Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Linkelelek párat és te is meglátod! 😀
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H7NyXYklz-s[/movie]
Szerintem ez elég bizonyíték, hogy jobb. És ezek 2GB-s verziók.
A 4GB-al valamivel több az átlag, de főleg a min. fps-en látszik a kül 2gb ellen.
Néha a R9 280X-et is veri, mind ezt 2x kevesebb fogyasztással.
Újabb és az nvidinának stabilabb driveri vannak és nagyobb is a játéktámogatás. 😀
Inkább technológia terén van eltérés,bizonyos effektek-megoldások csak nvidián,míg mások csak amd vga-n vannak,de ettől még mindkettő ugyanúgy használható.
Mind 2 kártyatípus jó, viszont az nVidia szoftveresen erősebb, naprakészebb mint az AMD.
(Régebben legalábbis amíg az nVidia kártyákra jött évente 6-7 vagy több driver, addig az AMD jó ha adott évente 2-t, ma már nem követem, de az én nVidiamra még a mai napig 1.5-2 havonta jön egy új driver).
Most nem akarok nvidia vs amd csatába belemenni, de azt mesélték nekem, hogy az amd kártyák nem igazán valók játékra, pl. egyes játékok időközönként kifagynak (mert azok a bizonyos játékok nvidia "kompatibilisek"😉 Azt szeretném megtudni, hogy ez nettó hülyeség, vagy van benne valami? Mondjuk nekem már van 280x-em, és erről még semmit ilyesmit nem hallottam, de azért mégis érdekelne.
Asus GTX960 4GB DDR5 STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
Asus STRIX-R9280-OC-3GD5 videókártya
vagy ajánlanátok nekem az új gépbe valami jó kártyát az ár kb 120000 ennél többet nem szeretnék a videokártyára költeni még nem tudom mikor lesz rá a keret de addig tervezgetem egyszer csak meglesz a keret utánna jöhetnek az új játékok. A válaszaitokat elöre is köszönöm
igen kitudja hajtani 😀 az r7 265 nagyon jó kártya főleg hogy már 256bites sávszélesség. így jobban kihasználja a 2Gb vram-ot. Nem lesz gondod vele egyik játéknál sem
Proci alaplap is lesz cserélve rajt kb. fél év múlva. Csak hogy addig jó lesz-e?
Valamint mi a véleményetek erről a kártyáról. Köszi 😀
Sziasztok tudja valaki miért dob ki a call of duty AW evel a hibával amikor bekapcsolom a depth prepas beállítást?
Így lehet az r9 270re esik a választás. Remélhetőleg addigra lejjebb megy az ára vagy pedig nézek egyet olcsóbban használtan 😀
starwolf: én mindenféleképp megnézném melyiknek van jobb hűtése, valamint valamelyik gyártók azzal dicsekednek milyen időtálló kompőonenseket tesznek rá. Ezekre is érdemes figyelni egy egy model kiválasztásánál.
Köszönöm 😃
Bicikének is 300as FSP-n van az i3 540 és a HD7770
Újak közül aminek kicsi a fogyasztása: R7 240, GT 720, GT 730(64bit), de pl 720 aminek pont akkora mint az 5450nek.
Hiába rajta az a 2gb vram, ha csak csak gddr3.
Sőt még gddr5-re is felesleges lenne, mivel maga a kártya alapból gyenge.
Egyáltalán nem is 1080p-re van az a kártya.
petya365: HD 6850 gyorsabb, de öregebb és dupla annyit is fogyaszt, mint a 250x
Sapphire Radeon R7 240 Boost 2GB 128bit GDDR3/VAGY/Sapphire Radeon R7 240 1GB 128 GDDR5
Válaszokat előre is köszönöm.
maestro86:Nekem a trix van,és dolgoznak a ventik végig.Van az AMD-nek egy "zero core" nevü funkciója.Ha nemhasználod a gépet egy ideig,v amire beállitottad,vagyis,mikor kikapcsol a monitor,mert nem használtad x ideig a gépet,a vga ugymond alvó módba lép.Ilyenkor nagyon keveset fogyaszt,és a ventik se pörögnek.Viszont ha megmozgatod az egeret,felkapcsol a monitor,és a vga is "felébred",beindulnak a ventik is.
Amit irtál,h 65C nem forognak,kivitelezhetö,egy vga bios moddal,ott a venti vezérlést ugy kell beállitani,h 60-65C ne is forogjon....