Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Borbi avatar
GamerDaPro írta:
Jah, ha ugyan ezt mondja az asus is, akkor először is kérek egy normális drivert a vga-hoz, mivel az is asus 😀. Amúgy, szerintem van baja az alaplapnak, mivel nem hajlandó a ramjaimat dual channelben használni, más ramot meg sajnos nem tudok megnézni, mert nincsen ddr3-mas.

Szia.
Néztem a képeket a vasról,és az azonos színű slotokba tedd a ramokat. Azok mennek dual-ba. 😀
0
0
0
0
no avatar
Jah, ha ugyan ezt mondja az asus is, akkor először is kérek egy normális drivert a vga-hoz, mivel az is asus 😀. Amúgy, szerintem van baja az alaplapnak, mivel nem hajlandó a ramjaimat dual channelben használni, más ramot meg sajnos nem tudok megnézni, mert nincsen ddr3-mas.
0
0
0
0
hnemaria avatar
hat beviheted,gariba, de lehet visszadobjak hogy semmi baja az alaplapnak, amugy szerintem sincs baja
😀. Videokari kulon biost hasznal, alaplaptol nem fugg. Van az msi afterburner ahol meg lehet nezni a videokari ventit, es allitani is lehet. Legujab videokari driver lehyen fent, ne beta 😀
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat. Próbáltam downgradelni a biost, kevesebb sikerrel. Próbáltam 3 különboző progit(bupdater, asus ez flash 2, asus AI suite), de egyik sem működött.

Most írtam egy levelet az asusnak, amire elvileg 48 órán belül válaszolnak, azt megvárom, és ha nem tudnak segíteni, akkor viszem vissza az alaplapot a garisoknak.(Rémálom volt betenni, rémálom lesz kivenni 😞)
0
0
0
0
Flash avatar
GamerDaPro írta:
Nagyon szépen köszönöm a választ, pontosságot, és időt amit erre a postra szántál 😀

És részben teljesen igazad is van, viszont ha jobban megnézed(igaz, erre nem tértem ki)A gpu hőfok is rendkívül magas, idle-ben, terhelés nélkül, alap órajelen(ati leveszi valami 250mhz körülire) 60°C kicsit sok szerintem. És minden hőmérő cucc ezt a hőmérsékletet jelzi.

Kérlek javíts ki, ha nincs igazam, de én úgy tudom, hogy mikor auto-ra van állítva a vga venti vezérlése, akkor a vga alaplaptól, oprendszertől függetlenül állítja be azt, hőmérsékletnek megfelelően.
Egy teszt során, ahol elvileg már 85°C volt a vga, a ventilátorok hangját is éppen csak hallani kezdtem.

PS.: bővebben itt fejtettem ki az egészet: [LINK]

(Egybk a és a cpu-nak A biosban is 45°C-ot ír.)

Érdekes dolgok ezek...
Ha a régi bios-al minden jó volt, akkor egyértelmű, hogy nem a szenzorokkal van probléma.
Szerintem rakd vissza a régi biost, és várd meg az újat, meg próbáld ki a gépet másfajta ramokkal, ha tudod. (Én ezt tenném)
Már többször szívtam ASUS lappal, ezért is mondom.
Az ASUS Update-el meg Winfos alól is lehet frissíteni (1155-nél nem tudom hogy van, de én mindig így csinálom ASUS lapnál, és eddig nem volt belőle semmi problémám.)
0
0
0
0
Kalamona avatar
GamerDaPro írta:
Jó. a lényeg, hogy áramoljon rendesen a levegő.

Megnéztem a prohardveres cikket amit be írtál. ott írja valaki hogy a csipszetel van probléma, bár elég gúnyosan. Ergo alaplapi probléma, amit nem fogsz bios frissítésél megoldani. A gép működik nincs baj szerintem. De lehet jobb volna garit kihasználnod. Legalábis mint alap felhasználónak ez a véleményem. vagy az asus weboldalán minden drivert tölts le a legújabbakból. De ez kötve hiszem hogy segit.
0
0
0
0
no avatar
Jó. a lényeg, hogy áramoljon rendesen a levegő.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Ha úgy csinálom meg hogy 1 venti szívja a levegőt előlröl, 1 szívja a gépház oldalárol és 3 pedig fújja ki a gépházbol az úgy jó? 2 hátul fújná ki 1 pedig felül.
0
0
0
0
no avatar
Nagyon szépen köszönöm a választ, pontosságot, és időt amit erre a postra szántál 😀

És részben teljesen igazad is van, viszont ha jobban megnézed(igaz, erre nem tértem ki)A gpu hőfok is rendkívül magas, idle-ben, terhelés nélkül, alap órajelen(ati leveszi valami 250mhz körülire) 60°C kicsit sok szerintem. És minden hőmérő cucc ezt a hőmérsékletet jelzi.

Kérlek javíts ki, ha nincs igazam, de én úgy tudom, hogy mikor auto-ra van állítva a vga venti vezérlése, akkor a vga alaplaptól, oprendszertől függetlenül állítja be azt, hőmérsékletnek megfelelően.
Egy teszt során, ahol elvileg már 85°C volt a vga, a ventilátorok hangját is éppen csak hallani kezdtem.

PS.: bővebben itt fejtettem ki az egészet: [LINK]

(Egybk a és a cpu-nak A biosban is 45°C-ot ír.)
0
0
0
0
no avatar
ember, nem érted hogy lazán 10, terhelés alatt 20-30 °C-al többet mutat mint a hivatalos ASUS progi?
0
0
0
0
foxbet avatar
speed fan jól mondja csak az a -60-at hagyd figyelmen kívül és úgy jó.
Meg az Asus -os is.
0
0
0
0
no avatar
foxbet írta:
Használj cpu-z,GPU-z,cpu voltage,speed fan-t azok a jól beváltlak nincs rályuk panasz.

GamerDaPro írta:
Üdv, valami hozzáértő ember véleményét szeretném kérni az alábbi képről:

Nem híába kezdtem így a hozzászólásom.

De a te kedvedért külön csináltam képet is:
https://img62.imageshack.us/img62/8251/tempwtf.png
a cpu-z-t nem tettem ki, mivel nem mér hőmérsékletet.
0
0
0
0
foxbet avatar
GamerDaPro írta:
Azt én értem, de a többi miért nem hajlandó? Esetleg túl új nekik az alaplapom, és nem ismerik?(nem hiszem mert biztos van már fél éves)

Használj cpu-z,GPU-z,cpu voltage,speed fan-t azok a jól beváltlak nincs rályuk panasz.
0
0
0
0
no avatar
Azt én értem, de a többi miért nem hajlandó? Esetleg túl új nekik az alaplapom, és nem ismerik?(nem hiszem mert biztos van már fél éves)
0
0
0
0
Devis avatar
mivel asus lapod van ezért sztem onnan (bios) pontosabban kitudja olvasni a helyes adatot mint a többi progi.
0
0
0
0
no avatar
Üdv, valami hozzáértő ember véleményét szeretném kérni az alábbi képről:
https://img809.imageshack.us/img809/817/temperaturewtf.png
Ezen a képen, a 3 program által kimutatott hőmérsékletet figyelhetjük meg.
Na igen, valószínűleg az asus program a helyes, mivel a többi nagyon irreális értékeket mutat néha. (pl. kisebb terhelésen 80°C)

A kérdésem a következő: ez miért van? Lehet, hogy a bios verzió nem megfelelő neki, esetleg flashbackeljem? nem értem hogy az oprendszer miért lát pl. 46°C-ot 36°C helyett.(ugyan ez Videókártyánál)
0
0
0
0
greenmelon avatar
Ha kegyetlenül OC-zni akarsz akkor vehetsz egy Scythe Mugen 2 vagy 3-at, de normális keretek között nincs az az isten, hogy kevés legyen a CM.
0
0
0
0
Kalamona avatar
ok köszi utána nézek. mMajd lehet hogy befektetek egy ilyenbe.
0
0
0
0
greenmelon avatar
Kalamona írta:
sziasztok egy amd athlon X4 645 3,1 ghz-nek milyen hűtést ajánlotok? am3 mas foglalat van a gépben És hely is van bőven. Minél halkabb legyen minél jobban hűtsön max 15000ft a végső határ.

Cooler Master Hyper 212 Plus, 7-8e forint, ennek a procinak bőven elég még OC mellett is 😀
0
0
0
0
Kalamona avatar
sziasztok egy amd athlon X4 645 3,1 ghz-nek milyen hűtést ajánlotok? am3 mas foglalat van a gépben És hely is van bőven. Minél halkabb legyen minél jobban hűtsön max 15000ft a végső határ.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nekem a HDD nek adta fel a leckét 46 fokot ért el pedig max 40 szokott lenni ha nincs nyár. Most teljes sebességen járatom a hdd hűtést.
0
0
0
0
Devis avatar
nyugi nekem is kikezdi, de mondjuk nekem legfőbbképpen a vga-t 😀
0
0
0
0
no avatar
Ez a meleg feladja a leckét a gépnek! Nektek mennyi az alaplap,proci,vga hőmérséklete alap járaton?
0
0
0
0
Qkac01 avatar
akos328 írta:
mivel a hátsó kifele fúj, ezért az oldalsót én úgy raknám h befele fújjon, a provi felé, amit meg majd a CPU cooler ha minden igaz a hátsó fele fog terelni, így könyeben kiemyg a meleg levegő. nekem ez az elképzelésem...

Nagyjából én is így gondoltam,de nem igazán értek hozzá,ezért kérdeztem.
Köszönöm a válaszokat!

Üdv
0
0
0
0
akos328 avatar
mivel a hátsó kifele fúj, ezért az oldalsót én úgy raknám h befele fújjon, a provi felé, amit meg majd a CPU cooler ha minden igaz a hátsó fele fog terelni, így könyeben kiemyg a meleg levegő. nekem ez az elképzelésem...
0
0
0
0
foxbet avatar
Qkac01 írta:
Üdv mindenkinek!

A pc házat szeretném jobban hűteni több venti beszerelésével. Egyet rakok előre ami befelé szívja a levegőt,kettőt hátra ami kifelé fújja. És rakni akarok az oldallapra is. Az lenne a kérdésem hogy hova érdemes pontosan rakni,és melyik irányba dolgozzon...Befelé,vagy kifelé szállítsa a levegőt? A ház oldallapján van "gyári" hely,de az pontosan a cpu-val szemben van.

Köszönöm a segítséget előre is!

Üdv!

old meg úgy ahogy tomaszka88
http://www.gepigeny.hu/usercomp.php?comp=30415
0
0
0
0
Qkac01 avatar
Üdv mindenkinek!

A pc házat szeretném jobban hűteni több venti beszerelésével. Egyet rakok előre ami befelé szívja a levegőt,kettőt hátra ami kifelé fújja. És rakni akarok az oldallapra is. Az lenne a kérdésem hogy hova érdemes pontosan rakni,és melyik irányba dolgozzon...Befelé,vagy kifelé szállítsa a levegőt? A ház oldallapján van "gyári" hely,de az pontosan a cpu-val szemben van.

Köszönöm a segítséget előre is!

Üdv!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
De mégis milyen amd 2.2 csomóféle van amd athlon xp 2.2ghz es proci?
Valami ilyesmi? [url]http://cdn.cpu-world.com/CPUs/K7/S_AMD-A😆A3200DKV4E.jpg[/url]
Mert az olyan erős mint egy 3ghz es p4 szóval ha 2,4ghz es ráadásul celeron procid volt 0ft ráfordítással ez erősebb lesz.
0
0
0
0
niteforce avatar
60 fölött nem jó, 70-80 már eléggé kritikus procitól függetlenül, ez már eléggé károsítja hosszútávon
0
0
0
0
komorszabi avatar
oké de mi a kritikus érték?
0
0
0
0
niteforce avatar
attól függ milyen hűtő van rajta, milyen a paszta, mennyire régi a paszta, hogy terheled a procit,és minden proci máshogy melegszik. lehetetlen előre megmondani hogy terhelésen mondjuk 46.7 fok.
0
0
0
0
komorszabi avatar
Amúgy ennek az AMD 2.2 -es procinak kb mennyi lessz az átlagőmérséklete?Mire számítsak?
0
0
0
0
komorszabi avatar
De akkor a teljesítményük azonos?
0
0
0
0
no avatar
nekem fogalmam nincs! 😃
0
0
0
0
komorszabi avatar
Szóval akkor szerintetek elcseréljem??????
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Hát ilyen melegbe kell is a hűtés.. hogy a gép nehaljon meg korán 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Hát azért nem ugyanakkora teljesítménye ha AMD Athlon XP-re gondolsz akkor az XP a játékoknál a jobb a Celeron meg a programoknál
0
0
0
0
komorszabi avatar
niteforce írta:
kb ugyanakkora szal kb pénzt adsz azért hogy a jelenlegit tovább használhasd.

Nem adok érte pénzt hanem cseréljük.Ok köszi a gyors válaszokat😀
0
0
0
0
niteforce avatar
kb ugyanakkora szal kb pénzt adsz azért hogy a jelenlegit tovább használhasd.
0
0
0
0
komorszabi avatar
niteforce írta:
nem éri meg.
inkább AM3-ban gondolkodj. mondjuk egy athlon II X4 ha többed van akkor Phenom II X4

Akkor az AMD teljesítménye kissebb mint a Celeroné?
0
0
0
0
niteforce avatar
nem éri meg.
inkább AM3-ban gondolkodj. mondjuk egy athlon II X4 ha többed van akkor Phenom II X4
0
0
0
0
niteforce avatar
de mi a típusa az AMD procinak? amúgy celeronnál szinte bármi jobb.
0
0
0
0
komorszabi avatar
niteforce írta:
attól függ.

celeront phenomra persze De i3-mat athlon XP-re ne.

milyen procid van, és milyet vennél?
és a 370 -es fogalaton kívül nem megy egy foglalatba intel és amd is, úgyhogy új procihoz új alaplap is kell.

CPU típusa Intel Celeron, 2400 MHz (24 x 100)
Everest ezt mutassa.Amúgy tudom hogy új alaplap kell.
Arra voltam kiváncsi hogy teljesítményben ugyan olyanok mert azt mondja hogy az Amd-s jobb mint a Celeronos ezért a teljesítményük egyforma.Erre lennék kiváncsi
0
0
0
0
komorszabi avatar
Scoutmap300 írta:
Az AMD dual coros?

Nem nem dual coros
0
0
0
0