Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
reqwiem avatar
Valaki tudna mondani egy jó progit amivel a proci órajelét lehet húzni???
Aki tud az pls linkeljen már egyet PM-be.Előre is thx!
0
0
0
0
Osynho avatar
HKC tápot felejtsd el szerintem, vegyél egy 400W-os, minőségi tápot.
2 alaplap alternatíva, ha nem zavar a microATX méret:
[LINK]
[LINK]

A vga kb 15ezerbe kerül, ennyiért én inkább vennék használtan egy 9800GT-t/4830/4850-et. Ezek nagyságrendileg gyorsabbak.
0
0
0
0
no avatar
Osynho írta:
Hy
Először is mennyiért vennéd ezt a vga-t? A CF-et nem erőltetném, ez a vga elég gyengus, még ikertesóval is sztem. Amennyiben kibírod egy darabig, vegyél egy integrált grafikás alaplapot, amit az 5450-re költenél, tedd félre és spórolj valami értelmes karira. A gép többi része hogy néz majd ki?

Lesd meg, az adatok nagy részét már feltettem, de csak jövőhét végén tudok teljes alkatrész listát adni róla
Köszönöm segítséged!
0
0
0
0
Osynho avatar
Hy
Először is mennyiért vennéd ezt a vga-t? A CF-et nem erőltetném, ez a vga elég gyengus, még ikertesóval is sztem. Amennyiben kibírod egy darabig, vegyél egy integrált grafikás alaplapot, amit az 5450-re költenél, tedd félre és spórolj valami értelmes karira. A gép többi része hogy néz majd ki?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Jövőhéten veszek új gépet, de sajnos a kölcségvetésbe csak egy ATI HD5450 fért bele, mint videókártya és az szeretném megtudni, hogy melyik a jobb megoldás:
1. Megtartom a videókártyát és veszek hozzá még egy ugyanilyet és összekötöm crossfire-rel

2. Veszek ha lesz majd rá pénz egy erősebb videókártyát pl. 5750-t vagy 5770-t

Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Fenee
0
0
0
0
Cooley avatar
A DX-nek semmi köze a felbontáshoz... A monitorodon és a videokártyádon múlik. A videokártyád az tuti bírja, szóval nyilván a monitor nem jó hozzá. Azt remélem tudod, hogy az 1920x1080 16:9-es képarányú?! És lemerem fogadni, hogy neked 4:3-as van, szóval azon sosem fogsz tudni beállítani fullhd felbontást.
A DX hibával kapcsolatban: [LINK] ezt töltsd le és telepítsd föl! Ha kész, jöhet ez: [url]http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=2da43d38-db71-4c1b-bc6a-9b6652cd92a3&displaylang=en[/url]
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
Hogy lehet a Média boxon internetezni ?
És fel lehet venni a műsorokat?
És meglehet állítani a műsort?
0
0
0
0
gigazte avatar
Nah a végkifejlet az lett, hogy újrahúztam a win7-et. Most olyan kérdésem lenne, hogy felraktam az utorrentet, de csak letölt vissza nem akar seedelni. Valaki nem tud ebben az ügyben segíteni?😀
0
0
0
0
Ebort avatar
Hello!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy:
kb. 2-3 hónapja nővéremtől kértem Angliából egy Seagate külső HDD-t, 1terásat
Megjött, tökéletesen működött ideig-darabig, amikor is kölcsönadtam szomszédomnak
nála volt max 2 órát, visszaadta, csatlakoztatnám, erre kiírja hogy I/O eszközhiba... és így semmit nem lehet csinálni rajta :S
mi miatt lehet ez a hiba?
megoldása?

Szomszédom azt mondja semmit nem csinált vele, külső sérülés nem látható rajta, Everest sem ír semmi hibát
0
0
0
0
szilvi96 avatar
cey85 írta:
szilvi96 küldök PM-ben egy linket ott szépen le van írva minden a telepítésről és a kommentet is olvasd majd el😉

Nagyon szépen köszönöm!ok!
0
0
0
0
cey85 avatar
szilvi96 küldök PM-ben egy linket ott szépen le van írva minden a telepítésről és a kommentet is olvasd majd el😉
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Sziasztok!
Aki tud macintost felrakni akkor az tudna nekem egy leirást adni vagy wmi honlapot h h kell rendesen és működőképesen felrakni!Vagy h fut e a gépemen vagy nem és mi kellene még hozzá?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv mindenkinek!😀
0
0
0
0
cey85 avatar
nem tudjátok melyik az az everest amelyik felismeri a GTX 460-at? mert a v5.50.2100-ás nem. azt írja ki, hogy SLI letiltva és a paramétereit nem ismeri fel.

Quadgame94 ha van felhasználó neved és jelszavad amit kaptál a digitől azt a routerben is meg kell adni és úgy belép. nekem is van routerem és digis netem úgyhogy működni kell. remélem segít
0
0
0
0
Core2 avatar
Átállítod a másik merevlemezre a bootolást s teszed fel.
0
0
0
0
gigazte avatar
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy windows 7 mellé, hogyan lehet felrakni egy másik merevlemezre windows xp-t?
0
0
0
0
Osynho avatar
Nézd meg Everesttel. Lehet, hogy meg lett ütve.
0
0
0
0
Ebort avatar
Hello!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy:
kb. 2-3 hónapja nővéremtől kértem Angliából egy Seagate külső HDD-t, 1terásat
Megjött, tökéletesen működött ideig-darabig, amikor is kölcsönadtam szomszédomnak
nála volt max 2 órát, visszaadta, csatlakoztatnám, erre kiírja hogy I/O eszközhiba... és így semmit nem lehet csinálni rajta :S
mi miatt lehet ez a hiba?
megoldása?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
helló
nekem digi netem van...a kábeltvból csatlakoziik, apám vett egy rutert hogy meosszuk felraktam a rutert a gépre a telepiotöjét -és az adott ip címen be is léptem a kód is jó volt, de nem volt rajta keresztül net.....aztán rákötöttük apám gépére de neki sem jó se a ruterrel se az alap digis nettel,....mi lehet a gond???
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
jó te egyébként nem tudsz segíteni?
0
0
0
0
thug85 avatar
TripplaXXX: Néhányszor már megkértelek, de most megkérlek ismét! A kérdésedet lehetőleg ne egymás után sorozatosan tedd fel! De amint látom nem igazán fogod fel amit mondok! Elhiszem, hogy azonnal tudni akarod, de nem ez a megoldás!
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Köszi lenne egy olyan kérdésem megnéztem cod6 gépigényét és vmi gondja van a procimmal Cod2nél is és 3ghz-s 3magos hogy kéne ár írnom hogy rendesen lásssam a gépigényt?
0
0
0
0
Cooley avatar
...DX9.0c-SM3.0,DX10-SM4.0,DX10.1-SM4.1,DX11-SM5.0. A tiéd DX11-es szóval SM5.0. 😀

Szerk.: Itt egy részletes leírás: [LINK]
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
nem tudjátok hogy az enyémnek milyen a verziója mert csak ugy benyögtem vmit 😃
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
0
0
0
0
lsklsk avatar
Az egyfajta grafikus feldolgozó egység.Minél magasabb a verzió, annál szebben tud megmutatni egyes dolgokat.Konkrétan a realisztikus grafika egyik fokmérője 😀
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Megint én 😉😜
mi az a pixel shader verzió?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nemrég egyik régi merevlemezemről akartam pár dolgot felrakni a mostani western digital caviar blackemre az egyik másolás alatt lefagyott a gép és reseteltem! Amikor betöltött a win az köszöntött hogy a WD hdd D E partíciója eltűnt és csak a C látható! A lemezkezelő ezt adta amikor betűjelet akartam adni neki [LINK]
HD s szerint 100/100%
Valakinek valami ötlet?😆 Csak 800GB nem mentett adatom volt a D E partíción😆😆
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
:DDDDDDDD Köszi de én azért gondoltam a DVD íróra is mert Függölegesen áll a ház miatt
https://www.journaldunumerique.com/uploads/img4714dece51d31.jpg

jah:S:S
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Szivesen!
A hűtőbordának a por mennyiségével fordítottan arányosan gyengül a hőleadási tényezője.... Ez okozza a gondod. 😶

( Hülye fizika itt szivat mindig minket...😢)
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát le kell kapni a ház oldalát, és megkeresni mi a hangos+ egyúttal meglesni mennyire poros a cucc, és ha nagyon, akkor berakni a mosogatógépbe 1 somat7 tablettával, és mindjárt jobb lesz(talán az utóbbi műveletet inkább víz hozzáadása nélkül érdemes elvégezni, csak így jobban hangzik)
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
DoN_BeNCe22 írta:
Sziasztok két dolog lenne az eggyik az hogy a prociba a Magok mit csinálnak miben jelenik meg a lényegességük?
a másik az hogy a gépem elég hangos mostanába a házam GMC Toast annak lehet köze hozá hogy a dvd író egyszer egy dvd bedaralat es alig birtam kiszedni? lehet hogy annak van baja?

1. A magok végzik a számításokat a gépben. Minél több van, annál jobb. De a minőség is számít egy processzornál. MA már egy 4 magos processzor átlagosnak számít. Az i5-ös és az AMS-a3 Athlon II-ők és Phenom II-ők elegendő teljesítményt nyújtanak az átlag felhasználónak. HA komolyabb műveleteket is végfzel a géppel ( modellezés, renderelés, stb...) akkor már kellhet a 6 magos phenom II vagy az I7. Persze sokat számít a keret is

2. A porosodó ventillátorok okozhatják a hangosabb gépet azért, mert beporosodik a hőleadó felület (hűtőbora), és lecsökken annak a hővezetési, és hőleadási tényezője. Ezért nem árt tisztítani is a gépet, mert nagyobb levegőáramra van szükség ugyan annyi hőmérséklet lehűtésére, mert a poron is át kell menni a hideg levegőnek.
Szerintem a DVD író bedarálása miatt nem lehet hangosabb a gép! 😉
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Sziasztok két dolog lenne az eggyik az hogy a prociba a Magok mit csinálnak miben jelenik meg a lényegességük?
a másik az hogy a gépem elég hangos mostanába a házam GMC Toast annak lehet köze hozá hogy a dvd író egyszer egy dvd bedaralat es alig birtam kiszedni? lehet hogy annak van baja?
0
0
0
0
tibor560sec avatar
Ferrari írta:
Aki ért AutoCAD-hez pls help:

Suliba egy alkatrészt kell lerajzolni több szemszögből, az meg is van, a problémám nyomtatás közben van...ugye a lap szélétől ki kell hagyni 5mm-t és úgy kinyomtatni, de nekem mindig másképp nyomtatja ki, vagy nem nyomtatja rá a szegélyt rendesen, vagy nem sikerül normális A4-es méretben kinyomtatni. Ebben kéne segítség ha tud vki...
Egyébként 2010-es AutoCAD-em van!

Lehet , hogy köze van a fekvő illetve álló tájolásnak az oldalbeállítások menüpontban 😀
0
0
0
0
Ferrari avatar
Aki ért AutoCAD-hez pls help:

Suliba egy alkatrészt kell lerajzolni több szemszögből, az meg is van, a problémám nyomtatás közben van...ugye a lap szélétől ki kell hagyni 5mm-t és úgy kinyomtatni, de nekem mindig másképp nyomtatja ki, vagy nem nyomtatja rá a szegélyt rendesen, vagy nem sikerül normális A4-es méretben kinyomtatni. Ebben kéne segítség ha tud vki...
Egyébként 2010-es AutoCAD-em van!
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
0
0
0
0
Jeszy93 avatar
Hát a nagyja nem a rendszerpartíción van dehát tudod milyenek az ősök..😃
De ezután remélem nem kell majd a szájába rágni, hogy nem mind1 hova ment
0
0
0
0
Osynho avatar
Fontos dolgokat 1 hdd-n tárolni, főleg rendszerparticíón elég nagy bátorságra vall 😃
0
0
0
0
CarKiller avatar
Anyudnak meg vmi RAID-et csinálj h ne legyen mégegy ilyen..
0
0
0
0
MaliDual avatar
akkor ha van még 1 működő vinyó akkor mind a 2-t rá kell kötni gépre és a biosban beállítani hogy a működöről bútoljon és akkor úgy lehet hogy át lehet másolni a cuccokat a működöre.
0
0
0
0
Jeszy93 avatar
Hát pedig ezeknek az adatoknak nem szabad elveszniük.. Anyukám kerttervező és minden munkája azon a **** vinyón van😞

Tudnátok mondani egy kis instrukciót hogy hogy futassam ezt a progit?
0
0
0
0
CarKiller avatar
Előfordulhat hogy végzetes hiba, a progit én is ajánlom. Viszont ha javíthatatlan, akkor vagy nagyon nagyon drágán mentenek róla itt mo-n adatot, vagy inkább hagyni kell.
0
0
0
0
Jeszy93 avatar
Aha, és ezt a progit akkor is le lehet futtatni ha nem tölt be a windows? és az adatok megmaradnak?
0
0
0
0
MaliDual avatar
[url]http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=MaxBlast_5&vgnextoid=7add8b9c4a8ff010VgnVCM100000dd04090aRCRD[/url]

HA logikailag hibás, a fenti program meg fogja oldani egy un. mélyformazzasal, ilyenkor a hibasnak vélt részeket is felulirja adattal, illetve törli a file leiró táblat is, kidobálva belőle a rossz szektorokra vonatkozó bejegyzéseket. Ha fizikailag hibas a lemez, akkor ez elég rovid idő alatt kiderül, tehat nem segit azon már semmi. Ez a művelet kb. 20 percbe telik.
0
0
0
0
Jeszy93 avatar
Azt is ellenőriztem és rendben
0
0
0
0
Jeszy93 avatar
Sata-s a vinyó de már próbáltam a kábelcserét és az se segített..
0
0
0
0
MaliDual avatar
próbálj még meg 1 IDE kábel cserét.
0
0
0
0
Jeszy93 avatar
Próbálnék én de van egy két marha fontos adat a c-n is ami nem veszhet el :S