Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Warrior1001HD avatar
[url]http://nadorbolt.hu/main.php?prods_filter_order=price&prods_filter_direction=&l=hu&m=0&p=5&search_params=&pfi=6800&bt=pdlist&pf=0[/url]

itt van lehet én néztem el valamit😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Warrior1001HD írta:
OEM drágább de nincs dobozba WTF?😃

akkor az úgy furcsa 😃
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
OEM drágább de nincs dobozba WTF?😃
0
0
0
0
niteforce avatar
az OEM az, hogy nincs dobozban, meg nincs hozzá hálózati kábel. 300 forintot azért megér a dobozos 😀
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
köszi a választ
lenne még egy kérdésem😃
Chieftec CTG 500 -2 fajta van sima meg OEM ez mit jelent van külöbség mert 300FT drágább😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Elég lesz egy (már ha a HD7850-es gépedbe kell)400W-os is.
Chieftec CTG-t vegyél mindenképpen, abból mondjuk egy 400, vagy 450 wattosat, az bőven elég lesz. A Spire kivételével a többi az nem rossz, csak a Corsair és a Be quiet drágábbak, a Corsair indokolatlanul.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
sziasztok venni akkartam egy FSP Hexa 500W-ost de ahonnan akkartam venni ott nem árulnak😞 ezek közöl melyik van 1 szinten vele:Chieftec GPS-550A8 550W PFC 12 cm
HIPRO 580W Akt.PFC 80+ 12cm
Chieftec CTG-500-80P 500W PFC 12 cm
Chieftec CTG-500-80P 500W PFC 12 cm ventillátorral OEM
Spire SP--550WTB-PFC-1 550W 12 cm
Corsair TÁP CORSAIR 500W Builder Series
Be quiet! Be quiet! Pure Power 530W BQT L7 tápegység
0
0
0
0
XHTX avatar
Devis írta:
se a gps, se az iarena nem ajánlatos chieftecből. ctg vagy nitro.

Az iArena oké, GPS miért nem(a deltásokra értve)? A legújabbaktól(CWT belesek) (GPS-xxxA8) meg még ne nyilatkozzunk, semmi érdemleges teszt nem készült róluk, de ahogy tudom kisebbekben CWT GPA van(mint iArena), de megfelelően feljavítja az is okés lehet. Pl megfelelő védelmekkel, jó kondikkal stb.

djkacor
Mindenhol van meghibásodás, pl PH!-n az új Seasonic G szériával való tapasztalatoknál még csak rosszat lehetett olvasni a milyen tápot topikban.
Ennyitől még nem lesz valami nem ajánlott mert van egy rossz tapasztalatod.

cseszka
Igaz öreg konstrukció, annak minden hátrányával(pl gyenge 12V-os ág, kis hatásfok stb.), de megbízható.
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem volt Chieftec GPS-550AB-A tápom,és semmi gond nemvolt vele,régebbi gépemmel egyben adtam el,és még ma is teszi a dolgát.Most a CTG600 van,erre se panaszkodhatok.
0
0
0
0
djkacor avatar
Na gyerekek most szállt el a CHIEFTEC tápom és a poén az egészbe hogy még egy hónapos sincs úgyhogy ez a fajta nem ajánlatos CHIEFTEC GPS-500A8 :SSS
0
0
0
0
Devis avatar
se a gps, se az iarena nem ajánlatos chieftecből. ctg vagy nitro.
0
0
0
0
Thomech avatar
Superlompos írta:
Miután a max tdp-je 182W. Vegyünk hozzá egy core 2 duo-t 65W. A többi cucc legyen 50W.

Ez még 300W-ra sem jön ki, s ez max tdp-kkel lett kiszámolva, de játék alatt jóval kevesebbet enne, tehát egy minőségi 400W-os táppal elmegy.

Akkor viszont nem értem / tudom mért nem akart működni a GTX! 😊
Ezt is jó tudni! Köszi a kis pc fogyasztás leckét mindenkinek! Ma is valami újat tanultam 😉
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Miután a max tdp-je 182W. Vegyünk hozzá egy core 2 duo-t 65W. A többi cucc legyen 50W.

Ez még 300W-ra sem jön ki, s ez max tdp-kkel lett kiszámolva, de játék alatt jóval kevesebbet enne, tehát egy minőségi 400W-os táppal elmegy.
0
0
0
0
XHTX avatar
Thomech
"Úgy, hogy szerintem mielőtt valakit ki akarsz oktatni, néz utána a dolgoknak, mert így te sültél be de nagyon! "

Ezt egy olyan ember írja aki egy GTX 260 fogyijából akart a HD 7770-re következtetni? Persze megértem, nehéz lehet rákeresni egy tesztre, meg megnézni a full load fogyiját. 😊
Persze még mindig ott vagyunk, hogy névleges teljesítményről hadoválsz. Persze én se írtam pontos típust, de a jobb 400wattosból már lehet arra következtetni, hogy valami újabb konstrukció, névleges teljesítményéhez képest erős 12V-os ággal.
Pl milyen is volt az az 550Wattos táp ami nem volt elég neki?

Persze a te tápod(GSP-400AA-101-A) közel se mai konstrukció, éles túl áram védelemmel, meg kissé alacsony ágankénti terhelhetőséggel, de hogy meg se nyikkanjon? A ximo által linkelt(köszi, nekem nem kellett felkutatni 😀😉 PH!-s tesztben szerepelt ez a táp is, meg a GTX 260.
Esetleg még itt van ez is:
[LINK]
Az offért meg bocsi, ha valakinek ebben van valami kivetni valója, szívesen várom profilomhoz. 😀
0
0
0
0
ximo avatar
Nincs kedvem az egész beszélgetést idézni, de:

"Nvidia-ba gondolkodtam mivel tesómnak a GTX 260 ja meg eszi reggelire az 550W os tápját!"
A GTX 260-ból mégis hogy következtettél? Meg ez az egész névleges teljesítmény se árul el sokat, azt a GTX 260-at meg bármikor elviszi egy jobb 400-as is.
[/quote]
Tudod mikor hiszem el majd, hogy egy GTX 260 el megy egy 400W táppal?!

Egy kis mazsolázni való, a tesztben minden 400w-os táp simán elbírt a gtx 260-al 😃
[LINK]
0
0
0
0
Thomech avatar
XHTX írta:
TaylorXIII írta:

niteforce: Szerinted is kerülendő ez a táp és az egész széria?

Chieftec GPS-400AA-101 A

Szia!

Az a GPS már eléggé bejáratott darab, sőt maga a GPS széria elég sokat tett le az asztalra. Az adott táppal csak az a gond, hogy koránt se mai konstrukció.
Ha már GPS az újabbakból a GPS-xxxA ajánlott Delta beles, A GSP-xxxA8-al nem lehet könnyen kibékülni. Túl sok infót nem találtam, meg normális tesztet se, kisebb modellek belsejéről voltak képek, CWT GPA, de kíváncsi lennék az egész szériára, szvsz a nagyobb modellek nem GPA(remélem CWT DSAII min.). Ha esetleg valaki tud erről valamit, légyszíves jelezze.
Ha meg új ventit veszel bele figyelj, hogy az előzőnél ne legyen kisebb a légszállítása, de én beneveznék valami újra.

Thomech

"Nvidia-ba gondolkodtam mivel tesómnak a GTX 260 ja meg eszi reggelire az 550W os tápját!"
A GTX 260-ból mégis hogy következtettél? Meg ez az egész névleges teljesítmény se árul el sokat, azt a GTX 260-at meg bármikor elviszi egy jobb 400-as is.

Tudod mikor hiszem el majd, hogy egy GTX 260 el megy egy 400W táppal?!
Majd ha a GTA V full graffon fog menni egy 8600Gt vel! Az az soha! 😎
Úgy, hogy szerintem mielőtt valakit ki akarsz oktatni, néz utána a dolgoknak, mert így te sültél be de nagyon! 😊
Egy 400W táppal meg se mozdul a kártya, főleg onnan tudom biztosra hogy át lett hozva a kártya a gépembe és meg se mozdult a bitangja! 😀
0
0
0
0
kaldyka avatar
köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A 7770-nek jóval kevesebb a fogyasztása, mivel újabb.
0
0
0
0
kaldyka avatar
én konkrétan a HD7770 2GB-t és a GTX550 Ti-t néztem összehasonlításban, és az Nvidia többet mutatott
erre a konkrét esetre gondolok, bár az előbbi hozzászólásokból ahogy elnézem egy 450W-os tápnál nem lehet probléma az a több fogyasztás
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ezt így általánosságban nem lehet kimondani. Attól függ, hogy melyik Radeon ill. Nvidia kártyát hasonlítod össze.
0
0
0
0
kaldyka avatar
Köszönöm a tanácsot
Multi-vga-t nem tervezek
Ha már a jobb vga-ról esik szó (bár nem ez a fórumtéma), egy jobb ATI vagy térjek nVidia-ra
Ha jól tudom az nVidiák többet is esznek?
0
0
0
0
niteforce avatar
Jó hozzá a mostani chiefteced is. 400W bőven elég hozzá.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
kaldyka írta:
Üdv
erre a konfigra mekkora tápellátás lenne elegendő

[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=40214&sub=usercomp&comp=65056[/url]

először 600-650W-ra gondoltam, most 750W van írva
kérdésem az lenne, hogy elég lenne erre a 600-650W vagy inkább a 700-750W lenne érdemesebb, és milyen típusú? Nekem most Chieftech-em van, szóval eddig azokat nézegettem, meg még pár Cooler Master-t. Ezek úgy okésak, vagy más típus után nézzek?
Cooler Master-ből ezt a típust néztem ki: Cooler Master 750W RS750-ACAAD3-EU GX750W 80+ Bronze
Chieftech-ből pedig ezt: Chieftec DT750C14S 750W
ezek egyáltalán jók lennének, vagy sok, kevés, vagy egyáltalán más márka kellene?
Köszönöm!!

Te mit tervezel a jövőben? CF SLI? Bár ilyen tápok még ahhoz is sokak lennének. HD 7770 kis fogyasztású kártya és proci még kevesebbet eszik mint a vga hova kell itt 750 Watt? Szerintem bőven elég egy 400-450 Wattos esetleg 500 Wattos és amit spórolsz a tápon az mehet jobb vga-ra😃 Szerintem😃
0
0
0
0
kaldyka avatar
Üdv
erre a konfigra mekkora tápellátás lenne elegendő

[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=40214&sub=usercomp&comp=65056[/url]

először 600-650W-ra gondoltam, most 750W van írva
kérdésem az lenne, hogy elég lenne erre a 600-650W vagy inkább a 700-750W lenne érdemesebb, és milyen típusú? Nekem most Chieftech-em van, szóval eddig azokat nézegettem, meg még pár Cooler Master-t. Ezek úgy okésak, vagy más típus után nézzek?
Cooler Master-ből ezt a típust néztem ki: Cooler Master 750W RS750-ACAAD3-EU GX750W 80+ Bronze
Chieftech-ből pedig ezt: Chieftec DT750C14S 750W
ezek egyáltalán jók lennének, vagy sok, kevés, vagy egyáltalán más márka kellene?
Köszönöm!!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
XHTX írta:
Igen, vagy értelemszerűen jobbat. Ajánlom nézz körbe fórumokon ez ügyben, mivel ebből a szériából a ventik szerettek elszállni(kövezzetek meg, de ilyen szériában a yate loon bővelkedik), szóval ki milyennel helyettessítette. PH!-n tuti találsz erről dolgokat szerintem.

niteforce ajánlásával ez lett beletéve:[LINK] köszönöm a cserében nyújtott segítséged niteforce😀 Nektek is köszönöm a segítségeteket: Thomech, Devis, XHTX, SnileZ
0
0
0
0
XHTX avatar
Igen, vagy értelemszerűen jobbat. Ajánlom nézz körbe fórumokon ez ügyben, mivel ebből a szériából a ventik szerettek elszállni(kövezzetek meg, de ilyen szériában a yate loon bővelkedik), szóval ki milyennel helyettessítette. PH!-n tuti találsz erről dolgokat szerintem.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
XHTX írta:
Nyilván rákeresel a tápodra, és megnézed milyen venti van benne 😀
Ahogy láttam Yate Loon D12SH-12, de ezt könnyedén tudod ellenőrizni otthon. Utána meg csak rákeresel az adott ventire milyen specifikációkkal rendelkezik.
[LINK]

Köszi a linket meg pontos típust😀! Csak még életemben nem foglalkoztam ilyennel😃 Szóval egy 88 CFM-es 12cmes ventilátort kéne venni?
0
0
0
0
XHTX avatar
Nyilván rákeresel a tápodra, és megnézed milyen venti van benne 😀
Ahogy láttam Yate Loon D12SH-12, de ezt könnyedén tudod ellenőrizni otthon. Utána meg csak rákeresel az adott ventire milyen specifikációkkal rendelkezik.
[LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
XHTX írta:
TaylorXIII írta:

Chieftec GPS-400AA-101 A

Szia!

Az a GPS már eléggé bejáratott darab, sőt maga a GPS széria elég sokat tett le az asztalra. Az adott táppal csak az a gond, hogy koránt se mai konstrukció.
Ha már GPS az újabbakból a GPS-xxxA ajánlott Delta beles, A GSP-xxxA8-al nem lehet könnyen kibékülni. Túl sok infót nem találtam, meg normális tesztet se, kisebb modellek belsejéről voltak képek, CWT GPA, de kíváncsi lennék az egész szériára, szvsz a nagyobb modellek nem GPA(remélem CWT DSAII min.). Ha esetleg valaki tud erről valamit, légyszíves jelezze.
Ha meg új ventit veszel bele figyelj, hogy az előzőnél ne legyen kisebb a légszállítása, de én beneveznék valami újra.

Thomech

sykes írta:

cooler master v. chieftec iarena?

Valami konkrétum kéne CM ügyben. Am az iArena kerülendő, de ha CM-ben meg Elite/extreme power(plus) féle szériát nézegettél akkor az se.

Köszi az infókat! Azt honnan lehet megtudni, hogy mekkora volt légszállítása? Vagy ez le van valahol írva?
0
0
0
0
XHTX avatar
TaylorXIII írta:

Chieftec GPS-400AA-101 A

Szia!

Thomech

sykes írta:

Valami konkrétum kéne CM ügyben. Am az iArena kerülendő, de ha CM-ben meg Elite/extreme power(plus) féle szériát nézegettél akkor az se.
0
0
0
0
Devis avatar
gps nem a legjobb. ctg vagy nitro, azok jók.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azt mondta gagyi 550-es szóval biztos nem tud 550 Wattot. GTX 260 meg régebbi architektúra, most nézem 182 Wattot maximum😃. Ha jól tudom ekkor Atinál a HD 4000-es széria volt. a HD 4870 is 150 Wattot eszik😃 Azóta sokat fejlődött a technológia😀

Thomech: Köszönöm a segítséget!😀 Majd írok ha áttörtem a táp falait és ellenőriztem a ventilátort😃

Chieftec GPS-400AA-101 A
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Thomech írta:
niteforce írta:
a HD7770-nek egy durván tuningolt 4 magossal is bőségesen elég egy 400W-os táp.

Tényleg? Akkor már meg is van a kiszemelt gyöngyszem! 😀
Én úgy tudtam nagy fogyasztása van!

80 Watt😀 Hát a laptop karikhoz képest elég nagy meg gagyi kártyákhoz képest. GT520, GT 610 hasonlók😃 vagy HD 6450😃 Ezekhez képest 30-50 Wattal többet eszik 😃 De a 80 Wattot én nem nevezném soknak😃
0
0
0
0
niteforce avatar
persze. Én HD6870-esemet is simán bírja a 400-as. Sőt, egy HD6950-et is bírna. Csak olyan VGA meg már nekem nem kell 😃
0
0
0
0
Thomech avatar
niteforce írta:

Tényleg? Akkor már meg is van a kiszemelt gyöngyszem! 😀
Én úgy tudtam nagy fogyasztása van!

Szerk: És igen a tesztek szerint 75W a maximális fogyasztása! Akkor bocsi a tévedésemért!
Amúgy onnan jött nekem ki a 600W os táp, hogy nem néztem utánna a dolgoknak hanem Nvidia-ba gondolkodtam mivel tesómnak a GTX 260 ja meg eszi reggelire az 550W os tápját!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Thomech írta:
TaylorXIII írta:
Thomech írta:
TaylorXIII írta:
Thomech írta:
TaylorXIII írta:
Értem szóval akkor nem annyira rossz táp de nem a legjobb😃 Na és most, hogy bedöglött a hűtése elég meleg. És a gépházban lévő cuccok(vga, proci) hőmérsékletét elég rendesen megdobta. VGA-t vagy 4-5 fokkal. Proci hűtője meg nem bír 4000 RPM alá menni nyitott ajtóval szóval jön be a hűs levegő így a szoba nem mondható melegnek. Kérdésem az, hogy nem működő hűtéssel mennyi ideig bírja a táp? Milyen hatással van ez az élettartamára?

Hát ne nagyon hagyd úgy menni mert ha túl melegedik viszi az egész gépedet a kukába, meghibásodik nagyobb feszültséget ad az ágakon mint amennyit kéne és értelem szerűen füstöl el minden!
Legegyszerűbb megoldás veszel bele egy 12cm es táp ventit azt hiszem olyan nagyok vannak benne! Ráadásul én már szedtem szét az enyémet (takarítás céljából) és a hűtő vezetéke nem rá van forrasztva táp nyomtatott áramközére hanem egy olyan dugaja van mint a proci ventijének csak kb 2olyan nagy!
Tehát egy venti 1-2E Ft lehet, a géped meg biztos többet ér mint 2E Ft! 😀

Szerk: Bár még annyit hozzá tennék, hogy tesómnak van egy Trust 550W (ami eléggé gagyi márka szerintem!) tápja amiben két kicsi venti van és nem egy nagy! Egy GTX 260 kell neki meg hajtani és annyira zabás egy jószág hogy a táp rendesen olyan forró hogy nem tudod rendesen meg fogni! Ő már 2 éve használja így! De akkár mikor elfüstölhet az övé is! Pedig a ventik mennek benne!

Értem. Szóval nem ártana szétszedni. Éppen tegnap előtt porszívóztam ki belőle a sok port de csak úgy a lyukakon keresztül😃 Szét akartam szedni de nem találtam csillagfejű csavarhúzót. Tegnap még ment. Egyébként már közel fél éve ilyen rezonáláshoz hasonló hangokat adott ki vagy én nem tudom meg berregett. Most h már nem megy a hűtője már semmilyen hangot nem ad ki csak amilyet kell neki. S azt honnan tudhatom, hogy csak a hűtő ment tönkre? Mármint lehet, hogy a tápban ment valami tönkre ami a hűtőt kezelné. Bár nem igazán foglalkoztam ilyen dolgokkal. Vagy csak veszek egy hűtőt rádugom és menni fog? Megérné új tápot venni? Nem egy mai darab.

Hát ezt neked kell tudni, hogy neked érdemes e vagy sem. Én is akartam venni újat de inkább 15 ezerért procit vettem mint tápot! 😀 Akarsz új gépet venni? Vagy ha igen mennyire erőset, mert pl az én 4 magos gépemet is még hajtja szépen! 😀
Hát azt onnan lehet tudni, hogy ha berregett akkor csapágyas lett és a csapágyas után az jön, hogy egyre nehezebben fog forogni, akkor pedig le fog égni a motorja mivel nem fogja bírni meghajtani.
Legegyszerűbb mód ennek kiderítésére fogod szét szeded, megpróbálod megmozgatni a ventillátort, ha szorul csak nehezen mozog akkor tuti megpörkölődött, ha forog simán akkor lehet máshol van a gond!

S ha szorul és mint írtad leégett a motorja akkor egy 1-2 ezer Ft-ért veszek bele új ventilátort és biztosan működni fog? Ha nem fog szorulni akkor meg tápcsere? Jövőben tervezek HD7770 vagy talán jobbat venni proci meg kéne majd egy 4 magos valamikor😃 Egyébként ebben nincs olyan védelem, hogy ha bedöglik akkor ne tegye tönkre a többi cuccot a gépbe?

Erről a védelemről nem tudok nyilatkozni! Lehet hogy van de én úgy tudom, hogy olyan csak az újabbakban van!
Hát ha a közel jövőben tervezed akkor inkább vegyél új tápot!
Egy 7770 esnek azért egy 600W táp el kell X4 es procival meg főleg! 😀

Miért kell neki 600 Watt? hiszen a mostanim 5 wattal eszik kevesebbet csak. a procit meg mikor 2 magról 4 magra teszem akkor 160 TDP de egy phenom II x4 965 125 Wattot eszik maximum. Szóval a táp elvileg elég lenne szerintem😃 Első kérdéseimre mi a válaszod?

Én is így gondolom niteforce😃
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Thomech avatar
TaylorXIII írta:
Thomech írta:
TaylorXIII írta:
Thomech írta:
TaylorXIII írta:
Értem szóval akkor nem annyira rossz táp de nem a legjobb😃 Na és most, hogy bedöglött a hűtése elég meleg. És a gépházban lévő cuccok(vga, proci) hőmérsékletét elég rendesen megdobta. VGA-t vagy 4-5 fokkal. Proci hűtője meg nem bír 4000 RPM alá menni nyitott ajtóval szóval jön be a hűs levegő így a szoba nem mondható melegnek. Kérdésem az, hogy nem működő hűtéssel mennyi ideig bírja a táp? Milyen hatással van ez az élettartamára?

Hát ne nagyon hagyd úgy menni mert ha túl melegedik viszi az egész gépedet a kukába, meghibásodik nagyobb feszültséget ad az ágakon mint amennyit kéne és értelem szerűen füstöl el minden!
Legegyszerűbb megoldás veszel bele egy 12cm es táp ventit azt hiszem olyan nagyok vannak benne! Ráadásul én már szedtem szét az enyémet (takarítás céljából) és a hűtő vezetéke nem rá van forrasztva táp nyomtatott áramközére hanem egy olyan dugaja van mint a proci ventijének csak kb 2olyan nagy!

Szerk: Bár még annyit hozzá tennék, hogy tesómnak van egy Trust 550W (ami eléggé gagyi márka szerintem!) tápja amiben két kicsi venti van és nem egy nagy! Egy GTX 260 kell neki meg hajtani és annyira zabás egy jószág hogy a táp rendesen olyan forró hogy nem tudod rendesen meg fogni! Ő már 2 éve használja így! De akkár mikor elfüstölhet az övé is! Pedig a ventik mennek benne!

Értem. Szóval nem ártana szétszedni. Éppen tegnap előtt porszívóztam ki belőle a sok port de csak úgy a lyukakon keresztül😃 Szét akartam szedni de nem találtam csillagfejű csavarhúzót. Tegnap még ment. Egyébként már közel fél éve ilyen rezonáláshoz hasonló hangokat adott ki vagy én nem tudom meg berregett. Most h már nem megy a hűtője már semmilyen hangot nem ad ki csak amilyet kell neki. S azt honnan tudhatom, hogy csak a hűtő ment tönkre? Mármint lehet, hogy a tápban ment valami tönkre ami a hűtőt kezelné. Bár nem igazán foglalkoztam ilyen dolgokkal. Vagy csak veszek egy hűtőt rádugom és menni fog? Megérné új tápot venni? Nem egy mai darab.

Hát ezt neked kell tudni, hogy neked érdemes e vagy sem. Én is akartam venni újat de inkább 15 ezerért procit vettem mint tápot! 😀 Akarsz új gépet venni? Vagy ha igen mennyire erőset, mert pl az én 4 magos gépemet is még hajtja szépen! 😀
Hát azt onnan lehet tudni, hogy ha berregett akkor csapágyas lett és a csapágyas után az jön, hogy egyre nehezebben fog forogni, akkor pedig le fog égni a motorja mivel nem fogja bírni meghajtani.
Legegyszerűbb mód ennek kiderítésére fogod szét szeded, megpróbálod megmozgatni a ventillátort, ha szorul csak nehezen mozog akkor tuti megpörkölődött, ha forog simán akkor lehet máshol van a gond!

S ha szorul és mint írtad leégett a motorja akkor egy 1-2 ezer Ft-ért veszek bele új ventilátort és biztosan működni fog? Ha nem fog szorulni akkor meg tápcsere? Jövőben tervezek HD7770 vagy talán jobbat venni proci meg kéne majd egy 4 magos valamikor😃 Egyébként ebben nincs olyan védelem, hogy ha bedöglik akkor ne tegye tönkre a többi cuccot a gépbe?

Erről a védelemről nem tudok nyilatkozni! Lehet hogy van de én úgy tudom, hogy olyan csak az újabbakban van!
Hát ha a közel jövőben tervezed akkor inkább vegyél új tápot!
Egy 7770 esnek azért egy 600W táp el kell X4 es procival meg főleg! 😀

A venti árát csak tippeltem, utána kell nézni neten! 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Thomech írta:
TaylorXIII írta:
Thomech írta:
TaylorXIII írta:

0
0
0
0
Thomech avatar
TaylorXIII írta:
Thomech írta:
TaylorXIII írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Thomech írta:
TaylorXIII írta:

0
0
0
0
Thomech avatar
TaylorXIII írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Értem szóval akkor nem annyira rossz táp de nem a legjobb😃 Na és most, hogy bedöglött a hűtése elég meleg. És a gépházban lévő cuccok(vga, proci) hőmérsékletét elég rendesen megdobta. VGA-t vagy 7-9 fokkal idle állapotban. Proci hűtője meg nem bír 4000 RPM alá menni nyitott ablakkal szóval jön be a hűs levegő így a szoba nem mondható melegnek. Kérdésem az, hogy nem működő hűtéssel mennyi ideig bírja a táp? Milyen hatással van ez az élettartamára?
0
0
0
0
Thomech avatar
SnileZ írta:
TaylorXIII írta:
Chieftec GPS-400AA-101 A tápról mi a véleményetek? Rossz minőségű?

Az egész GPS szériát kerülném.

Inkább egy FSP Hexa 400W.

Mért kéne kerülnie?
Nekem már lassan 4 éves lesz és még mindig tökéletesen üzemel, nem melegszik, nem is kellett benne cserélni semmit!
Sőt pontosan ugyan olyan fajtájú GPS mint amit említettél szerintem jók!
És rajtad kívül még senkit sem halottam szídni, hogy nem jó! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor már értem, hogy miért döglött most be a tápom hűtője😃 Pedig azt hittem, hogy a Chieftec megbízható még ha nem is HEXA vagy CTG😃😃 Habár végül is nem volt rossz mert még 2008 vagy 2009 telén vettem már nem tudom melyik. Ez az időtartam jónak számít vagy elég gyenge?😃
0
0
0
0
SnileZ avatar
TaylorXIII írta:

Az egész GPS szériát kerülném.

Inkább egy FSP Hexa 400W.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
getcarter avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
sykes írta:
hali, tizes skálán ez mennyi? Gigabyte SuperB 460W
Én 5-öst adnék rá, hiába ilyen belsős tápom van. (De akkor a seasonic vagy enermax már kapna 9-10 et)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció