Akkor mit panaszkodsz 😆 én 2000-ben még a sárga kazettás nintendoval csapattam 😃
igen tudom de azért 256 kb-ot kaphatott volna a cerka 😃 775-ös celeron D is 256 kb-ot kapott általában! havernak volt ilyen 😃
Első az 2000ben egy 386SX volt (33mhz ha jól emlékszem) 8MB edo rammal.
MS-DOS6.22vel ment végig a masina. (Nem ám mint most, hogy évente reinstall meg ilyenek)
170Mb Quantum mittudoménmiarák volt benne. 2007ig volt meg, aztán felhasználtam a vinyóját.
13 éves voltam 😃 A playstation 1-hez képest még az is előrelépés volt szerintem 😃
2007 végén lett meg a Nortwood fajta 478-as celeron 2 ghz 512 mb ram és 64 mb-os integrált videókártya! LOL A durva hogy nem igazán volt hihetetlen előrelépés 😃 50-60 % lehetett erősebb az integrált vezérlő 😃 A legnagyobb durvaság hogy a pentium 3 550-es pentium 512kb cash-t kapott a 2ghz-es celeron meg 128 kb-ot 😃
carl18: akkor te későn kezted... 😃 Nekem először 486-osom volt, kerek 80MHz-es proci, 16MB EDO RAM.... 😆
240MB-os merevlemezem volt... Tiszta ideg voltam amikor a Fifa '98-at nem tudtam feltenni, mert nem fért fel... 😆
intelIA32 hát valahol el kell kezdeni 😃 aki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli ...d Nekem az első vasam 2006 tavasza fele lett meg. Pentium 550mhz 128 mb sd ram és integrált maxtrox MGA 200-as 8 mb-os videókártya 6 gb hdd és egy 15 colos monitor ha jól emlékszek ez volt akkor cakk pakk 18E forint 😀 Ford racing 2 minimumon 640X480-ba ment de volt egy kis lagg, gta 3-at ezen játszottam végig, revolt is ment vele rendesen. Na meg ment rajta a playstation 1 emulátor is, jó kis gépezet volt. Egyetlen hiánya az alaplapról hiányzó AGP foglalat volt ! Csak sima PCI volt rajta 😞
Nekem meg 2009ig IBM 6X86 PR166 (~133mhz) volt 32MB SD rammal és Ati Match 64 kártyával.
2010ig meg PII Celeron. Utána össze vissza volt összesen vagy 30 processzorom 20 alaplapban.
(Elhihetitek marha jó mulatság volt 15-20FPS-el NFS3at tolni 2008ban 320*240es felbontásban.)
Nekem 2010-től egészen idáig egy Phenom II 965 X4 volt 4GHZ-n mellette egy GTX 580 meg 3 évig 4 GB ram utána meg 8GB elég jól teljesített ez a kombó még most is csak ha most nem váltottam volna akkor később már nem tudtam volna ennyiért eladni azt eladni.
Nekem 2012-ben májusában lett meg az E5200 😃 És már akkor is örültem neki mint majom a farkának 😃 sokkal jobb volt mint a Pentium 630 ! 😃 Nekem sose voltak erős gépeim E5450 volt az első processzor amire azt mondtam hihetetlen 😃 Nos az E5200-al igen csak kínszenvedés volt játszani 2013-ben 2014-ben ! Sleeping dogs 15-20 fps volt városba vezetés közbe full lowon úgy hogy sokszor még a kép is megállt 😆 Aztán Saint rows 3-at toltam na azt is 20 fps körül szaggatott városba vezetés közbe! + ráadásul lowon 😆 Már utáltam az E5200-at mindenhol lassú volt szaggatott.
E5450/Q9650 már az a szint volt ami mindenre elég volt nekem 😃
Valószinű nincs is az intelnek érdekében hogy az összes kártyáját kijátsza, mivel felső kategóriában nincs kihívójuk. Ha amd nagyot dobbantana, biztos lenne rá válaszuk.
Jaja Intel-be hogy most kijött a Skylake ez lesz 2 évig, 2017-ben jön majd a Caby lake és jó volna már valami lehetőség fejlesztésre! Így az embereknek nincs sok lehetőség hogy csak a 3 éves FX széria van piacon meg a apu ! 😃
A Skylake megfelelője az I5-3470-nek az I5 6500 és 12-14% teljesítmény különbség van kb a 2 között 😃 3 generáció alatt ennyit tudtak kitermelni , nyilván kicsit kevesebbet fogyaszt na meg jobb az igp 😃 de ez akkor se túl sok amiért érdemes volna váltani, amíg mindenre elég a mostani addig tuti nem váltok 5 évig legalább nálam lesz 😃 de lehet 10 évet is lehúzz a kezembe 😃
Rengeteg idő és addig ki tudja mi lesz... sajnos az amd-nek sok ötlete nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pedig igyekeznek... ekkora hátrányból nem is csoda, ha nem tudnak tökéleteset alkotni...
Zen fog hozni javulást, az biztos.
Eleve 28nm-ről áttérnek 14re ami magában is hatalmas lépés, még ha az architektúrát hagynák is úgy ahogy van, ami mellesleg nem jól van, és azt is újratervezik.
Modulonként 2 integer és 1 floating point unitot elfelejthetjük, újra minden mag teljes értékű lesz.
Izgatottan várom, csak kár hogy még rengeteg időt kell rá várni... :/
Haveromnak az FX 6300 nem igazán volt tökéletesen R9 270 mellet 1080P-be ! Welcome the Jungle pálya igazán szépen megette a processzort! 😃 GTA 5 is átlag 45 minimum 30 fps volt! LOL 😃
Minjár én is lecserélem az i5-őt egy FX-re mert jön a tél valamivel fűteni is kell 😃
Biztosan jobb az a 220wattos csoda egy i7-tol. Igazabol akkor en is huJe voltam lecserelni a 6 magos fx-et egy i5 3470-re. Felesleges nekem rendesen kihasznalni a vga-t.
3 dologban vagyok rossz:
-hejesirasbol
-matekbol
Majd esetleg a Zen ott lesz az i7-ek szintjen es vegre ujra fejlesztesbe kezd az intel is. Mert amit most latok az csak malmozas.
Nem kell itt teszt ahol az 1 szálas teljesítmény számít jobban ott az fx megszégyenül sajna tetemes előnyre tesz szert az intel de ahol inkább a többszálas felhasználás megy jobban(pl battlefield széria nagyon fekszik neki) ott az FX képes tartani a tempót még egy korájhétel is 😀 De érdemes ezeket tuningolni mer igazából 4,5ghz körül kezdenek beindulni addig eléggé lomhák.
rambustibi78: nem akarlak megsérteni, de ha már ennyire oda vagy a benchmarkokért vegyél egy High End Intel procit a Titan X-ed mellé aztán akkor elégedett lehetsz.
Most semmi értelme összehasonlítani az AMD-t meg az Intelt. Mindkét gyártó másban jó. Az Intel jobb játékokba, viszont rendereléskor az AMD jobb. Aztán lehet változik.
Komolyan amúgy nem is nagyon értem ennek a topicnak a lényegét... állandóan csak a vita megy mint az AMD vs nVidia.nál.. ki a rákot érdekli hogy melyik a jobb mindenki azt veszi amelyiket a pénztárcája megengedi nem?... vegyetek Console-t és nem lesz veszekedés.. 😕
😊 Spoiler!
Most elátkoznak hogy a Console az egy Szar,fos,kuka... de console-on nincs annyi baj mint PC-n beteszi az ember a játékot és addig játszik vele míg meg nem unja... aki meg itt FPS-huszárkodni akar az meg bujjon el jó alaposan, mert elég gáz hogy már Fraps, meg Afterburner nélkül már nem is indítanak el játékot a game-erek... eléggé elkorcsult a játék világ sajnos... (tisztelet a kivételnek, akinek nem inge
Rambustibi78 amit múltkor felraktál videót crysis 3-ról pont olyan helyen ment ahol a processzornak nincs semmi fajta extra terheltsége! Írtam nem is egyszer welcome the Jungle pálya az ami igazi rágja a processzort a Crysis 3-ba... érdekes arról a pályáról nem született videó.
Nekem is van olyan játék ami a HD 7770-nek hála ugyan úgy fut E5450-el mint I5-3470-el ez még sem jelenti hogy a GPU Limit miatt egy szinten áll a 2 processzor.
Titan Killer
Rosszul értelmezed amit írtam, nem magammal hitetem el, hanem a teszteredmények/tapasztalatok azt mutatták, hogy szarabb az i7 4790K, mint az FX9590. Esetleg neked volt már mindkét processzorhoz szerencséd? Van tapasztalatod bennük, benchmark terén is próbáltad mindkét processzort?
Esetleg TE is fent vagy itt, milyen eredményekkel? : [LINK]
Nem érdekel ki-mit hisz, mondtam már, viszont az érdekel, hogy Neked milyen saját valós tapasztalataid vannak?
nekem mikor még amd procim volt akkor havernak ugyanolyan kategóriában volt intel
videókártyánk is hasonló tudású volt
nos ő tudott autós játékokkal játszani én nem mert nem bírta a proci
ezért vettem most intelt és nagyon bevált nekem
am meg sztem aki 100e fölött vesz procit édes m1 milyen úgysem használja ki semmi 😀
rambustibi78 Érdekes meglátás részedről, talán te lehetsz az egyedüli ebben az univerzumban, aki ezt így látja. Ott valami nagyon nem kerek, ha egy köztudottan jóval gyengébb processzor alázza az erősebbet!
Pixx:
Proci 100e (új)
Alaplap: 50e (használt) új ára: [LINK]
Természetesen, mikor írtam, hogy 2X többe került az inteles alaplap, mint az AMD alaplapom, akkor a használt árát vettem figyelembe, nem az új árát (Amd alaplapom újonnan 31e vettem, most újonnan 37e)
Ha az új árakat hasonlítom, akkor az intel alaplap több mint 2X drágább...
igen tudom de azért 256 kb-ot kaphatott volna a cerka 😃 775-ös celeron D is 256 kb-ot kapott általában! havernak volt ilyen 😃
MS-DOS6.22vel ment végig a masina. (Nem ám mint most, hogy évente reinstall meg ilyenek)
170Mb Quantum mittudoménmiarák volt benne. 2007ig volt meg, aztán felhasználtam a vinyóját.
2007 végén lett meg a Nortwood fajta 478-as celeron 2 ghz 512 mb ram és 64 mb-os integrált videókártya! LOL A durva hogy nem igazán volt hihetetlen előrelépés 😃 50-60 % lehetett erősebb az integrált vezérlő 😃 A legnagyobb durvaság hogy a pentium 3 550-es pentium 512kb cash-t kapott a 2ghz-es celeron meg 128 kb-ot 😃
240MB-os merevlemezem volt... Tiszta ideg voltam amikor a Fifa '98-at nem tudtam feltenni, mert nem fért fel... 😆
2010ig meg PII Celeron. Utána össze vissza volt összesen vagy 30 processzorom 20 alaplapban.
(Elhihetitek marha jó mulatság volt 15-20FPS-el NFS3at tolni 2008ban 320*240es felbontásban.)
E5450/Q9650 már az a szint volt ami mindenre elég volt nekem 😃
A Skylake megfelelője az I5-3470-nek az I5 6500 és 12-14% teljesítmény különbség van kb a 2 között 😃 3 generáció alatt ennyit tudtak kitermelni , nyilván kicsit kevesebbet fogyaszt na meg jobb az igp 😃 de ez akkor se túl sok amiért érdemes volna váltani, amíg mindenre elég a mostani addig tuti nem váltok 5 évig legalább nálam lesz 😃 de lehet 10 évet is lehúzz a kezembe 😃
Eleve 28nm-ről áttérnek 14re ami magában is hatalmas lépés, még ha az architektúrát hagynák is úgy ahogy van, ami mellesleg nem jól van, és azt is újratervezik.
Modulonként 2 integer és 1 floating point unitot elfelejthetjük, újra minden mag teljes értékű lesz.
Izgatottan várom, csak kár hogy még rengeteg időt kell rá várni... :/
Minjár én is lecserélem az i5-őt egy FX-re mert jön a tél valamivel fűteni is kell 😃
3 dologban vagyok rossz:
-hejesirasbol
-matekbol
Majd esetleg a Zen ott lesz az i7-ek szintjen es vegre ujra fejlesztesbe kezd az intel is. Mert amit most latok az csak malmozas.
😊
Spoiler!
Nekem is van olyan játék ami a HD 7770-nek hála ugyan úgy fut E5450-el mint I5-3470-el ez még sem jelenti hogy a GPU Limit miatt egy szinten áll a 2 processzor.
Itt ki is léptem ebből a beszélgetésből. 😉
Rosszul értelmezed amit írtam, nem magammal hitetem el, hanem a teszteredmények/tapasztalatok azt mutatták, hogy szarabb az i7 4790K, mint az FX9590. Esetleg neked volt már mindkét processzorhoz szerencséd? Van tapasztalatod bennük, benchmark terén is próbáltad mindkét processzort?
Esetleg TE is fent vagy itt, milyen eredményekkel? : [LINK]
Nem érdekel ki-mit hisz, mondtam már, viszont az érdekel, hogy Neked milyen saját valós tapasztalataid vannak?
videókártyánk is hasonló tudású volt
nos ő tudott autós játékokkal játszani én nem mert nem bírta a proci
ezért vettem most intelt és nagyon bevált nekem
am meg sztem aki 100e fölött vesz procit édes m1 milyen úgysem használja ki semmi 😀
Ezek után az leszek.
És te az intel embere vagy?
Proci 100e (új)
Alaplap: 50e (használt) új ára: [LINK]
Természetesen, mikor írtam, hogy 2X többe került az inteles alaplap, mint az AMD alaplapom, akkor a használt árát vettem figyelembe, nem az új árát (Amd alaplapom újonnan 31e vettem, most újonnan 37e)
Ha az új árakat hasonlítom, akkor az intel alaplap több mint 2X drágább...