Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
winrar avatar
R9 270-el több lenne.
0
0
0
0
AttiS avatar
Köszönöm, minden képen fogok újítani procit és monitort is.Szerintetek több lenne az fps is R9 270-el mint a GTX 750Ti-vel ?
0
0
0
0
proStarxd avatar
Hát, ha majd újítanál proci és monitor téren, akkor az r9 270 jobb választás.
A tápnak is elégnek kell lennie.
0
0
0
0
AttiS avatar
Sziasztok! Videokártya vásárlás előtt állok nem tudom melyik lenne a jobb/megfelelőbb a konfigomhoz?

Gépem:
Asrock n68-s3 ucc lap
amd athlon ii x2 255 3,1ghz cpu
fsp hexa+400W psu
8gb corsair vengeance ddr3 cl9 kit 1600mhz ram
VGA hiányzik.

Tudom a procim nem mai darab , nekem erre futotta ez van.Ebből gazdálkodom.Tehát a kérdés még egyszer melyik VGA ?

Egyik,kis fogyasztás , kevésbé melegedik,hozzá meg elég erős is.
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-gtx750-ti-2gb-ddr5-gv-n75..

Másik,valamivel erősebb,többet fogyaszt,és melegebb is.
https://www.pcx.hu//termek/asus-r9-270-2gb-ddr5-r9270-dc2oc-..

Árban hasonlók pár ezer különbség. Max 1280x1024-es felbontáson tudok játszani.Tudom majd sokan írjátok erre a felbontásra elég kisebb is stb... az hidegen hagy.Mivel később ez fejlesztve lesz,és akkor majd jól jön az erősebb vga. A procim tudom én is hogy nem fogja kihajtani 100%ra a kártyákat,az sem érdekel,majd úgy is lecserélem.Inkább az érdekelne hogy melyik lenne a jobb ?
Tudom hogy az R9 270 valamivel erősebb,és azt az erősséget én megérezném az fsp számban ?
Mármint a procim gazdálkodna az erősebb vga-ból ?
0
0
0
0
vazsan avatar
Okes koszi a segitseget !!!
0
0
0
0
csuz-li avatar
vazsan: Ha nem fér be, akkor max flexszel lehet megoldani. De azért a számítógépnél a ház is fontos, ha nincs normális házad, már ezért is megéri venni egy másikat.
0
0
0
0
vazsan avatar
Nekem 600w-os tapom van.Es ha nemferne be a hazamba akkor kell vennem ujat? vagy meglehet valahogy mashogy oldani?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Beleférjen a házba és bírja a táp. Bár nem egy nagy fogyasztó, de processzortól és egyéb alkatrésztől függően kell neki egy 400-450W-os táp. (Jó fajtából ennyi sem kell) Nem tudom, neked milyen van, ezért írom.
0
0
0
0
vazsan avatar
Akkor gond nelkul mukodne ugye? csak beferjen a hazba....ugye?
0
0
0
0
vazsan avatar
Sziasztok! Nekem van eggy ASrock N68C GS FX alaplapom..azt szeretnem kerdezni hogy bele-e menne egy Asus R7250X-2GD5 grafikus kartya?!..a gephazam egy oreg fajta haz. Koszonom a segitseget elore is!!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azenenazjo: És tényleg. Tévedtem, alaposabban is utána járhattam volna. Bocs! Akkor 280 a jó választás.
0
0
0
0
Subaru avatar
csuz-li
60ezerért lehet venni r9 280at
lastmohican
[LINK]
[url]
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11230_00_20g_r9_280_3gb_gddr5_dual_x_boost_pcie/613404[/url]
0
0
0
0
csuz-li avatar
terepmintaHun: a 300-as szériának is csak a tetején van HBM memória, az többi GDDR5, mint máshol. A játékoknak, mint olyannak, nem is kell tudni kihasználni, hiszen ez nem a játékmotortól függ. A játékmotornak az is mindegy, hogy DDR3, vagy DDR5 modul van a VGA-n. Viszont a gyorsabb adatáramlás meglátszik a teljesítményen.
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: Az árak: [url]http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/amd-radeon-video-chipset/?st=R9+280&gclid=Cj0KEQjwo7auBRCOtoqn_s-G7aMBEiQAxArNrAxDnQWk2WIj2VE6J4Y9xMSaIxCF5Y97hSCaexvG6_kaAnfZ8P8HAQ[/url]

lastmohican: Nekem is 2GB-os r9 270-em van. Úgy gondoltam, hogy a 4GB-ot ez a grafikus processzor nem tudná kihasználni. Most sem gondolom másként. Szerintem elég a 2GB neki. Persze játékok jobb szeretik manapság a 3-4 GB-os kártyákat, de erősebb VGA-t is igényelnék, csak ugye a pénz... Viszont ahogy most rápillantottam, a 270x is belefér az árba, szintén a 2GB-os kivitelben.
0
0
0
0
winrar avatar
R9 270 között? Semmi, elég a 2GB. R9 280 mindenhogyan erősebb, bár már kifutó modell, helyette van R9 380.
0
0
0
0
no avatar
Én is R9-ben gondolkodom. Most volt is időm egy kicsit utána olvasni a dolgoknak.

Viszont lenne két kérdésem 270-es esetén mennyi a különbség a 2 illetve a 4 giga között? (nem árban, hanem teljesítményben)

Illetve ha kicsit kitolnám az összeget 70-re, akkor egy 280 vagy egy 270x 4 gigás a jobb választás?
0
0
0
0
winrar avatar
60K körül van az ára, de volt már 60K alatt is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: 40-60e Ft között keresünk kártyát. A 280 70-től indul.
0
0
0
0
winrar avatar
lastmohican: R9 280 3GB.
0
0
0
0
csuz-li avatar
lastmohican: Nekem r9 270 2 GB van. Az pont az általad leírt árkategória. A GTAV magas grafika mellett FHD-ban stabil 60fps-t produkál Vsync mellett.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
na ma megyek az uj kariért sapphire r9 380 nitro 4gb ram

liv leszek mekkora változás lesz a mostanihoz képest
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Gondolkozom egy videókártya váltáson, de nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb választás!

Jelenleg egy GeForce GTX460-as van a gépbe, s eddig meg is voltam vele elégedve, de most kipróbáltam a GTA v-t, s oda már nagyon kevés volt az 1 giga ram benne.

Jelenlegi (4 éves) konfigom:
MSI c70-445 alaplap
AMD Phenom II X4 4 magos proci
Sandisk SSD
GeForce GTX460
Chieftec CTG 500W-os táp

Egy középkategóriás (40-60e) videókártyát szeretnék venni, de ha van sokkal jobb is egy kicsit drágábban talán az is beleférne!

Segítségeteket köszi!
0
0
0
0
winrar avatar
R9 380 4GB akkor, GTX 960 nem tud kihasználni 4GB-t.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Már ma is kevés tud lenni néha 2 GB. Később gondolom még inkább. Minél nagyobb felbontáson játszol, annál több memória kell, mert nagyobbak a textúrák.
0
0
0
0
no avatar
Sapphire r9 380 2GB vagy Gigabyte geforce gtx 960 4GB
Teszteken jobb a 380 egy picikével.
De én nem értek hozzá hogy mit tesz a 2GB meg a 4GB mi a különbség késöbbi játékoknál lehet hogy kevés lenne a 2GB? Egykis felvilágosítást kérnék ezen a téren köszönöm! 😀
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
na elnéztem nem r7 eset kellet volna irni

nos találtam 2 másikat

1: sapphire hd 7970 3gb ram 46000ft
2: sapphire r9 380 nitto 4gb ram 77850ft

melyiket?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Jogos. Gépet nem is néztem.
0
0
0
0
Bronson avatar
azzal a konfiggal nem fog olyan részletesség mellett olyan játékokkal játszani, ami indokolná a 2gb-ot...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ha már veszel, akkor 2GB-ost, mert manapság kevés az egy giga, mivel megnőttek a játéktextúrák méretei. Amúgy a kettő közül én inkább az 550Ti-t venném.
0
0
0
0
no avatar
Akkor milyet ajánlotok? ha nem szükséges a 600W akkor kisebb is jó de inkább biztosra mentem
0
0
0
0
Default avatar
Bőven,akár még egy ugyanilyen vga-t is mellé rakhatnál crossfirebe.
Viszont most hogy utána olvasgattam elég gyatrák valóban ezek a tápok.
0
0
0
0
winrar avatar
Cooler Master Elite Power-t most felejtsd el, ahogy az Akyga tápot is. Annyira nem tudom megérteni, hogy ha veszel egy jó gépet, akkor egy ilyen minőségtelen hulladékra akarod rábízni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy ehhez a géphez elég e egy 600W-os táp?
i5-4460
8GB ram 1600MHz
1TB winyó
Sapphire R9 380
Asus B85m mATX alaplap
A táp pedig Cooler Master 600W-os lenne. vagy Akyga meik lenne a jobb?
Előre is köszi
0
0
0
0
bukta2 avatar
Asziszem :-D nagyot dobott a játék élményen nálam ez a hairworks nagyon tetszett!
És meglepő módon elég jól bírja a 750Ti tehát egyáltalán nem akad attól hogy bevan kapcsolva! Fhd ban med/high on 40-50 körüli fps inkább 50 tehát meglepődtem hogy ilyen jól ment pedig nem egy erőtibor a 750ti de nagyon megvagyok vele elégedve!
Persze ez nem azt jelenti hogy nem cserélem le a gépet hamarosan a (terv) ben szereplő gépre :-D
0
0
0
0
winrar avatar
Tomb Raider-ben jól meg volt csinálva a haj 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
Tomb Raider-nél találkoztam először ezzel a jelenséggel és ugye most zöld kártyám van és nagyon nagyon bejött ez a hajas dolog,de azt olvastam hogy a tress fx el mégjobb de azzal még nem volt lehetőségem próbálni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: A Tress FX ebből a szempontból nem számít. Ugyan AMD találmány, de az AMD ezt nem úgy játssza, mint az Nvidia, így a TressFX Nvidia kártyán is ugyan annyira fog teljesítményvesztést okozni, mint AMD kártyán. Míg az Nvidia GameWorks cuccai, az AMD kártyákon sokkal nagyobb teljesítményvesztéssel járnak, hiszen azt az Nvidia direkt így készítette el. A Physx pedig konkrétan a CPU-n fut, ha nem Nvidia kártya van a gépben, ami meg hatalmas terhelést jelent még a legjobb processzoroknak is. Szóval, ha ezek valakinek fontosak, akkor bizony Nvidia a jó választás.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Ez jó 😃 há há jótnevettem rajta 😆

Ez elég rossz hír. Akkor megtartom a 750Ti met is a régi gépből,kell egy nvidia s kari is ilyen esetekre ;-)

Most néztem a comment olvasások után 1-2 tesztet és szinte mindenki azt írja hogy amd oldalon sokkal jobb (Tress FX) mint az nv Hairworks-e tehát megnyugodtam :-)
0
0
0
0
Bronson avatar
ő a Tress Fx-re gondolt, az amd kártyáknál elérhető... itt a különbség is a kettő között.

https://i.ytimg.com/vi/yQ_O4dvOF9k/maxresdefault.jpg
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Igen igaza van csuz-li-nak azokat a grafikai és fizikai effekteket csak az Nvidia támogatja!😉
0
0
0
0
csuz-li avatar
bukta2: a HairWorks, ami az Nvidia GameWorks része, vagy a physx, Nvidia cucc. Ha ezekre érzékeny vagy, akkor inkább Nvidia, mert náluk vannak ezek a zárt featur-ök. Az AMD inkább az alacsony elérésű grafikus API-k támogatásában jobb, mint a dx12, Vulcan, Mantle. De pl a dx12 támogatásban főleg oylan különbségek vannak, amiket a játékos észre sem vesz, mint ahogy nem venni észre a dx11-nél sem azt, hogy dx11.1-et, vagy 11.2-t az Nvidia nem támogatja hardveresen.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Van Helsing 25 2gb vram manapság nem sok mindenre elég ha játékra akarja az ember. én a helyedbe megpályáznék valami 3-4gb os vga-t ha az új játékok között is szeretnél túrkálni.

És egy kérdés:!

-ami tervben van nálam r9 390, is tud olyat hogy, példa: Tomb Raider 2013 (hajrészletesség állítás) vagy az csak is nvidia opció? nekem ezek elég fontosak. (grafika)

csak a 4gb Vram miatt nem veszem a 970-et amúgy azt venném,mert zöld párti vagyok de az r9 390 a 8gb vram jával, és tesztekben pár fpsel mindig nyer a 970 előtt, tehát ezért döntöttem a 390-nél de mivel csak FHD ban játszok ezért nem tudom értelmes döntés e az r9 390 vagy FHD ra elég maxhoz a jövőben is (2 évkb) játékokra a 970 is.
0
0
0
0
winrar avatar
Annyiért, ha szerencséd van, akár használt R9 290-et is találhatsz.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
értem

és ez Sapphire Radeon R9 380 2GB DUAL-X

a keret 65.000FT
0
0
0
0
winrar avatar
R9 270 erősebb a 370-nél. De egyikre sem érdemes váltanod, mert kb. a mostani kártyád szintjét tudják.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

tervezek venni egy erösebb kártyát a mostani helyet de nemtom melyiket éri meg jobban

imme a lehetöségek:

1: Sapphire Radeon R7 370 4GB NITRO /11240-04-20G/
2: ASUS Radeon R7 370 STRIX-R7370-DC2OC-4GD5-GAMING 4GB

melyik éri meg jobban ?

a mostani sapphire HD 7870 2DB
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció