Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
persze itt van melettem a dobozba 😀
0
0
0
0
GodSie avatar
Na várj megvetted az r9 290et?
0
0
0
0
no avatar
godsie hat ja elég buta vagyok 270x em van és azal is tudok jatszani csak erdkel a vélemlnyetek !
0
0
0
0
GodSie avatar
PIsti te tényleg ennyire buta vagy? Vettél egyet de nem tetted bele ?😃
0
0
0
0
no avatar
sziasztok vettem egy r9 290 et de még nem tettem bele a gépembe mert el ment a kedvem mert mert sokan azt mondjak nem hajtja ki szerintetek segitsetek ! hogy mi legyen mert nem lessz pénzem jó darabig ugyhogy nem akarok venni masik procit szerintetek tegyem be mellé ?
0
0
0
0
sizzpreme avatar
Felteszek egy másik windowsot, remélem az segít.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
sizz
Annak az i5-nek pedig elégnek kellene lennie.
Drivert próbáltál már másikat?
0
0
0
0
sizzpreme avatar
Most vettem egy ASUS Strix GeForce GTX 970-et, de nagyon nincs jobb kedvem, mert egyáltalán nem az lett, amire számítottam, mivel rengeteg játék még így is akad, tehát hiába pazaroltam rá ennyi pénzt vagy van rá valami tippetek?

Windows 7
Processzorom: Intel QUAD-Core i5-2500k
RAM: 8 GB
Alaplapom: Gigabyte GA-H61M-D2-B3
Tápegységem is igen erős hozzá.
Azt nem hiszem el, hogy ez ennyire gyenge gép lenne például egy Assassin's Creed 4 Black Flaghez vagy Batman Arkham Cityhez, amik akadnak stb. Újabb játékokat inkább ki se merem próbálni már.
Valami segítséget kérhetnék mert kiidegel. Ennyire kidobtam volna a pénzt az ablakon?
0
0
0
0
Pixx avatar
Hello!Szerintetek HD 7870 Tahiti LE lehet kapni 35k ért vagy ne is várjak rá?Vagy akinek van szivesen megveszem 😀
0
0
0
0
Kehbya avatar
Csuz-li: elsőnek olvasd el amiről írnak, masodszor a te pénzeden rakj össze sli cf rendszert fxel. Szivesen látnék más videót is mondjuk crysist, sniper elit... batman stb...
fullhdhoz hogy jönnek ide az 1440p tesztek? És szerinted mennyire hihető? 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azért SLI-ben sem jársz rosszul fx-el sem... Mondjuk szokásnak tényleg nem szokás.
[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kehbxa: Azt írta, hogy nem megy a proci 80% fölé. Az nem épp processzor limit...
Ugyan ez a proci
GTX 970 mellett

Illetve r9 290 mellett

Szóval más lesz ott a baj szerintem.
0
0
0
0
cseszka avatar
R9 280X/290 vagy Nv oldalon gtx 970 simán mehetszerintem bele.Nem mai az az i7,de van még benne erö.A kereted majd megmondja meiket is vegyed.
0
0
0
0
Teeborg avatar
Sziasztok! A jelenlegi videókártyámat szeretném cserélni egy eggyel felsőbb kategóriásra. Mi az amit a gépem szépen ki tudna hajtani, és azért nem horror árú? Köszi előre is a válaszokat!
0
0
0
0
Kehbya avatar
vkristof01: Igen, neked az 1000 éves átok jött elő AMD-nél a CPU limit.
FullHD-ba minden egyes játéknál ott lesz nálad a processzorlimit, húzhatod akár világgá is, akkor is ott lesz de egy GTX 680nál is limites lenne.
Már egy i5 igazi előrelépés lenne számodra de ott is előfordulna limit de nem ennyire látványosan, egy i7-nél meg akár 50% teljesítmény növekedést érhetnél el FullHD-ban.
i7 2600K bőven elég lenne számodra, s a következő SLI-hez is. 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
Szerintetek ezek közül a vga-k közül melyik és miért? hd7850 2gb/gtx 650 ti boost 2gb /gtx570-80/6950-70 2gb/
0
0
0
0
Bronson avatar
nem veszélyes az ára,persze szerelőtől függ...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Úgy tudom az újragolyózás nem drága.
Sütöttem én is mindenféle 300ft-os kártyát.
0
0
0
0
Bronson avatar
ez egy elég régi trükk, csak sajnos az a baj hogy nem tartós megoldás, egy idő után megint vissza fog jönni a hiba és a következő sütögetés sajnos nem biztos hogy már működni fog... arra jó, hogy amíg szerzel új kártyát legyen mit használnod...
0
0
0
0
madchief avatar
tucanagabor: Ha tönkrement és nincs rajta már gari akkor max papírnehezéknek lenne jó, szóval mindenképp érdemes megprónálni, csak utánna ki kell szellőztetni mert k**va büdös és átjárja az egész házat 😂
0
0
0
0
proStarxd avatar
Ugyan az volt nekem is csak GTX 560-al. 😀
0
0
0
0
madchief avatar
Akinek tönkrement a kártyája és már nincsen rá gari az tegye be a sütőbe! 😆
Bármilyen hülyén is hangzik nem vicc. Nekem is most ment tönkre a GTX460-asom(kifagyott csíkos/kockás képpel), beraktam a sütőbe 10percre, 220 C-re és már működik is 😃
Természetesen mielőtt berakod a hűtőt, műanyag részeket illetve a hőpasztát le kell szedni.

Most vettem ki a sütőből, és 6perc FurMark után se fagyott ki! 😃
https://i.imgur.com/r7RXQrP.jpg
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Sziasztok, lehet CPU limitem anélkül is, hogy látványosan kevés lenne a proci? Arra gondolok, hogy 80%-60% (a két gpu-ra külön értendő) kihasználtság fölött még nem igen láttam menni a kártyám, viszont a Dying Light-on kívül (ahol egyértelmű volt a gond) még 100%os proci használatot se láttam, max 80 körülieket.
Pl. Crysis 3 alatt az gépigényesebb pályaszakaszokon semmi nem megy 80% fölé de még se viszi ki 60ig a játékot csak 40-50 FPS kürüli értékig.
Egyátalán fullhd-ban ki tudom hajtani teljesen bármilyen játékkal a GTX 690est anélkül, hogy megtelne a vram vagy kevés lenne a proci?
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
GTX970-eknek elég jól megy az áruk mostanság, használt, új egyaránt.
Szintén használtban még ott vannak a 780Ti vagy 780-ak. Ez utóbbiaknál azért írok használtat, mert újonnan nem éri már meg venni őket.
0
0
0
0
hyperst avatar
Üdv

Váltanék amd msi r9 280x - röl nvidiára. Melyik lenne az amelyik tudja azt a szintet vagy jobb. A legközelebbire gondolnék nem egy titan x-re 
Köszönöm a segitséget..
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok segitséget kérnék melyik a jobb kártya? Sapphire R9 270X 2G DDR5 Toxic 11217-02-40G vagy Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 11230-00-20G. Elöre is köszi.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Dani234: Alaplapnak tűnik így a messzeségből. Alaplapi driverek is frissítve vannak?
0
0
0
0
Dani234 avatar
Üdv megint én vagyok 😃 MI a vélemény arról hogy az Alsó PCI csatolóban jobban megy a Kártyám mint a Felsőben Mikor a Felsőben van Kb 1 percenként akadnak a Játékok mig az Alsóban csak nagyon ritkán....? Alaplap lehet ? és ugyebár a Felbontásos érdekesség mind a kettőben jelen van.. 😃
0
0
0
0
Speca avatar
Sziasztok! Most vettem az új gépem és valamit nagyon rosszul csinálok vele kérlek segítsetek.
Nvidia 980m van benne és pl: A project Cars a játék csak 30%-on használja, a procit max 60%-on ez által nagyon kevés az fps em, néztem videokat és ugyan ezen a gépen maxon megy mindenkinek.
Friss bios és driver van fent, jah és más játékoknál is csinálja egyedül a FarCry 4 et viszi szépen maxon.
Kérlek adjatok tanácsot mert elsírom már magam a méregtől.
0
0
0
0
Subaru avatar
most ez csak egy egyszeri alkalom volt, mint már írtam kb 40órán át ment a gép, úgy, hogy videót vettem és rendereltem is és játszottam is tegnap majdnem egész nap
0
0
0
0
Subaru avatar
win7 -nél és win8nál is ugyanúgy csinálta, most viszont lehet csak sok volt a gépnek mivel kb 40órája ment egyfolytában úgy, hogy videót is csináltam közben szóval talán mégsincs semmi baj
0
0
0
0
zelcsi avatar
Azenenazjo: tegyél fel más windows 7-et mert nagy a valószínűsége hogy az a baj ami fenn van most neked!
0
0
0
0
Subaru avatar
3 hónapja vettem egy i5 4590et, gigabyte z97 hd3 at és azt csinálta a gép, hogy játék közben beakad a kép, búg utána 1-2 mp ig jó és megint megint és megint, vga-t elküldtem gariztatni, semmi baja nem volt, VGA nélkül nem csinálta ezt, vettem egy új alaplapot asus z97-k egészen mostanáig semmi baj nem volt vele, de most újra kezdte valami ötlet erre? https://kepfeltoltes.hu/150516/1216478487N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
sizzpreme avatar
Most tettem be a gépembe az új videokártyámat, fullhd TV-n játszom és először akadásmentesen ment minden játék, majd 1-2 óra után ugyanazok a játékok most akadnak, miért?
ASUS Strix GeForce GTX 970

Szerk.: Azt kiderítettem hogy a TV full screenben 1080/24p-re rakja a játékokat és akad, de windowed módban, mikor rendesen 1080p nem, mi a különbség?
0
0
0
0
danee23 avatar
roba ha minden igaz 95 fokot elbírják a radeonok folyamatossan, de ha 80 alatt van akkor biztos semmi aggódni való nincs
0
0
0
0
proStarxd avatar
Az biztos, hogy nem a legújabb driver van azon a driveren.
Keresd meg neten a legújabbat mindig.
0
0
0
0
heizerd avatar
Köszi a választ BenjaminHun! Mindkét program fel van téve a GPU Tweek alapból a driver cd-ről települt, az afterburnert meg ismertem 😀 majd ügyeskedek valamit 😀
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
heizerd: Ilyen van nekem is és 60-65 fokig szokott melegedni.. De ajánlom tegyed fel az asus GPU tweeket vagy az msi afterburnert.. és kicsit húzd feljebb a venti sebességet mikor játszol!
0
0
0
0
proStarxd avatar
GodSie: Hibás a kártya!
0
0
0
0
heizerd avatar
Sziasztok most állt össze az új gépem benne egy Asus R9 280-nal Direct CU II.
procejtc cars-t próbáltam ki ma, kicsit meleg lett a gépház, kb mekkora hőmérséklet tartományban dolgozik, dolgozhat ez a vidikari?
Előtte nem volt ekkora karim ami ennyire felment hőfokilag, ezért lehet még csak emiatt szokatlan a nagyobb melegség, ezért kérdezem. Köszi előre is
0
0
0
0
GodSie avatar
Ez a hiba mitől lehet?😲https://kepfeltoltes.hu/150514/FarCry4_2015_05_14_21_36_44_786_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
roba1996 avatar
Ennek a videókártyának Sapphire Radeon R7 260X OC 1GB 128bit DDR5 menyi a max hőmérséklet ami még egésséges neki?
0
0
0
0
showtekk avatar
tibic: A legjobb választás a Gigabyte G1 Gaming. Üzenetbe ki is fejtettem, hogy miért, nem hiába vettem én is ezt a fajtát 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! valaki tudna nekem segiteni ezzekkel az adatokkal kitőlteni a gép adatait ? magok..órajel.. videokártya adatai t Aspire E15 / 15,6"-os FHD LED Matt kijelző / Intel® Core™ i5-4210M / 4GB DDR3 / 1TB HDD / NVIDIA® GeForce® GT 840M 2GB
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
MaTpr0F: értem, köszi. Én is ezt a kettőt tartottam a legjobb választásnak. Majd még akk megfontolom h melyik legyen.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
tibic:
Én a strix vagy az msi gaming-et ajánlanám. Ezek nyekeregnek a legkevésbé, és a 0 fordulatos venti nagyon jó amikor pl. csak netezel vagy filmezel.
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Bronson : Sajnos nem maradt rá pénz , de tervbe van már egy szellősebb ház.
0
0
0
0
Bronson avatar
dobrim : azért amilyen géped van, elég öreg hiba hogy nem vettél hozzá egy normális házat... mint mondtam, nem drága egy jól szellőző darab, egy ventivel nem fogsz megváltást elérni, legalább kettő kell... egy előre(kettő is mehet ha van hely) meg egy hátra.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció