Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
Warrior1001HD írta:
gyenesmartin írta:
Warrior1001HD írta:
Chieftec ctg 500-80p 500W BULK ATX tápegység 10000Ft-ért?
Az. De a bulk illetve a pb az doboz nélküli verzió.

És az mit jelent?😃

Semmit, nyugodtan vegyél olyat. Annyi hogy nem dobozban kapod, és nincs hozzá hálózati tápkábel. Én is úgy vettem az enyémet.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
gyenesmartin írta:
Warrior1001HD írta:

És az mit jelent?😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Warrior1001HD írta:
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
0
0
0
0
gytomi avatar
Kösz Niceforce de már megvan a táp 😃D
0
0
0
0
niteforce avatar
gytomi írta:
Hali!
Egy Chieftec iARENA GPA 450W-os táp elbírna egy 960T-t és egy GTX460/560-at??

el, de ne iarenát vegyél, nem túl jó széria, még ha az is a neve hogy chieftec.
Inkább egy CTG, abból egy 400 wattos is elég akár.
0
0
0
0
gytomi avatar
Hali!
Egy Chieftec iARENA GPA 450W-os táp elbírna egy 960T-t és egy GTX460/560-at??
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Warrior1001HD írta:
[url]http://nadorbolt.hu/main.php?ck=1&l=hu&m=0&p=10&f=7594&ck=0[/url]

VAGY

[LINK]

innen meilyk táp jó 15000 allat???😃
Chieftec ctg 500.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
[url]http://nadorbolt.hu/main.php?ck=1&l=hu&m=0&p=10&f=7594&ck=0[/url]

VAGY

[LINK]

innen meilyk táp jó 15000 allat???😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Mindegy. Neki az olcsóbb tápok kellenek nem a nagyobbak. A legolcsóbb meg az FSP 400-60APN. A superb 460-ról nagyon sok rosszat hallani ami 1 kondenzátor miatt van csak. Nem indul a gép meg ilyenek illetve zizeg vagy mi.
0
0
0
0
Cooley avatar
Érdekes, én pont a 460-asokról hallottam, hogy jók, és a többi nem annyira. 😃
0
0
0
0
almos avatar
niteforce írta:
almos írta:
Cooley írta:
Az a TT is jó választás, és a Giga SuperB 460-asa is elég jó.

Én meg épp a 460-as modellről hallottam sok rosszat.

Én is, annak ellenére hogy FSP beles. Nem tudom mi lehet a probléma, de tényleg sok rosszat hallani róla, biztosabb egy FSP/Chieftec ebben az árkategóriában.

Viszont a nagyobb tesóiról nem sok rosszat lehet hallani,szóval jók a Giga tápok,csak a 460-as SuperB valamiért ratyi...
0
0
0
0
niteforce avatar
almos írta:
Cooley írta:

Én is, annak ellenére hogy FSP beles. Nem tudom mi lehet a probléma, de tényleg sok rosszat hallani róla, biztosabb egy FSP/Chieftec ebben az árkategóriában.
0
0
0
0
almos avatar
Cooley írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Warrior1001HD írta:
Gigabyte
ATX tápok?
A gigabyte tápok nem jók.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Warrior1001HD írta:
niteforce írta:
Warrior1001HD írta:
Codegen 450W PFC 12 cm ventillátorral dobozos tápegység

JÓ?

CODEGEN megbízható?

nem nem jó, nem megbízható, meg ne vedd!
FSP -APN 400W
Chieftec CTG400W ezek olcsóbbak, de jók.

Thermaltake 500W TT-500PNEU PFC táp???
FSP 400-60APN. Ez a minimum.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
niteforce írta:
Warrior1001HD írta:

JÓ?

CODEGEN megbízható?

FSP -APN 400W

Thermaltake 500W TT-500PNEU PFC táp???
0
0
0
0
niteforce avatar
Warrior1001HD írta:

JÓ?

CODEGEN megbízható?

FSP -APN 400W
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar

JÓ?

CODEGEN megbízható?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
HunFeri1994 írta:
GAMER2 írta:
HunFeri1994 írta:
Szerintetek a * Hipro 520W (620W)táp*
milyen?
Először Chieftec-et akartam venni csak drága.. és most nincs rá pénzem... de pont annyim van most hogy egy ilyen "Hipro" tápot meg tudjak venni.
HKC 450W-os tápom van. Szerintetek vegyem meg ?
És még annyit szeretnék kérdezni hogy a Chieftec 500W-hoz képest milyen ez a Hipro táp ? jobb vagy ha rosszabb is akkor nagyon-e ?...

Mi az hogy nincs pénzed rá? A Hipro 520-as táp ugyanannyiba kerül mint egy Chieftec 500-as CTG.😃 mellesleg a Chieftec tápjai sokkal márkásabbak mint a Hipróé😉

Ahol én veszem ott drágább... 😕

Hát vedd máshol😆😊
0
0
0
0
no avatar
GAMER2 írta:
HunFeri1994 írta:
milyen?
Először Chieftec-et akartam venni csak drága.. és most nincs rá pénzem... de pont annyim van most hogy egy ilyen "Hipro" tápot meg tudjak venni.
És még annyit szeretnék kérdezni hogy a Chieftec 500W-hoz képest milyen ez a Hipro táp ? jobb vagy ha rosszabb is akkor nagyon-e ?...

Mi az hogy nincs pénzed rá? A Hipro 520-as táp ugyanannyiba kerül mint egy Chieftec 500-as CTG.😃 mellesleg a Chieftec tápjai sokkal márkásabbak mint a Hipróé😉

Ahol én veszem ott drágább... 😕
0
0
0
0
GAMER2 avatar
HunFeri1994 írta:
milyen?

0
0
0
0
no avatar
milyen?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Felejtős darab! Nem jó minőségű!
0
0
0
0
mirdyn avatar
LC Power LC6650 -es tápról mi a véleményetek?
0
0
0
0
no avatar
milyen?
0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos írta:
Nekem is felajánlott egyik ismerősöm egy ingyen Codegent. Abból is lehetne pénzt csinálni. 😆

hát csinálj 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem is felajánlott egyik ismerősöm egy ingyen Codegent. Abból is lehetne pénzt csinálni. 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
jumbo írta:
niteforce írta:
jumbo írta:
niteforce írta:
Látom itt azért nagy a szakértelem...
Vegyétek a szarokat majd rájöttök hogy érdemes lett volna inkább azt a 3000 forintot rászánni egy jobbra. Használjátok, ajánljátok másoknak is, legyen mindenkinek szar tápja igen...
Higgyetek el mindent amit ráírnak biztos le tud adni 700kW-ot mert a "PEAKJE'" annyit ír...
gratulálok!

látom nem érted a lényeget..senki nem ajánlotta az olcsóbb tápokat,csak le lett írva a tapasztalat.Az hogy ki mit vesz,kinek mennyire telik eldönti saját maga.Végülis erről szól a topik ha jól értelmezem

a tapasztalatból pedig leszűrhető egy vélemény a tápról. Ami esetetekben pozitív, és így aki nem ért hozzá joggal hiheti azt, hogy azok pont olyan jók mint a drágábbak.
én 100 wattnál többel akármilyen ilyesféle tápot nem terhelnék, Nekem is vannak tapasztalataim. 2 mercurym égett el, a mostani codegenem is olyan pontatlan hogy ha rádugok egy ventit hallani a fordulaton hogy változik. Így bízzak rá értékes cuccokat.

Ha az a géped ami beírtál..nos akkor nem csodálkozom azon hogy egy codegen nem nagyon bírja...nem ilyen gépről beszéltem én./mellesleg most akkor milyen tápod is van??Codegen vagy amit beírtál "Chieftec CTG-400 80 P 400W 80+"/ mert ha az áhítatott 80+ os tápod nem bírja akkor dobd ki a pxxxxx,és vegyél egy 580 as HKC-t.😂 /

Hülye lennék rárakni azt a codegent, annak a bűzét 1 hónapig nem szellőztetném ki a szobából!
Chieftec van a gépembe, a codegent ingyen kaptam valamikor, p3-mas, vagy socket A gépeknek van fenntartva. Ha ez beszarik veszek egy 450-es XFX-et.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mindenre van vevő. Sőt még hibás alkatrészeket is vesznek. Tehát ha valakinek elhull valamilyen alkatrésze (táp, alaplap, videókártya stb.), azt ne dobja el, hanem adja el.
0
0
0
0
jumbo avatar
niteforce írta:
jumbo írta:
niteforce írta:
Vegyétek a szarokat majd rájöttök hogy érdemes lett volna inkább azt a 3000 forintot rászánni egy jobbra. Használjátok, ajánljátok másoknak is, legyen mindenkinek szar tápja igen...
Higgyetek el mindent amit ráírnak biztos le tud adni 700kW-ot mert a "PEAKJE'" annyit ír...
gratulálok!

látom nem érted a lényeget..senki nem ajánlotta az olcsóbb tápokat,csak le lett írva a tapasztalat.Az hogy ki mit vesz,kinek mennyire telik eldönti saját maga.Végülis erről szól a topik ha jól értelmezem

a tapasztalatból pedig leszűrhető egy vélemény a tápról. Ami esetetekben pozitív, és így aki nem ért hozzá joggal hiheti azt, hogy azok pont olyan jók mint a drágábbak.
én 100 wattnál többel akármilyen ilyesféle tápot nem terhelnék, Nekem is vannak tapasztalataim. 2 mercurym égett el, a mostani codegenem is olyan pontatlan hogy ha rádugok egy ventit hallani a fordulaton hogy változik. Így bízzak rá értékes cuccokat.

Ha az a géped ami beírtál..nos akkor nem csodálkozom azon hogy egy codegen nem nagyon bírja...nem ilyen gépről beszéltem én./mellesleg most akkor milyen tápod is van??Codegen vagy amit beírtál "Chieftec CTG-400 80 P 400W 80+"/ mert ha az áhítatott 80+ os tápod nem bírja akkor dobd ki a pxxxxx,és vegyél egy 580 as HKC-t.😂 /
0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos írta:
Én nem állatkodnék ilyenekkel. 😆

Inkább eladnám pár száz forintért. 😆

van aki megveszi ?😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Én nem állatkodnék ilyenekkel. 😆

Inkább eladnám pár száz forintért. 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos írta:
Mondjuk akinek komoly gémer gépe van, az nyilván nem Vargáné és társa tápegységgel tolja az ipart! 😆

egy olyan táp ilyen düh levezetőként szolgált nálam 5 perc erejéig valamikor 2 éve 😃 másra nem is jó
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk akinek komoly gémer gépe van, az nyilván nem Vargáné és társa tápegységgel tolja az ipart! 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos írta:
Mondjuk irodai gépek nem esznek 100W-nál többet, így ott nincs gond

Persze nem ajánlom ezt a tápot, de pl. iskolába, irodába, s olcsóbb gépekhez jó az. Nyilván ami nem saját, azt az ember nem félti annyira. De azért nem eshetünk át a ló tulsó oldalára sem, hogy Enermax tápot veszünk egy Pentium 3-as konfignak.

nem is azt mondtam, de olyan gépeknek, mint amik itt az oldal tagjainak gamer gépei kijár már jó táp. Bár lehet hogy én fosok túlságosan a rossz tápoktól 😕
Bershka: az jó táp!
0
0
0
0
Bershka avatar
Fortron HE-500 mennyire minőségi táp?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk irodai gépek nem esznek 100W-nál többet, így ott nincs gond

Persze nem ajánlom ezt a tápot, de pl. iskolába, irodába, s olcsóbb gépekhez jó az. Nyilván ami nem saját, azt az ember nem félti annyira. De azért nem eshetünk át a ló tulsó oldalára sem, hogy Enermax tápot veszünk egy Pentium 3-as konfignak.
0
0
0
0
niteforce avatar
jumbo írta:
niteforce írta:
gratulálok!

0
0
0
0
jumbo avatar
niteforce írta:
gratulálok!

0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Tulajdonképpen mindenki azt vesz, amit akar. Mi csak tanácsokat adunk, de nem tudunk dönteni mások helyett vásárláskor.
0
0
0
0
niteforce avatar
gratulálok!
0
0
0
0
jumbo avatar
sykes írta:
én nem ajánlok senkinek semmit, arra itt vannak olyanok akik értenek is hozzá, de le se beszélek senkit, szerintem ha négy mag ddr3-ra váltok még arra is bőven elég lesz, nem fog küszküdni vele a hkc 580W-tal

Így van😉
0
0
0
0
getcarter avatar
én nem ajánlok senkinek semmit, arra itt vannak olyanok akik értenek is hozzá, de le se beszélek senkit, szerintem ha négy mag ddr3-ra váltok még arra is bőven elég lesz, nem fog küszküdni vele a hkc 580W-tal

utóirat
a csíftek és a termálték jobb
0
0
0
0
jumbo avatar
[quote][b]niteforce írta:[/b]
[quote][b]jumbo írta:[/b]

De mennyit fogyaszt egy irodai pc? Maximum 100 wattot. Meg szep hogy elviszi. Egy atlag gamer gep azert tobbet fogyaszt. Es mellesleg ha te jatszol es minden maxon porog. Egy titkarno gepe meg hol megy 90% os kihasznaltsag folott? Nekem volt egy kb 70wattot evo kis konfogom. En hulye rabiztam egy mercuryra amire 400w volt irva. Talald ki mi tortent...
Ne biztass senkit ilyen szarok vetelere mert meg fogjak banni. Raadasul tobbet fogyaszt mert nincs am 80+ os hatasfok. Meg is terul egy ido utan a jobb tap. Raadasul olyan pontatlan feszeket ad hogy nincs az a gep ami azt hosszutavon birja[/quote]

Azért egy alapgép is elmegy egy sima 400 as codegennel...nekem is az volt egy 4500 as procival és egy 8600 vgaval.mi több öcsémnek a mai napig az van a gépében,egy hasonló konfigban mint az enyém volt.5 éve tökéletesen működik...sogoromnak egy AMD x2-esprocival és egy 9600 as vgaval is tökéletesen megy a codegen...
Egy szóval nem mondtam hogy elbír egy 4 magos procit és egy 4870 es kaliberű kártyával.
80+ hát istenem..a mostani tápom sem tudja,de ki nem szxxxx le ha kíbirja hajtani a tunigolt gépem???pedig nem éppen egy étvágytalan a masina
0
0
0
0
Feki1991 avatar
niteforce írta:
megnézném hogy mit csinál a szuper HKC ha tényleg megterheled annyival mint amennyi rá van írva.

vígan működik mivel ahogy nemrég is írtam MINDEN táp túl van dimenzálva vagyis egy 500as HKC PEAK-je lehet kb 520-530W, egy 450es FSP-jé 500W s így tovább minél "jobb" tápok annál nagyobb a PEAK-jük s annál tovább tudod őket terhelni de ha tisztában vagy a rendszered fogyasztásával s nem OC-zol agresszívan nyugodtan lehet egy olyan tápod amelynek a PEAK-je megközelíti a rendszered teljes fogyasztását! az Én rendszerem 512W-ot eszik s mégis 500as táppal van futtatva melynek a PEAK-je 520W, ezért van hogy az OC-t nem bírja de amúgy problémamentesen fut!
másrészt sok függ a táp hőmérsékletétől ha felsőtápos házad van tényleg ajánlatos egy jobb minőségű táp mivel nincs annyira jó hűtésük s az alkatrészek sem 1. osztályúak s tudjuk a meleg felfelé száll... (VGA, CPU hője nem tesz neki jót)
0
0
0
0
niteforce avatar
megnézném hogy mit csinál a szuper HKC ha tényleg megterheled annyival mint amennyi rá van írva.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Van igazság benne. Én nem merném a mostani gépemet rákötni egy másik, általam ismeretlen tápra. Ki tudja mi lenne egy nagyobb OC esetén. Én ilyenekbe nem megyek bele, inkább a biztosra kell menni.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció