Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szerk: A tápod nevét írd le.
A gépem adatai:
A gép: Dell optiplex 740 enhanced
Az alaplap : YP806
A VGA: Nvidia Geforce 6150LE
A CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Cpu 5600+
Ram: 4 GB DDR2
op rendszer: Win10 Home (64bit)
https://www.asus.com/hu/Motherboards/P8H61M_LX3_PLUS_R20/specifications/
Mert elvileg, ha nagy kártyát rakok bele akkor letakarja a sata csatlakozókat :'(
Gerdzso: Az a processzor igen jó volt a maga idejében és még ma is állja a versenyt, szerintem bármilyen VGA-t elvisz (SLI/CF-et nem, de egyedit igen), ami emberi árban kapható.
Szia!
Én egy HD 7970-et "hajottam" vele és simán bírta.
Szerintem tuningal az R9 290X sem akadály 😀
Vagy nvidiából a GTX 980 sem.
Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen procihoz Intel Core i5-2500k 3.3GHz LGA1155, melyik az a kártya, amit maximum elbírna. Főleg ARMA 3 miatt fejlesztenék gépet, mert a mostani kártya nem bírja (HD6950 2gb).
A Counter Strike Global Offensive-hez milyen kártyát ajánlotok hogy 100-200fps-t vigyen?
Itt a gép linkje:[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=89065&sub=usercomp&comp=159912[/url]
Árban nemszeretnék messzire szálni kb 20-30ezer Ft-ra gondoltam
Köszi!😃
http://www.amazon.com/MSI-R9-390-GAMING-8G/dp/B00ZGF0UAE/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1443012542&sr=1-2&keywords=r9+390
A kép alapján az ott egy HDD, ami útban lehetne. Ha igen, akkor azt oda rakod, ahova akarod.
Épp ma olvastam egy tesztet róla itt: [LINK]
Segítséget szeretnék kérni!
1. GTX 970, vagy R9 390?
Ebben a két videokártyában gondolkodtam, de nem tudom, hogy melyik az erősebb. A cél az, hogy minél tovább tartson ki, minél később kelljen cserélni.
2. Tudja valaki, hogy ezen kártyák közül az MSI változat, az milyen hosszú? Mert nem biztos, hogy befér. Így néz ki a gép belülről, remélem ez segít egy kicsit:
http://kepfeltoltes.hu/view/150923/DSC_0027_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Házamba belefér?
Kb 1 hónapja írtam hogy belenyultam a videókártyám (Asus r9 290ň ventilátorába.Elkuldtem garancia szervíbe.Ma kaptam emailt az uzletol hogy nem tudják megjavítani ezért vissza utaljáka pénzt mert nincs cserelehtőség.
Most olyan kérdésem lenne hogy 110k és 120 k korul milyen videokártyát vegyek.Asust nagyon nem szeretnék mert nem volt jo hutes.Néztem a MSI R9 390 8GB az milyen?Es melyik márka a legjobb hűtésű?Asus,Sapphire,MSi stb?
[LINK]
az ati a jobb ezen oldal szerint
Kis segitség kéne dönteni,,,
ASUS PCIE ATI R9 270-DC2OC-2GD5 2GB 256 bites 55 e. Ft
ASUS PCIE nVidia GTX750TI-OC-2GD5 2GB 192 bites 47 e. Ft
ezt a kettőt ajánlotta a pc-és most jelenleg hd 7750 1 GB-os karim van....128 bites
nem tudom az nvidi jobb mint az ati ??? meg ,hogy néhány játéknál látom belehet kapcsolni nvidia árnyékot és az miért van ? a többi kártyánál miért nem lehet pl. ?
előre is köszi😀
A segítségeteket szeretném kérni. A következő konfigurációval rendelkezek: Alaplap:Asus P8H61-M LX3 Plus, CPU😃ualCore Intel Pentium G620, 2600 MHz (26 x 100), mem: 4GB, táp: fsp raider 550W.
Videókártyát szeretnék venni és érdekelne, hogy melyik lenne a legjobb kártya, amit még lenne értelme belerakni, s az ára újonnan 30 és 40 ezer között van, de használtban is gondolkozok. Amit kinéztem: Asus GTX 750 OC 2Gb GDDR5. Hozzáteszem, hogy a processzor erősítésére a későbbiekben olyan 15-20k körül fogok költeni, szóval ezt beleszámítva szeretném kérni a segítségeteket.
Előre is köszönök minden javaslatot.
Használtan:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
GTX 760-ak 40-45K-ért mennek.
Közeleg számomra az új videókártya vétel, és ram. a procim kicsit régebbi, de megvagyok vele elégedve! A következő lenne a kérdésem, egy i5 - 2400 CPU 3,10GHz-es processzor mellé, milyen videókártyát tudtok nekem tanácsolni 50.000 Ft-ig ? akár újonnan, akár használtan. a Ramom egyenlőre 4 gb de már a mostani játékokhoz ez kevés, abból újítani fogok 8 Gb-ra. köszönöm a válaszokat!
Én nem olvastam semmit! Saját tesztekből írtam, össze raktam a két konfigot és teszteltem! mondom a példákat!
Witcher 3 X4 750K: CPU használat: 100% GPU: 80-90%
Witcher 3 3258 OC' 4.0Ghz: CPU használat: 40-65% GPU: 100%
Skyrim X4 750K: CPU használat: 100% GPU: 50-60%
Skyrim G3258 OC' 4.0Ghz: CPU használat: 45-70% GPU: 80-100%
Battlefield 3 X4 750K: CPU használat: 100% GPU: 100%
Battlefield 3 G3258 OC' 4.0Ghz: CPU használat: 80-100% GPU: 100%
FPS értékek:
Witcher 3 X4 750k: minden médiumon 28-45fps (1.06)
Witcher 3 G3258 OC' 4.0Ghz: High beállítások médium árnyékok 35-60fps (1.06)
Skyrim X4 750K: minden maxon + FXAA 35-60fps (eredeti steames, 1.9)
Skyrim G3258 OC' 4.0Ghz: minden maxon + FXAA 60-60fps (eredeti steames, 1.9)
Battlefield 3 X4 750K: minden közepesen élsimítás kikapcs 32-46 fps (eredeti, 64fős multi az Operation Métro pályán)
Battlefield 3 G3258 OC' 4.0Ghz: minden ultrán 4x élsimítás 45-80 fps (eredeti, 64fős multi az Operation Métro pályán)
BATTLEFIELD 3 TESZT VIDEÓM:
A videófelvétel közben az arányok megváltoznak, ugyanis az Action 60fps-re lockolja a játékot így és mivel egy felvevő programról van szó így szereti zabálni a procit, és mivel a videókártyának nem kell annyi kép kockát frissitenie így nem is fog 100%-an menni!
És igen tudom, hogy azért egy komolyabb videókártyát nem igazán tudna már "effektíven" meghajtani ez a kis proci, nem is akarom, hogy meghajtson! De szerintem egy R9 280X vagy egy GTX 970-et meg tudna széppen hajtani!
Persze néztem teszteket erről a prociról ahol ennél komolyabb videókártyával dolgoztaták és nem volt semmi problémája az illetőnek, ennyit akartam ezzel a kis beszámolóval az én részemről lezártam a témát és még egyszer köszönöm azoknak akik segítettek a videókártya választásban!
Egy sima HD-s monitorhoz meg, ami neked van, elég a mostani VGA-d is. Persze a nagyobb jobb, de ami nálad a szűk keresztmetszet jelenleg, az nem a VGA elsősorban. Nekem az R9 270 FHD-ban is elég. Igaz nem ultra beállításokkal, hanem simán magas beállítások mellett, de szépen fut. A GTA V pl stabilan hozza a 60 FPS-t, szóval hidd el, nem rosszat akar neked fewq001 sem. A mai játékokhoz már nagyon kell az a négy szál. Nem csak a grafikát kell megjeleníteni, hanem sok minden mást is kiszámítani, kezdve az AI-tól a fizikán át, az úttervezőig.