Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tibor560sec avatar
lsklsk írta:
Processzor: Intel Core i3 540 3.06GHz, 2 mag, 4MB c
Memória: 4GB Kingmax DDR3 1333MHz
Videókártya: ATi Radeon HD 5770 1GB DDR5
Alaplap: ASUS P7H55-M LX SI
Merevlemez: 500GB Seagate Barracuda 7200.12
Optikai megh.: Samsung SH-S223 DVD-író
Ház: ASUS Vento K62
Tápegység: Chieftec CTG 500W 80P

Szerintetek jó ez a tápegység ehhez a konfighoz?

Túlhajtás nélküli üzemre jó , de ha húzod őket mindenképp izmosabbat 😉
0
0
0
0
lsklsk avatar
Processzor: Intel Core i3 540 3.06GHz, 2 mag, 4MB c
Memória: 4GB Kingmax DDR3 1333MHz
Videókártya: ATi Radeon HD 5770 1GB DDR5
Alaplap: ASUS P7H55-M LX SI
Merevlemez: 500GB Seagate Barracuda 7200.12
Optikai megh.: Samsung SH-S223 DVD-író
Ház: ASUS Vento K62
Tápegység: Chieftec CTG 500W 80P

Szerintetek jó ez a tápegység ehhez a konfighoz?
0
0
0
0
tibor560sec avatar
Hát de az ember pont ezt szereti megfizetni : minőség,kidolgozottság,talán még presztízsről is beszélhetünk ennél a videokártyánál 😀
Amúgy ha ilyet vennék 3 évig tuti nem cserélném , nekem ennyi idő után is teljesítene biztosan 😂
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tibor560sec írta:
Tesla GoD írta:
tibor560sec írta:
Tesla GoD írta:
tibor560sec írta:
Tetszenek az EVGA termékek , meg hát minőségérzetet kelt bennem minden terméke 😂
igaz h jókat gyártanak, de sok más gyártónak is vannak jó minőségű termékei, persze meg kell őket fizetni

Hát igen a pénz az nagy úr , de jól mondod sok más gyártó van szerencsére !
én például az MSI-t szeretem, a VGA hűtőik marha jók, és a felsőbb kategóriás lapjaikba is sok jó cuccot pakolnak, OC-ra is nagyon jók

Ja az MSI is egy nagy név 😀 gondolok itt a minőségére , ár-érték arányára.
És igen ők előszeretettel alkalmazzák a rezet 😆
persze megjelenéskor drágábbak mint a sima verziók, de pl most is már csak 43k egy 768 megás GTX460 cyclone hűtővel, ami nagyon állat
0
0
0
0
tibor560sec avatar
Tesla GoD írta:
tibor560sec írta:
Tesla GoD írta:
tibor560sec írta:
Tetszenek az EVGA termékek , meg hát minőségérzetet kelt bennem minden terméke 😂
igaz h jókat gyártanak, de sok más gyártónak is vannak jó minőségű termékei, persze meg kell őket fizetni

én például az MSI-t szeretem, a VGA hűtőik marha jók, és a felsőbb kategóriás lapjaikba is sok jó cuccot pakolnak, OC-ra is nagyon jók

Ja az MSI is egy nagy név 😀 gondolok itt a minőségére , ár-érték arányára.
És igen ők előszeretettel alkalmazzák a rezet 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tibor560sec írta:
Tesla GoD írta:
tibor560sec írta:

0
0
0
0
tibor560sec avatar
Tesla GoD írta:
tibor560sec írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tibor560sec írta:
0
0
0
0
tibor560sec avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tibor560sec írta:
Tesla GoD írta:
tibor560sec írta:
Szevasztok !
Szeretnék vásárolni EVGA márkájú alaplapot , Socket 775 foglalattal . Keresgéltem de nem nagyon találtam , létezik egyáltalán ilyen ? Valakinek esetleg van ilyen tokos EVGA lapja ?
😀
már nem lehet újonnan kapni 775-ös foglalatú EVGA lapokat, meg használtan se túl gyakori

Hát köszönöm , sejtettem hogy csak 1156-ba találok EVGA-t
miért keresel pont EVGA-t?
0
0
0
0
tibor560sec avatar
Tesla GoD írta:
tibor560sec írta:
Szevasztok !
Szeretnék vásárolni EVGA márkájú alaplapot , Socket 775 foglalattal . Keresgéltem de nem nagyon találtam , létezik egyáltalán ilyen ? Valakinek esetleg van ilyen tokos EVGA lapja ?
😀
már nem lehet újonnan kapni 775-ös foglalatú EVGA lapokat, meg használtan se túl gyakori

Hát köszönöm , sejtettem hogy csak 1156-ba találok EVGA-t
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tibor560sec írta:
Szevasztok !
😀
0
0
0
0
tibor560sec avatar
Szevasztok !
😀
0
0
0
0
cseszka avatar
nyaloka írta:
a mélynyomó láda mirejó?

A zenehalgatásnál,vagy filmnézésnél végül is bármien hang mély részét adja le.Zenénél basszust,filmnél dübörgö rovaj pl mikor felrobban valami.
0
0
0
0
no avatar
a mélynyomó láda mirejó?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
rebrus írta:
ok köszii !
és még egy kérdés:

mia különbség a
DDR3 DIMM és a DDR3 között?
nincs különbség, a DIMM azt jelöli, hogy mind2 oldalon különálló érintkezései vannak a modulnak (legalábbis így emlékszem), DDR3-ból nem hiszem hogy lenne SIMM
0
0
0
0
no avatar
ok köszii !
és még egy kérdés:

mia különbség a
DDR3 DIMM és a DDR3 között?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
rebrus írta:
Cooley írta:
Solid State Disk Ugyan úgy funkcionál, mint egy merevlemez, csak nem tartalmaz mechanikus alkatrészeket, nem egy mágneslemezről, hanem memóriachipekből olvassa ki(vagy írja) az adatot. Gyorsabb, mint egy merevlemez, főleg az elérési időben (0,1ms, ami egy hagyományos merevlemeznél 8-20ms), de sokkal drágább annál. Extrém gépekbe(NEM a gépajánlóra értendő) erősen ajánlott. 😀

és tegyük fel ha mindkettőt veszek merevlemezt + SDD?
elég drága milyen előnye van?
érdemes venni?
ha nem lessz a gépembe mivel lessz rosszabb??
rosszabb nem lesz, csak gyorsabb ha teszel bele, de nem kötelező alkatrész, vígan el van nélküle is, csak hát hasznos, nekem is fáj a fogam 1re
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
Solid State Disk Ugyan úgy funkcionál, mint egy merevlemez, csak nem tartalmaz mechanikus alkatrészeket, nem egy mágneslemezről, hanem memóriachipekből olvassa ki(vagy írja) az adatot. Gyorsabb, mint egy merevlemez, főleg az elérési időben (0,1ms, ami egy hagyományos merevlemeznél 8-20ms), de sokkal drágább annál. Extrém gépekbe(NEM a gépajánlóra értendő) erősen ajánlott. 😀

és tegyük fel ha mindkettőt veszek merevlemezt + SDD?
elég drága milyen előnye van?
érdemes venni?
ha nem lessz a gépembe mivel lessz rosszabb??
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
solid state drive(magyarul szilárdtest-meghajtó, juj), mozgó alkatrészek nélküli adattároló, jó gyors, gondolom ebből lejött h ugyan úgy adattárolásra való mint a HDD
0
0
0
0
no avatar
szasztok!

miaz a SSD meghajtó és mire való?
0
0
0
0
Cooley avatar
RoHS - Restriction of Hazardous Substances, azaz a veszélyes anyagok használatának korlátozása. Magyarul viszonylag környezetbarát. 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
L2-másodlagos gyorsitó tár
L3-harmad szintü gyorsitótár
Box-Processzor + gyári hütö coolerrel.
Jó kis proci!
0
0
0
0
no avatar
szasztok!
ehhez az i5 ös CPU hoz mit ajánlotok? :

INTEL CPU S1156 CORE i5-660 3,33 Ghz 512kB L2 Cache , 4MB L3 Cache BOX

Ui: mi az a L2 Cache vagy az L3 Cache BOX ?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
attól függ milyen proci mellé megy, mert i7 9xx-nél gyorsabban dolgozik ha triple chanel-be van, de amúgy elég a 4 giga
0
0
0
0
no avatar
és ha nincs triple channelbe vagy dual channelbe akkor ugyis jó?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
nyaloka írta:
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy 4gb ramnál érdemes többet venni?

Jelenleg felesleges, esetleg ha nem akarsz Triple Channel-t, akkor inkább legyen 6 Giga RAM-od (3×2) mind 3 (3×1).
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy 4gb ramnál érdemes többet venni?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hory írta:
Nem találtam igazán kérdéshez illő topicot ugyhogy ide írom....
Van egy kis pénzem és nem tudom eldönteni hogy mit vegyek először....

A verzio:

Asrock N68C-S UCC
Kingmax 2GB DDR3 1333Mh
AMD AthlonII X2 250 Dobozos /3000Mhz/L2:1MB,L3😕

B verzio:

hd 4850+fsp 400 w táp

az lenne a kérdésem hogy melyikkel járnék jobban?
később persze mindenképpen mind2 meglenne csak bizonytalan hogy mikor...
Szerintem a B verzió.
0
0
0
0
hory avatar
Nem találtam igazán kérdéshez illő topicot ugyhogy ide írom....
Van egy kis pénzem és nem tudom eldönteni hogy mit vegyek először....

A verzio:

Asrock N68C-S UCC
Kingmax 2GB DDR3 1333Mh
AMD AthlonII X2 250 Dobozos /3000Mhz/L2:1MB,L3😕

B verzio:

hd 4850+fsp 400 w táp

az lenne a kérdésem hogy melyikkel járnék jobban?
később persze mindenképpen mind2 meglenne csak bizonytalan hogy mikor...
0
0
0
0
Osynho avatar
Nézd meg akkor 😃 Lehet az is.
0
0
0
0
ken7 avatar
nem tom de az lehet ?😕
0
0
0
0
ken7 avatar
az mitől van hogy 1x csak be villog a képernyő feketén és lefagy a gép aztán újra kell indítani
( volt olyan hogy pes 2011-eztem és be villog na mondom ..😠)
0
0
0
0
tibor560sec avatar
JoshJuve írta:
az én gépembe elférne egy 8600gt a 8400gs helyett?? úgyértem h jó -e minden hozzá!!! alaplap meg ilyesmi!!!

Szerintem nyugodtan cserélheted kompatibilis az alaplapodhoz :
'PCI-E 16X CSATOLÓ' van rajta 😆
0
0
0
0
no avatar
az én gépembe elférne egy 8600gt a 8400gs helyett?? úgyértem h jó -e minden hozzá!!! alaplap meg ilyesmi!!!
0
0
0
0
Osynho avatar
Mondjuk jobb lett volna, ha formázod a C-t és úgy teszed fel a 7-et.
0
0
0
0
madchief avatar
Oké köszi akkor kitörlöm😃
0
0
0
0
Feki1991 avatar
madchief írta:
Nekem az lenne a kérdésem, hogy végre sikerült a C meghajtóra tenni a Windows 7-et, és azon vanaz Xp-s is a Windows.old mappába. Azon belül vannak a régi program files documentums és windows mappa. és ezeket le le lehet törölni, és nem okoz kárt?
és lenne még1 kérdésem:
Az oerációs rendszer választó menüt mikor kapcsolom be a gépet ki lehet kapcsolni??

Azt az egész mappát nyugodt szívvel kitörölheted.
na ez egy jó kérdés, egyszer előfordult Nekem is ilyen (2 OP rendszer között tudtam válogatni) viszont Én (próbaképp) mind a 2t használtam így nem kerestem a kikapcsolás módját, de biztos megoldható
0
0
0
0
madchief avatar
Nekem az lenne a kérdésem, hogy végre sikerült a C meghajtóra tenni a Windows 7-et, és azon vanaz Xp-s is a Windows.old mappába. Azon belül vannak a régi program files documentums és windows mappa. és ezeket le le lehet törölni, és nem okoz kárt?
és lenne még1 kérdésem:
Az oerációs rendszer választó menüt mikor kapcsolom be a gépet ki lehet kapcsolni??
0
0
0
0
tibor560sec avatar
Próbáld meg :
NTFS-re formázni a HDD-t
Majd 1 partíciót létrehozva telepíteni az XP-t
Vagy töredezettségmentesítés talán segíthet 😀
0
0
0
0
ken7 avatar
tibor560sec írta:
ken7 írta:
sziasztok
kikapcsoltam egy játékból és ezt írja ki
:
Windows-A virtuális memória minimuma túl kicsi.

régebben kiírta már és most megint
mit jelent? 😕

Szerintem hagyd hogy az Xp-d állítsa be a memória kezelést 😀

oké én hozzá se nyúltam 😲
0
0
0
0
tibor560sec avatar
ken7 írta:
sziasztok
:

mit jelent? 😕

Szerintem hagyd hogy az Xp-d állítsa be a memória kezelést 😀
0
0
0
0
ken7 avatar
sziasztok
:

mit jelent? 😕
0
0
0
0
akos328 avatar
Vidd el vkihez a monitort és ha másnál is ezt tapasztalod, akkor monitor csere.
Ha mégsem, akkor videókártya teszt, majd ha az is jó, akkor az alaplap videókártya csatlakozójával van vmi gond.
Én erre a 3 dologra tudok gondolni.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
DoN_BeNCe22 írta:
nem jön be hangokat hallok és én indítom ujra szerintem elévült a monitor mert mint irtam hangok vannak és ha játéknak a menüjébe csinálta ezt és mozgattam az egeret még a menünek a kattanását is hallani
más gépen ki volt már próbálva huzamosabb ideig a monitor, illetve azon a gépen egy másik?
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
nem jön be hangokat hallok és én indítom ujra szerintem elévült a monitor mert mint irtam hangok vannak és ha játéknak a menüjébe csinálta ezt és mozgattam az egeret még a menünek a kattanását is hallani
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció