Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
szerintem akkor mondj le a hyper212-ről és vegyél használtan, valami minimum 1440x900-as monitort, hogy nem folyik ki a szemed...? 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Az gáz... 😆 ott lesznek fps gondok lehet
0
0
0
0
no avatar
Igen tudom a hdd, eredetileg is egy wd 1tb 64mb, 7200rpm es lett volna,
több nem kell mert kb gta5, dayz, meg még 1-2 játék lenne lent (ami nincs összesen 500gb), filmeket nem töltök le (mármint kölcsönözük online tkból 😀 ). szóval 1tb nél nekem nem kéne több.

Az ssd-t meg majd kicsit később gondoltam 😃 így is a gép már tele van kompromisszumokkal és még monitorom sincs 😃 a régi 1024x768-ast fogom egy darabig használni :/ 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Szerintem is WD BLUE 1TB EZEX nevű vinyót.
0
0
0
0
csuz-li avatar
asdfiu: Én egyedül a HDD-t látom gyenge pontnak. Nem tudom, miért esett rá a választásod. Én egy WD-t vennék és nagyobb gyorsítótárral. (Leginkább ssd-t, de ugye az nem olcsó, viszont kompromisszumos megoldásként nézhetnél egy sshd-t is)
A házról személyes tapasztalatom van. Annak a hűtéséről szerintem mindent elmond, hogy másfél évig használtam benne az fx-8350-es processzort gyári hűtővel és sosem melegedett túl még a legnagyobb nyári melegben sem.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,
Először is azt szeretném kérdezni hogy ez a konfig megéri-e az árát?
Az alkatrészek mennyire jó minőségűek, van-e rájuk panasz?+ A ház hűtése.
A táp bírni fogja-e? Mármint, hogy a táp minősége, mert azért gondolom 600w elég ezekre 😃.
És, hogy szerintetek mennyire jól van összerakva, ha változtatnál rajta akkor légyszíves írd le, hogy mit. 😃
Köszi a válaszokat előre is.
[LINK]
0
0
0
0
roba1996 avatar
Valaki meg tudná mondani ,hogy miért van ott a universal serial bus vezérlőnél felkiáltó jel?
[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
Athis18: nem ajánlom ahhoz a táphoz!
1. Csak 1 6pines csati van
2. 300W-ot ad le 12V-on ami kevés!

Max táp cserével!
0
0
0
0
Athis18 avatar
Hali.
Tervezek vásárolni egy Asus R9 270x és éárdekelne, hogy a jelenlegi Chieftec CTG400 as tápom elég lenne e hozzá + a többi aalkatrészt kitudná e hajtani? 😃 Vagy érdemes tápegységet is cserélni? 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok olyan problámával fordulok ide hogy megy a képőernyökimélő és asztalrol pár parancsikon mindig eltünik 1 idő után.. közbe vinyo töltöget.. lehet hogy háttérben az avast.. win 7 64 bit ultimate.. sp1 nincs telepitve, se a win updatek.. cromeot használok..
ujra kikell tennem öket asz asztalra utánna.. virus nincs a gépen.. avast home van fent stb... 😀
ötlet?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Szerintetek értelme lenne annak, ha egy kis SSD-t caddy bay-el bele raknék (SATA-ról IDE-re a DRD író helyén) egy régi laptopba? A procija relatíve nem rossz magához képest, Pentium M 1.5GHZ meg 2 giga ram. K*rva lassú az IDE vinyó, ezért szeretnék ilyet csinálni. Szerintetek?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
KRZT963: Nem hiszem hogy lenne különbség.De ha a Samsung 943n monitorod van akkor meg főleg mind1 milyen kábellel van összekötve.Tudomásom szerint a DVI hangot is visz át, de a monitorodon nincs hangszótó így értelmetlen a dolog.
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Hogyha DVI-re kötném a monitoromat történne valami változás?
Eddig VGA-val használtam
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Én is inkább a két kábel fele hajlok. 😀 Meg lepődtem, hogy a táp elég hosszú elé már 120mm es ventit be szem tudnék rakni. De jól szuperál eddig. 😀 De költözik minden egy másik házba nem sokára. 😀
Köszi Bronson
0
0
0
0
Bronson avatar
Én azt ajánlom hogy külön kábelről menjen, kiegyensúlyozottabb lesz a tápellátása... bár elvileg nem kéne hogy gond legyen így sem, de mivel szabadon van még egy kábel... 😊
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Sziasztok adott egy FSP Hyper M 600W ami fél moduláris. Namost a VGA-nak 8+8 pin kell. Képen látni milyen a kábel ebböl használjak egyet vagy két külön ágról menjen? Tehát külön-külön kábelról menjen a VGA vagy egy csak az egyik kábel 2x8pin elég?

https://kepkezelo.com/images/w8gvjmefinhcb8on8x9t.jpg
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Van külön gamepad, azt csak rádugod a gépre aztán kész is. Én pár játékhoz használtam (Naruto Shippuuden UNS3 pl) és nem volt vele gond, nem kellett hozzá semmilyen segédprogram.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Ismét érdeklődnék hogy van-e aki PS4 kontrollert használ PC-n? Szeretnék egyet venni a PC-mhez csak még nincs rá zsozsó 😃 Valakinek valamilyen tapasztalata esetleg a cuccal? Mivel programmal használjátok?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Valaki nem tudja hogy az uplay mért csinálja azt hogy nem telepit játékot ssd-re? 30gb szabad hely van rajta de azt írja hogy nincs rajta elég üres hely..
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
cseszka!

Utána olvastam Maxthonnak. Abban is van reklámszűrő.
Spoiler!
Reklámszűrő: A Maxthon egy egyszerű kattintással eltávolítja a hirdetéseket és automatikusan blokkolja a nemkívánatos felugró ablakokat.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
FireCube: Rakd ujra a drivert! Legújabbat tedd fel!
0
0
0
0
FireCube avatar
Sziasztok! A Windows 10 nevezetű **** (Nem vagyok vele megelégedve, Win 7 ezerszer jobb, na m1) letöltött egy frissítést, ami teljesen tönkretette a színeket, gondoltam Catalyst Control Center-ben visszarakom a frissítés előttire, erre amikor megnyitnám, a képen látható üzenetet dobja ki, jelzem, frissítés előtt elindult a program! Valaki tud erre megoldást? Előre is köszönöm!
https://kepfeltoltes.hu/160220/K_pkiv_g_s45_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
cseszka avatar
Maxtont használok,*** fentvan,beépitve a böngészöbe,és eddig müködött is,na de akkor megpróbálom ujra húzni,hátha az segit,bár az még mindig talány miért csak 1-2 oldalon teszi ezt...
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Szerintetek melyik a legmegbízhatóbb vírusírtó?
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Chrom esetén tedd fel ezt a bővítmények közé: [LINK]
uBlock Origin

Előtte ezt sem árt lefuttatni: [LINK]
0
0
0
0
reszler112233 avatar
cseszka: Egy tipp. @dblock Plus fennt van?Az lehet orvosolja a hibát.( Valamiért kipontozná a program nevét ha rendesen írnám be.)
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Az mitöl lehet,hogy pl a gépigény is,meg némelyik másik oldal is ha pl rákattintok egy játékra,v egy fórumra h megnyiljon,uj lapon megyit egy oldalt,majd csak utánna ha mégegyszer kattinok rá,akkor nyitja meg.Amit megnyitott "nemkivánt" oldalt gond nélkül betum zárni,és olyankor egy darabig jó,majd egy idö utánn megint jelentkezik...Ha nézem a formula.hu oldalt,ott meg ha megnyitok egy cikket,elkezdem olvasni,majd random át dob egy sportfogadós oldalra....*** van telepitve,bövitményeket néztem,nincs is más csak az ***,meg a flashplayer....Telepitett progikat is néztem,és ott sincs nemkivánt dolog telepitve,pl amit másik installerel települt fel..malwebyte nonstop fut,de az se riaszt semmire se,meg nem is talál semmit....a dolog kb egy7e kezdödött....
0
0
0
0
no avatar
Mi a teendő, hogyha a gépház hangszórója 2 pines, viszont az f_panelen 4 pines speaker csatlakozó van? manualban nem írnak semmit ilyen esetre.
0
0
0
0
Puffin avatar
tothdomi22: lehet az Asrock tartja a jó kis minőséget...
0
0
0
0
no avatar
Igen ez lesz de azert eleg idegesito hogy egy honap mulva tonkrement valami
0
0
0
0
reszler112233 avatar
tothdomi2: Én is másik táppal kipróbálnám először.Viszont írtad hogy még 1 hónapos sincs a gép.Így gondolom garanciás is.Én ebben az esetben nem csak egy alkotó elemet hanem az egész gépet bevinném oda ahol vettem, hogy úgy nézzék meg.
0
0
0
0
no avatar
De az a fura hogyha osszekotok a 24pines tapcsatin egy asszem sargat meg egy feketet es csak a molex ventit kotom a taphoz akkor is egy pillanatra felvillan a led utana meg kikapcsol. Ja meg a tap ventillatora sem porog fel
0
0
0
0
Puffin avatar
tothdomi22: nem akarlak elkeseríteni de ez lehet alaplap is.
0
0
0
0
no avatar
Kétlem hogy tulmelegedne valami mivel 4 rendszerhuto van a hazban es 1 oras stress test kozben sem ment a hazban levo homerseklet 50-60fok fole :/ es igen en raktam ossze
0
0
0
0
Puffin avatar
tothdomi22: azt a gépet te raktad össze?
0
0
0
0
roba1996 avatar
Bronson jól mondja próbáld meg másik táppal esetleg lehet ,hogy túl melegszik valami!
0
0
0
0
Bronson avatar
Próbáld ki egy másik táppal első körben, másképp nem nagyon lehet az ilyesmiket kideríteni...
0
0
0
0
no avatar
Sracok segitseg kene😞
Kb 3 hete vettem egy gepet (amit lehet is latni az adatlapomon). Egy hetig tokeletesen futott de egy het utan hirtelen kikapcsolt. Probaltam bekapcsolni de nem kapcsolt be semmi csak egy venttilator ledje villant fel egy pillanatra ami egy molex csatival van hozzakotve a taphoz. Visszakuldtuk a boltba ott volt egy hetet es visszakuldtek ugyan azt a tapot mert ok azt mondtak h 3oran keresztul futtattak a prime95 ot es ugy nem volt semmi baja a tapnak. Mikor visszajott a tap bekotom a gepbe es csodak csodajara elindul. Kb mukodott a gep 4 orat majd hirtelen megint leallt is nem kapcsolt be. Masnap jovok haza gondoltam kiprobalom h bekapcsol-e es megint bekapcsolt de 3-4 ora mulva megint randim leallt es megint nem kapcsol be. Nagyon orulnek ha tudnatok segiteni mert nem egy olcso geprol beszelunk 😞
0
0
0
0
no avatar
Jól van 😃 Mondjuk mivel sokáig szinte egy kész csodán játszottam, hozzá szokott a szemem a low grafikákhoz. Szóval nem olyan biztos, hogy hisztizni fogok ha full hd-n nem lesz ultrán fix 60 fps, főleg nem 4k. Kompromisszumot hajlandó vagyok kötni kisebb felbontású monitor (pl.:1366x768), de azért a medium grafon élvezhető fps meglegyen. Röviden ennyi részemről. 😃
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Piero nálam elég volt neki a 3GB. 😃 Bár nem maxra húzva!
0
0
0
0
Puffin avatar
Bronson: igyekszem! 😆

Amúgy a COD BO3 a kedvencem ami több mint 7GB-ot zabál... 😆
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
ASUS R9 280-am 3gb-s volt pár játéknál amikor néztem meg evett 2,7gigát(FULHD)! Szal a 2 GB már elég kevés..
0
0
0
0
Bronson avatar
egyáltalán nem mindegy, ne mondd már... 😊 az hogy 2gb elég az új jétékokra fullhd-ban, annak vége...

Spoiler!
Piero: egyre gyorsabb vagy 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Omis: főleg amikor a BF4 FHD maxon megeszi a 2GB-ot.
0
0
0
0
Omis avatar
Szerintem semennyit
nekem 2gb van és én azt mondom ha nem 4k ban pakolod a szemedbe a játékot akkor nem kell😃
0
0
0
0
no avatar
És mennyit számít, hogy ha nem a 4Gb os verzió van?
0
0
0
0
Puffin avatar
asdfiu: ha 380 4GB-os verziót veszed akkor jól fog menni minden
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, véleményetekre lenne szükség. Nemrég írtam itt (lejjebb nemsokkal).
Az a kérdésem, hogy ezzel a speccel mire mennék? 😃
Körülbelüli fps és grafika érdekelne (lécci 😃😉.
felbontás 1920x1080p
DayZ Standalone:
GTA 5:
Star Wars: Battlefront:
Arma III:
Arma II - DayZ mod:
Battlefield 4:
Fallout 4:

Intel Core i5-6500 3.2GHz Quad-Core Processor
Asus H110M-A Micro ATX LGA1151 Motherboard
Kingston HyperX Fury Black 8GB (1 x 8GB) DDR4-2133 Memory
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive