AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
winrar avatar
Egyébként ha már van AMD vs. INTEL topik, miért nincsen AMD vs. Nvidia topik?
0
0
0
0
Kehbya avatar
Jó! most magyarázd meg neki, hogy hóembernek miért nem jó a meleg, és ne a radiátor mellétegye.-.-
0
0
0
0
Pixx avatar
Liptik: a 6gb vram nem azért kell hogy több fpsed legyen 4k-ba hanem mer 4gb vram megtelik és mikrolag és akadozás lesz belőle elég sűrűn
0
0
0
0
winrar avatar
2030-ban annyit fog érni egy GTX Titan X, mint most egy Geforce 6200 😆
Nem az optimalizálatlanság miatt kell több VRAM 4K-ra 😜
0
0
0
0
Bronson avatar
Én már meg sem lepődök...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
2020, 2030? 2020-ban már el sem fog vele indulni egy játék se kb.
0
0
0
0
Liptik avatar
Piero: Az semmit sem ér, mert nem tudom, hol kell bekapcsolni. 😆
Attól függ mennyi fps kell ehhez is, 30 fpshez elég szerintem 4 gigás is, 60-hoz Unitynél, már lehet kell a 6 gigás is. 12 gb-os GTX Titan X/ Furry X-el szerintem 2020-ban fogja kihasználni teljesen, vagy 2030, de az optimalizálás miatt lehet hamarabb szükség lesz rá.
0
0
0
0
Pixx avatar
Hát 4k mellé min 6gb vram kell szóval nvidiából kell min egy gtx980ti sli. Az amd jobb helyzetben van mer 100k ért ott van az r9 390 8gb vram-al és ha jó a cf akkor lazán mehet a 4k vele sztem
0
0
0
0
winrar avatar
HakuDragon: Izé, ha sikerült FullHD-t kihoznom a CRT-ből, akkor lehet a 4K-t is bírni fogja 😆 😂
Spoiler!
Viccen kívül, tényleg 4K monitor és kellően erős vga kell hozzá
0
0
0
0
Puffin avatar
DSR vagy VSR használatával nem kell! 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Szerintem meg 4K-s monitor 😊
0
0
0
0
Puffin avatar
Liptik: köszönjük ismét! 😃 4K-hoz videókártya kell inkább!
0
0
0
0
Liptik avatar
i7 meg FX 8 ezres széria, pár év múlva lesz csak jelentősége, esetleg most 4k-hoz, de Full HD-hoz még minek.
0
0
0
0
Pixx avatar
i7 alá csak az extreme kategóriába most őszintén van egy 4770k jó a paszta alatta minden van egy 10k-s hűtésed egy 25-30k-s lapban lazán tudnád járatni közel 5ghz-n vagy épp annyin ami már hozza a i7 extreme (lga2011) kiadásokat is. akkor ki venne 200-300 ezeré olyan procit meg 80 ezeré lapot ? 😃

Jó persze akinek kell a még több power úgy is venne de hidd el sokan nem vennének azt ha ez így lenne 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ha nem i7 alá szánja, akkor mi alá?
0
0
0
0
Pixx avatar
"Szép, csodálatos intel minőség.." Ez a baj mikor valaki el olvas valamit de nem gondol bele miért van ez így.Valahogy meg kell oldani hogy ne lehessen tuningolni mer akkor az exterem kategóriának nem sok értelme lenne ha mindenki 5ghz-en ketyegtetné egy 10k-s hűtővel őket.
Tudd az intel tenni alá cuccot csak nem ezek alá procik alá szánja ennyi 😀
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Szép, csodálatos intel minőség..
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Az is eléggé baj, hogy ennyire gyatra minőségű a megoldás egy ilyen drága processzor esetén.
Viszont ha valaki ezt akarja, akkor lelke rajta. Minden esetre egész ötletes kis készüléket mutattak be a videóban.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Pedig az a kupak jó dolog. Egy rakat taknyos már rég lesarkazta volna a lapkát.
0
0
0
0
Pixx avatar
Hát a broadwell mellet nem sok vizet kavar a skylake azért nincs értelme várni aki ilyen prociba gondolkodik 😃

Aki eddig félt a delidtől annak már nem kell 😃
0
0
0
0
winrar avatar
És ez még "csak" a Broadwell-E, majd lesz Skylake-E is 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
kemény 😃 10 mag 3ghz 25mb cache

[LINK]
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Lefuttattam E5400al az új 3Dmark programot.
A 3Dmark topikban meg is találjátok
0
0
0
0
FoLey avatar
Nyitottam fórum témát jobb lenne ott teleszemetelni mint itt. 😆
https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…ad_id=1901
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Egyszer már én is neki álltam, csak elfogyott a lendület.
Majd ezt is bepótolom
0
0
0
0
no avatar
Igen Joe kalandjai! 😀 csak a mafia 2 alap történetét játszottam ki! A DLC még nincs kiakasztva szóval ami késik nem múlik! 😀 Aztán a GTA 4 DLC jön majd! az optimalizált csoda 😃
Na megyek Jurrasic Parkot nézni, 2015-ös verzióra kíváncsi vagyok.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Az a képen a Joe Adventuresből van?
0
0
0
0
Pixx avatar
mafia 2 videó szagokat érzek 😃 Nekem fent van csak nem indul valamiért win10-en de érdekes mer már megélt vagy 5 win reinstallt ez a mafia2 és win7-en meg 8.1en lazán futott.
0
0
0
0
FoLey avatar
Hát ki nem bírnám a low beállítást. 😆
0
0
0
0
no avatar
Jaaa 😆 LOL Bocsi tényleg észre se vettem hogy ki jött egy új rész! 😆
Ebbe a hónapba már nem nézzek supert mert idegesítő várni az új részeket túl kíváncsi vagyok! 😆 Inkább megvárom amíg kiadnak 3-4 részt és majd megnézzem utána! 😀

Srácok Mafia 2 I5-3470-HD 7770 kombó 640-480 low! Kihatjsa! 😃
https://www.kepfeltoltes.hu/151109/mafia2_2015_11_09_21_02_18_888_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Pixx avatar
Milyen 17 nekem a 18. hoz kell 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
Lassan nyitni kéne új topikot megtisztelve FPS Gameplay Benchmark Huszárok néven. 😆
0
0
0
0
no avatar
Már van 17 részhez is! 😆
http://www.shenlong.hu/news.php
0
0
0
0
Pixx avatar
Igen Liptik i7-el meg gtx 960-al könnyű csak ezeket megszerezni nem 😞

Carl mikor lesz már Dbsuper felírat?Bár én lehet inkább a mangát olvasom ugye az animében most jönnek a Gold frieza részek de manga azt átugorja és jönnek a kevésbé ismerős részek 😃
0
0
0
0
no avatar
Na netten keresgéltem és hiába magasabb az FX 4100 órajele nem veri a X4 740-et! Szinte minden processzor benne van beleérve az enyémet is. https://pclab.pl/zdjecia/artykuly/focus/cpu2013/def/assassin_1920.png
Ez a Revelations , ez jelent meg a harmadik rész előtt.
FX 4100 32,4 fps
X4 740 34,6 fps
0
0
0
0
FoLey avatar
Ha kell AC 2 alatt is lemérhetjük,de akkor a v-sync 60fps korlátott is feloldom.
0
0
0
0
no avatar
Itt egy teszt BF3 alatt https://cdn.overclock.net/f/fe/fe91a3ef_BF3_03.png
van még 😆 https://images.anandtech.com/graphs/graph5541/44245.png
GTX 460 elég szépen veri a HD 7750-et.
0
0
0
0
zelcsi avatar
igen, a HD 7770-nel van egy szinten a gtx 460! a 7750 kb 20-25 %-al gyengébb!
0
0
0
0
FoLey avatar
Liptik A kártyám leginkább HD 7770-el van egy pariban,hiába 768MB-os verzió ha nyers erőben több szufla van a vram mérete nem befolyásolja a teljesítményt. A procim gyengébb a tiédnél,de fontolgatom a K-s verziójú proci beszerzésben.
Viszont egyik sem talált,mert Bandicam-al vettem fel és ha kellett konvertálni aiseesoft-al konvertáltam és Sony Vegas Pro 13 is a segítségemre volt.
0
0
0
0
no avatar
cserélj nvidia kártyára és akkor neked is úgy fog menni! 😆 Liptik! 😃 Remélhetőleg.
Nekem se megy túl szépen akkor neked miért menne jobban liptik? csak mi ketten játszunk amd kártyával , nekünk azért megy szarul nem kell a hdd mögé bujni. Szerezz egy Nvidia kártyát és próbáld ki úgy.
0
0
0
0
Liptik avatar
i7-tel meg GTX 960-nal könnyű, én FoLeytől kérdeztem.
Amúgy meg az az érdekes, hogy nekem semmi sem megy 100%-on. Régebben, azért jobban ment.
És ez miért van?
0
0
0
0
Pixx avatar
HDD miben korlátozna? egy 60GB-s gta5-ben nem limitál játék közben nehogy már egy 6gb-s ac3-ba meg ne menjen jól.Különben is a hdd-től nem lesz kevesebb fps-ed max mikrolagos a játék.
Nekem egy 56%-os merevlemezen van fent a gta5 és semmi baj nincs vele annyi hogy sokáig tölt azt csá.

És Bandicam-al vette ami nem egy avermedia
0
0
0
0
Liptik avatar
FoLey: Milyen verzióval? Mert a vga kb egyenlő, nekem 1 gigás neked 768MB és a procid is hasonló, bár nekem 4 magos 3,6 GHz neked 3,2 Ghz, de te felhúzhatod 3,6 Ghz-re ami nekem nem nagy dolog, mert én akár felhúzhatom, ha bírja az alap venti, 4,2 Ghz-re mert valahol írták, és mind a 2 két proci AMD, hát ram kb ugyanaz, csak a gyártó más. Én még mindig a HDD-mre gyanakszom. Szerintem hasonló teljesítményt kéne produkálni.
Ja és Avermediaval veted, mert én Frapsal vettem, ami le vesz sok FPS-t?
Viszont az én videómat olyan kb 10 mp alatt felrakta, hála a 120 megás netnek.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A húgom laptopján egész korrektül futott.
A beállításokat nem tudom, mert őt az nem érdekli. Szép volt, szóval nem minimumon ment. 30FPS biztosan meg volt, de ugyebár monitorozni se szokta, mert ugyebár a lányokat nem ez érdekli.
Szerintem közepesen lehetett. (1360x768ban ment. Ez alapból is a képernyő natív felbontása)
A gépben egy i3-4000m van 4GB rammal és GT740M-el.
0
0
0
0
FoLey avatar
winrar Köszönöm Liptik-el mérem össze a tudásomat,leginkább a gép tudásomat. 😆
Felbontás majdnem,mert az enyém már widescreen-es és lehet,hogy kevesebb pixel-ből űll,de élesebbnek is tűnik nekem mint a volt megszokott felbontásom mint nálad.

Van erő benne majd holnap rakom fel a Star Wars Battlefront gameplay videómat,mert mára nem tudom ilyen lassú feltöltéssel. (kb. 2 órába telik 😆😉
0
0
0
0
winrar avatar
FoLey: Látom nálad is szépen megy 😃
Felbontásunk kb. azonos (nekem kicsit több pixel), de látszik, hogy azért a GTX 460-ban van erő 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció