Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sexy Girls avatar
hát FPS-be kicsivel tényleg gyorsabb az 5870. Bár teljesítményben sem marad el a 560-tól. ht nem tudom, lehet jobban járnák a 5870-el. ezen még elgondolkozok.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sexy Girls [LINK]
itt egy teszt hááá nem is gyorsabb nála!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Quadgame94 írta:
Sexy Girls 78000-rt egyáltalán nem éri meg ha aztveszed hogy 5-10%-al gyorsabb egy HD5870-nél ami 55ezer
5870 már negyon szépen leárazódott, de úgy vettem észre az emberek elfelejtették h az előző széria csúcsGPUja van benne, és még mindig nagyin bika kis kari
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
max 80 000-er a határ. a fölött nem akarok venni mert akkor kimegyek a keretből. azért gondoltam ezt a kártyát.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sexy Girls 78000-rt egyáltalán nem éri meg ha aztveszed hogy 5-10%-al gyorsabb egy HD5870-nél ami 55ezer
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Azt a qva! 😆 MSI helyett ASRockot ajánlani, csak gratulálni tudok! 😂
#909: Na egy értelmes ember! 😜
kinek a pap, kinek a konvektor😜
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
és ahhoz képest elég jó árban is van. 78 000 a VGA és elég jó kis kártya. mondjuk azért veszek ilyen cuccokat mert mást nem veszek csak alaplap,proci,VGA meg ram. 200-220k-ból kijönnek a cuccok.
vagyis akkor ezek:
Processzor:i7 2600k 3,4Ghz
Alaplap:Asus P8P67
VGA:Gainward GF GTX560 Ti Phantom 2GB
Ram: ezt még nme tudom pontosan, lehet hogy 4Gb de lehet hogy 6Gb.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sexy Girls írta:
zsolty87 írta:
Sexy Girls írta:
köszi a válaszokat, és inkább maradok az Asus P8P67-nél.

Hello.
Nekem is ilyen alaplapra épül a gépem, i5-2500-as procival. Ez az alaplap mATX vagy ATX-es? Milyen VGA-t tennél a gépedbe?

Gainward GF GTX560 Ti Phantom 2GB 256bit DDR5-ra gondoltam.

Az igen. Állat gép lesz ha meglesz főleg azzal a procival😀
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
zsolty87 írta:
Sexy Girls írta:

Hello.
Nekem is ilyen alaplapra épül a gépem, i5-2500-as procival. Ez az alaplap mATX vagy ATX-es? Milyen VGA-t tennél a gépedbe?

Gainward GF GTX560 Ti Phantom 2GB 256bit DDR5-ra gondoltam.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sexy Girls írta:

Hello.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Oké, jó választás!
már csak i5-s proci, és lesz egy nagyon jó kis géped!
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Általában kell venni a lapokat...volt olyan amikor asrcok lapom kettő is tönkre ment de haveromnak még meg van az 5éves asrock lapja...vagyis elromolhat mindegyik, de ha olyan hardvert vásárolsz ami mint értékében és tudásában az egyik legjobb akkor sokkal kisebb az esély a meghibásodásra. Amúgy vehetsz Asrockot is, mert gari van rajta, szal szerintem kicserélik, én csak a szubjektív véleményemet írtam le, mert én azt ASUS-t vennék.
0
0
0
0
Cooley avatar
Azt a qva! 😆 MSI helyett ASRockot ajánlani, csak gratulálni tudok! 😂
#909: Na egy értelmes ember! 😜
0
0
0
0
R3mZy avatar
MSI a legjobb akkárki mit mond, csak azt vennék vagy az uj Biostart! mert nagyon jó lett 😃
0
0
0
0
no avatar
Az ASRock-ot nem ajánlom soha semmilyen körülmények között! 😆
Inkább MSi-t vagy Gigabyte-ot! 😉
0
0
0
0
szabyy avatar
nekem is msi van, és még nem volt vele problémám a 3 év alatt, és mondjuk 2005-ös széria, de attól még nagyon is jól müködik😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Asrock tényleg nem valamo nagy cucc de az msi elégjo nem tom mi baja vele
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
hát először én is ASRock-ot néztem ki vagy is egy ASRock P67 Extreme4-et. de Quadgame94 tanácsolta hogy inkább Asus és Gigabyte felé menjek inkább. ezért nézegettem Asust.
0
0
0
0
niteforce avatar
Sexy Girls írta:
hali én szeretnék majd új alaplapot venni, és azt mondják hogy az Asus elég jó ár/értékű. na szóval én nézegettem neten mindenféle alaplapot és ezt találtam olyannak ami meg is felelne az elvárásaimnak, de kíváncsi lennék a véleményetekre.

Asus P8P67:
Processzor típus: Második Generációs Intel� Core™ i3, i5, i7 processzorok (Sandy Bridge)
Processzor Foglalat: s1155
Chipset: Intel� P67 Express
FSB: QPI; Up to 4.8GT/s
Memória Típus: 4DR3 1600MHz
Max. memória: 32GB
Integrált VGA: Nincs
VGA Memória: Nincs
PCI-Ex16: 2x (CrossFireX)
PCI-Ex1: 2x
PCI: 3x
SATA2: 4x SATA2, 2x SATA3
PATA: Nincs
RAID: 0, 1, 5, 10
Extra Controller: 2x SATA3
VGA csatlakozó: Nincs
USB: 12x USB2.0, 4xUSB3.0
IEEE1394: 2x
AUDIO: 8csatorna HD, ALC892
LAN: 1x Realtek� 8111E Gigabit LAN
Forma: ATX
Technológiák: Dual Intelligent Processors 2 (két intelligens processzor) technológia DIGI+ VRM funkciókkal

MSI-t semikeppen ne vegyel, asrock fele kezdj meg el nezegetni, azok is megerik a penzuket, nalam meg 1 se purcant ki, pedig van ami mar tobb mint 5 eves.

Amit tanacsolok: ASUS ASROCK GIGABYTE
a harom legjobb
ezek kozul valassz
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
hát akarnák tuningolni mert i7 2600k-t szeretnék hozzá venni.
mert most ahogy néztem a Sandi Britges most nagyon megéri venni, mert ahhoz képest elég olcsó és nagy teljesítményűek.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ha nem akarsz tuningolni akkor H67-eset keress am jó lapka. És igen az Asus elég jó alaplapok terén, de én még az MSi-t is megnézném a hejedben
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
hali én szeretnék majd új alaplapot venni, és azt mondják hogy az Asus elég jó ár/értékű. na szóval én nézegettem neten mindenféle alaplapot és ezt találtam olyannak ami meg is felelne az elvárásaimnak, de kíváncsi lennék a véleményetekre.

Asus P8P67:
Processzor típus: Második Generációs IntelŸ Core™ i3, i5, i7 processzorok (Sandy Bridge)
Processzor Foglalat: s1155
Chipset: IntelŸ P67 Express
FSB: QPI; Up to 4.8GT/s
Memória Típus: 4DR3 1600MHz
Max. memória: 32GB
Integrált VGA: Nincs
VGA Memória: Nincs
PCI-Ex16: 2x (CrossFireX)
PCI-Ex1: 2x
PCI: 3x
SATA2: 4x SATA2, 2x SATA3
PATA: Nincs
RAID: 0, 1, 5, 10
Extra Controller: 2x SATA3
VGA csatlakozó: Nincs
USB: 12x USB2.0, 4xUSB3.0
IEEE1394: 2x
AUDIO: 8csatorna HD, ALC892
LAN: 1x RealtekŸ 8111E Gigabit LAN
Forma: ATX
Technológiák: Dual Intelligent Processors 2 (két intelligens processzor) technológia DIGI+ VRM funkciókkal
0
0
0
0
R3mZy avatar
Parancsol jez egy Biostar alaplap! Videóval elmagyarázák mit tud, távirányitó stb közép árkategória! http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=318 Remélem segitetem.😀
0
0
0
0
niteforce avatar
gabi86 írta:
Sziasztok tudom nem ide tartozik de nem tudom hova írjam! A havernak újra akarjuk rakni a gépét de az alaplapjához nem találtunk sehol drivert ha valakinek van ötlete hogy hol találnánk azt megköszönném ! Az alaplapja : acer MCP73VE Válaszokat előre is köszönöm!!

Az alaplaphoz nem kell driver (legalabbis en sose rakok, azt mukodik minden, igaz az integralt hangkarihoz kell, meg az integralt grafikahoz) de pl usbhez vagy ethernethez nem kell.
de ha acer az alaplap, akkor sztem noti,( de aztalihoz sem kell) ugyhogy rakd ujra, es utana az intel a nvidia vagy az amd oldalarol (amelyik gyartotta az integralt grafikat) szedd le a drivert az integralt grafikahoz, ha kell a hangkartyahoz is, de amikor en notit telepitettem ujra, ugy emlekszem az nem kert drivert .
szoval alaplapnak nem kell driver, csak a fontosabb integralt cuccokhoz!
0
0
0
0
gabi86 avatar
Sziasztok tudom nem ide tartozik de nem tudom hova írjam! A havernak újra akarjuk rakni a gépét de az alaplapjához nem találtunk sehol drivert ha valakinek van ötlete hogy hol találnánk azt megköszönném ! Az alaplapja : acer MCP73VE Válaszokat előre is köszönöm!!
0
0
0
0
no avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Kinéztem egy Asus P8P67-M R3.0 alaplapot.
Specifikáció: http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/2374_asus_p8p67-m_r3_0/
Ennyi pénzért tudtok ennél jobbat, vagy ez már elég jó alaplap egy 2500K-s procinak?

Lenne itt egy másik deszka is:
[LINK]
Hasonlítsd össze a két deszka adatait, és döntsd el, hogy mire van, és mire nincs szükséged. Mindegyik másban jó, csak a sima M 7k-val kevesebb.😀
De ha kell a CrossFire, akkor azt vedd, amit te néztél ki.
0
0
0
0
no avatar
Hali!
Remélem csak kicsit lesz off, mert nem találtam az oldalon más alaplapos topikot.
Valaki megnézné hogy az alaplapomba: Gigabyte GA-G41M-Combo tudok-e tenni PCI-e x16 2.0 VGA-t?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Kinéztem egy Asus P8P67-M R3.0 alaplapot.
Specifikáció: http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/2374_asus_p8p67-m_r3_0/
Ennyi pénzért tudtok ennél jobbat, vagy ez már elég jó alaplap egy 2500K-s procinak?
0
0
0
0
szabyy avatar
szerintem majd ugyis ugy lesz, hogy belerakom majd, és ha már tuninggal is kevés lesz, akk lesz csere😃
0
0
0
0
szabyy avatar
á... mire összejönne, már sokat buknák rajta...
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
6850 az már bőven sok lenne, ellenben én inkább azon gondolkoznék, hogy eladom az 5750-est, és hozzácsapva egy másik árát vennék egy 6850-eset, az biztosabb lenne, mint alacsonyabb kategóriájú VGA-kból tákolt cucc
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát gondoltam h nem fogsz 2 ój vga-t is venni csak max még1 ugyanolyat ami van 😀
0
0
0
0
szabyy avatar
tudom, cak ugy mondtam, de egy hd5750cf-het tényl elég lenne😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Tudom, de sztem a 6850 egy amd procinak sok lenne talán az x6-nak már nem
0
0
0
0
szabyy avatar
Szerintem még egy 6850-et is, de max egy hd5750 cf jönne csak létre, ha cf-ről van szó😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát egy 5750 CF-et sztem még elbirna, kihajtana
0
0
0
0
szabyy avatar
Tesla GoD írta:
szabyy írta:
Tesla GoD írta:
szabyy írta:
Üdv mi a véleménytek erről a lapról: [LINK]
és mennyire lehet cf-re használni?
lehet CF-re használni, bár csak korlátozottan, nem kimondottan 1 CF lap, de az AMD procik a durvább rendszereket amúgy se tudják kihajtani

hát nem is hd6970 cf-re kondoltam, de kisebbeket még kihajt, vagy nem?
attól függ mi az a kisebb

hát nemtudom, mennyit hajtana ki max?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szabyy írta:
Tesla GoD írta:
szabyy írta:
lehet CF-re használni, bár csak korlátozottan, nem kimondottan 1 CF lap, de az AMD procik a durvább rendszereket amúgy se tudják kihajtani

attól függ mi az a kisebb
0
0
0
0
szabyy avatar
Tesla GoD írta:
szabyy írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szabyy írta:
0
0
0
0
szabyy avatar
0
0
0
0
cseszka avatar
Üdv mindenkit.Mit tudtok mondani erröl a laprol. ASROCK P43DE3
A procim belemegy,csak ramot kell cserélnem,de az nemokoz akkora gondot.Inkább az érdekelne,mennyire megbizható alaplap az AsRock?Hibái vannak,ill könnyen elöjöhetnek neki?Nemhiszem h van olyan minöségi mint az ASUS,GIGABYTE vagy az MSI,de remélem ezt csak én gondolom igy.elöre is köszi.
0
0
0
0
szabyy avatar
hát most biztos nem... most elég az😃 akkor ink később, és veszek egy olcsóbb lapot...
0
0
0
0
Cooley avatar
szabyy írta:
akk tudsz valami "olcsóbb" asus, gigabyte lapot ajánlani crossfirehez, am azért kéne hd5750 crossfire, mivel h most az van, és később vennék még1-et bele....

Inkább add el az 5750-et, és vegyél 1 erősebb kártyát, sokkal jobban jársz.
0
0
0
0
szabyy avatar
akk tudsz valami "olcsóbb" asus, gigabyte lapot ajánlani crossfirehez, am azért kéne hd5750 crossfire, mivel h most az van, és később vennék még1-et bele....
0
0
0
0
Cooley avatar
szabyy írta:
Melyik a jobb: 1. Asus M4A88TD-V EVO/USB3
2. Gigabyte GA-880GA-UD3H
És jók lennének-e 2 db hd5750 crossfirehez?

Egyik se jó CF-hez(mert a második PCI-E csati csak 4x-es), és az 5750 se valami jó választás a CF-hez. 😀
0
0
0
0
szabyy avatar
Melyik a jobb: 1. Asus M4A88TD-V EVO/USB3
2. Gigabyte GA-880GA-UD3H
És jók lennének-e 2 db hd5750 crossfirehez?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció