Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Intel Dual Core vagy Intel Core 2Duo?
(mindkét proci 2.6 GHz felett)
Melyik a jobb, gyorsabb? Melyiket vennétek meg?
zsolty87 minél drágább egy hangkártya annál jobb lesz a hangminőség! Persze már egy nagyon drága hangkarihoz meglehetősen drága hangfal is kell mert ha gagyi a hangfal akkor hiába van 5000 vagy 50 000 forintos hangkari nem éreznéd a különbséget.
Azért írták hogy a win7 driver szopó mert a creative elég driver tekintetben! Persze működik meg szépen szól meg minden de hajlamos problémázgatni és ezért ajánlja az Asus-t
Ha jól olvastam akkor azon az alaplapon van integrált 7.1 es hangchip? Mit jelent az hogy a Win7-es dirver szopó? Mi vele a baj?
Sziasztok!
Ilyen alaplapra (Gigabyte GA-P55A-UD3) szeretnék tenni hangkártyát 7.1es hangfalrendszer miatt.
Milyen hangkártyát ajánlanátok?
Asus Xonar DX- ez alatt nem érdemes venni hangkártyát, nem nagyon vennél észre különbséget az alaplapi integráltal szemben!
Ilyen alaplapra (Gigabyte GA-P55A-UD3) szeretnék tenni hangkártyát 7.1es hangfalrendszer miatt.
Milyen hangkártyát ajánlanátok?
Sziasztok! Kaptam karira egy GA-MA 770T-UD3 alaplapot,s az lenne a kérdésem,hogy ebbe szerintetek jó lesz a 4 GB DDR3 1600 MHz-es Kingstone HiperX memória!? Kérlek aki tudja ,mondja meg, 1000 köszönet!
Itt egy lista amiből ki tudod nézni h melyik ram illik a legjobban az alaplaphoz, de sztem jó lesz bele
[LINK]
http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/201_asus_p6t_se/
Bocsi, lehet, hogy hülye kérdés, de nem nagyon értek hozá.
Intel Core i7 - 930 2,8GHz -es procihoz milyen lap illik?😃
MSI X58 Pro-E
ASRock X58 Extreme3
Vagy ti mit ajánlanátok?
Köszi!
Háát,nem tudom miből tudnék félre tenni:-)...így is olyan vagyok mint egy etióp...így már tovább nem éhezem😂
Ha lenne pénzem...akkor újat vennék és nem törném a buksim😂
Asrock tuti nem lesz.
9 ezerből kell gazdálkodnom,ezért lehet hogy az alaplapom helyett megveszem a 2 verziót.Ahhoz adják a 3Ghz ht proc ill.1gb ramot.
vagy egy még két ilyen alaplap...ami szóba jöhet.
Abit NI8 SLI GR 775
Intel Desktop Board D975XBX2 LGA775
Keresgélj a PH-n ... alkudni is lehet meg csere-bere is játszik ... 😆
Már 6 ezerért is lehet kapni egy jó 775-s lapot használtan ...
almos: nem tudtam hogy ott laksz 😃 messze vagy a magyar határtól?
Nem, határmenti faluban lakok,kb. 2km-re van a magyarföld 😀
1156-os foglalatú lapok közt x16/x16-ost én is csak ezeket találtam
ASUS Maximus III Extreme
MSI Big Bang-Fuzion
MSI Big Bang-Trinergy
MSI P55A Fuzion
Gigabyte GA-P55A-UD7
Naja,ezek vannak,énis ezeket találtam és mind 50 fölött vannak...Remélem a Sandy meg a Bulldozer lejjebb nyomja majd az árakat...
1156-os foglalatú lapok közt x16/x16-ost én is csak ezeket találtam
ASUS Maximus III Extreme
MSI Big Bang-Fuzion
MSI Big Bang-Trinergy
MSI P55A Fuzion
Gigabyte GA-P55A-UD7
Naja,ezek vannak,énis ezeket találtam és mind 50 fölött vannak...Remélem a Sandy meg a Bulldozer lejjebb nyomja majd az árakat...
i7-et biztos nem veszek mert 100-110ezer egy jó lap meg a legkisebb i7...
bár nagyon kiváncsi vagyok a Bulldozerre is.Ha jó lesz,akkor azt veszem,mert olyan 100-am lesz CPU-lap-RAM kombóra 😀
azért az túlzás hogy 100-110 ezer egy jó alaplap 😃 szeritnem feleslegesek ezek az Asus félre ROG lapok meg a csúcs lapok is ien "mezei" felhasználóknak mint te meg én... persze ha lenne rá pénzem megfontolnám de akkor is elég egy olcsóbb alaplap szerintem 😃 AMD is jót fog alkotni szerintem a Buldozerrel 😃
hardverapron simán össze lehet hozni olcsóba egy i7es gépet 😃
pl. nézd csak ezt meg 😃 legolcsóbb 1366 lehet kihozni belőle 😃
[LINK]
Jah,csak én vajdasági vagyok,ezért hardveraprot nem tudom igénybe venni,pedig biztos onnan vásárolnék használtan garanciásakat olcsón 😃
i7-et biztos nem veszek mert 100-110ezer egy jó lap meg a legkisebb i7...
bár nagyon kiváncsi vagyok a Bulldozerre is.Ha jó lesz,akkor azt veszem,mert olyan 100-am lesz CPU-lap-RAM kombóra 😀
azért az túlzás hogy 100-110 ezer egy jó alaplap 😃 szeritnem feleslegesek ezek az Asus félre ROG lapok meg a csúcs lapok is ien "mezei" felhasználóknak mint te meg én... persze ha lenne rá pénzem megfontolnám de akkor is elég egy olcsóbb alaplap szerintem 😃 AMD is jót fog alkotni szerintem a Buldozerrel 😃
hardverapron simán össze lehet hozni olcsóba egy i7es gépet 😃
pl. nézd csak ezt meg 😃 legolcsóbb 1366 lehet kihozni belőle 😃
[LINK]
ASUS Maximus III Extreme
MSI Big Bang-Fuzion
MSI Big Bang-Trinergy
MSI P55A Fuzion
Gigabyte GA-P55A-UD7
Jah,énis csak azt találtam két Fuzionos MSI lap,meg a legynagyobb ROG lap...kár,mert nyárra tervezek i5-öt meg régóta szeretnék kétkártyás rendszert,persze x8+x8-ban sincs nagy különbség,de jó lenne ha teljesértékú lenne,ha igy marad minden,akkor a kisebbik Fuzion lapot veszem meg...
ja ezzel szivatta meg az intel a játékosokat mert ha 2 kártyát akarunk akkor a drágább i7et kell megvenni
Mondjatok nekem 1156-os lapot,amelyen ki lehet alakitani x16+x16-os sebességú kétkártyás rendszert.Ha lehet,akkor SLI és CF-et is lehessen kialakitani.
én nem nagyon láttam olyan 1156 foglalatos lapot ahol teljesértékü CF-et vagy SLI-t lehetett volna kialakítani...
persze lehet ez nem így van csak én úgy olvasgattam anno hogy nincs olyan
bár ez a Fuzionos alaplapban lehet MSI Fuzion vagy mienben
asus vagy gigabyte,de azért MSi sem rossz, Sőt.
ASROCK egy rakat szar.
Asus vagy gigabytot vegyél.
Ha lenne pénzem...akkor újat vennék és nem törném a buksim😂
Asrock tuti nem lesz.
9 ezerből kell gazdálkodnom,ezért lehet hogy az alaplapom helyett megveszem a 2 verziót.Ahhoz adják a 3Ghz ht proc ill.1gb ramot.
vagy egy még két ilyen alaplap...ami szóba jöhet.
Abit NI8 SLI GR 775
Intel Desktop Board D975XBX2 LGA775
Szerintetek melyiket vegyem meg a réi lapom helyett?Bár ekkor már teljes konfig csere lesz:-)
1.http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALIVEXFIRE-ESATA2%20R3.0 8.9ezer csak a lap
2.http://www.asus.com/999/html/events/mb/socket775/p5gd1-pro/overview.htm# 9 ezer 3Ghz ht +1db ram
3.ASUS P5GC-MX-S 4-5 ezer lenne
Valami ötlet?:-)
Inkább tegyél félre , vagy éhezd meg az árát ! De szerintem semmilyen ízben ne vegyél ASrock alaplapot 😠
Fatal Errorok , kék halálok lesznek majd ... tapasztalat Inteles oldalról
Gigabyte vagy Asus és még ezek a legolcsóbbak , de DDR3-ba vegyed mert ott a RAM-nál is nyersz egy keveset !
1.http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALIVEXFIRE-ESATA2%20R3.0 8.9ezer csak a lap
2.http://www.asus.com/999/html/events/mb/socket775/p5gd1-pro/overview.htm# 9 ezer 3Ghz ht +1db ram
3.ASUS P5GC-MX-S 4-5 ezer lenne
Valami ötlet?:-)
Valami ötlet?:-)...csak azért lenne jó egy kis segítség,mert holnap lenne esedékes a licitem a dolgok valamelyikére:-)
Ajánlanátok egy vagy több gigabyte alaplapot 1156os foglalathoz max 25 ezerig! Melyik a jobb?! én egy GIGABYTE GA-P55-UD3 gondoltam
Gigabyte ga-81945p-g ezt megéri erre a lapra lecserélni: Gigabyte ga-p43-es3g? 17k lenne.
Válaszokat előre is köszönöm!
mennyiért vennéd azokat a RAMokat és minek neked 2200MHz-s memóriák???
Intel LGA1156 Chipkészlet-re gondoltam.
Érdemes dupla vidkarit használni?
Ezek közül melyik a jobb?
Gigabyte GA-P55A-UD3
MSI P55-GD65
Asus P7P55D EVO
Gigabyte GA-H57M-USB3
Én az ASUS-t választanám, jó layout, Quad SLI/CF, 16 fázisú hybrid tápellátás, ...
Érdemes dupla vidkarit használni?
Ezek közül melyik a jobb?
Gigabyte GA-P55A-UD3
MSI P55-GD65
Asus P7P55D EVO
Gigabyte GA-H57M-USB3
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Tudnátok nekem írni pár olyan alaplap típust ami támogatja a CrossFire módot, és elmondaná hogy pontosan hogy működik ez?
Processzor tokozást nem írtál! Az pedig nagyon lényeges!
Amelyiken már van 2-3-4 darab PCI-Express 16x-os csatlakozó, azok m ár támogatják.
Azonban arra figyelj, hogy ha Crossfire-t akarsz ( Ati kártyákkal), akkor ne vegyél Nforce-os chipsetű alaplapot.....
Remélem jó helyre írok.
Tudnátok nekem írni pár olyan alaplap típust ami támogatja a CrossFire módot, és elmondaná hogy pontosan hogy működik ez?
Ezzel az alaplappal egyáltalán nem lehet procit húzni?
Gigabyte G41M-ES2L mert ilyen alaplapom van és egyáltalán SEMMIT nem tudok vele húzni a procin 😕 akkor az alaplapom lehet a szar vagy a procim? már el vok keseredve nagyon és bocsi hogy ide írtam.
Biosban mindent lehet állítani-húzni !
Már mindent próbáltam 😕 toopától is kértem segítséget leírta pontosan hogy kell, meg is csinálom és aztán ahogy elmentem leáll a gép újraindul megint leáll és utánna bekapcsol de semmi változás 😕
Nálam is ezt csinálta : 1.6 GHz órajelű processzort akartam beállítani 2.4 GHz ra nyomom az F10-et menti a beállításaim , majd kikapcsol a rendszer , hogy a beállításaimat érvénybe léptesse , bekapcsoláskor csipog majd újra indul a rendszer és az alapórajelen (1.6GHz) elindul a rendszer ! Utána olvastam , hogy az FSB is meg kell emelni és akkor annyira rakod az órajelet amennyire kedved tartja !
Hú az jó 😃 tudnál nekem írni egy pü-t hogy hogy is kell azt?? Nagyon megköszönném neked 😀 mert azt tudom hogy olyan fsb izét nem csináltam
Bocsánat nem FSB - ról van szó , hanem SPD - ről , elírtam !!! 😊
Gigabyte G41M-ES2L mert ilyen alaplapom van és egyáltalán SEMMIT nem tudok vele húzni a procin 😕 akkor az alaplapom lehet a szar vagy a procim? már el vok keseredve nagyon és bocsi hogy ide írtam.
Már mindent próbáltam 😕 toopától is kértem segítséget leírta pontosan hogy kell, meg is csinálom és aztán ahogy elmentem leáll a gép újraindul megint leáll és utánna bekapcsol de semmi változás 😕
Nálam is ezt csinálta : 1.6 GHz órajelű processzort akartam beállítani 2.4 GHz ra nyomom az F10-et menti a beállításaim , majd kikapcsol a rendszer , hogy a beállításaimat érvénybe léptesse , bekapcsoláskor csipog majd újra indul a rendszer és az alapórajelen (1.6GHz) elindul a rendszer ! Utána olvastam , hogy az FSB is meg kell emelni és akkor annyira rakod az órajelet amennyire kedved tartja !
Hú az jó 😃 tudnál nekem írni egy pü-t hogy hogy is kell azt?? Nagyon megköszönném neked 😀 mert azt tudom hogy olyan fsb izét nem csináltam
Nálam is ezt csinálta : 1.6 GHz órajelű processzort akartam beállítani 2.4 GHz ra nyomom az F10-et menti a beállításaim , majd kikapcsol a rendszer , hogy a beállításaimat érvénybe léptesse , bekapcsoláskor csipog majd újra indul a rendszer és az alapórajelen (1.6GHz) elindul a rendszer ! Utána olvastam , hogy az SPD is meg kell emelni és akkor annyira rakod az órajelet amennyire kedved tartja !
Evvel ugye lehet magot feloldani?