Mert vannak házhűtők, amik a légáramlást segítik a házon belül, h viszonylag hűvösebb levegőt keringesse a VGA, a CPU és a táp hűtője, ne a már kitolt 30-40 °C-sat.
A CPU-ra VGA-ra azért kell egy fain hűtő, mert egy házhűtő nem tudja lehűteni. A borda átveszi a meleget, és leadja a környezetének, és kell rá egy kis venti ami mozgatja körülötte a levegőt h a borda is hűvös maradjon.
Remélem érthető.
Szoval akkor a molexen a piros az 5v a sarga pedig a 12v. Alaphelyzetben a sarga a sargahoz megy. a venti csatin egy piros es egy fekete van az a piros alapbol a sargahoz megy. Forditsd meg a csatit hogy a piros a piroshoz menjen.
Igy kicsit bele kell eroszakolni a csatit de sikerulni fog :-)
ha igy sem erted akkor majd ha hazaerek lefotozom. Vagy majd mas segit jobban elmagyarazni
Forditsd meg. Tehat van rajta ez a 2levagas a csucskebol annak van a csatlajozoban hely. Forditsd meg a csatlakozot hogy a levagas legyen a sima oldal fele.
Az lenne a kérdésem, h hány fokkal tudnám hűteni a gépemet kb. (már ha meglehet saccolni) ha vennék bele 2db 12cm és 1db 14cm ventilátort?
A másik, h egyáltalán érdemes-e bele venni őket mert igazából csak a vga-m hőmérséklete miatt aggódok ami 82 fokra is felmelegszik...a többi hardver max 50fokra megy fel de átlag 35fok kb....A ventiket már kinéztem "Noctua" a márkájuk állítólag a legjobb márkák között van és 10e FT lenne a 3db hűtő úgyh nem tudom, h hűtene-e annyit, h megérje azt az árat..Most pl ha csak 5 fokot hűt az sokat számít vagy mennyit lehet várni kb. hőm. csökkenésben?
q8400-em van. Az mitől lehet, hogy a 4-es mag - az esetek többségében csak a 4-es, de előfordult már, hogy a többi három közül valamelyik egy - kb. 10-11 celsius fokkal melegebb, mint a társai. Újra lett pasztázva, ki lett takarítva meg minden. 😕
Előre is köszi!
Nem egyforma terhelést kapnak,plusz pontatlan programmal nézed a 90% átvág 😆
Hali!
Kösz 😃
Tudnál ajánlani valamilyen frankós progit, mert ez a coretemp, akkor kuka?! 😀
BIOS !!!!😆
Bővebben esetleg 😜 Megköszönném mert idegesít a dolog 😀
q8400-em van. Az mitől lehet, hogy a 4-es mag - az esetek többségében csak a 4-es, de előfordult már, hogy a többi három közül valamelyik egy - kb. 10-11 celsius fokkal melegebb, mint a társai. Újra lett pasztázva, ki lett takarítva meg minden. 😕
Előre is köszi!
Hali!
Kösz 😃
Előre is köszi!
Hali!
Kösz 😃
Előre is köszi!
Hali!
Haveromnak nagyon meleg a processzora és a videókártyája is sztem...(alapjáraton proci:69 Celsius fok...VGA alapjáraton 50 celsius fok) Mit mondjak neki mit tegyen?? MErt sztem ez így lassan elolvad ez a gép...választ előre is köszi 😃
Synda írta:
Everest nem jó,pontatlan...ha igaza lenne már rég elolvadt volna a procim 😆
hát akkor az enyém meg core temp szerint hehe 😃 eddig a legmagasabb az 120 fok volt amit írt 😃 már mentem konyhába kolbászért hátha van tábortűz a gépházba de szerencsére nem volt 😀😀
vagy everest 😃 az tényleg mindent ki ír 😃 én azzal nézem, mert nekem pl core temp írt olyat h 114 fokos a proci ami lehetetlen 😜 😃 mondjuk akkor nem voltak ventik a házban, mióta beraktam 3at azóta játék közben is max 55 fok 😃
Superlompos írta:
Ha csak 3 pines vnetid van, akkor nem fog jobban forogni, mert azok alapból 100%-on forognak. Csak azoknál működik a csutkára való tekerés amelyik 4 pines, tehát van szabályzója.
Hozzá kapott hűtőt használja ?
Nézem rá másikat,lehet jobb.😀
Noctua NF-P14 FLX
Igen,ő azt használja 😀
Az a házikó nagyon keményen néz ki 😃
Szerintem visszafogott ház,karácsonyfa üzemmódban úgysem fogom használni,esetleg egy videó erejéig. 😆
😆 De elég nagy tér termeng benne ami azt illeti,meg szerintem az a karácsonyfa feeling pöpecül néz ki 😃
Hozzá kapott hűtőt használja ?
Nézem rá másikat,lehet jobb.😀
Noctua NF-P14 FLX
Igen,ő azt használja 😀
Az a házikó nagyon keményen néz ki 😃
A CPU-ra VGA-ra azért kell egy fain hűtő, mert egy házhűtő nem tudja lehűteni. A borda átveszi a meleget, és leadja a környezetének, és kell rá egy kis venti ami mozgatja körülötte a levegőt h a borda is hűvös maradjon.
Remélem érthető.
Igy kicsit bele kell eroszakolni a csatit de sikerulni fog :-)
ha igy sem erted akkor majd ha hazaerek lefotozom. Vagy majd mas segit jobban elmagyarazni
A másik, h egyáltalán érdemes-e bele venni őket mert igazából csak a vga-m hőmérséklete miatt aggódok ami 82 fokra is felmelegszik...a többi hardver max 50fokra megy fel de átlag 35fok kb....A ventiket már kinéztem "Noctua" a márkájuk állítólag a legjobb márkák között van és 10e FT lenne a 3db hűtő úgyh nem tudom, h hűtene-e annyit, h megérje azt az árat..Most pl ha csak 5 fokot hűt az sokat számít vagy mennyit lehet várni kb. hőm. csökkenésben?
Sziasztok!
Előre is köszi!
Hali!
Kösz 😃
BIOS !!!!😆
Bővebben esetleg 😜 Megköszönném mert idegesít a dolog 😀
Sziasztok!
Előre is köszi!
Hali!
Kösz 😃
BIOS !!!!😆
Sziasztok!
Előre is köszi!
Hali!
Kösz 😃
Előre is köszi!
én is 5 volton járatom a ledeset semmi baja.
amúgy 3 pines alaplapi csatin lehet feszültséget szabályozni?
sehogy, a molex átalakítót lehet szerintem moddolni ahhoz hogy úgy menyjen mert ugyebár a fekete a "földelés" a piros a 12volt a sárga a 6V
amúgy 3 pines alaplapi csatin lehet feszültséget szabályozni?
Üdv!
Tegnap vettem Gaba G8015C-C49 házat és szeretnék beleszerelni 12cm-es ventilátort rossz tápból lenne,aztszeretném megkérdezni,h sztetek 6V vagy 12V-os legyen?,sztetek 12cm-es ventikben hány voltosan mennek?
12V
Tegnap vettem Gaba G8015C-C49 házat és szeretnék beleszerelni 12cm-es ventilátort rossz tápból lenne,aztszeretném megkérdezni,h sztetek 6V vagy 12V-os legyen?,sztetek 12cm-es ventikben hány voltosan mennek?
Haveromnak nagyon meleg a processzora és a videókártyája is sztem...(alapjáraton proci:69 Celsius fok...VGA alapjáraton 50 celsius fok) Mit mondjak neki mit tegyen?? MErt sztem ez így lassan elolvad ez a gép...választ előre is köszi 😃
hőfokokra neked:
ati gpu gadget
asus pc probe II
Köszönöm szépen! 😀
ati gpu gadget
asus pc probe II
az amit én írtam? 😃
Dehogyis. 😂
Na ez a normális hőmérséklet. 😜
Egy nagy kő esett le a szívemről 😃 bár van rá még 1 év 3 hónap gari 😃 szal majd 1 év múlva kicserélem benne ingyen 😃
Everest nem jó,pontatlan...ha igaza lenne már rég elolvadt volna a procim 😆
hát akkor az enyém meg core temp szerint hehe 😃 eddig a legmagasabb az 120 fok volt amit írt 😃 már mentem konyhába kolbászért hátha van tábortűz a gépházba de szerencsére nem volt 😀😀
sírok... 😃
ezért vettem + ventit? 😃 na mind1 így legalább biztosan jó a hűtése 😃
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
csillag nélkül 😃
Aida 64, Real temp, Core temp, Hw monitor...
Leveszed a cpu hűtőt majd raksz rá hűtőpasztát.
Köszi megnézek közüllük egy párat, de levettem a gépház falát és nem tűnik 80 fokosnak(nagyon nem) szóval lehet a progival van gond, majd kiderül 😀
még 1X köszi!
Pár perc és jelentkezek az eredményekkel 😃
Leveszed a cpu hűtőt majd raksz rá hűtőpasztát.
80-90 fok?
Nem mutat ez egy kicsit nagy baromságot? 😲
Nézted más programban, hogy mennyit mutatnak a szenzorok?
Más program? 😃 Tudnál mondani egyet? 😀
Ez mit is akar jelenteni? 😀
Nem mutat ez egy kicsit nagy baromságot? 😲
Nézted más programban, hogy mennyit mutatnak a szenzorok?
Ha csak 3 pines vnetid van, akkor nem fog jobban forogni, mert azok alapból 100%-on forognak. Csak azoknál működik a csutkára való tekerés amelyik 4 pines, tehát van szabályzója.
és ez a 80-90 C normális? terhelés nélkül??? O.o
nem!
még terhelve is sok!
Azt javaslom takarítsd ki és pasztázd újra