Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Pixx avatar
csuz-li: ennyin van a kihasználtság https://www.kephost.com/images/2015/05/11/pCARS2015-05-1113-13-44-56.png
0
0
0
0
proStarxd avatar
maestro: GTX 960 a R9 280-at leveri.
Linkelelek párat és te is meglátod! 😀

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H7NyXYklz-s[/movie]

Szerintem ez elég bizonyíték, hogy jobb. És ezek 2GB-s verziók.
A 4GB-al valamivel több az átlag, de főleg a min. fps-en látszik a kül 2gb ellen.
Néha a R9 280X-et is veri, mind ezt 2x kevesebb fogyasztással.
Újabb és az nvidinának stabilabb driveri vannak és nagyobb is a játéktámogatás. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pixx: Ezt CPU limitnek hívják. Gyenge a processzorod és ezért nem tudod a kártyádat rendesen kihasználni. Úgy tudod ellenőrizni, hogy megnézed a CPU használatot is. Ha az 100% közeli, miközben a VGA meg 60-80, akkor új, erősebb processzor kell a gépbe.
0
0
0
0
Pixx avatar
Hello!Az lenne a kérdésem hogy a vga-m mér nem megy maxon csak 60-80%a kihasználtság Pl: Project CARS és az fpsem még is szar 20/30 de ez több játék alatt is előfordul
0
0
0
0
sisko avatar
Nekem AMD-m van,és semmi gondom azzal,hogy ritkábban van újabb driver,sőt,inkább addig használom a régit,amíg valami új játéknál nincs valami komoly hiba.Mert mire is jó a sok új driver ?????Állítólag optimalizálják az újonnan megjelent játékokra (ami jó esetben jelethtet is 2-3-5 FPS javulást-vagy nem ) meg az előző hibáit javitja,ami az előző hibáit javította,stb,stb.És ez érvényes minkét gyártóra....
Inkább technológia terén van eltérés,bizonyos effektek-megoldások csak nvidián,míg mások csak amd vga-n vannak,de ettől még mindkettő ugyanúgy használható.
0
0
0
0
horvat123 avatar
Nettó baromság egy kis igazsággal. 😃
Mind 2 kártyatípus jó, viszont az nVidia szoftveresen erősebb, naprakészebb mint az AMD.
(Régebben legalábbis amíg az nVidia kártyákra jött évente 6-7 vagy több driver, addig az AMD jó ha adott évente 2-t, ma már nem követem, de az én nVidiamra még a mai napig 1.5-2 havonta jön egy új driver).
0
0
0
0
rtitusz avatar
Ez így nettó baromság. Van olyan, hogy AMD-re vagy nVidiára van fejlesztve a játék, olyankor azok a kártyák kis előnnyel indulnak a másikkal szemben már ami az fps-t illeti, de az se sok, kb. 5-10% max. Képzeld el mekkora profitot bukna egy játékfejlesztő, ha csak az egyik kártyán menne a játéka.
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Sziasztok!
Most nem akarok nvidia vs amd csatába belemenni, de azt mesélték nekem, hogy az amd kártyák nem igazán valók játékra, pl. egyes játékok időközönként kifagynak (mert azok a bizonyos játékok nvidia "kompatibilisek"😉 Azt szeretném megtudni, hogy ez nettó hülyeség, vagy van benne valami? Mondjuk nekem már van 280x-em, és erről még semmit ilyesmit nem hallottam, de azért mégis érdekelne.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
maestro86 120k-ért R9 290X-et vennék, de AMD párti vagyok ilyen téren. A GTX970 közel azonos tempót nyújt, de 290x valamivel gyorsabb.
0
0
0
0
GodSie avatar
R9 280 ...nézd meg az adatlapom 😀 és el is tudod döntenti gtx 680 770 fölött voltam benchmarkba pl dragon age 3 minimum fps 59 maxon 😀
0
0
0
0
maestro86 avatar
A kettö videokártya közül ti melyiket vennétek inkább meg.
Asus GTX960 4GB DDR5 STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
Asus STRIX-R9280-OC-3GD5 videókártya
vagy ajánlanátok nekem az új gépbe valami jó kártyát az ár kb 120000 ennél többet nem szeretnék a videokártyára költeni még nem tudom mikor lesz rá a keret de addig tervezgetem egyszer csak meglesz a keret utánna jöhetnek az új játékok. A válaszaitokat elöre is köszönöm
0
0
0
0
Laci552 avatar
kvagenhoffer
igen kitudja hajtani 😀 az r7 265 nagyon jó kártya főleg hogy már 256bites sávszélesség. így jobban kihasználja a 2Gb vram-ot. Nem lesz gondod vele egyik játéknál sem
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
kvagenhoffer Olyan nincs hogy kihajtás. Arra gondolsz hogy lesz e limited. Ami meg a felbontástól és a beállításoktól függ. Mindenesetre nem hiszem, hogy limitbe ütköznél, ahova kevés lesz az FPS oda már eleve kevés lesz a konfig.
0
0
0
0
Krristof avatar
Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy a procim (AMD A10 5800k) ki tudja -e hajtani ezt a kártyát: ASUS R7265-DC2-2GD5
Proci alaplap is lesz cserélve rajt kb. fél év múlva. Csak hogy addig jó lesz-e?
Valamint mi a véleményetek erről a kártyáról. Köszi 😀
0
0
0
0
twoKgames avatar
Azen fennt van nvidia oldalán, hogy minimum 550W-os kell a 680-nak, etől függetlenül az elmenne a tieddel is sztem, a másik 2 nem...
0
0
0
0
SzVy2221 avatar
Deep Cool DA 500 -m CTW beles modular táp 😀 thermaltake től 😀 ha táp 😀 ajánlom
0
0
0
0
Subaru avatar
ha most vennék énis azt vennék de mivel már megvan a táp, az a kérdés, hogy elég e
0
0
0
0
twoKgames avatar
Azen én 550W-osat vennék az biztos jó
0
0
0
0
csabika21 avatar
https://kepfeltoltes.hu/150508/1209670764N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
Sziasztok tudja valaki miért dob ki a call of duty AW evel a hibával amikor bekapcsolom a depth prepas beállítást?
0
0
0
0
Subaru avatar
egy 500w-os hexa elég egy GTX 780/GTX 680/770Lightninghoz?
0
0
0
0
proStarxd avatar
Szerintem alapjáraton elég jó kis hőmérséklet nem? 😃

https://kepfeltoltes.hu/150507/gpu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Laci552 avatar
danee23 köszi 😀
Így lehet az r9 270re esik a választás. Remélhetőleg addigra lejjebb megy az ára vagy pedig nézek egyet olcsóbban használtan 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
Laci: ezek közül a legtakarékosabb a 750 Ti. Épp most néztem meg 2 270est is és egyik sem kér többet 1 db 6os PCIE csatinál(R9270-DC2OC-2GD5, R9-270A-CNFC) lehet egyes gyártók tesznek rá + csatit de az csak OCra van!
starwolf: én mindenféleképp megnézném melyiknek van jobb hűtése, valamint valamelyik gyártók azzal dicsekednek milyen időtálló kompőonenseket tesznek rá. Ezekre is érdemes figyelni egy egy model kiválasztásánál.
0
0
0
0
Laci552 avatar
piero86 ez is egy megoldás viszont most inkább csak kártyát cserélnék.
0
0
0
0
Puffin avatar
Laci552: eladod a tápodat is és veszel egy 270-et!
0
0
0
0
starwolf avatar
Sziasztok. Van ugye az R9 280 as kártya. Viszont több gyártótól is láttam ugyan ezt típust. Van ezek között érdemi különbség ? Megéri hezitálni a márkák között ? Pl Sapphire , Gigabyte , Asus ,
Köszönöm 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nálam 300as FPS vel volt használva E4600al a HD5770.
Bicikének is 300as FSP-n van az i3 540 és a HD7770
0
0
0
0
gerikember avatar
csak mondom hogy hd5450 en nem fogadta el ....
0
0
0
0
no avatar
ha valakit erdekel nekem van elado egy r7 250 x 1 gb postazom is ha valakit erdekel irjoon
0
0
0
0
no avatar
sziasztok egy r9 290 hez es egy fx 6300 hoz eleg egy seasonic 650 es bronz tap koszi a valaszokat
0
0
0
0
danee23 avatar
gerikember: Jó lenne gyártót megneveznéd, de inkább a modelt is. De gyanítom semmi erősebb, ha Seasonic 300Wosod lenne, tudnál róla.

Újak közül aminek kicsi a fogyasztása: R7 240, GT 720, GT 730(64bit), de pl 720 aminek pont akkora mint az 5450nek.
0
0
0
0
Bronson avatar
gerikember : attól függ milyen az táp... ha valami gagyi, akkor max olyanok amik nem igényelnek plusz tápellátást...
0
0
0
0
gerikember avatar
milyen videókártya megy 300w os táppal ?? (1gb osat ha lehet)
0
0
0
0
danee23 avatar
6850 nem fogja támogatni DX12-t!
0
0
0
0
proStarxd avatar
"2GB vagy több vram akkor szükséges hogy ha a modern játékoknál pl. 1080p mellett magas/nagyon magas beállítások mellett akarsz játszani, vagy mondjuk 1080p feletti rezolúcióban"

Hiába rajta az a 2gb vram, ha csak csak gddr3.
Sőt még gddr5-re is felesleges lenne, mivel maga a kártya alapból gyenge.
Egyáltalán nem is 1080p-re van az a kártya.

petya365: HD 6850 gyorsabb, de öregebb és dupla annyit is fogyaszt, mint a 250x
0
0
0
0
petya365 avatar
Melyik az erősebb VGA? AsusR7 250X 2gb DDr5 128bit vagy Sapphire HD6850 1gb GDDR5 256bit?
0
0
0
0
danee23 avatar
gerikember 2GB vagy több vram akkor szükséges hogy ha a modern játékoknál pl. 1080p mellett magas/nagyon magas beállítások mellett akarsz játszani, vagy mondjuk 1080p feletti rezolúcióban. Megnyugtathatlak hogy új játékoknál jó lesz ha ez a kártya tudo produkálni 1080p low mellett 30 fpst, de inkább a 720p a reális, a ddr5 memória viszont gyorsabb és ezáltal a kártya teljesítményére is kihatással van tehát az is gyorsabb lesz. Egy szó mint száz: élvezhetően csak olyan beállítások mellett tudsz majd játszani amik nem igényelnek 2gb vramot.
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
gerikember: az utóbbi mivel az GDDR5 memóriával rendelkezik a 2 GB vram egyébként is felesleges egy ilyen gpu-nál.
0
0
0
0
gerikember avatar
Lenne egy kérdésem. Melyik jobb ???Nem tudok dönteni.
Sapphire Radeon R7 240 Boost 2GB 128bit GDDR3/VAGY/Sapphire Radeon R7 240 1GB 128 GDDR5

Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
danee23 avatar
Egy erősebb kari a legtöbb esetben jobb mint 2 gyengébb sliben
0
0
0
0
Bronson avatar
persze, az úgy lehetséges. bár én azt ajánlom inkább egy erősebb kártyát vegyél ezeket meg add el.
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Ha SLI-be akarok kötni két kártyát elég ha a chip ugyanaz? Konkrétan: a mostani kártyámat(Gigabyte gts450) és egy Asus gts450-et tudnék SLI-be kötni?
0
0
0
0
cseszka avatar
Cseréld ha tudod a procit is,mert az A6 gyenge lesz a 280X mellé.Nekem FX8120 proci van a 280X mellett,4ghz-re huzva,de igy se elég neki.Minimum i5 kellene,vagy egy FX8320....
maestro86:Nekem a trix van,és dolgoznak a ventik végig.Van az AMD-nek egy "zero core" nevü funkciója.Ha nemhasználod a gépet egy ideig,v amire beállitottad,vagyis,mikor kikapcsol a monitor,mert nem használtad x ideig a gépet,a vga ugymond alvó módba lép.Ilyenkor nagyon keveset fogyaszt,és a ventik se pörögnek.Viszont ha megmozgatod az egeret,felkapcsol a monitor,és a vga is "felébred",beindulnak a ventik is.
Amit irtál,h 65C nem forognak,kivitelezhetö,egy vga bios moddal,ott a venti vezérlést ugy kell beállitani,h 60-65C ne is forogjon....
0
0
0
0
KeXxX avatar
Attól még simán tudnék pl. Dying Light-tal, Project Cars-sal és társaival játszani maxon vagy közepes grafon? Mert ha nem akkor procit is újítok.
0
0
0
0
KeXxX avatar
tucanagabor Aham.. ezt kifejtenéd bővebben is? 😃
0
0
0
0
maestro86 avatar
Én csak azt irtam le amit olvastam meg teszteket néztem róla ott mutaták hogy nem kapcsol be a ventilàtor de ez nem csak erre a kàrtyàkra igaz (directcu2) az msi-nek is van hasonlo megoldàs tehát énszerintem miért ne hinném el. Használt videokàrtyát meg semilyenféleképpen nem szeretnék vásárolni mégha olcsobban is uszom meg nem bizok az olyanba. Még olyan kérdésem lenno hogy te mekkora tápegységet vennél hozzá én mindenképen félmodulárist szeretnék majd venni azon belül corsair cx750m néztem csak nem tudom az nagy vagy az nem számit. És köszönöm az eddigi válaszaiddat.
0
0
0
0
maestro86 avatar
tucanagabor: ezt a kártyát majd az új gépembe terveztem belerakni abba már egy i5 4690 proci lessz az szerintem jó mellé az asus honlapján olvastam a kártyárol és elvileg ez r9 280x-nek egy falytája amit strix néven adnak el elég különleges a ventilátorai mert 65 fokig nem kapcsolnak be. Az új gépig sajnos még sok idö van talán jövöre jön össze annyi majd meglátom addig mi fog változni nem tudhatjuk milyen árak lesznek egyáltalán lehet még majd kapni. De köszönöm a válaszod.
0
0
0
0
KeXxX avatar
tucanagabor: Igen-igen, ezzel tisztában vagyok, de gondok még nem voltak vele! Ha már veszem bele az új kártyát, (a mostanit 10.000-ért beszámolják) akkor már egy nagyobb tápot is veszek mellé. Legalább 600-650W-osat. Egyébként a kártya menni fog az AMD-s dolgok mellé és az alaplapba ugye?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció