Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Wentrion avatar
Dual-ost akartam venni először, de nem győzött meg túlzottan a google róla azalatt a címszó alatt, hogy "review"... eléggé lehúzták szegényt....
0
0
0
0
fewq001 avatar
Sapphire nek azért az r9 es szériából volt már egypár hibája :S (r9 270x dual-x , r7 260x) én a toxicot ajánlom ha van elég hely a házadban.
0
0
0
0
Wentrion avatar
Egy a gond Pamkutya. Az R9 270X már biztos, csak eközött a három gyártó között vacillálok 😃....
0
0
0
0
winrar avatar
Én ha AMD-t vennék, csakis Sapphire. De te vedd azt, amelyikre a legtöbb garancia van.
0
0
0
0
Wentrion avatar
Egyszerű a kérdés R9 270X: MSI (Hawk), Sapphire (Toxic) vagy Gigabyte (Windforce)? Spoiler!
Ha valakinek nem lenne egyértelmű akkor: Melyiket ajánljátok inkább?
0
0
0
0
rtitusz avatar
Köszi a válaszokat! Remélem hamarosan lesz pénzem a cserére.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ha találnék 2GB-os verziót akkor azt venném. HD7750-et néztem de találtam egész jó áron HD7770-et is.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok! Azon gondolkozom, hogy lecserélem a mostani videokártyámat. Kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi processzorom mellé mit tudnátok ajánlani? GTX 650-ben gondolkozom.
0
0
0
0
csuz-li avatar
rtitusz: A 900-as széria tényleg jól sikerült. A driverek is napra készek. minden nagyobb játékra azonnal, vagy szinte azonnal reagálnak egy-egy új driverrel. Az experimence is egyre jobb, szóval én nem félnék a váltástól. A 980 szerintem is jól el van találva ár-érték arányban.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem a GTX 980-al nem járnál rosszul! Nagyon jó teljesítményű kártya.A talált tesztek alapján az R9 FuryX-el majdnem azonos. Csak éppen egy 100-assal olcsóbb!
0
0
0
0
rtitusz avatar
Most vettem új monitort, és a felbontása miatt lassan esedékes lenne a VGA cseréje. Az új AMD-k vagy nem nyújtanak többet (R9 390) a mostani kártyámnál, vagy megfizethetetlenek (R9 FuryX). Ezer éve nem volt nVidiám, hogy állnak most driverek naprakészségével? Mikor utoljára néztem nem siették el. A GTX 980-al szemezek, de már az is a neccesen drága kategória. Tényleg ötletem sincs mit vegyek 2560x1440-es felbontáshoz. Állítólag az AMD jobb VR-hez, és az tuti, hogy veszek egy Oculus Riftet ha kijön a végleges verzió.
0
0
0
0
bukta2 avatar
terepmintaHun Erősebb hát!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Szerintem meg eléggé nagy különbség lenne HD 6570 után. Használtan 10-12 ezerért már találni 5770-et. Bár HD6850-et már találtam 14-15 ezerért is...

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
danee23 avatar
Ha igen is, nem sokkal, és az LC Power tápot kellene cserélni mielőtt bármilyen erősebb karit akarnál belerakni. Régi kártyákra meg különössen igaz ez(mivel az 5770 teljesítményét egy új kártyában pl. fele annyi fogyasztással kapod meg).
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
winrar: 280x-et akartam írni. Bocsi. Viszont köszi a választ.
0
0
0
0
Spain105 avatar
Nincsenek nagy elvárásaim tőle ,nem játszok full HD és azért sokkal jobb mint egy 255Mb-s vidkari vagy egy prociba integrált 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
Spain105 ha játékra akarod a VGA-t akkor legalább egy 2gb osat kellett volna venned nekem is 750Ti-m van 2gb osba, ez még elég szépen képes futtatni az új játékokat persze kompromisszumok mellett. de ha nem volt rá keret akkor érthető.
Lassan a 2GB Vram is kevés lesz... :/
0
0
0
0
Spain105 avatar
Végülis a gtx750 1gb-s vidókártyát rendeltem meg.
0
0
0
0
csuz-li avatar
mono: Cserélni mindenképpen érdemes lenne, mivel az AMD-nél a GCN architektúra az, amit sok minden kihasznál (pl.:DX12) és az csak a HD 7000-es szériától van.
Én az AMD-t választanám, bár a 960 talán egy picivel erősebb. Inkább leírom, hogy melyiknek mik az előnyei, ami alapján érdemes dönteni.
Nvidia: Van náluk egy GeForce Experience nevű kis szoftver, ami optimalizálja a játékokat és az tényleg működik, ellentétben az AMD Gaming Evoolved nevű hasonló programjával. Pár játékban megjelenik a GameWorks (pl: a witcherben a haj megjelenítéséért felelős ki-be kapcsolható opció) és a PhysX, ami az Nvidia kártyáin működik. Utóbbi AMD-n egyáltalán nem, előbbi meg hatalmas terhelést akaszt a VGA-ra.
AMD: A GCN architektúra modernebb és jobban támogatja a dx12-t. (a 11.1-et és11.2-t is) Eddig erősen úgy tűnik, hogy az új játékok megjelenésével ezen többet nyer az AMD és a fent említett kicsi előny el is veszik. Az AMD-nek is vannak hasonló effektjei, mint a GameWorks (pl: hajra a TressFX, ami meg a Tomb Raider-ben van) Mivel az OpenCL-t váltó Vulcan API az AMD Mantle apiján alapul, várhatóen ezt is jobban támogatja az AMD kártyája. PhysX viszont nincs. Ha bekapcsolod, akkor a processzor kezdi számolni, amin még a legkomolyabb i7-ek is belassulnak, nemhogy az ennél olcsóbb procik.
0
0
0
0
no avatar
A lent leírt konfigurációhoz mennyire tartjátok pazarlásnak jelenleg a következő kártya lecserélését AMD Radeon HD6870 vagyérdemes lenne még várni?

Asrock H97M PRO4 alaplap
Intel Core i5-4690 processzor
Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz HX316C9SRK2/16 memória
Samsung 120GB EVO Basic MZ-75E120B/EU SSD meghajtó
+ SATA 3 WD HDD-k

Illetve ha érdemes lenne lecserélni, ti melyik kártyát választanátok a
következők közül:

MSI GTX960 2GB DDR5 GTX960 2GD5T OC videokártya

vagy

MSI R9 285 2GB GDDR5 R9 285 GAMING 2G videokártya
0
0
0
0
winrar avatar
GT740-et el kell felejteni és kész. Nem való értelmes játékra.
0
0
0
0
no avatar
GT740-nek akkor is felesleges a 2GB, mert előbb fogy el a GPU teljesítmény!!!! mint le tudná adni a 2GB-ot normális FPS-t produkálva.
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
Spain105: Én a 740GT-ből inkább a 2 gigást választanám és hogy mért? Elsőre furcsán hangzik, hiszen a GT740 nem nevezhető egy erős kártyának, de például ha a GTA 5-nél fölteszed a textúrát máris 2 giga vram kell neki! Most az új generációs játékoknál max grafikán abszolút nem árt a 4 giga vram, sőt, de ha gyengébb a kártya és nem akarsz nagyobb beállításokon játszani, úgyis ajánlott legalább a 2 giga! Hiszen ha folyamatosan teljesen ki van használva a vram akkor késhetnek a textúrák (ami még a legjobb) de legtöbbször pillanatokra elég csúnyán leeshet az fps szám, illetve folyamatosan néhány mínusz fps-t jelenthet, vegyük az új Batmant 2 giga vrammot ír minimumnál. Tehát akár így van optimalizálva akár kijőn a javítás, mínusz fps-eket okozhatna az 1 giga vram és még hol vannak az ez utáni játékok, a GT740 amúgy sem egy erős kártya de az 1 giga vram az okozhat a mostani játékoknál már mínusz fps számokat ha nem is olyan sokat, de most jönnek majd szép lassan a még nagyobb gépigényű játékok és már több ram vram stb ajánlott, tehát az elkövetkező időkben egyre lényegesebb lesz hogy 1 giga vagy 2 giga vram még alacsonyabb beállítások mellett is!

Az ismerősömnek 4 gigás kártyája van, de a grafika állításnál a GTA 5-nél 2800 mb-ig van kb csak zöldben...... főleg egy 1 gigás GTX 750 ami teljesítményét tekintve maxon elvinné élvezhetően a GTA 5-öt, de ha csak 1 giga van rajta akkor már, akkor sárgában lenne a vram ha csak a felbontás lenne full hd-ban, utána még nem beszéltünk a többiről, főként a vram zabáló textúrákról. A GTA 5-nél nyilván a ritkán látott látótávolság miatt is van ez, de az átlag igények egyre csak nőni fognak, csökkenni nem, legalábbis átlagban, hiszen akármikor megjelenhet egy rajzfilmszerű játék, vagy egy commodore 64-re emlékeztető csoda. 😀 Ha nem sikerült volna jóval olcsóbban beszerezni a mostani 1 gigás kártyámat, valószínű 4 gigás GTX 750-et vettem volna, de mondom 2 giga az már mindenképpen ajánlott egy középszint felé tartó kártyához. Már most is van néhány játék aminél nem mindegy, és a következő években megjelenő játékoknál még inkább lesz jelentősége!
0
0
0
0
Pixx avatar
90 ezerbe ez a legjobb választás ha új kártyát akarsz (szerintem).Vagy használtan 780ti - gtx 970 garisan.

[url]http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/asus/radeon-r9-290-directcu-ii-oc-4gb-gddr5-512bit-pci-e-r9290-dc2oc-4gd5-p218997770/
[/url]
0
0
0
0
MrPerfecto avatar
80, 90K-ért milyen kártyát ajánlotok? Nem kell, hogy ultrán vigyen mindent, csak hogy normálisan futtasson egy Witcher 3-at.
0
0
0
0
winrar avatar
R9 380 a 280X-et váltotta, ne is várj tőle R9 290 szintet, mert nem fogsz kapni. Egyikkel sem jársz rosszul, R9 380 4GB jó kártya.
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
No és a Sapphire Nitro Radeon R9 380 4Gb? 😀 Az még pénztárca barátabb is. Arról valakinek van véleménye?
Volt agy ASUS R9 280X-em, de sajnos el kellett adnom, mostanra kicsit összekaptam magam és pótolnám, de már kifutó termék lett, viszont 4GB-os verzió csak Saphire-ban van. Várható X-es verzió a 380-ból? Kicsit zavar hogy teszteken gyengébb a 380 mint a 290X
0
0
0
0
bukta2 avatar
De ha már 970 akkor már a helyedben megfontolnám az r9 390 8gb ot is! kb 1 szinten van a 970-el csak +4gb Vram nagyobb felbontáson jól jöhet az a kicsi + 😀 bár ha FHD ra lesz akkor 970-el lehet jobban járnál.
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Szerintetek egy R9 280x vagy GTX970 a jobb választás?
ASUS kivitelben gondolkodok. Minőségileg jók ezek? Úgy hallottam sok megy szervizbe.
Valamint az a hülyeség igaz, hogy az nVidia karik gyengébb kontrasztot adnak a monitornak?
Köszönöm a választ.
0
0
0
0
winrar avatar
Sokkal jobb, mint a 740. Nekem 750 Ti van, de az alap 750 se gyenge 😃
0
0
0
0
GZol89 avatar
nekem is 750-es van OC-s,eddig jól teljesít
0
0
0
0
Spain105 avatar
Ez a GTX750 1GB-is jó ?😀
0
0
0
0
winrar avatar
GTX 750
A GT740-re még 1GB is sok.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Spain Azok akkora trágyák,hogy jobb ha inkább 1 régebbi Gtx 560-at veszel!😉
0
0
0
0
no avatar
Melyik nagyon okos mondta hogy +1 GB Vram ér valamit GT740-nél ? 😃D de jót mosolyogtam rajta... Támogatom a GTX750-et!
0
0
0
0
Spain105 avatar
Köszi a gyors válaszokat 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Pár ezret még rakj hozzá és vegyél egy GTX 750-et, sokkal jobb választás.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Vegyél GTX 650-et. [LINK]

Vagy akár GTX 750-et. [LINK]
0
0
0
0
Spain105 avatar
Mert ezt olvastam....
mert a nyák még azt az 1et is alig kezeli le inkább 768mb vel dolgozik csak direkt 1et raknak rá mert úgy csak többen veszik meg.
0
0
0
0
Spain105 avatar
Sziasztok.
Két kártya között vacillálok.
-Gigabyte GT740 1GB DDR5 OC GV-N740D5OC-1GI
-Gigabyte GT740 2GB DDR5 GV-N740D5OC-2GI
Ennél a kártyánál ér valamit ,ha 2 gigás?
0
0
0
0
FoLey avatar
Asus r7 250x 1gb gddr5
0
0
0
0
vazsan avatar
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy melyik videokártya teljesit jobban? Egy Nvidia Geforce Gt 430 2gb ddr3 vagy egy Asus r7 250x 1gb gddr5 ?! Köszönöm elöre is válaszaitok!
0
0
0
0
AttiS avatar
Aha,értem köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció