Én a Rasurbo Silent Power-t ajánlom nekem 450Wos van.3 éve már és még mindig csendes és megbízható,sőt egyszer megvédte a gépemet a túl.vesztől😃 Minden ilyen védelewm van benne(OVC,OCC)és 35.5 C° föle eddig nem ment a hőmérséklet(A tából még 550;650Wos kiszerelés is van)
Hali! Nekem olyan kérdésem volna, hogy egy szünetmentes táp hogyan müxik, és az én gépemhez mekkora kéne? Mit kell nézni ezeknél? Azért érdekelne mert előfordul sokszor nálunk h áram szünet van és rohadtul idegesítő h a gép olyankor puff elmegy :S
matrix107 írta:
[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=12602&sub=usercomp&comp=63943[/url] Ebbe a gépbe gondlokodok egy tápon, mert a mostani ~5-6 éves kezdi megadni magát. ugyan ilyen csifi-ben gondolkodtam, de aztán láttam hogy a HKC tápok lényegesen olcsóbbak, de "olcsó húsnak híg a leve". Egy szó mint 100, ajánlanátok a HKC tápokat? Az újabb V-power kiadást, vagy jöhet a jó öreg csifi?
Ellenségem lennél akkor azt mondanám "nyugodt szível vegyél HKC tápot", de mivel nem vagy az, csak lebeszélni tudlak róla.😉
Nekem most /pill egy HKC tápon van több mint fél éve és kifogástalanul stabil és műkszik. 😃 Csak ajánlani tudom akik nem akarnak sokat költeni a gépükre. 😀
Azért légyszíves ne ajánld azt a tápot senkinek sem. Nem megbízható, ráadásul nem a tápegységen kell spórolni,
matrix107 írta:
[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=12602&sub=usercomp&comp=63943[/url] Ebbe a gépbe gondlokodok egy tápon, mert a mostani ~5-6 éves kezdi megadni magát. ugyan ilyen csifi-ben gondolkodtam, de aztán láttam hogy a HKC tápok lényegesen olcsóbbak, de "olcsó húsnak híg a leve". Egy szó mint 100, ajánlanátok a HKC tápokat? Az újabb V-power kiadást, vagy jöhet a jó öreg csifi?
Ellenségem lennél akkor azt mondanám "nyugodt szível vegyél HKC tápot", de mivel nem vagy az, csak lebeszélni tudlak róla.😉
Nekem most /pill egy HKC tápon van több mint fél éve és kifogástalanul stabil és műkszik. 😃 Csak ajánlani tudom akik nem akarnak sokat költeni a gépükre. 😀
Azért mert neked az van semmit sem jelent...
Részvétem.😜
matrix107 írta:
matrix107 írta:
Osynho írta:
Azt is hozzátenném, hogy okés, nem dolgozik annyira a táp, de 50%-os terhelésnél a legjobb a hatásfok. Ha van egy tápod, ami 650W-os, de a géped üresjáratban eszik 65W-ot, ami ugye 10%, ott elég fos a hatásfok. Magyarul többet fog enni a gép.
Köszönöm szépen,ezt nem is tudtam hogy 50%-százalákos terhelésnél a lejobb a hatásfok 😀
Azt is hozzátenném, hogy okés, nem dolgozik annyira a táp, de 50%-os terhelésnél a legjobb a hatásfok. Ha van egy tápod, ami 650W-os, de a géped üresjáratban eszik 65W-ot, ami ugye 10%, ott elég fos a hatásfok. Magyarul többet fog enni a gép.
Osynho írta: istvan92: Nincs szétbontva több ágra a 12V-os rész, így nem tilt le, ha az egyik ág túl van terhelve, de pl a másik még bírná a kiképzést. Nagy fogyasztóknál (erősen húzott proci, nagyobb vga-k) jobb megoldás lehet egy ilyen tápegység.
komorszabi: nade pont ez az! Nem tudod mennyit tud az a táp. A Hexa biztos hozza azt, ami rá van írva. Egy tesztet nem találtam erről a 650-esről a neten! Így én biztos nem merném megvenni. A élettartam meg pl függ a felhasznált kondik minőségétől stb. És ezt megint tudjuk a Hexáról és nem tudjuk az Acme-ról. Ahogy a hatásfokát se ismerjük, ami hosszútávon nagyon nem mindegy...
Azt olvastam róla hogy 80+ os. Értem,köszi a választ akkor maradok a Hexanál.
Osynho írta:
Nincs szétbontva több ágra a 12V-os rész, így nem tilt le, ha az egyik ág túl van terhelve, de pl a másik még bírná a kiképzést. Nagy fogyasztóknál (erősen húzott proci, nagyobb vga-k) jobb megoldás lehet egy ilyen tápegység.
istvan92: Nincs szétbontva több ágra a 12V-os rész, így nem tilt le, ha az egyik ág túl van terhelve, de pl a másik még bírná a kiképzést. Nagy fogyasztóknál (erősen húzott proci, nagyobb vga-k) jobb megoldás lehet egy ilyen tápegység.
komorszabi: nade pont ez az! Nem tudod mennyit tud az a táp. A Hexa biztos hozza azt, ami rá van írva. Egy tesztet nem találtam erről a 650-esről a neten! Így én biztos nem merném megvenni. A élettartam meg pl függ a felhasznált kondik minőségétől stb. És ezt megint tudjuk a Hexáról és nem tudjuk az Acme-ról. Ahogy a hatásfokát se ismerjük, ami hosszútávon nagyon nem mindegy...
Osynho írta: komorszabi: Ja, 560W-ot írtak rá. 😀 Mondjuk nem ismerem ezt a tápot, de biztos szívesebben vennék egy bizonyított, bevált típust. Egyébként mihez kell 560W neked?
Nekem nem hinném hogy kelleni fog,de én úgy vagyok vele h nem árt ha többet tud,mert akkor nem fog annyira "dolgozni" és kevesebb idő alatt megy tönkre,bár igaz hogyha gagyibb a minősége akkor ugyan úgy tönkre megy.( Ez az én gondolatmentem,de lehet hogy nem így van). De ha gagyibb akkor inkább az FSP 😀
istvan92: Elégnek kellene lennie. Ha mindenképpen tápot vennél, akkor 1 ágast keress.
Osynho írta: komorszabi: Ja, 560W-ot írtak rá. 😀 Mondjuk nem ismerem ezt a tápot, de biztos szívesebben vennék egy bizonyított, bevált típust. Egyébként mihez kell 560W neked?
istvan92: Elégnek kellene lennie. Ha mindenképpen tápot vennél, akkor 1 ágast keress.
Aha értem. Am nem anyira vagyok othon a táp témába az egy ágas az milyen ??
komorszabi: Ja, 560W-ot írtak rá. 😀 Mondjuk nem ismerem ezt a tápot, de biztos szívesebben vennék egy bizonyított, bevált típust. 11 ezer Ft-ért nem hiszem, hogy kapsz minőségi, 650W-os tápegységet. Az 500W-os tesója 5000 Huf. Szerinted? 😀 Egyébként mihez kell 560W a 12-es ágon?
Osynho írta: istvan92: a 7870-nek 24W-al magasabb a tdp-je, mint a 6850-nek, ami valós használat során még kevesebb. Szóval nem ettől lesz kevés az a táp. 😀
alex1997: "Most akkor enyire hülye vagy vagy mi van hogy ez igy van? Ezt tévesen álliton?" Ezt nem tudom értelmezni.
Egyébként te dolgod, hogy mennyit takarítod, de működni fog némi porral a fedélzetén.
komorszabi: a terv nevű gépedben Hexa 500 van. Azzal jobban is járnál. 😀
Akkor azt mondod hogy elég lesz ? És ha nem akkor milyen minősegi tapot erdemes venni meg kb hány wattosat ??
:-\ Szüleim osztályva se érti senki hogy ha nekem már 1 kis por van a Proci bordán meg a ventilátoron (ténleg nagyon kevés) azonnal hozom a porszivot kikapom onnan és lepucolom. Nem tudom egyzserűen kényszer érzetem van hogy ha egy kicsit is.poros akkor az a venti PL szenved nem bir forogni. Jobban melegszik a proci. Na most lehet nevetni :-) Most akkor enyire hülye vagy vagy mi van hogy ez igy van? Ezt tévesen álliton?
Devis írta:
az a 238W az a max tdp, a 225 úgyszint. ezeket játék alatt soha az életbe nem éred el, örülj ha talán max a 200-as határt eléred.
Jaja tudoma a proci fx8120 az előző videokarival ment vtx hd 6850 meg ugyanezzel a tapal csak kicsit nagyobb lett a kártya remelem eleg lesz a táp mer ha nem akkor vehetek egy kicsit nagyobbat 😀
Nem kell megvárni, amíg egy zsáknyi homok összegyűlik benne... A port, szöszöket meg akár kifújhatod a száddal is. 😃
Az emberek 90%-a életében nem takarítja ki a tápját, és mégis megy a gépük, te meg szét akarod szerelni az egészet, hogy kitakarítsd. 😀
Sziasztok! Ez nem teljesen tartozik ide de inkább ide irom. Ha a tápot ki akarom pucolni mert retkes (még nem az) akkor csak simán csavarozzam le a fedelét porszivozam ki és csókolom?! Vagy ezzel nem lesz garanciavesztés?
Ja elvileg fx 8120 lesz mert egy mar elszalt nalam egy hónap után cseret varom. Videokari meg hd 7870 ockb enyi. Am a proci az 100% terhelesnel vagy 238 wattot zabal a videokari meg 225 korul de majd ha lesz proci akkor kiderül hogy a chieftec 500 as hogy binifogja e v sem
Mercury 400W-s táp elég ilyen géphez?
Intel Core i3-3220 processzor
Asus P8H61-M LX R2.0 alaplap
Kingston 8GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9/8G memória
Hitachi 500GB 16MB SATA2 HDS721050CLA362 merevlemez
Asus 7770 1GB DDR5 GHz Edition HD7770-1GD5 videokártya
Intel Core i3-3220 processzor
Asus P8H61-M LX R2.0 alaplap
Kingston 8GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9/8G memória
Hitachi 500GB 16MB SATA2 HDS721050CLA362 merevlemez
Asus 7770 1GB DDR5 GHz Edition HD7770-1GD5 videokártya
Az új gépemhez kellene, azért kell 700W mert később CF-et szeretnék illetve nem 1 évre venném 😀
Azért légyszíves ne ajánld azt a tápot senkinek sem. Nem megbízható, ráadásul nem a tápegységen kell spórolni,
Azért mert neked az van semmit sem jelent...
Részvétem.😜
Nincs mit! Hát igen, érdemes ezt is figyelembe venni. Persze, csak pár %-ról van szó.
20%környékén elég meredeken zuhan. Egyébként 110V-on is rosszabb a hatásfok, de ez minket ugye nem érint. 😀
Hát igen,ez minket annyira nem érint. Mégegyszer köszönöm 😀
20%környékén elég meredeken zuhan. Egyébként 110V-on is rosszabb a hatásfok, de ez minket ugye nem érint. 😀
Köszönöm szépen,ezt nem is tudtam hogy 50%-százalákos terhelésnél a lejobb a hatásfok 😀
istvan92: Nincs szétbontva több ágra a 12V-os rész, így nem tilt le, ha az egyik ág túl van terhelve, de pl a másik még bírná a kiképzést. Nagy fogyasztóknál (erősen húzott proci, nagyobb vga-k) jobb megoldás lehet egy ilyen tápegység.
Azt olvastam róla hogy 80+ os. Értem,köszi a választ akkor maradok a Hexanál.
Nincs szétbontva több ágra a 12V-os rész, így nem tilt le, ha az egyik ág túl van terhelve, de pl a másik még bírná a kiképzést. Nagy fogyasztóknál (erősen húzott proci, nagyobb vga-k) jobb megoldás lehet egy ilyen tápegység.
komorszabi: Ja, 560W-ot írtak rá. 😀 Mondjuk nem ismerem ezt a tápot, de biztos szívesebben vennék egy bizonyított, bevált típust. Egyébként mihez kell 560W neked?
Nekem nem hinném hogy kelleni fog,de én úgy vagyok vele h nem árt ha többet tud,mert akkor nem fog annyira "dolgozni" és kevesebb idő alatt megy tönkre,bár igaz hogyha gagyibb a minősége akkor ugyan úgy tönkre megy.( Ez az én gondolatmentem,de lehet hogy nem így van). De ha gagyibb akkor inkább az FSP 😀
komorszabi: Ja, 560W-ot írtak rá. 😀 Mondjuk nem ismerem ezt a tápot, de biztos szívesebben vennék egy bizonyított, bevált típust. Egyébként mihez kell 560W neked?
Aha értem. Am nem anyira vagyok othon a táp témába az egy ágas az milyen ??
istvan92: a 7870-nek 24W-al magasabb a tdp-je, mint a 6850-nek, ami valós használat során még kevesebb. Szóval nem ettől lesz kevés az a táp. 😀
alex1997: "Most akkor enyire hülye vagy vagy mi van hogy ez igy van? Ezt tévesen álliton?" Ezt nem tudom értelmezni.
Egyébként te dolgod, hogy mennyit takarítod, de működni fog némi porral a fedélzetén.
Akkor azt mondod hogy elég lesz ? És ha nem akkor milyen minősegi tapot erdemes venni meg kb hány wattosat ??
Jó vétel lenne a TERV című gépemhez? http://acme.ageta.hu/product.php?id_product=420
az a 238W az a max tdp, a 225 úgyszint. ezeket játék alatt soha az életbe nem éred el, örülj ha talán max a 200-as határt eléred.
Jaja tudoma a proci fx8120 az előző videokarival ment vtx hd 6850 meg ugyanezzel a tapal csak kicsit nagyobb lett a kártya remelem eleg lesz a táp mer ha nem akkor vehetek egy kicsit nagyobbat 😀
Az emberek 90%-a életében nem takarítja ki a tápját, és mégis megy a gépük, te meg szét akarod szerelni az egészet, hogy kitakarítsd. 😀
Általában le van ragasztva a háza, tehát de, garancia ugrik. :) Fújd át kompresszorral, vagy sűrített levegős spray-el.
:-( Hát azzal nagyon sokat érek ugyan úgy beragad egy kis retek. (de jobb mint a semmi.)
http://www.***/termek/kolink-kkchs500s4f12-tapegyseg-99026
Nem jó vétel. Jó árban Raider 550-650. 2 kártyás rendszert tervezel?
Igen. A te hsz-ed után írtam... 😀
nekem max 6-7 ezrem lenne tápra
Tudtak valamit ajánlani? tudom ezen nem szabadna sporolni de most csak ennyim van 😞
Gyűjtögess tényleg. Sokat már nem kell hozzá tenned.
Cikibb, ha véletlen elviszi az egész vagy fél géped.