos tudsz. Mivel a csavart csavarhúzóval kell, gondolom a procit akkor tán proci húzóval?😊😕[/quote]

De milyen prucihúzóval????????😊[/quote]Hülyéskedek, biosban kell, de már késő van hozzá hogy részletesen magyarázzam hogyan, majd valaki megteszi helyettem.😉[/quote]

500 MHz-t biztos tudsz rajta emelni gyári hütővel és nem is kell volt emelés.
0
0
0
0
komorszabi avatar
Tesla GoD írta:
komorszabi írta:
Tesla GoD írta:
komorszabi írta:
Ja és hogy kell húzni a procit?? Kérlek segítsetek!😀
Ki kell próbálni, pár száz megát biztos tudsz. Mivel a csavart csavarhúzóval kell, gondolom a procit akkor tán proci húzóval?😊😕

De milyen prucihúzóval????????😊
Hülyéskedek, biosban kell, de már késő van hozzá hogy részletesen magyarázzam hogyan, majd valaki megteszi helyettem.😉

Holnap elmagyaráznád?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
komorszabi írta:
Tesla GoD írta:
komorszabi írta:
Ki kell próbálni, pár száz megát biztos tudsz. Mivel a csavart csavarhúzóval kell, gondolom a procit akkor tán proci húzóval?😊😕

Hülyéskedek, biosban kell, de már késő van hozzá hogy részletesen magyarázzam hogyan, majd valaki megteszi helyettem.😉
0
0
0
0
komorszabi avatar
Tesla GoD írta:
komorszabi írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
komorszabi írta:
0
0
0
0
komorszabi avatar
0
0
0
0
FoLey avatar
valaki válaszólna az előbbi hozzászólásomhoz? 😆
0
0
0
0
spleenszuru avatar
igen, nekem is ez a helyzet, csak maga a 2 kábelem volt meg, ezért beledugtam ebbe a dugeszbe a kábeleket és műkszik,
biztosan tudsz valahogyan rátenni egy pines csatlakozót is.. ha van olyanod..

hát ha rá tudsz sufnizni olyat, és az alaplapon is van helye, akkor miért is ne..
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
spleenszuru írta:
mekkora ? és mit hűtesz vele ?

8 centis kb. 3000-en forog. A vinyót kell, mert nyáron volt amikor 46 fokra is felment. A GTX 460 bepörkölt alá egy kicsit! 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
spleenszuru írta:
a jó öreg vinyóink, meghajtóink dugója 😃

https://www.ag.ndsu.edu/archive/accs/support/maintenance/images/molex.jpg

na, ugye képen látod a színeket, és jobbról balra a pirosba és a feketébe, beledughatod a pirosba a piros kábelt, feketébe a feketét, ( ha a ventin van más kábel is, NEM szabad bedugni, csak piros és fekete kell)

csak ezzel a dugóval lehet műkődtetni a hűtőt mással nem?,mert írtam,h elvan vágva a vezeték piros és fekete és dugóval együtt akarnám megcsinálni

pl. iylen dugót https://www.addel.hu/store/termekfotok/1591/nagyarufotok/427942_nagyarufoto.jpg
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció