Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zsolty87 avatar
Köszönöm az előbbi válaszokat.
Intel Dual Core vagy Intel Core 2Duo?
(mindkét proci 2.6 GHz felett)
Melyik a jobb, gyorsabb? Melyiket vennétek meg?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ja nekem is van egy creative sb live 200 asom a régi gépben és még olcsó stereó hangfalnál is erőteljesen érezni a minőség javulást a gagyi alaplapi hoz képest
zsolty87 minél drágább egy hangkártya annál jobb lesz a hangminőség! Persze már egy nagyon drága hangkarihoz meglehetősen drága hangfal is kell mert ha gagyi a hangfal akkor hiába van 5000 vagy 50 000 forintos hangkari nem éreznéd a különbséget.
Azért írták hogy a win7 driver szopó mert a creative elég driver tekintetben! Persze működik meg szépen szól meg minden de hajlamos problémázgatni és ezért ajánlja az Asus-t
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Akkor elmagyaráznátok hogy miben különbözik a Asus Xonar DX egy olcsóbb kategóriástól?
Ha jól olvastam akkor azon az alaplapon van integrált 7.1 es hangchip? Mit jelent az hogy a Win7-es dirver szopó? Mi vele a baj?
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát nemtom, én integrált után egy 6e Ft-os Audigy hangjától majdnem elfolytam. Más kategória... Persze Win7es driver szopó, de megoldottam 😀 Ebből a szempontból én is Asus-t ajánlanék.
0
0
0
0
Lizard avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok!
Ilyen alaplapra (Gigabyte GA-P55A-UD3) szeretnék tenni hangkártyát 7.1es hangfalrendszer miatt.
Milyen hangkártyát ajánlanátok?

Asus Xonar DX- ez alatt nem érdemes venni hangkártyát, nem nagyon vennél észre különbséget az alaplapi integráltal szemben!
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok!
Ilyen alaplapra (Gigabyte GA-P55A-UD3) szeretnék tenni hangkártyát 7.1es hangfalrendszer miatt.
Milyen hangkártyát ajánlanátok?
0
0
0
0
kovi avatar
villamdavid írta:
Sziasztok! Kaptam karira egy GA-MA 770T-UD3 alaplapot,s az lenne a kérdésem,hogy ebbe szerintetek jó lesz a 4 GB DDR3 1600 MHz-es Kingstone HiperX memória!? Kérlek aki tudja ,mondja meg, 1000 köszönet!

Itt egy lista amiből ki tudod nézni h melyik ram illik a legjobban az alaplaphoz, de sztem jó lesz bele
[LINK]
0
0
0
0
villamdavid avatar
Sziasztok! Kaptam karira egy GA-MA 770T-UD3 alaplapot,s az lenne a kérdésem,hogy ebbe szerintetek jó lesz a 4 GB DDR3 1600 MHz-es Kingstone HiperX memória!? Kérlek aki tudja ,mondja meg, 1000 köszönet!
0
0
0
0
Dante15 avatar
Sziasztok ilyen alaplapot fogok venni:ASUS AM2M2N68-AM Plus és az a kérdés hogy ebbe a mostani videókártyám bele megy?
0
0
0
0
150tomi150 avatar
De akkor az Asus P6T alaplapba csak ddr3-as és 2000MHz-es memóriát lehet tenni?

http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/201_asus_p6t_se/

Bocsi, lehet, hogy hülye kérdés, de nem nagyon értek hozá.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
inkább, i7 920, és Asus P6T
0
0
0
0
150tomi150 avatar
Sziasztok!

Intel Core i7 - 930 2,8GHz -es procihoz milyen lap illik?😃

MSI X58 Pro-E
ASRock X58 Extreme3

Vagy ti mit ajánlanátok?
Köszi!
0
0
0
0
tibor560sec avatar
vasziliy írta:
Háát,nem tudom miből tudnék félre tenni:-)...így is olyan vagyok mint egy etióp...így már tovább nem éhezem😂

Ha lenne pénzem...akkor újat vennék és nem törném a buksim😂
Asrock tuti nem lesz.
9 ezerből kell gazdálkodnom,ezért lehet hogy az alaplapom helyett megveszem a 2 verziót.Ahhoz adják a 3Ghz ht proc ill.1gb ramot.

vagy egy még két ilyen alaplap...ami szóba jöhet.
Abit NI8 SLI GR 775
Intel Desktop Board D975XBX2 LGA775

Keresgélj a PH-n ... alkudni is lehet meg csere-bere is játszik ... 😆
Már 6 ezerért is lehet kapni egy jó 775-s lapot használtan ...
0
0
0
0
almos avatar
laci503 írta:
almos: nem tudtam hogy ott laksz 😃 messze vagy a magyar határtól?

Nem, határmenti faluban lakok,kb. 2km-re van a magyarföld 😀
0
0
0
0
laci503 avatar
almos: nem tudtam hogy ott laksz 😃 messze vagy a magyar határtól?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
almos írta:
Tesla GoD írta:
1156-os foglalatú lapok közt x16/x16-ost én is csak ezeket találtam
ASUS Maximus III Extreme
MSI Big Bang-Fuzion
MSI Big Bang-Trinergy
MSI P55A Fuzion
Gigabyte GA-P55A-UD7

Naja,ezek vannak,énis ezeket találtam és mind 50 fölött vannak...Remélem a Sandy meg a Bulldozer lejjebb nyomja majd az árakat...
hát igen, csak az még odébb van, gondolkoztam rajta hogy bulldozer-re építek, de addigra már kéne 1 gép(főleg a kölcsön alkatrészek miatt), meg nem is lenne rá pénzem nagyon, a kiszemelt alaplapom is 50 fölé mászott mostanában....
0
0
0
0
almos avatar
Tesla GoD írta:
ASUS Maximus III Extreme
MSI Big Bang-Fuzion
MSI Big Bang-Trinergy
MSI P55A Fuzion
Gigabyte GA-P55A-UD7

Naja,ezek vannak,énis ezeket találtam és mind 50 fölött vannak...Remélem a Sandy meg a Bulldozer lejjebb nyomja majd az árakat...

laci503 írta:
almos írta:
i7-et biztos nem veszek mert 100-110ezer egy jó lap meg a legkisebb i7...
bár nagyon kiváncsi vagyok a Bulldozerre is.Ha jó lesz,akkor azt veszem,mert olyan 100-am lesz CPU-lap-RAM kombóra 😀

azért az túlzás hogy 100-110 ezer egy jó alaplap 😃 szeritnem feleslegesek ezek az Asus félre ROG lapok meg a csúcs lapok is ien "mezei" felhasználóknak mint te meg én... persze ha lenne rá pénzem megfontolnám de akkor is elég egy olcsóbb alaplap szerintem 😃 AMD is jót fog alkotni szerintem a Buldozerrel 😃
hardverapron simán össze lehet hozni olcsóba egy i7es gépet 😃

pl. nézd csak ezt meg 😃 legolcsóbb 1366 lehet kihozni belőle 😃
[LINK]

Jah,csak én vajdasági vagyok,ezért hardveraprot nem tudom igénybe venni,pedig biztos onnan vásárolnék használtan garanciásakat olcsón 😃
0
0
0
0
laci503 avatar
almos írta:
bár nagyon kiváncsi vagyok a Bulldozerre is.Ha jó lesz,akkor azt veszem,mert olyan 100-am lesz CPU-lap-RAM kombóra 😀

azért az túlzás hogy 100-110 ezer egy jó alaplap 😃 szeritnem feleslegesek ezek az Asus félre ROG lapok meg a csúcs lapok is ien "mezei" felhasználóknak mint te meg én... persze ha lenne rá pénzem megfontolnám de akkor is elég egy olcsóbb alaplap szerintem 😃 AMD is jót fog alkotni szerintem a Buldozerrel 😃
hardverapron simán össze lehet hozni olcsóba egy i7es gépet 😃

pl. nézd csak ezt meg 😃 legolcsóbb 1366 lehet kihozni belőle 😃
[LINK]
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ASUS Maximus III Extreme
MSI Big Bang-Fuzion
MSI Big Bang-Trinergy
MSI P55A Fuzion
Gigabyte GA-P55A-UD7
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
laci503 avatar
almos írta:
Jah,énis csak azt találtam két Fuzionos MSI lap,meg a legynagyobb ROG lap...kár,mert nyárra tervezek i5-öt meg régóta szeretnék kétkártyás rendszert,persze x8+x8-ban sincs nagy különbség,de jó lenne ha teljesértékú lenne,ha igy marad minden,akkor a kisebbik Fuzion lapot veszem meg...

ja ezzel szivatta meg az intel a játékosokat mert ha 2 kártyát akarunk akkor a drágább i7et kell megvenni
0
0
0
0
almos avatar
Jah,énis csak azt találtam két Fuzionos MSI lap,meg a legynagyobb ROG lap...kár,mert nyárra tervezek i5-öt meg régóta szeretnék kétkártyás rendszert,persze x8+x8-ban sincs nagy különbség,de jó lenne ha teljesértékú lenne,ha igy marad minden,akkor a kisebbik Fuzion lapot veszem meg...
0
0
0
0
laci503 avatar
almos írta:
Mondjatok nekem 1156-os lapot,amelyen ki lehet alakitani x16+x16-os sebességú kétkártyás rendszert.Ha lehet,akkor SLI és CF-et is lehessen kialakitani.

én nem nagyon láttam olyan 1156 foglalatos lapot ahol teljesértékü CF-et vagy SLI-t lehetett volna kialakítani...
persze lehet ez nem így van csak én úgy olvasgattam anno hogy nincs olyan
bár ez a Fuzionos alaplapban lehet MSI Fuzion vagy mienben
0
0
0
0
almos avatar
Mondjatok nekem 1156-os lapot,amelyen ki lehet alakitani x16+x16-os sebességú kétkártyás rendszert.Ha lehet,akkor SLI és CF-et is lehessen kialakitani.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Szerintem is!
asus vagy gigabyte,de azért MSi sem rossz, Sőt.
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Alaplapon nem éri meg spórolni szerintem.
ASROCK egy rakat szar.
Asus vagy gigabytot vegyél.
0
0
0
0
vasziliy avatar
Háát,nem tudom miből tudnék félre tenni:-)...így is olyan vagyok mint egy etióp...így már tovább nem éhezem😂

Ha lenne pénzem...akkor újat vennék és nem törném a buksim😂
Asrock tuti nem lesz.
9 ezerből kell gazdálkodnom,ezért lehet hogy az alaplapom helyett megveszem a 2 verziót.Ahhoz adják a 3Ghz ht proc ill.1gb ramot.

vagy egy még két ilyen alaplap...ami szóba jöhet.
Abit NI8 SLI GR 775
Intel Desktop Board D975XBX2 LGA775
0
0
0
0
tibor560sec avatar
vasziliy írta:
Szerintetek melyiket vegyem meg a réi lapom helyett?Bár ekkor már teljes konfig csere lesz:-)

1.http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALIVEXFIRE-ESATA2%20R3.0 8.9ezer csak a lap

2.http://www.asus.com/999/html/events/mb/socket775/p5gd1-pro/overview.htm# 9 ezer 3Ghz ht +1db ram

3.ASUS P5GC-MX-S 4-5 ezer lenne

Valami ötlet?:-)

Inkább tegyél félre , vagy éhezd meg az árát ! De szerintem semmilyen ízben ne vegyél ASrock alaplapot 😠
Fatal Errorok , kék halálok lesznek majd ... tapasztalat Inteles oldalról
Gigabyte vagy Asus és még ezek a legolcsóbbak , de DDR3-ba vegyed mert ott a RAM-nál is nyersz egy keveset !
0
0
0
0
vasziliy avatar
Szerintetek melyiket vegyem meg a réi lapom helyett?Bár ekkor már teljes konfig csere lesz:-)

1.http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALIVEXFIRE-ESATA2%20R3.0 8.9ezer csak a lap

2.http://www.asus.com/999/html/events/mb/socket775/p5gd1-pro/overview.htm# 9 ezer 3Ghz ht +1db ram

3.ASUS P5GC-MX-S 4-5 ezer lenne

Valami ötlet?:-)

Valami ötlet?:-)...csak azért lenne jó egy kis segítség,mert holnap lenne esedékes a licitem a dolgok valamelyikére:-)
0
0
0
0
zsivko avatar
ez az, nagyon jó lapnak TŰNIK, de vajon az is e?! De ha belegondolok van rá 2 év garim addigra meg már veszek egy új gépet. Csak amit aggódom ne hogy fejfájásokat okozzon.
0
0
0
0
zsivko avatar
Sziasztok valaki meg tudná mondani hogy az ASROCK 890FX DELUXE4 megéri e pénzét. mert elnézegettem a többi gyártot és nem láttam ennyi pénzért ilyen jól felszerelt alaplapot.
0
0
0
0
gabi86 avatar
Sziasztok

Ajánlanátok egy vagy több gigabyte alaplapot 1156os foglalathoz max 25 ezerig! Melyik a jobb?! én egy GIGABYTE GA-P55-UD3 gondoltam
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Gigabyte ga-81945p-g ezt megéri erre a lapra lecserélni: Gigabyte ga-p43-es3g? 17k lenne.
Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Jajó. De nem tudsz ajánlani? Ja és max 21-be legyen. mert ha nem lesz ilyen akkor a RAM-ot le kell vennem 1600MHz-esre😞 na mind 1 mert akkor talán kijön egy GTX460 1700MB 😃
0
0
0
0
almos avatar
GIGABYTE GA-P55A-UD4 42ezer forint
mennyiért vennéd azokat a RAMokat és minek neked 2200MHz-s memóriák???
0
0
0
0
zsolo avatar
VGA-t nem kell támogatnia😃😃 csak a ramot meg a procit
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Szisztok tud valaki ajánlani egy olyan alaplapot ami támogatja a 2db 2GB-os 2200MHz-es RAM-ot és az Intel i3-560-at és az Ati Radenon HD5770 1Gb-t? NAGYON SÜRGŐS!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
zsolty87 írta:
Intel LGA1156 Chipkészlet-re gondoltam.
Érdemes dupla vidkarit használni?

Ezek közül melyik a jobb?

Gigabyte GA-P55A-UD3
MSI P55-GD65
Asus P7P55D EVO
Gigabyte GA-H57M-USB3

Én az ASUS-t választanám, jó layout, Quad SLI/CF, 16 fázisú hybrid tápellátás, ...
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Intel LGA1156 Chipkészlet-re gondoltam.
Érdemes dupla vidkarit használni?

Ezek közül melyik a jobb?

Gigabyte GA-P55A-UD3
MSI P55-GD65
Asus P7P55D EVO
Gigabyte GA-H57M-USB3
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Tudnátok nekem írni pár olyan alaplap típust ami támogatja a CrossFire módot, és elmondaná hogy pontosan hogy működik ez?

Processzor tokozást nem írtál! Az pedig nagyon lényeges!
Amelyiken már van 2-3-4 darab PCI-Express 16x-os csatlakozó, azok m ár támogatják.
Azonban arra figyelj, hogy ha Crossfire-t akarsz ( Ati kártyákkal), akkor ne vegyél Nforce-os chipsetű alaplapot.....
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Tudnátok nekem írni pár olyan alaplap típust ami támogatja a CrossFire módot, és elmondaná hogy pontosan hogy működik ez?
0
0
0
0
tibor560sec avatar
azbizony írta:
tibor560sec írta:
azbizony írta:
tibor560sec írta:
azbizony írta:
Ezzel az alaplappal egyáltalán nem lehet procit húzni?
Gigabyte G41M-ES2L mert ilyen alaplapom van és egyáltalán SEMMIT nem tudok vele húzni a procin 😕 akkor az alaplapom lehet a szar vagy a procim? már el vok keseredve nagyon és bocsi hogy ide írtam.

Biosban mindent lehet állítani-húzni !

Már mindent próbáltam 😕 toopától is kértem segítséget leírta pontosan hogy kell, meg is csinálom és aztán ahogy elmentem leáll a gép újraindul megint leáll és utánna bekapcsol de semmi változás 😕

Nálam is ezt csinálta : 1.6 GHz órajelű processzort akartam beállítani 2.4 GHz ra nyomom az F10-et menti a beállításaim , majd kikapcsol a rendszer , hogy a beállításaimat érvénybe léptesse , bekapcsoláskor csipog majd újra indul a rendszer és az alapórajelen (1.6GHz) elindul a rendszer ! Utána olvastam , hogy az FSB is meg kell emelni és akkor annyira rakod az órajelet amennyire kedved tartja !

Hú az jó 😃 tudnál nekem írni egy pü-t hogy hogy is kell azt?? Nagyon megköszönném neked 😀 mert azt tudom hogy olyan fsb izét nem csináltam

Bocsánat nem FSB - ról van szó , hanem SPD - ről , elírtam !!! 😊
0
0
0
0
azbizony avatar
tibor560sec írta:
azbizony írta:
tibor560sec írta:
azbizony írta:
Gigabyte G41M-ES2L mert ilyen alaplapom van és egyáltalán SEMMIT nem tudok vele húzni a procin 😕 akkor az alaplapom lehet a szar vagy a procim? már el vok keseredve nagyon és bocsi hogy ide írtam.

Már mindent próbáltam 😕 toopától is kértem segítséget leírta pontosan hogy kell, meg is csinálom és aztán ahogy elmentem leáll a gép újraindul megint leáll és utánna bekapcsol de semmi változás 😕

Nálam is ezt csinálta : 1.6 GHz órajelű processzort akartam beállítani 2.4 GHz ra nyomom az F10-et menti a beállításaim , majd kikapcsol a rendszer , hogy a beállításaimat érvénybe léptesse , bekapcsoláskor csipog majd újra indul a rendszer és az alapórajelen (1.6GHz) elindul a rendszer ! Utána olvastam , hogy az FSB is meg kell emelni és akkor annyira rakod az órajelet amennyire kedved tartja !

Hú az jó 😃 tudnál nekem írni egy pü-t hogy hogy is kell azt?? Nagyon megköszönném neked 😀 mert azt tudom hogy olyan fsb izét nem csináltam
0
0
0
0
tibor560sec avatar
azbizony írta:
tibor560sec írta:
azbizony írta:

Nálam is ezt csinálta : 1.6 GHz órajelű processzort akartam beállítani 2.4 GHz ra nyomom az F10-et menti a beállításaim , majd kikapcsol a rendszer , hogy a beállításaimat érvénybe léptesse , bekapcsoláskor csipog majd újra indul a rendszer és az alapórajelen (1.6GHz) elindul a rendszer ! Utána olvastam , hogy az SPD is meg kell emelni és akkor annyira rakod az órajelet amennyire kedved tartja !
0
0
0
0
azbizony avatar
tibor560sec írta:
azbizony írta:

0
0
0
0
tibor560sec avatar
azbizony írta:

0
0
0
0
azbizony avatar
0
0
0
0
almos avatar
MSI 760GM-E51
Evvel ugye lehet magot feloldani?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció