Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
KeXxX avatar
Csáó, egy kis segítségre lenne szükségem. Nyáron tervezek venni egy új videókártyát + mellé egy erősebb tápot, a bolt ahol érdeklődtem az ezt a kártyát ajánlotta és mondta, hogy jó is lesz bele: GTX 660 2GB GDDR5. Szerintetek?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
danee23: rossz a példa 😃 az 5750 és a 6750 ugyan az
0
0
0
0
maestro86 avatar
Asus STRIX-R9280-OC-3GD5 videókártya mi a véleményetek van valakinek ilyen hogy futnak rajta a játékok azért kérdezem nem nagyon értek hozzá. Szinte csak játékokra használnám arra jó a mai játékok hogy futnának vele far cry 4, dying light, watch dogs stb.... A válaszaitokat elöre is köszönöm.
0
0
0
0
danee23 avatar
Egy generáción belül a nagyobb számozás mindig erősebb pl: r7 250 > r7 260. Különböző generációnal nem mindig. Pl: 6450 nem erősebb 5750nél de a 6750 már általában igen.
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Melyik az erősebb/jobb vétel ugyan olyan árban, az R7 250X 2Gb vagy az R7 260X 1Gb?
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
jajj bocsi 970-et akartam irni!!!
GTX 970 SLI!!! Sorry! 😞
0
0
0
0
Elfia avatar
R9 290X > GTX 970 > GTX 760 SLI

De a GTX 970-es csak nagyon kicsit marad le az AMD mögött.
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Melyik Erősebb (NV) Gtx 760 sli VS (AMD) R9 290X VS (NV) Gtx 970!
0
0
0
0
50cent avatar
Eladó VTX HD 5970 akit érdekel dobjon egy üzit!
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Kuci19
Jellemző vga hiba és azon belül Sapphire hiba. Engedj rá egy Furmarkot, ha pár másodpercen belül leáll a gép akkor küldheted vissza gariba.
0
0
0
0
Kuci19 avatar
Sziasztok, vettem a közelmúltban egy sapphire r9 280x kártyát sima tri-x hűtés van csak rajta, a problémám pedig az lenne, hogy 1-2 játéknál mint például a shadow of mordor(nem eredeti) igy villódzik a háttér , hasonló gond az assasins creed rougenál(ez sem eredeti 😃😉 ennél is megjelenítési problémák vannak néha van egy vonal a képben és ugrál a távoli messzeségben 1-2 dolog. Levettem az órajeleket a Catalystben de ez a probléma még mindig fent áll.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
themagichungarian
Ebbe mindegy mit teszel akkor is hőkamra marad, cseréld le.
0
0
0
0
themagichungarian avatar
Hellosztok!
Ebbe a gépházba milyen videokártya férne bele? http://www.asus.com/Chassis/TA8G/
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a segítséget. Szerintem eladóm a két karit és veszek egy 7950-et. Elég jó kis kártyának tűnik.
0
0
0
0
zsexer avatar
Használtan a 7870-ek mennek ilyen áron, kicsit feljebb már van 7950 is.
0
0
0
0
no avatar
Igen, totál ugyan az.
0
0
0
0
Bronson avatar
18-20 között mennek használtan. a másik is giga windforce? 40 körül 7950 van R9 270x Gtx660 Ti...
0
0
0
0
zsexer avatar
Cf-el csak a baj van, tapasztalatból mondom...Jelenleg szerintem csak a GTA V tudja értelmesen kihasználni a két kártyás rendszert AMD oldalon (bár Nvidia is kicsit problémás), de az meg elég jól van optimalizálva szal teljesen mindegy. Vedd még hozzá, hogy az AMD nem a drivereiről híres, Cf-el meg egyenesen szenvedés, Bronson tanácsát megfogadnám és vennék a kettő árából egy bivalyabb kártyát. Egy erőssel többre mész, mint kettő gyengébbel.
0
0
0
0
no avatar
A két kártya kb. 32000 Ft ér szerintem. Akörül mit lenne érdemes venni?
0
0
0
0
Bronson avatar
ha csak lapot kéne cserélni és van is valami jó ajánlat akkor persze nem lenne hasztalan, de ha eladod mindkét kártyát és abból veszel egyet ami erősebb jobb opció minden szempontból.
0
0
0
0
no avatar
Videókarit már nem kéne vennem, mert a gépemben van egy 6850, és lett egy elfekvő darab. Szóval csak egy új alaplapot kéne beszerezni. Csodát persze nem várok tőle, csak gondoltam ha már így alakult akkor miért ne. De ha semmi haszna akkor kihagyom.
0
0
0
0
no avatar
2 db Hd 6850-et szeretnék összekötni Crossfire-ben. Ti hogy látjátok, kapnék akkora teljesítmény növekedést amiért tényleg érdemes lenne megcsinálni?
0
0
0
0
Bronson avatar
Tudom, csak gondoltam pö** leszek és belekötök 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Bronson: de ez már nem mai darab, meg nem egy hétköznapi kártya 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
piero86 : azért vannak kivételek... 😊 Asus ROG Mars

https://www.techpowerup.com/img/12-06-05/71a.jpg

Spoiler!
https://rog.asus.com/wp-content/uploads/2013/03/photo-2.jpg
0
0
0
0
Kehbya avatar
Az termékkód inkább referencia nem?
0
0
0
0
Puffin avatar
Az Asus nem gyárt 3 ventis VGA-t
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Asus R9 290 4GB (R9290-4GD5) ezt a karit néztem, ez 3 ventis.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Mi a baj a ref karikkal? 😀
0
0
0
0
Underworld avatar
Bronson: Ált több játéknál is észrevettem már,hogy némely tárgyak kis félbontásúak!

Na de sikerült rájönnöm,és az volt a gond h kevés a 2 gb vram 😆
0
0
0
0
no avatar
sziasztok elado 3 honapos asus r7 250x 1 gbdobozzal minden tartozekaval kituno allapotban ra 14 ezer
0
0
0
0
danee23 avatar
Nem értem miről beszélsz... A gyári hűtés az a referencia ami ugye egy nagyon pörgő ventiből áll a végén. Ilyet ne vegyél ha csak nem akarod vízblokkal kicserélni... De például ha Sapphiretól a Tri-X es verziót veszed(három nagy venti), vagy ASUStól a Direct CU II-t(2 vent.), MSI Twin Frozr stb..., ezek nem olyan zajossak és általában elég jó hőmérsékletek alatt tartják a kártyákat.
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
A hangja annyira nem zavarna, az élettartamán akarok takarékoskodni😃
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Sziasztok.
Valakinek van tapasztalata az r9 280x hűtésével kapcsolatban? Nagyon vacillálok amd vagy egy nvidia kártya között, de szem előtt tartanám azt is, hogy a hűtésre mennyit kell ráfizetni, ha szükség van rá. Az érdekelne konkrétan hogy elég-e a gyári hűtés?
0
0
0
0
Bronson avatar
lehet driver hiba... minden játék ilyen vagy csak az az egy?
0
0
0
0
Underworld avatar
Senki nem tudja mièrt van ez?
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
lacimaci17: Az R9 290X jobb + több VRAM-ja is van. Márkából pedig az Asus a legjobb,viszont a matrix az túlárazott a sima directcu is bőven elég.
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Halihoo!!! Szerintetek melyik videókártya lenne jobb??
Gigabyte,Asus GTX780 OC VS Asus R9 290X matrix, Msi R9 290X lightning
Elsősorban az lenne hogy nvidia vagy amd Válaszotokat előre is köszi! És még ha tudnátok hogy melyik márkából lenne jobb megvenni azt is megköszönöm!!
0
0
0
0
Underworld avatar
Hali!
Nemrég cseréltem egy hd6970-re,az lenne a problémám,hiába van a játék magas beállításon,némely textúrák nagyon ocsmányul néznek ki,mint pl a katona a sisakja,meg a föld,de körülötte a gép meg szép,szóval csak néhány elem olyan,utána néztem és nem olyan rossz minőségűnek kellene lennie,valaki tud segíteni,hogy mi lehet a gond??most raktam vissza az 14.12es omega drivert,hátha bétával van gondja,de nem..
0
0
0
0
Bronson avatar
hát, játékfüggő igazság szerint, de összességében az már kicsit sok annak a procinak...
0
0
0
0
lase922 avatar
Hello!
Egy amd athlon II x4 640 proci mellé maximum milyen vga-t érdemes venni?
(cpu: 4x3ghz, lvl2 cache: 0,5mb/mag , lvl3 none)
Csak azért, mert próbáltam utána goglizni és egyik oldalon azt írták egy r9 270-en elbír, máshol meg pont az ellenkezőjét...
0
0
0
0
danee23 avatar
Intel HD 4400: [LINK]
DX11 5ös shader, termésyetessen nincs több mag és multi gpu, órajel max 1100mhz, memória mérete meg dinamikus 128 és 1700 valamennyi között.
gyuluka01: nem érdemes olyan tápra kötni egy ilyen kaliberű vgat aminek nincs hozzá 6 pines kábelje. Átalakítóval semmi gond nélkül működhet ha a táp tud elegendő áramot szolgáltatni. De maga az a tény hogy nem tettek rá ilyen dugaszt Elég Sokat Elárul Arról Milyen Teljesítmény Leadására Tervezték!!! Ha füstöt érzel nem lesz véletlen.
0
0
0
0
Bronson avatar
hát ahol veszed kérdezed meg a pontos típusát és keress rá a neten, ennyi...
0
0
0
0
no avatar
Köszi a segítséget, de a gép még nincs meg, előre szerettem volna megnézni, hogy ne érjen semmi váratlan. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
letöltöd a gpuz nevű progit, abban megtalálsz mindent!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Jövőhéten veszek laptopot, leginkább "irodai" használatra, de azért van pár játék amit szeretnék a gépre rakni.
Próbáltam kitölteni a gépem adatait, de mivel teljesen amatőr vagyok és integrált videokártya van a masinába, fogalmam sincs, hogy mit kell írnom a bekeretezett részbe.
Intel® Core™ i5-4210U-ról lenne szó.
A Beépitett grafikus processzor: Intel HD Graphics 4400

Akinek nem probléma leírná, hogy mit kell írni a lentebb leírt dolgok mellé, hálás lennék. 😀

Amik a bekeretezett részbe vannak:
Videokártya adatai:
1. Memória mérete
2. GPU órajele
3. Memória órajele
4. GPU magok száma (egy kártyán)
5. DirectX-verzió
6. Multi VGA

Előre is köszönöm a segítségeteket! 😀😉
0
0
0
0
Bronson avatar
alaplapod nem írtad, de azt a vga-t nem is lehet...
0
0
0
0
no avatar
Valaki megmondaná hogy lehet-e crossfire-ben vagy sli-ben az én videókártyámat használni? Vagy ez alaplaptól függ?
0
0
0
0
bukta2 avatar
Attól hogy nekem eléggé meg van húzva gyárilag a 750Ti-m még lehetne rajta tuningolni? vagy nem hozna érdembeli változást?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció