Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
[quote][b]Gery21 írta:[/b]
Sziasztok ezt szeretném géphez hány wattos tápot ajánlanátok és milyet?
Köszi a választ előre is.[/quote ]

Ez jó lenne?
Chieftec-iARENA GPA-500S8 tápegység[/quote]
elég egy CTG400W vagy egy FSP APN400W
0
0
0
0
no avatar
Gery21:
De a te gepedre eleg ami most van!
Az EZT SZERETNEM-gephez tervezed akkor igen csak ne iARENA legyen!!!
0
0
0
0
no avatar
Köszi a választ előre is.[/quote ]

Ez jó lenne?
Chieftec-iARENA GPA-500S8 tápegység
0
0
0
0
no avatar
Köszi a választ előre is.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
djkacor írta:
Hali ehhez a konfighoz melyik tápot válasszam??
Processzor: AMD Phenom II X4 965
Memória: Kingston DDR3 1600MHz 4GB
Videókártya: Gigabyte GV-R685OC-1GD - HD6850 1GB
Alaplap: MSI 970A-G46

Tápegység: 1. Chieftec A-80 CTG-450-80P 450W
2. Chieftec A-80 CTG-500-80P 500W
a válaszokat előre is köszönöm 😀
500-asnak hosszabb kábelei vannak, meg több. Később akár jól is jöhet.
0
0
0
0
djkacor avatar
Hali ehhez a konfighoz melyik tápot válasszam??
Processzor: AMD Phenom II X4 965
Memória: Kingston DDR3 1600MHz 4GB
Videókártya: Gigabyte GV-R685OC-1GD - HD6850 1GB
Alaplap: MSI 970A-G46

Tápegység: 1. Chieftec A-80 CTG-450-80P 450W
2. Chieftec A-80 CTG-500-80P 500W
a válaszokat előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
Axelior avatar
Na ráraktam bent van a kari, működik. Az előbb csak 3 molexet kapcsoltam rá, elég lassú volt az MW3.
Most rákapcsoltam 4-et, meglátjuk. A kábeleket nem éreztem, hogy melegednének, de a kártya elég forró volt. Melyik progival tudom megnézni a hőmérsékletét?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
Értem. De melyikre rakjam a molex Y elosztót? Arra amelyik közvetlen a tápból jön ki, vagy arra amelyik a táp utáni 1. molex csati után van?
Mindegy. Elosztva.
0
0
0
0
Axelior avatar
Értem. De melyikre rakjam a molex Y elosztót? Arra amelyik közvetlen a tápból jön ki, vagy arra amelyik a táp utáni 1. molex csati után van?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
2-3-4 miliméter egy szál, hát olyanből van 4-5. Remélem nem lesz problematika.
4-5. De ahonnan ez a sok molex kapná csak 1. Ugye van egy molex köteg amiből jön 2 molex. Ezek egy szálon vannak amiket elosztanál. Ideiglenesen jó lenne, de ha használat során elkezdene melegedni a vezeték akkor add el a tápot és vegyél egy 500-as csifit.
0
0
0
0
Axelior avatar
2-3-4 miliméter egy szál, hát olyanból van 4-5. Remélem nem lesz problematika.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
Uh részvét az ujjadnak 😆
Oké, akkor ha azt a 2 molex csatit szedem szét 4 molex csativá (molex Y átalakítókkal), ami a jelenlegi VGA-ba van bedugva, akkor nem lesz baja a tápnak?
A tápnak nem. De a vezeték fog melegedni. Szerintem.

(Izomból egy borotvaéles lemez szélébe 😶.)

Értem. Akkor lehet, hogy le kéne vennem majd az oldalát a háznak és úgy játszani, hogy ne gyulladjon ki? Vagy esetleg fújni mellé a ventillátorral? 😂

Az nem lehetett kellemes😲
Ezt hiába fogod hűteni. (Bár nem tudom mennyire vastag az a szál.)
0
0
0
0
Axelior avatar
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
Uh részvét az ujjadnak 😆
Oké, akkor ha azt a 2 molex csatit szedem szét 4 molex csativá (molex Y átalakítókkal), ami a jelenlegi VGA-ba van bedugva, akkor nem lesz baja a tápnak?

Értem. Akkor lehet, hogy le kéne vennem majd az oldalát a háznak és úgy játszani, hogy ne gyulladjon ki? Vagy esetleg fújni mellé a ventillátorral? 😂

Az nem lehetett kellemes😲
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
Uh részvét az ujjadnak 😆

0
0
0
0
Axelior avatar
Uh részvét az ujjadnak 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
niteforce írta:
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
Nem, nem az megy mert kell hozzá 2db 4-6 pin átalakító. A mostani(előző) VGA 1db 4-6 pinessel ment, csak 2 db molex volt a végén.(2 ágú)
A GTX-hez adtak valamit?

Ja, 2db 2 ágú 4-6 pin kábelt. De mivel nicns szabad molexem, ezért kell 2db 1 ágú. Nem jól gondolkodok ugye? 😃
Szerk: Amit beillesztettél képbe, na olyan kell 2db 😀

És szeretnél még valami molex fogyasztót feltenni?
Mert ez maradhat így, csak kicseréled a lapot meg a procit, a többi maradhat úgy ahogy van.

Nem szeretnék semmit már venni. Am RAM is kell nem ? 😃
gyenesmartin: és azokat mire dugjam?
Úgy van, hogy a tápból kijön egy molexkábelköteg(wtf? 😃😉 ami 2db molexben végződik.
Az egyik molexen van még1 molex, ami egy 3. molexbe megy, illetve a számítógép power gombjához.
Így van egy teltmolexem, és 2 db üres molexem, amire a VGA-t tudom kötni. Remélem érted 😃
Azt a 2db-ot kellene megduplázni még, hogy 4 legyen. Vagy egy kicsit vágsz és forrasztasz akkor elég lehet a kettő is.

Na a 2. opciót haggyuk a p*csába 😆
Az 1. opciónál nem oda jutok hogy "klónozom" a molexkábelt?(1ből lesz 3 vagy 4, én már ezt nem bírom követni)
1. opció.
-Veszel két darab molex elosztót, amit 1-ből csinál 2-őt, vagy hármat.
-Így megvan a 4 molex, amibe bele lehet dugni a molxe-> pci-e átalakítót.

3. opció. Eladod a tápot és veszel egy Chieftec CTG 500-at. Akkor nem lenne nagyon leterhelve a tápon az az egy szál sárga vezeték a molexek miatt.
Azon a kis rövid 1 szál sárga vezetéken terhelésnél akár folyhat 10 amper is. Ami nem kevés!

U.I.: Elnézést a helyesírás hibáim miatt, ha van. Szerelés közben csontig bevágtam az ujjamat.
0
0
0
0
Axelior avatar
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
niteforce írta:
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
Nem, nem az megy mert kell hozzá 2db 4-6 pin átalakító. A mostani(előző) VGA 1db 4-6 pinessel ment, csak 2 db molex volt a végén.(2 ágú)
A GTX-hez adtak valamit?

Ja, 2db 2 ágú 4-6 pin kábelt. De mivel nicns szabad molexem, ezért kell 2db 1 ágú. Nem jól gondolkodok ugye? 😃

Mert ez maradhat így, csak kicseréled a lapot meg a procit, a többi maradhat úgy ahogy van.

Úgy van, hogy a tápból kijön egy molexkábelköteg(wtf? 😃😉 ami 2db molexben végződik.
Az egyik molexen van még1 molex, ami egy 3. molexbe megy, illetve a számítógép power gombjához.
Így van egy teltmolexem, és 2 db üres molexem, amire a VGA-t tudom kötni. Remélem érted 😃
Azt a 2db-ot kellene megduplázni még, hogy 4 legyen. Vagy egy kicsit vágsz és forrasztasz akkor elég lehet a kettő is.

Na a 2. opciót haggyuk a p*csába 😆
Az 1. opciónál nem oda jutok hogy "klónozom" a molexkábelt?(1ből lesz 3 vagy 4, én már ezt nem bírom követni)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
niteforce írta:
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
A GTX-hez adtak valamit?

0
0
0
0
Axelior avatar
niteforce írta:
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
A GTX-hez adtak valamit?

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
A GTX-hez adtak valamit?

Akkor most van 3db 2molex->pci-e vezetéked? Ha igen akkor veszel egy db 1molex to 3molex-et vagy 2db 1molex to 2 molex-et.
Így lenne 4 db molexed. De inkább 2db 1->2 molex kábelt vegyél.

MOD.: Vagy ha tudsz vezetéket vágni és forrasztani akkor el lehetne intézni, hogy 2 molexből legyen egy. (Én ezt csinálnám. Ez a legolcsóbb.)
0
0
0
0
niteforce avatar
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
A GTX-hez adtak valamit?

0
0
0
0
Axelior avatar
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
A GTX-hez adtak valamit?

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
A GTX-hez adtak valamit?
0
0
0
0
Axelior avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
De nekem meg nagyon mondják, ha beleteszek egy GTX 460-at, meg Phenom II 465-öt, le fog égni az egész
Egy frászt fog leégni. Csak kell hozzá jó sok molex elosztó oszt ennyi. PhenomII- höz elég lenne a 4 pin, ha nem tuningolsz. A vga-ra meg ugye 2db 6 pines kell. A tápodon egy sincs. Így vagy veszel jó sok molex elosztót és átalakítót hozzá, vagy ha van szabad 2db molex akkor egyszerűen olyan átalakítót veszel amihez elég egy molex is.
Arra ráfizetés? Az egy noname táp. Nehogy már neked kéne még fizetned hozzá.

Oké és pontosan milyen Molex átalakítót vegyek(kép, név)és azokat hova dugjam?(nem akarok tuningolni)
vga-t újonnan veszed?

Már megvan, nem
Most is az megy? Az előző vga milyen csatlakozóval volt rákötve a tápra?
0
0
0
0
niteforce avatar
Axelior: Nem tudom ki mond ilyeneket, de azért vagy ekkora káoszban, mert rengeteg embertől kérdezel, és mindenki mást mond, van aki hülyeséget.
Én mondtam neked többször is hogy elég a táp, minőségi táp, és 400W bőven elegendő.
0
0
0
0
Axelior avatar
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
De nekem meg nagyon mondják, ha beleteszek egy GTX 460-at, meg Phenom II 465-öt, le fog égni az egész
Egy frászt fog leégni. Csak kell hozzá jó sok molex elosztó oszt ennyi. PhenomII- höz elég lenne a 4 pin, ha nem tuningolsz. A vga-ra meg ugye 2db 6 pines kell. A tápodon egy sincs. Így vagy veszel jó sok molex elosztót és átalakítót hozzá, vagy ha van szabad 2db molex akkor egyszerűen olyan átalakítót veszel amihez elég egy molex is.

Oké és pontosan milyen Molex átalakítót vegyek(kép, név)és azokat hova dugjam?(nem akarok tuningolni)
vga-t újonnan veszed?

Már megvan, nem
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:

vga-t újonnan veszed?
Ilyen csatlakozó kéne neked
https://netrino.hu/i/1852.jpg
0
0
0
0
Axelior avatar
gyenesmartin írta:
Axelior írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
0
0
0
0
Axelior avatar
Axelior írta:

Egy ilyenre cserélném, +4 ezer Ft ráfizetéssel. Megéri?
[url]http://www.tiger-technik.eu/index.php?page=shop.product_details&category_id=20&flypage=flypage.tpl&product_id=14382&option=com_virtuemart&Itemid=64[/url]
0
0
0
0
Axelior avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
Hali!
Érdemes lenne lecserélni a 400W-os FSp400-60apn-emet egy 500W-os Chieftec-re?
Jó az az FSP. Ha nagyon cserélni akarsz akkor valami drágábbra inkább. Max annyi bajod lenne, hogy kevés csatlakozó van rajta.
0
0
0
0
Axelior avatar
Hali!
Érdemes lenne lecserélni a 400W-os FSp400-60apn-emet egy 500W-os Chieftec-re?
0
0
0
0
Cooley avatar
djkacor írta:
Sziasztok mi a véleményetek ezekről a tápokról??
melyik volna a legjobb választás??
1.Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W 12cm ATX2.0 APFCErP OEM
2.CoolerMaster GX Lite 500W - RS500-ASABL3-EU
3.FSP Hexa 500W
4.Xilence SPS-XP550.(12)R3 550W 2.2 12cm TC,CE,PCF
a válaszokat előre is köszönöm 😃

FSP FSP500-60APN 85+ 500W
0
0
0
0
djkacor avatar
Sziasztok mi a véleményetek ezekről a tápokról??
melyik volna a legjobb választás??
1.Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W 12cm ATX2.0 APFCErP OEM
2.CoolerMaster GX Lite 500W - RS500-ASABL3-EU
3.FSP Hexa 500W
4.Xilence SPS-XP550.(12)R3 550W 2.2 12cm TC,CE,PCF
a válaszokat előre is köszönöm 😃
0
0
0
0
no avatar
Rulegends írta:
Srácok lenne egy kérdésem szeretnék venni egy 450-500 w os tápt olyan 10k ft körül pls linkeljen már valaki egy olyat amit megéri megvenni nagyon megköszönném 😃

FSP Hexa 400W
0
0
0
0
no avatar
Srácok lenne egy kérdésem szeretnék venni egy 450-500 w os tápt olyan 10k ft körül pls linkeljen már valaki egy olyat amit megéri megvenni nagyon megköszönném 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát ha van rendes boltba gari akkor nincs gond. Az tök mindegy kinek a nevére szól
0
0
0
0
no avatar
Használtnál tartok a garanciális dolgoktól
0
0
0
0
Cooley avatar
wolfiu írta:
Ismerősömnek ilyen kártyája van, és mennek rajta ezek a játékok. Nem maxosan, de elég szépen (pontosan nem tudom milyen beállításokra rakta). Jobb kártyára nem futja, viszont a géped szívesen elfogadnám 😃 Elég szépen össze van rakva 😀

Az rendben van, hogy drágább kártyára nem futja, de jobbra igen! Vegyél használtan, 15-ből már egész komoly darabokat ki lehet fogni.
0
0
0
0
no avatar
Ismerősömnek ilyen kártyája van, és mennek rajta ezek a játékok. Nem maxosan, de elég szépen (pontosan nem tudom milyen beállításokra rakta). Jobb kártyára nem futja, viszont a géped szívesen elfogadnám 😃 Elég szépen össze van rakva 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
wolfiu írta:
Az alaplapom meg processzorom maradna, csak egy GeForce GT430 vidkártyát és 2 giga ramot vennék. Épp azért marad, ami marad, mert ekkora a keret :/ Geforce kártya meg 15, ram ~4000.

Egy GT430-on akarsz a Metro 2033-mal meg a Battlefield 3-mal játszani? 😃 15-ből ne akarj új kártyát venni játékra, az teljesen felejtős!
0
0
0
0
no avatar
Az alaplapom meg processzorom maradna, csak egy GeForce GT430 vidkártyát és 2 giga ramot vennék. Épp azért marad, ami marad, mert ekkora a keret :/ Geforce kártya meg 15, ram ~4000.
0
0
0
0
niteforce avatar
Nem a legjobb. Ha írsz egy keretet, akkor rakunk össze egy jobbat.

Ez amúgy nagyon drága bolt, jó 2K-val drágább minden mint más shopból
de egy CTG400W jó lenne.
0
0
0
0
no avatar
Gépem adatai

Mit gondoltok erről a gépről? Ilyenre szeretném bővíteni a pc-m, de nem tudom, milyen táp kéne bele.

http://shop.leonardostore.hu/index.php?pg=termekek&kat_id=12&gyarto_id=45&keres=&page_no=0

Innét szeretnék egy Chieftec tápot, 10 ezer környékéről. Melyik 3 tápot ajánlanátok leginkább? Köszi!
0
0
0
0
szilver avatar
😀 tudom h írtad,csak kíváncsi vagyok a többi véleményre is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció