csuz-li: Köszönöm a segítséget.Már letöltöttem a programot.Látom BOOT-olni kell és úgy működik. Muszáj cd-re írni vagy pendrive-ról is működik a dolog?
Bocsánat a kérdésért, de memória tesztet soha nem csináltam még.
Az SSD kondíciója az idő előrehaladtával folyamatosan csökken jellegéből adódóan, szóval ez normális dolog. A memóriatesztet én Ubuntu telepítő cd-vel szoktam megnézni, azon van memtest, amit elég egy pass-ig futtatni, ha nem mutat hibát, az esetek többségében később sem fog, ha meg hiba van, általában kijön elsőre is. Amúgy innen külön is le tudod szedni: http://www.memtest.org/
Köszönöm a válaszokat.
Memória tesztre milyen programot ajánlanátok?HDD nem hiszem hogy ludas mivel eleve a rendszer SSD-n van. Annak teljesítménye 100% a kondíciója viszont 85%. Ez lehet gond?
Felraktam a WinThruster programot, de mint szinte ilyen program csak megkeresi a hibákat és hogy javítani is tudja ahhoz már fizetni kéne.
reszler112233: A kékhalál elsősorban memóriahibára utal. Lehet még HDD hiba is mögötte. Viszont a win7-et már nem kell újra rakni évente. A céges gépemen hat éve fent van a win7 és semmi gondja. Az otthonin is már 4-5 éves volt, amikor frissítettem win10-re.
Lenne gy kérdésem.
Egyre többször kapok kék képernyőt. Az mitől lehet? Okozhatja az hogy több mint 1 éve nem volt újra telepítve a rendszer?
Mindig ez az összeomlási cím maikor kapok egy ilyet mint ami a képen is van:
asdfiu: A gyári hűtő mindig elég. Gondolj bele, ha nem lenne elég és a gyári hűtő miatt főne meg egy processzor, akkor azt a gyártónak garanciába cserélni kéne. No ezt senki nem kockáztatja meg. Persze mindig jobb egy spéci hűtő, mert azért legtöbbször (nem mindig!) jobb a teljesítményük, mint a gyárinak és halkabbak is.
Bronson: jó azért az vicces lenne tényleg egy olyan monitoron játszani, 😃 akkor inkább rákötöm a tv-re (104 cm, 1920x1080p) azon is elröcög egy darabig, amúgy nincsenek nagy vágyaim egy sima 1366x768-as monitor is elég lenne az meg már van 21ezerért, aztán majd ahogy hozza a sors 😃
csuz-li: háát nem tudom, :/ inkább akkor ne legyen olyan monitorom de a hűtéssel nem nagyon akarnék játszani drága ez a gép 😃
alexmcleod: uhh. Aldi? Nincs külön VGA-ja, hanem a processzorban lévő Intel HD-nak nevezett IGP. Mindenesetre nem játékra való, abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán elindulna egy BF3, de ha előbb letöltöd és kipróbálod, akkor kiderül, hogy érdemes-.e megvenni az adott játékot.
asdfiu: Nem is a tárkapacitás a baj azzal a HDD-vel. Amúgy, amit Bronson javasol, az kifejezetten jó ötlet. Én még csak nem is vennék másik hűtőt, hanem a gyárit használnám. Amíg nem húzod a processzort, az is elég kell, hogy legyen, ráadásul, mint írtam, a ház jól szellőzik, szóval leveszi némileg a terhet a processzorhűtőről.
sziasztok mst vettem egy Medion Akoya E6239T, Celeron N2910, 8GB RAM, 500GB HDD laptopot az lenne a kérdésem ,hogy ebben milyen alaplapi videokártya van mert nem találom sehol esetleg a BF 3 elmenne rajta vagy milyen játékok esetleg köszönöm
Igen tudom a hdd, eredetileg is egy wd 1tb 64mb, 7200rpm es lett volna,
több nem kell mert kb gta5, dayz, meg még 1-2 játék lenne lent (ami nincs összesen 500gb), filmeket nem töltök le (mármint kölcsönözük online tkból 😀 ). szóval 1tb nél nekem nem kéne több.
Az ssd-t meg majd kicsit később gondoltam 😃 így is a gép már tele van kompromisszumokkal és még monitorom sincs 😃 a régi 1024x768-ast fogom egy darabig használni :/ 😃
asdfiu: Én egyedül a HDD-t látom gyenge pontnak. Nem tudom, miért esett rá a választásod. Én egy WD-t vennék és nagyobb gyorsítótárral. (Leginkább ssd-t, de ugye az nem olcsó, viszont kompromisszumos megoldásként nézhetnél egy sshd-t is)
A házról személyes tapasztalatom van. Annak a hűtéséről szerintem mindent elmond, hogy másfél évig használtam benne az fx-8350-es processzort gyári hűtővel és sosem melegedett túl még a legnagyobb nyári melegben sem.
Sziasztok,
Először is azt szeretném kérdezni hogy ez a konfig megéri-e az árát?
Az alkatrészek mennyire jó minőségűek, van-e rájuk panasz?+ A ház hűtése.
A táp bírni fogja-e? Mármint, hogy a táp minősége, mert azért gondolom 600w elég ezekre 😃.
És, hogy szerintetek mennyire jól van összerakva, ha változtatnál rajta akkor légyszíves írd le, hogy mit. 😃
Köszi a válaszokat előre is.
[LINK]
Hali.
Tervezek vásárolni egy Asus R9 270x és éárdekelne, hogy a jelenlegi Chieftec CTG400 as tápom elég lenne e hozzá + a többi aalkatrészt kitudná e hajtani? 😃 Vagy érdemes tápegységet is cserélni? 😀
Sziasztok olyan problámával fordulok ide hogy megy a képőernyökimélő és asztalrol pár parancsikon mindig eltünik 1 idő után.. közbe vinyo töltöget.. lehet hogy háttérben az avast.. win 7 64 bit ultimate.. sp1 nincs telepitve, se a win updatek.. cromeot használok..
ujra kikell tennem öket asz asztalra utánna.. virus nincs a gépen.. avast home van fent stb... 😀
ötlet?
Szerintetek értelme lenne annak, ha egy kis SSD-t caddy bay-el bele raknék (SATA-ról IDE-re a DRD író helyén) egy régi laptopba? A procija relatíve nem rossz magához képest, Pentium M 1.5GHZ meg 2 giga ram. K*rva lassú az IDE vinyó, ezért szeretnék ilyet csinálni. Szerintetek?
KRZT963: Nem hiszem hogy lenne különbség.De ha a Samsung 943n monitorod van akkor meg főleg mind1 milyen kábellel van összekötve.Tudomásom szerint a DVI hangot is visz át, de a monitorodon nincs hangszótó így értelmetlen a dolog.
Én is inkább a két kábel fele hajlok. 😀 Meg lepődtem, hogy a táp elég hosszú elé már 120mm es ventit be szem tudnék rakni. De jól szuperál eddig. 😀 De költözik minden egy másik házba nem sokára. 😀
Köszi Bronson
Én azt ajánlom hogy külön kábelről menjen, kiegyensúlyozottabb lesz a tápellátása... bár elvileg nem kéne hogy gond legyen így sem, de mivel szabadon van még egy kábel... 😊
Sziasztok adott egy FSP Hyper M 600W ami fél moduláris. Namost a VGA-nak 8+8 pin kell. Képen látni milyen a kábel ebböl használjak egyet vagy két külön ágról menjen? Tehát külön-külön kábelról menjen a VGA vagy egy csak az egyik kábel 2x8pin elég?
Van külön gamepad, azt csak rádugod a gépre aztán kész is. Én pár játékhoz használtam (Naruto Shippuuden UNS3 pl) és nem volt vele gond, nem kellett hozzá semmilyen segédprogram.
Sziasztok!
Ismét érdeklődnék hogy van-e aki PS4 kontrollert használ PC-n? Szeretnék egyet venni a PC-mhez csak még nincs rá zsozsó 😃 Valakinek valamilyen tapasztalata esetleg a cuccal? Mivel programmal használjátok?
Valaki nem tudja hogy az uplay mért csinálja azt hogy nem telepit játékot ssd-re? 30gb szabad hely van rajta de azt írja hogy nincs rajta elég üres hely..
Sziasztok! A Windows 10 nevezetű **** (Nem vagyok vele megelégedve, Win 7 ezerszer jobb, na m1) letöltött egy frissítést, ami teljesen tönkretette a színeket, gondoltam Catalyst Control Center-ben visszarakom a frissítés előttire, erre amikor megnyitnám, a képen látható üzenetet dobja ki, jelzem, frissítés előtt elindult a program! Valaki tud erre megoldást? Előre is köszönöm!
Maxtont használok,*** fentvan,beépitve a böngészöbe,és eddig müködött is,na de akkor megpróbálom ujra húzni,hátha az segit,bár az még mindig talány miért csak 1-2 oldalon teszi ezt...
Hali.Az mitöl lehet,hogy pl a gépigény is,meg némelyik másik oldal is ha pl rákattintok egy játékra,v egy fórumra h megnyiljon,uj lapon megyit egy oldalt,majd csak utánna ha mégegyszer kattinok rá,akkor nyitja meg.Amit megnyitott "nemkivánt" oldalt gond nélkül betum zárni,és olyankor egy darabig jó,majd egy idö utánn megint jelentkezik...Ha nézem a formula.hu oldalt,ott meg ha megnyitok egy cikket,elkezdem olvasni,majd random át dob egy sportfogadós oldalra....*** van telepitve,bövitményeket néztem,nincs is más csak az ***,meg a flashplayer....Telepitett progikat is néztem,és ott sincs nemkivánt dolog telepitve,pl amit másik installerel települt fel..malwebyte nonstop fut,de az se riaszt semmire se,meg nem is talál semmit....a dolog kb egy7e kezdödött....
tothdomi2: Én is másik táppal kipróbálnám először.Viszont írtad hogy még 1 hónapos sincs a gép.Így gondolom garanciás is.Én ebben az esetben nem csak egy alkotó elemet hanem az egész gépet bevinném oda ahol vettem, hogy úgy nézzék meg.
De az a fura hogyha osszekotok a 24pines tapcsatin egy asszem sargat meg egy feketet es csak a molex ventit kotom a taphoz akkor is egy pillanatra felvillan a led utana meg kikapcsol. Ja meg a tap ventillatora sem porog fel
Kétlem hogy tulmelegedne valami mivel 4 rendszerhuto van a hazban es 1 oras stress test kozben sem ment a hazban levo homerseklet 50-60fok fole :/ es igen en raktam ossze
Bocsánat a kérdésért, de memória tesztet soha nem csináltam még.
Memória tesztre milyen programot ajánlanátok?HDD nem hiszem hogy ludas mivel eleve a rendszer SSD-n van. Annak teljesítménye 100% a kondíciója viszont 85%. Ez lehet gond?
Felraktam a WinThruster programot, de mint szinte ilyen program csak megkeresi a hibákat és hogy javítani is tudja ahhoz már fizetni kéne.
Egyre többször kapok kék képernyőt. Az mitől lehet? Okozhatja az hogy több mint 1 éve nem volt újra telepítve a rendszer?
Mindig ez az összeomlási cím maikor kapok egy ilyet mint ami a képen is van:
[LINK]
csuz-li: háát nem tudom, :/ inkább akkor ne legyen olyan monitorom de a hűtéssel nem nagyon akarnék játszani drága ez a gép 😃
asdfiu: Nem is a tárkapacitás a baj azzal a HDD-vel. Amúgy, amit Bronson javasol, az kifejezetten jó ötlet. Én még csak nem is vennék másik hűtőt, hanem a gyárit használnám. Amíg nem húzod a processzort, az is elég kell, hogy legyen, ráadásul, mint írtam, a ház jól szellőzik, szóval leveszi némileg a terhet a processzorhűtőről.
több nem kell mert kb gta5, dayz, meg még 1-2 játék lenne lent (ami nincs összesen 500gb), filmeket nem töltök le (mármint kölcsönözük online tkból 😀 ). szóval 1tb nél nekem nem kéne több.
Az ssd-t meg majd kicsit később gondoltam 😃 így is a gép már tele van kompromisszumokkal és még monitorom sincs 😃 a régi 1024x768-ast fogom egy darabig használni :/ 😃
A házról személyes tapasztalatom van. Annak a hűtéséről szerintem mindent elmond, hogy másfél évig használtam benne az fx-8350-es processzort gyári hűtővel és sosem melegedett túl még a legnagyobb nyári melegben sem.
Először is azt szeretném kérdezni hogy ez a konfig megéri-e az árát?
Az alkatrészek mennyire jó minőségűek, van-e rájuk panasz?+ A ház hűtése.
A táp bírni fogja-e? Mármint, hogy a táp minősége, mert azért gondolom 600w elég ezekre 😃.
És, hogy szerintetek mennyire jól van összerakva, ha változtatnál rajta akkor légyszíves írd le, hogy mit. 😃
Köszi a válaszokat előre is.
[LINK]
[LINK]
1. Csak 1 6pines csati van
2. 300W-ot ad le 12V-on ami kevés!
Max táp cserével!
Tervezek vásárolni egy Asus R9 270x és éárdekelne, hogy a jelenlegi Chieftec CTG400 as tápom elég lenne e hozzá + a többi aalkatrészt kitudná e hajtani? 😃 Vagy érdemes tápegységet is cserélni? 😀
ujra kikell tennem öket asz asztalra utánna.. virus nincs a gépen.. avast home van fent stb... 😀
ötlet?
Hogyha DVI-re kötném a monitoromat történne valami változás?
Eddig VGA-val használtam
Köszi Bronson
Ismét érdeklődnék hogy van-e aki PS4 kontrollert használ PC-n? Szeretnék egyet venni a PC-mhez csak még nincs rá zsozsó 😃 Valakinek valamilyen tapasztalata esetleg a cuccal? Mivel programmal használjátok?
Utána olvastam Maxthonnak. Abban is van reklámszűrő.
Spoiler!
Szerintetek melyik a legmegbízhatóbb vírusírtó?
uBlock Origin
Előtte ezt sem árt lefuttatni: [LINK]