Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
istvan92 avatar
Corsair VS650 es táprol valaki valami véleményt tud mondani ????
0
0
0
0
bazsi135 avatar
Én a Rasurbo Silent Power-t ajánlom nekem 450Wos van.3 éve már és még mindig csendes és megbízható,sőt egyszer megvédte a gépemet a túl.vesztől😃 Minden ilyen védelewm van benne(OVC,OCC)és 35.5 C° föle eddig nem ment a hőmérséklet(A tából még 550;650Wos kiszerelés is van)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Melyik táp van meg? a mercury?
0
0
0
0
PoPet avatar
Ez a táp már megvan. A vidkari meg cserélve lett 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Eddig FSPről volt szó meg HD 7750-ről. Tápon ne spóroljatok!!! Az az első. RAMon lehet spórolni mármint nem 8GB hanem csak 4GB-ot vennétek.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
nankacu írta:
Mercury 400W-s táp elég ilyen géphez?
Intel Core i3-3220 processzor
Asus P8H61-M LX R2.0 alaplap
Kingston 8GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9/8G memória
Hitachi 500GB 16MB SATA2 HDS721050CLA362 merevlemez
Asus 7770 1GB DDR5 GHz Edition HD7770-1GD5 videokártya
NEM.
0
0
0
0
PoPet avatar
Mercury 400W-s táp elég ilyen géphez?
Intel Core i3-3220 processzor
Asus P8H61-M LX R2.0 alaplap
Kingston 8GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9/8G memória
Hitachi 500GB 16MB SATA2 HDS721050CLA362 merevlemez
Asus 7770 1GB DDR5 GHz Edition HD7770-1GD5 videokártya
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hali! Nekem olyan kérdésem volna, hogy egy szünetmentes táp hogyan müxik, és az én gépemhez mekkora kéne? Mit kell nézni ezeknél? Azért érdekelne mert előfordul sokszor nálunk h áram szünet van és rohadtul idegesítő h a gép olyankor puff elmegy :S
0
0
0
0
AlwinHD avatar
Osynho
Az új gépemhez kellene, azért kell 700W mert később CF-et szeretnék illetve nem 1 évre venném 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
krakateu10 írta:
Synda Rebirth írta:
matrix107 írta:
[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=12602&sub=usercomp&comp=63943[/url] Ebbe a gépbe gondlokodok egy tápon, mert a mostani ~5-6 éves kezdi megadni magát. ugyan ilyen csifi-ben gondolkodtam, de aztán láttam hogy a HKC tápok lényegesen olcsóbbak, de "olcsó húsnak híg a leve". Egy szó mint 100, ajánlanátok a HKC tápokat? Az újabb V-power kiadást, vagy jöhet a jó öreg csifi?

Ellenségem lennél akkor azt mondanám "nyugodt szível vegyél HKC tápot", de mivel nem vagy az, csak lebeszélni tudlak róla.😉

Nekem most /pill egy HKC tápon van több mint fél éve és kifogástalanul stabil és műkszik. 😃 Csak ajánlani tudom akik nem akarnak sokat költeni a gépükre. 😀

Azért légyszíves ne ajánld azt a tápot senkinek sem. Nem megbízható, ráadásul nem a tápegységen kell spórolni,
0
0
0
0
no avatar
krakateu10 írta:
Synda Rebirth írta:
matrix107 írta:
[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=12602&sub=usercomp&comp=63943[/url] Ebbe a gépbe gondlokodok egy tápon, mert a mostani ~5-6 éves kezdi megadni magát. ugyan ilyen csifi-ben gondolkodtam, de aztán láttam hogy a HKC tápok lényegesen olcsóbbak, de "olcsó húsnak híg a leve". Egy szó mint 100, ajánlanátok a HKC tápokat? Az újabb V-power kiadást, vagy jöhet a jó öreg csifi?

Ellenségem lennél akkor azt mondanám "nyugodt szível vegyél HKC tápot", de mivel nem vagy az, csak lebeszélni tudlak róla.😉

Nekem most /pill egy HKC tápon van több mint fél éve és kifogástalanul stabil és műkszik. 😃 Csak ajánlani tudom akik nem akarnak sokat költeni a gépükre. 😀

Azért mert neked az van semmit sem jelent...
Részvétem.😜
0
0
0
0
krakateu10 avatar
Synda Rebirth írta:
matrix107 írta:

0
0
0
0
no avatar
matrix107 írta:

0
0
0
0
matrix107 avatar
0
0
0
0
istvan92 avatar
Cooler master Gx 650 RS-650 Erről a tápról valami véleményt tudtok mondani ??
0
0
0
0
komorszabi avatar
Osynho írta:
Nincs mit! Hát igen, érdemes ezt is figyelembe venni. Persze, csak pár %-ról van szó.

https://www.legitreviews.com/images/reviews/1992/21.jpg

20%környékén elég meredeken zuhan. Egyébként 110V-on is rosszabb a hatásfok, de ez minket ugye nem érint. 😀

Hát igen,ez minket annyira nem érint. Mégegyszer köszönöm 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Nincs mit! Hát igen, érdemes ezt is figyelembe venni. Persze, csak pár %-ról van szó.

https://www.legitreviews.com/images/reviews/1992/21.jpg

20%környékén elég meredeken zuhan. Egyébként 110V-on is rosszabb a hatásfok, de ez minket ugye nem érint. 😀
0
0
0
0
komorszabi avatar
Osynho írta:
Azt is hozzátenném, hogy okés, nem dolgozik annyira a táp, de 50%-os terhelésnél a legjobb a hatásfok. Ha van egy tápod, ami 650W-os, de a géped üresjáratban eszik 65W-ot, ami ugye 10%, ott elég fos a hatásfok. Magyarul többet fog enni a gép.

Köszönöm szépen,ezt nem is tudtam hogy 50%-százalákos terhelésnél a lejobb a hatásfok 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Azt is hozzátenném, hogy okés, nem dolgozik annyira a táp, de 50%-os terhelésnél a legjobb a hatásfok. Ha van egy tápod, ami 650W-os, de a géped üresjáratban eszik 65W-ot, ami ugye 10%, ott elég fos a hatásfok. Magyarul többet fog enni a gép.
0
0
0
0
komorszabi avatar
Osynho írta:
istvan92: Nincs szétbontva több ágra a 12V-os rész, így nem tilt le, ha az egyik ág túl van terhelve, de pl a másik még bírná a kiképzést. Nagy fogyasztóknál (erősen húzott proci, nagyobb vga-k) jobb megoldás lehet egy ilyen tápegység.

komorszabi: nade pont ez az! Nem tudod mennyit tud az a táp. A Hexa biztos hozza azt, ami rá van írva. Egy tesztet nem találtam erről a 650-esről a neten! Így én biztos nem merném megvenni. A élettartam meg pl függ a felhasznált kondik minőségétől stb. És ezt megint tudjuk a Hexáról és nem tudjuk az Acme-ról. Ahogy a hatásfokát se ismerjük, ami hosszútávon nagyon nem mindegy...

Azt olvastam róla hogy 80+ os. Értem,köszi a választ akkor maradok a Hexanál.
0
0
0
0
Osynho avatar
Fsp Raider, Xfx Core, Corsair TX.
0
0
0
0
istvan92 avatar
Ertem köszi! 600-650 körül valami értelmes tapot tudsz ajánlani ??
0
0
0
0
komorszabi avatar
Osynho írta:
Nincs szétbontva több ágra a 12V-os rész, így nem tilt le, ha az egyik ág túl van terhelve, de pl a másik még bírná a kiképzést. Nagy fogyasztóknál (erősen húzott proci, nagyobb vga-k) jobb megoldás lehet egy ilyen tápegység.
0
0
0
0
Osynho avatar
istvan92: Nincs szétbontva több ágra a 12V-os rész, így nem tilt le, ha az egyik ág túl van terhelve, de pl a másik még bírná a kiképzést. Nagy fogyasztóknál (erősen húzott proci, nagyobb vga-k) jobb megoldás lehet egy ilyen tápegység.

komorszabi: nade pont ez az! Nem tudod mennyit tud az a táp. A Hexa biztos hozza azt, ami rá van írva. Egy tesztet nem találtam erről a 650-esről a neten! Így én biztos nem merném megvenni. A élettartam meg pl függ a felhasznált kondik minőségétől stb. És ezt megint tudjuk a Hexáról és nem tudjuk az Acme-ról. Ahogy a hatásfokát se ismerjük, ami hosszútávon nagyon nem mindegy...
0
0
0
0
komorszabi avatar
Osynho írta:
komorszabi: Ja, 560W-ot írtak rá. 😀 Mondjuk nem ismerem ezt a tápot, de biztos szívesebben vennék egy bizonyított, bevált típust. Egyébként mihez kell 560W neked?

Nekem nem hinném hogy kelleni fog,de én úgy vagyok vele h nem árt ha többet tud,mert akkor nem fog annyira "dolgozni" és kevesebb idő alatt megy tönkre,bár igaz hogyha gagyibb a minősége akkor ugyan úgy tönkre megy.( Ez az én gondolatmentem,de lehet hogy nem így van). De ha gagyibb akkor inkább az FSP 😀

istvan92: Elégnek kellene lennie. Ha mindenképpen tápot vennél, akkor 1 ágast keress.
0
0
0
0
istvan92 avatar
Osynho írta:
komorszabi: Ja, 560W-ot írtak rá. 😀 Mondjuk nem ismerem ezt a tápot, de biztos szívesebben vennék egy bizonyított, bevált típust. Egyébként mihez kell 560W neked?

istvan92: Elégnek kellene lennie. Ha mindenképpen tápot vennél, akkor 1 ágast keress.

Aha értem. Am nem anyira vagyok othon a táp témába az egy ágas az milyen ??
0
0
0
0
Osynho avatar
komorszabi: Ja, 560W-ot írtak rá. 😀 Mondjuk nem ismerem ezt a tápot, de biztos szívesebben vennék egy bizonyított, bevált típust. 11 ezer Ft-ért nem hiszem, hogy kapsz minőségi, 650W-os tápegységet. Az 500W-os tesója 5000 Huf. Szerinted? 😀 Egyébként mihez kell 560W a 12-es ágon?

0
0
0
0
istvan92 avatar
Osynho írta:
istvan92: a 7870-nek 24W-al magasabb a tdp-je, mint a 6850-nek, ami valós használat során még kevesebb. Szóval nem ettől lesz kevés az a táp. 😀

alex1997: "Most akkor enyire hülye vagy vagy mi van hogy ez igy van? Ezt tévesen álliton?" Ezt nem tudom értelmezni.

Egyébként te dolgod, hogy mennyit takarítod, de működni fog némi porral a fedélzetén.

komorszabi: a terv nevű gépedben Hexa 500 van. Azzal jobban is járnál. 😀

Akkor azt mondod hogy elég lesz ? És ha nem akkor milyen minősegi tapot erdemes venni meg kb hány wattosat ??
0
0
0
0
komorszabi avatar
Osynho: Ezt nem igazán értem. Most azért járnék jobban mert "híresebb" a Hexa 500? Pedig ez az Acme 12V-os ágán max 560W-ot tud leadni.
0
0
0
0
AlwinHD avatar
Corsair GS700-ről valakinek van véleménye? Megéri? Vagy esetleg nézzek másik tápegységet ebben az árkategóriában, W-ban?
0
0
0
0
Osynho avatar
istvan92: a 7870-nek 24W-al magasabb a tdp-je, mint a 6850-nek, ami valós használat során még kevesebb. Szóval nem ettől lesz kevés az a táp. 😀

alex1997: "Most akkor enyire hülye vagy vagy mi van hogy ez igy van? Ezt tévesen álliton?" Ezt nem tudom értelmezni.

Egyébként te dolgod, hogy mennyit takarítod, de működni fog némi porral a fedélzetén.

komorszabi: a terv nevű gépedben Hexa 500 van. Azzal jobban is járnál. 😀
0
0
0
0
komorszabi avatar
Sziasztok. Mi a véleményetek arről a tápról?: ACME app650PS.
Jó vétel lenne a TERV című gépemhez? http://acme.ageta.hu/product.php?id_product=420
0
0
0
0
The Emptiness avatar
:-\ Szüleim osztályva se érti senki hogy ha nekem már 1 kis por van a Proci bordán meg a ventilátoron (ténleg nagyon kevés) azonnal hozom a porszivot kikapom onnan és lepucolom. Nem tudom egyzserűen kényszer érzetem van hogy ha egy kicsit is.poros akkor az a venti PL szenved nem bir forogni. Jobban melegszik a proci. Na most lehet nevetni :-) Most akkor enyire hülye vagy vagy mi van hogy ez igy van? Ezt tévesen álliton?
0
0
0
0
istvan92 avatar
Devis írta:
az a 238W az a max tdp, a 225 úgyszint. ezeket játék alatt soha az életbe nem éred el, örülj ha talán max a 200-as határt eléred.

Jaja tudoma a proci fx8120 az előző videokarival ment vtx hd 6850 meg ugyanezzel a tapal csak kicsit nagyobb lett a kártya remelem eleg lesz a táp mer ha nem akkor vehetek egy kicsit nagyobbat 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem kell megvárni, amíg egy zsáknyi homok összegyűlik benne... A port, szöszöket meg akár kifújhatod a száddal is. 😃
Az emberek 90%-a életében nem takarítja ki a tápját, és mégis megy a gépük, te meg szét akarod szerelni az egészet, hogy kitakarítsd. 😀
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Osynho írta:
Általában le van ragasztva a háza, tehát de, garancia ugrik. :) Fújd át kompresszorral, vagy sűrített levegős spray-el.

:-( Hát azzal nagyon sokat érek ugyan úgy beragad egy kis retek. (de jobb mint a semmi.)
0
0
0
0
Osynho avatar
Általában le van ragasztva a háza, tehát de, garancia ugrik. 😀 Fújd át kompresszorral, vagy sűrített levegős spray-el.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Sziasztok! Ez nem teljesen tartozik ide de inkább ide irom. Ha a tápot ki akarom pucolni mert retkes (még nem az) akkor csak simán csavarozzam le a fedelét porszivozam ki és csókolom?! Vagy ezzel nem lesz garanciavesztés?
0
0
0
0
Devis avatar
az a 238W az a max tdp, a 225 úgyszint. ezeket játék alatt soha az életbe nem éred el, örülj ha talán max a 200-as határt eléred.
0
0
0
0
Osynho avatar
Vegyél egy Raider 550-es, Xfx 550-est, vagy vmi hasonló 1 ágas tápot.
0
0
0
0
istvan92 avatar
Ja elvileg fx 8120 lesz mert egy mar elszalt nalam egy hónap után cseret varom. Videokari meg hd 7870 ockb enyi. Am a proci az 100% terhelesnel vagy 238 wattot zabal a videokari meg 225 korul de majd ha lesz proci akkor kiderül hogy a chieftec 500 as hogy binifogja e v sem
0
0
0
0
Osynho avatar
1 gpu-s géphez elég. Max, ha 8 magos bulldozert, meg 7970-est tuningolsz keményen, akkor kevés lehet.
0
0
0
0
Devis avatar
konkrét példát mondj
0
0
0
0
istvan92 avatar
Chieftec ctg 500 80p s tap milyen gephez eleg???? Amd proci meg ati videokari ??
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kaizinger írta:
http://www.***/termek/kolink-kkchs500s4f12-tapegyseg-99026
A legolcsóbb még minőségi táp az a Corsair VS350 meg FSP 350APN. De a mostani chieftecet miért akarod lecserélni?
0
0
0
0
Osynho avatar
istvan92 írta:
Osynho írta:
Nem jó vétel. Jó árban Raider 550-650. 2 kártyás rendszert tervezel?
. Ezt kinek irtad nekem ??

Igen. A te hsz-ed után írtam... 😀
0
0
0
0
kaizinger avatar
http://www.***/termek/kolink-kkchs500s4f12-tapegyseg-99026
0
0
0
0
NagnorTM avatar
kaizinger írta:
nekem max 6-7 ezrem lenne tápra
Tudtak valamit ajánlani? tudom ezen nem szabadna sporolni de most csak ennyim van 😞

Gyűjtögess tényleg. Sokat már nem kell hozzá tenned.
Cikibb, ha véletlen elviszi az egész vagy fél géped.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció